کتاب دختری که رهایش کردی
معرفی کتاب دختری که رهایش کردی
کتاب دختری که رهایش کردی با عنوان اصلی The Girl You Left Behind، نوشتهی جوجو مویز، یک رمان پرکشش عاشقانه است که مفاهیمی چون عشق، همدلی و فقدان را در بستر تاریخ و هنر به تصویر میکشد. مویز داستان را در دو زمان و مکان متفاوت روایت میکند و از در دل این دو روایت موازی، زندگی دو زن با فاصلهی زمانی حدود یک قرن، بهواسطهی تابلوی پرترهای که روزگاری کشیده شده است به هم پیوند میخورد. ترجمهی این اثر توسط کتایون اسماعیلی انجام شده و نشر میلکان آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دختری که رهایش کردی اثر جوجو مویز
کتاب دختری که رهایش کردی نوشتهی جوجو مویز، برای نخستین بار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. این رمان علاوهبر دستهی عاشقانه، در ژانر تاریخی-داستانی قرار میگیرد و روایت آن پیرامون مفاهیمی چون عشق، وفاداری، هنر، جنگ، فقدان و عدالت شکل گرفته است. داستان کتاب در دو موقعیت تاریخی و جغرافیایی متفاوت میگذرد: ابتدا زندگی سوفی لوفور در فرانسهی اشغالی در جریان جنگ جهانی اول روایت میشود و سپس داستان لیو هالستون در لندن معاصر ادامه پیدا میکند. این ساختار خواننده را بهطور پیوسته در میان گذشته و حال و احساسات و تصمیمهای دشوار در نوسان نگه میدارد و فرصتی برای تأمل دربارهی نقش زنان در جنگ، اهمیت عشق و ارزش هنر فراهم میکند.
جوجو مویز با ظرافت و مهارت، دو داستان را در کنار هم قرار داده و شخصیتهایی خلق کرده که اگرچه در زمان و مکان متفاوتی زندگی میکنند، اما دغدغههای مشترکی چون عشق، وفاداری، فقدان، مقاومت و تصمیمگیریهای دشوار دارند. این اثر نهتنها یک داستان تاریخی و عاشقانه است، بلکه از قدرت زنان در مواجهه با مشکلات و طوفانهای زندگی نیز سخن میگوید؛ زنانی که در سکوت، با زخمهایی پنهان اما ارادهای قوی مسیر خود را پیدا میکنند.
در نهایت، رمان دختری که رهایش کردی را میتوان تجربهای غنی از احساس، تعلیق و تفکر دانست که بهخوبی نشان میدهد هنر بهعنوان یک زبان جهانی چگونه میتواند به پلی میان عشق، رنج و رهایی تبدیل شود.
علاوهبر ترجمهی درخشان کتایون اسماعیلی، استفاده از نسخهی epub این کتاب در طاقچه تجربهای بهتر از مطالعه pdf دختری که رهایش کردی میسازد چراکه به خواننده این امکان را میدهد تا با تنظیم فونت و اندازهی متن، تجربهای روانتر و لذتبخشتر از مطالعهی آن داشته باشد؛ بنابراین فرصت خوبی است تا همین حالا این رمان عاشقانه پرفروش را از طاقچه خرید و دانلود کنید. اگر شنیدن کتاب را ترجیح میدهید، پیشنهاد میکنیم کتاب صوتی دختری که رهایش کردی با صدای رضا عمرانی را بشنوید.

خلاصه کتاب دختری که رهایش کردی
(هشدار: این بخش ممکن است قسمتهایی از داستان را فاش کند!)
داستان کتاب دختری که رهایش کردی اثر جوجو مویز در دو خط زمانی موازی روایت میشود. در بخش تاریخی، سال ۱۹۱۶ و اشغال فرانسه توسط نیروهای آلمانی زمینهی اصلی روایت است. سوفی لوفور، زنی جوان و شجاع، مسئول ادارهی یک مهمانخانهی خانوادگی است و تلاش میکند با کمترین امکانات، خانوادهاش را حفظ کند. با ورود یک فرماندهی آلمانی به مهمانخانه که سخت تحتتأثیر تابلوی پرترهای که همسر سوفی از او کشیده است قرار میگیرد، زندگی سوفی وارد مسیری پرخطر میشود؛ جایی که وفاداری، غرور و ترس در هم میآمیزند.
