اشتراک یکسالهٔ بینهایت با اسنپپی؛ ۴ قسط ۷۸ هزار تومانی + ۵۰ هزار تومان تخفیف با کد PAYCZMG5

معرفی کتاب سوء تفاهم
کتاب سوء تفاهم (The Misunderstanding) نمایشنامهای سهپردهای از آلبر کامو است که در مهمانسرایی دورافتاده میگذرد و بر محور خانوادهای میچرخد که برای فرار از فقر، مهمانان تنها و پولدار را میکشند. ورود مردی غریبه از گذشته، تعادل این نظم سیاه را بههم میزند و تنشهایی را میان این خانواده به وجود میآورد. کامو در این نمایشنامهی اگزیستانسیالیستی به مضمامینی مثل تنهایی، خشونت پنهان، وظیفه، عشق و ایمان میپردازد. نشر ماهی این متن نمایشی را با ترجمهی خشایار دیهیمی منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سوء تفاهم
کتاب سوء تفاهم نمایشنامهای از آلبر کامو است که در سه پرده نوشته شده و در فضایی بسته، سرد و بارانی در یک شهر کوچک در چکسلواکی میگذرد. کامو در این متن، با کمترین شخصیتها و محدودترین صحنهها، موقعیتی فشرده و خفهکننده میسازد: مهمانسرایی خانوادگی که در آن مادر و دختر، مسافران تنها و پولدار را با آرامش و نظم میکشند تا روزی بتوانند از این سرزمین فرار کنند.
کتاب سوء تفاهم از همان صحنهی اول، با گفتوگوی مادر و مارتا دربارهی قتل، عادت، خستگی و رؤیای دریا، فضای اخلاقی مبهم و بیرحمانهای را بنا میکند که تا پایان حفظ میشود. در ادامه ورود یان، پسری که سالها پیش خانه را ترک کرده و حالا ناشناس و ثروتمند برگشته، هستهی تراژدی را شکل میدهد. او میخواهد مادر و خواهرش را خوشبخت کند، اما تصمیم میگیرد هویتش را زود فاش نکند.
آلبر کامو در این نمایشنامهی وجودی و ابزورد به رابطهی مادر و فرزند، معنای وظیفه، امکان خوشبختی، ایمان و نسبت جنایت و عادت پرداخته است و در هر پرده، تنش میان رؤیای دریا و واقعیت مهمانسرا را پررنگتر میکند.
خلاصه نمایشنامه سوء تفاهم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
شخصیتهای اصلی سوء تفاهم، مادر و دختری هستند که در مهمانسرایی کوچک زندگی میکنند و برای جمعکردن پول و فرار به سرزمینی آفتابی کنار دریا، مسافران تنها و پولدار را میکشند؛ قربانیان در خواب، بیآنکه رنجی بکشند، به رودخانه سپرده میشوند.
یان، پسر خانواده که سالها پیش رفته و حالا ثروتمند برگشته، ناشناس در همین مهمانسرا اتاق میگیرد تا پیش از معرفیکردن خود، مادر و خواهرش را از بیرون ببیند و راهی برای خوشبختکردنشان پیدا کند.
یان در کشاکش میان عشق به همسرش ماریا و وظیفهاش نسبت به خانواده، لحظهی اعتراف را عقب میاندازد. در همین فاصله، مادر و مارتا او را مشتری مناسبی میبینند و تصمیم میگیرند آخرین قتل را انجام دهند.
چرا باید کتاب سوء تفاهم را بخوانیم؟
سوء تفاهم با صحنههایی محدود و دیالوگهایی تند، موقعیتی میسازد که در آن عشق، وظیفه، رؤیای خوشبختی و خشونت سرد درهم گره میخورند. این کتاب نشان میدهد چگونه یک تعلل، یک کلمهی نگفته و یک تصمیم عملی میتواند به فاجعهای جبرانناپذیر برسد. خواندن این اثر فرصتی است برای روبهروشدن با پرسشهای سخت دربارهی خانواده، ایمان، گناه و امکان رهایی.
خواندن کتاب سوء تفاهم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب سوء تفاهم به علاقهمندان به نمایشنامه و تئاتر، دوستداران آثار کامو و به کسانی پیشنهاد میشود که به موقعیتهای اخلاقی پیچیده و داستانهایی دربارهی تنهایی و بحران ایمان علاقه دارند. اگر به فلسفهی اگزیستانیسالیسم هم علاقه دارید یا آن را پیگیری میکنید، این نمایشنامه گزینهی خوبی برای مطالعه است.