در خط زمانی معاصر، با لیو هالستون آشنا میشویم؛ زنی که پس از مرگ همسرش با اندوهی عمیق دستوپنجه نرم میکند. تنها یادگار همسرش برای او همان پرترهی سوفی لوفور است. وقتی لیو متوجه میشود این اثر هنری بخشی از یک پروندهی حقوقی دربارهی آثار غارتشده در زمان جنگ است، ناگزیر به مواجهه با گذشتهی تابلو و همچنین بازاندیشی دربارهی زندگی خود میشود.
لازم به ذکر است که مویز رمان دختری که رهایش کردی را با الهام از یک داستان واقعی نگاشته، اما روایت آن بهطور کامل مبتنی بر واقعیت نیست و بیشتر یک داستان تاریخی-تخیلی به شمار میرود. منبع الهام اصلی جوجو مویز برای نگارش این رمان، مقالهای دربارهی زندگی یک خبرنگار زن در دوران جنگ جهانی دوم بوده که مسئولیت یکی از انبارهای نگهداری آثار هنری غارتشده توسط نازیها را به عهده داشته و بهعنوان قدردانی، هدیهای ارزشمند —یک نقاشی— دریافت کرده است. او این ایده را با مطالعات دقیق خود دربارهی جنگ جهانی اول و اشغال مناطق فرانسه در آن دوران، ترکیب و داستانی خلق کرده که هم تاریخی و مستند است و هم سرشار از تخیل و جذابیتهای ادبی. نتیجه، رمانی شد که مخاطب با خواندن هر صفحه از آن، حس زندگی واقعی شخصیتها، تصمیمهای دشوار و پیامدهای عاطفی و اخلاقی آنها را تجربه کند و همزمان از جنبهی هنری و زیباییشناسی داستان -بهویژه در قالب تابلو نقاشی دختری که رهایش کردی- لذت ببرد.
خرید و دانلود رمان دختری که رهایش کردی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
- به کسانی که به رمانهای عاشقانه پرفروش علاقه دارند و میخواهند داستانی پرکشش و احساسی بخوانند.
- به علاقهمندان به داستانهای تاریخی با محوریت جنگ جهانی اول که میخواهند با زندگی روزمره و چالشهای زنان در دوران اشغال و جنگ بیشتر آشنا شوند.
- به خوانندگانی که میخواهند مفهوم عشق، وفاداری و از دست دادن را در بستر تاریخی و هنری دنبال کنند و با شخصیتهای زن قوی همذاتپنداری کنند.
- به کسانی که به هنر و تابلوهای نقاشی علاقه دارند و دوست دارند ببینند چگونه یک اثر هنری میتواند نقشی اثرگذار در خلق یک روایت داستانی داشته باشد.
- به کسانی که از رمانهای تلفیقی با روایت موازی لذت میبرند و میخواهند همزمان در گذشته و حال حضور داشته باشند.
چرا باید این کتاب با ترجمه کتایون اسماعیلی را بخوانیم؟
- رمان دختری که رهایش کردی با روایتی پرتعلیق و نفسگیر، خواننده را از نخستین صفحه تا پایان با خود همراه میکند.
- داستان با ترکیبی هوشمندانه، عشق را در دو بستر تاریخی و جغرافیایی متفاوت به تصویر میکشد.
- کتاب به مفاهیمی چون وفاداری، عشق، فقدان، امید و مقاومت میپردازد و تصویر روشنی از جایگاه زنان و تأثیر جنگ بر زندگی و روابط انسانی ارائه میدهد.
- نقش محوری تابلوی نقاشی دختری که رهایش کردی در پیشبرد داستان نشاندهندهی این است که چگونه هنر میتواند عشق و خاطره را زنده نگه دارد و معنایی تازه به رنج و امید ببخشد.
جوایز و افتخارات
کتاب دختری که رهایش کردی نوشتهی جوجو مویز پس از انتشار در سال ۲۰۱۲ با استقبال چشمگیر خوانندگان و تحسین گستردهی منتقدان روبهرو شد، هرچند جایزهای رسمی دریافت نکرد. بااینحال، موفقیت این اثر جایگاه مویز را بهعنوان یکی از نویسندگان برجستهی رمان عاشقانه و تاریخی تثبیت کرد.
همچنین جوجو مویز پیشتر در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۱۱ توانسته بود جایزهی معتبر رمان عاشقانه سال را از انجمن نویسندگان رمان عاشقانه دریافت کند؛ جایزهای که به آثار برجسته در حوزهی رمان عاشقانه تعلق میگیرد.
نظرات افراد و مجلههای مشهور درباره دختری که رهایش کردی
جان گرینا در واشنگتن تایمز نوشته است: «دختری که رهایش کردی نه تنها به یک رمان تاریخی بی نقص، بلکه یک داستان معمایی و هیجانانگیز واقعی تبدیل شده بود. دیگر برایم مهم نبود که خانم مویز چند رمان عاشقانه نوشته است.»
پابلیشر ویکی درباره این کتاب چنین نوشته است: «دوستداشتنی، دلخراش. جدیدترین کتاب مویز جذاب و تلخ و شیرین است.»
دیلی میل جملهای کوتاه درباره این کتاب نوشته است که آن را بر پشت جلد کتاب منتشر کردهاند. دیلی میل نوشته است: «کتابی که نمیتوانید زمین بگذارید.»
جان گرینا، منتقد مشهور، در واشنگتنتایمز دربارهی رمان دختری که رهایش کردی نوشته است: این کتاب نهتنها یک رمان تاریخی بینقص، بلکه داستانی معمایی و هیجانانگیز است. وقتی فهمیدم که مویز تاکنون دو بار جایزهی رمان عاشقانهی سال را برده، فکر میکردم ممکن است کتاب را کنار بگذارم، اما این یک اشتباه بزرگ بود. [...] این کتاب ترکیبی از داستانهای عاشقانه، تاریخی و معمایی است و با شخصیتپردازی عمیق و شخصیتهای فرعی باورپذیر همراه است. پایانبندی کتاب نیز بسیار رضایتبخش و قابل قبول است.
بهعلاوه، سایر منتقدان و منابع معتبر نیز دربارهی این کتاب اظهار نظر کردهاند؛ برای مثال وبلاگ Aestas Book این رمان را داستانی جذاب و نفسگیر دربارهی دو زن توصیف کرده که برای آنچه بیش از همه دوست دارند میجنگند. همچنین انجمن رمانهای تاریخی (Historical Novels Society) نوشته است: مویز همدلی عمیقی با مشکلات زندگی دارد و داستان درگیری برای مالکیت نقاشیای را که ارزش آن افزایش یافته، بهخوبی روایت کرده است.
این نظرات نشان میدهد که کیفیت بالای داستان، شخصیتپردازی قوی و تأثیر احساسی این کتاب میتواند نظر اکثر مخاطبان را به خود جلب کند، هرچند برخی منتقدان به کندیِ بخش معاصر داستان نیز اشاره کردهاند.
درباره جوجو مویز؛ نویسنده کتاب
جوجو مویز با نام کامل پائولین سارا جو مویز، در ۴ اوت ۱۹۶۹ در لندن به دنیا آمد. او ابتدا در رشتهی روزنامهنگاری تحصیل کرد و پیش از ورود جدی به دنیای ادبیات، بهعنوان خبرنگار و ستوننویس در مطبوعات فعالیت میکرد. تجربه در روزنامهنگاری و علاقه به داستانسرایی، پایههای سبک مویز را شکل داد؛ سبکی که با ترکیب دقیق احساسات انسانی، تعلیق داستانی و پسزمینههای تاریخی شناخته میشود.
مویز بهطور ویژه به خلق داستانهایی میپردازد که زنان را در موقعیتهای دشوار تاریخی و اجتماعی به تصویر میکشند و دغدغههای اخلاقی، عاشقانه و انسانی آنها را برجسته میکنند. در آثار او، زندگی روزمره و وقایع بزرگ تاریخی به شکلی طبیعی با هم تنیده میشوند و نشان میدهند چگونه انتخابهای فردی میتواند مسیر زندگی را تغییر دهد.