درباره آلبر کامو
آلبر کامو (Albert Camus) (۱۹۱۳-۱۹۶۰)، فیلسوف، رماننویس، نمایشنامهنویس و روزنامهنگار فرانسویالجزایری برندهی جایزهی نوبل ادبیات بود. او در خانوادهای کمدرآمد در الجزایر تحت استعمار فرانسه متولد شد، در کودکی پدرش را در جنگ از دست داد و با حمایتهای معلم خود توانست تحصیلاتش را در رشتهی فلسفه در دانشگاه الجزیره به پایان برساند. کامو در طول جنگ جهانی دوم به عنوان سردبیر روزنامهی مخفی نبرد در مقاومت فرانسه فعالیت داشت. او با وجود پیوندهای فکری با جریان اگزیستانسیالیسم، این برچسب را رد میکرد و دیدگاههای فلسفیاش بیشتر بر محور مفهوم ابزوردیسم (پوچانگاری)، نفی خودکشی، رویارویی آگاهی انسان با بیمعنایی جهان و بررسی تفاوتهای شورش اخلاقی با انقلابهای سیاسی استوار بود.
کارنامهی کامو شامل رمانهای شاخصی چون «بیگانه»، «طاعون» و «سقوط»، نمایشنامههایی نظیر «کالیگولا» و «سوء تفاهم»، ناداستان «افسانهی سیزیف» و مجموعهمقالات «تعهد اهل قلم» است. این نویسنده در سال ۱۹۶۰ در سن ۴۶ سالگی بر اثر سانحهی رانندگی در فرانسه درگذشت در حالی که رمان خودزندگینامهاش نام «نخستین مرد» ناتمام مانده بود. درباره کتاب ها و رمان های آلبر کامو در صفحه این نویسنده بیشتر بخوانید.
درباره خشایار دیهیمی
خشایار دیهیمی (متولد ۱۳۳۴)، مترجم، ویراستار و پژوهشگر فلسفه، ادبیات و علوم سیاسی است. او که تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتهی مهندسی شیمی به پایان رسانده بود، فعالیتهای مطبوعاتی و فرهنگیاش را از سال ۱۳۵۸ با همکاری در نشریهی جنبش آغاز کرد. او به عنوان دبیر شورای نویسندگان در راهاندازی نشریهی فرهنگیادبی نگاه نو هم نقشی مؤثر داشت و سالها به عنوان نویسنده و مترجم به همکاری خود با این مجله ادامه داد.
در کارنامهی حرفهای خشایار دیهیمی ترجمهی یا سرپرستی ترجمهی دهها اثر در زمینههای مختلف میخورد؛ از رمان و نمایشنامه تا آثار فلسفی و جستار. «فلسفهی ترس»، «روح پراگ»، «بیچارگان» و «گفتوگو با مرگ» از جملهی این آثار هستند.
چه نسخههای دیگری از کتاب سوء تفاهم منتشر شده است؟
- کتاب سو ء تفاهم، ترجمهی علی نجیمی، نشر یکشنبه
بخشی از کتاب سوء تفاهم
«مادر: برمیگرده.
مارتا: خودش گفت؟
مادر: آره. وقتی رفته بودی بیرون.
مارتا: تنهایی برمیگرده؟
مادر: نمیدونم.
مارتا: پولداره؟
مادر: دلواپس کرایه نبود.
مارتا: اگه پولدار باشه، دیگه بهتر. ولی درضمن باید تنها هم باشه.
مادر: (با خستگی و کسالت) تنها و پولدار، آره. حالا باید دوباره دستبهکار بشیم.
مارتا: دوباره دستبهکار میشیم، بله. ولی پاداش این رنج و زحمتمون رو میگیریم. (سکوت. مارتا به مادرش نگاه میکند.) مادر، عجیب وغریب شدهٔ. چندوقتیه که متوجه شدهم.
مادر: خستهم، دخترم. همین. چیز دیگهای نیست. دلم میخواد استراحت کنم.
مارتا: کارهای خونه رو که به عهدهٔ شماست من میتونم انجام بدم. اینطوری همهٔ وقتتون مال خودتون میشه.
مادر: منظورم اینجور استراحت نبود. نه، فقط خواب وخیال یه زن پیره. دلم آرامش میخواد، یهکمی بیخیالی و آسودگی. (خندهٔ خفیفی میکند.) احمقانهس مارتا، ولی بعضیشبها یهکمی دلتنگ حال وهوای دینی میشم.
مارتا: اونقدرها هم پیر نیستی، مادر، که لازم باشه بری توی این حال وهوا. کارهای بهتری هست که بکنی»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سوء تفاهم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | سوء تفاهم |
| شابک | ۹۷۸۹۶۱۹۹۷۱۸۱۰ |
| تعداد صفحهها | ۹۷ صفحه |
| قیمت کتاب | ۸۰۰۰۰ تومان |
| برچسب | ادبیات فرانسه |
این دومین نمایشنامه ای بود که از کامو خوندم کالیگولا بنظرم خیلی قوی تره ` سوءتفاهم داستان زندگی یک مرد جوان و همسرش. مرد بعد از ۲۰ سال به خونه خودش که یه جور هتل و مهمان سرا هست برمیگرده و میخواد یه جورایی...بیشتر
نمایشنامه ای خواندنی... جذابیت داستان مرا به صفحات آخر کشاند و آخرین دیالوگ ها ذهنمو برای مدت ها به اسارت خود گرفت.
یک ترجمه روان و عالی از یک کار برجسته! داستانْ جذاب و ارزندهست و کامو مثل کارهای دیگش خواننده رو با تنها واقعیتی که خودش عمیقا حس کرده بود آشنا میکنه. شدیدا توصیهش میکنم!
عالیه
تعلیق داستان و دوست داشتم این که همه ما میدونستیم از خط اول ماجرا داره به چه سمت هولناکی میره و ناخوداگاه تو ذهنم دست به دامان شخصیتا میشدم که کاش رفتار دیگه ای اتخاذ کنن تا به اون نقطه...بیشتر
کتاب خوبی بود آدم ترغیب میشد زودتر بفهمه آخر داستان چی میشه ولی فرجام تلخی داشت
نمایشنامهای از کامو که مفاهیم پوچی، تنهایی و ناتوانی بشر در برقراری ارتباطات صریح را در بازگشت مردی جوان و همسرش به مسافرخانه مادر و خواهرش را در جملاتی کوتاه و صریح نشان میدهد که چگونه عدم صراحت و بیان...بیشتر
ترجمه خیلی خوب بود در مورد کتاب هم خیلی عالی بود
ترجمه عالی و خالی از ایراد، واقعا جا داره از مترجم و ناشرین تشکر بشه آلبرکامو مانند همیشه با کتاب ها و نمایشنامه های فوقالعاده جذاب که شما رو به خوندن تا اخر وادار میکنه، و همچنین معنا و مفهوم عمیق، من...بیشتر
داستانی نیست که همه دوستش داشته باشن، فضای داستان سرد و بی روحه و در عین حال شما خودتون رو به هنگام خواندن داستان در اونجا تصور میکنید. کتابی نیست که همه دوستش داشته باشن ولی همه میتونن اونو بخونن.
《خطر اسپول》 در این داستان مادر بعد از گذشت سالیان و انجام هر کاری، حتی قتل ،برای رسیدن به نقطه یا مکانی برای زندگی بهتر و آرامش انجام داده حال خسته و پوچ گشته طوری که رویاهایی که بخاطرش قتل انجام.داده...بیشتر
واقعا نمایشنامه عالیی بود، قلم کامو بینظیره ...
قلم آلبر کامو رو دوست دارم
این نمایشنامه هم، مثل باقی آثار کامو، عقاید اگزیستانسیالیستی اون رو به تصویر میکشید. داستانِ برادری که معتقد انسان فقط برای خودش زندگی نمیکنه: «فهمیدم که ممکن است به من نیاز داشته باشند و انسان فقط برای خودش زندگی نمیکند»، و...بیشتر
کتاب خوبی بود، یجاهاییش کلیشه ای شد کوتاه بودنش سختش کرد از این نظر که داستان تحت فشار بود و باید یجاهایی رو به زور رد میکرد. اما دیالوگا واقعا خوب بود. موضوعم موضوع خوبی بود. حیف که کوتاه بود. اگه رو...بیشتر