یکی از ویژگیهای برجستهی آثار مویز توانایی او در ترکیب عناصر تاریخی و رمانتیک با شخصیتپردازی عمیق و پرتعلیق است. رمان دختری که رهایش کردی نمونهای عالی از این مهارت او است؛ جایی که با روایت زندگی موازی دو زن در دو زمان متفاوت، همزمان به بررسی عشق، وفاداری، جنگ، فقدان و هنر میپردازد و خواننده را با پرسشهای اخلاقی و انسانی روبهرو میکند.
از دیگر آثار مشهور مویز میتوان به من پیش از تو، پس از تو و یک بعلاوه یک اشاره کرد که همگی با استقبال فراوان خوانندگان مواجه شده و از برخی از آنها اقتباس سینمایی یا تلویزیونی صورت گرفته است.
مویز آثار خود را در بیش از ۴۰ کشور منتشر کرده و برخی از آنها به بیش از ۳۰ زبان ترجمه شدهاند. سبک او، تلفیقی از احساس، تاریخ و درام شخصی است که توانسته هم منتقدان و هم خوانندگان را جذب کند و تجربهای متفاوت از رمان عاشقانه و تاریخی ارائه دهد. این ویژگیها باعث شده آثار او، از جمله دختری که رهایش کردی، به مرجعی برای علاقهمندان به رمانهای عاشقانه با زمینهی تاریخی تبدیل شوند.
پیشنهاد میکنیم بیوگرافی جوجو مویز را در صفحه این نویسنده در طاقچه مطالعه کنید.
چه نسخههای دیگری از کتاب منتشر شده است؟
کتاب دختری که رهایش کردی نوشتهی جوجو مویز، در ایران بارها توسط مترجمان مختلف منتشر شده و هر نسخه، خوانشی تازه از این داستان تاریخی و عاشقانه ارائه داده است. برخی از مترجمان اثر عبارتند از: کتایون اسماعیلی (انتشارات میلکان)، شیدا رضایی، محمدمهدی قاسملو (نشر میلاد) و زهرا بهزادی (نشر ۳۶۰ درجه) نیز از دیگر نسخههای منتشرشدهی این رمان عاشقانه پرفروش هستند. دربراه بهترین ترجمه رمان دختری که رهایش کردی در طاقچه بیشتر بخوانید.
سوالات متداول درباره رمان دختری که رهایش کردی
- آیا کتاب دختری که رهایش کردی بر اساس واقعیت است؟: نام داستان دختری که رهایش کردی و نقاشی موجود در آن تاثیرگرفته از داستانی واقعی است. در زمان جنگ جهانی و اشغال بخارست در رومانیا یک زن و شوهر یهودی فرزند دختر خود را با بهترین لباس در آستانه در ورودی یک آپارتمان قرار داده و یادداشتی همراه آن میگذارند. آن نامه چنین نوشته شده بود «در آستانه اندوه و ناامیدی این کودک را به دستان خدا رها میکنیم، با امید و ایمان که نجات یابد.» یک خانواده ثروتمند مسیحی که فرزندی ندارند این کودک را به فرزندی قبول میکنند. این کودک رهاشده مادر نویسندهای رومانیایی به نام رکسانا ولتوز است. نقاشی از این مادر نیز وجود دارد. جوجو مویز از این داستان و تصویر الهام گرفته و داستانش را خلق کرده است.
- چه اقتباسهایی از این رمان صورت گرفته است؟: با اینکه ناشران محلی و رسانههای تلویزیونی گاهی بخشهایی از داستان دختری که رهایش کردی را در قالب مصاحبه، تحلیل ادبی یا برنامههای فرهنگی بررسی کردهاند، اما تا آنجا که منابع موجود نشان میدهند، تاکنون هیچ اقتباس رسمی و معتبری در قالب فیلم یا سریال از این کتاب صورت نگرفته است.
- کتاب دختری که رهایش کردی چند صفحه است؟: ناشران مختلف این اثر را در قطع و اندازههای مختلفی منتشر کردهاند. اما تعداد صفحات کتاب دختری که رهایش کردی ترجمه کتایون اسماعیلی از نشر میلکان ۴۷۲ صفحه است.
- ژانر کتاب دختری که رهایش کردی چیست؟: این اثر در قالب رمان و ژانر عاضاقنه نوشته شده است.
بخشی از متن کتاب دختری که رهایش کردی
میدونی چه حسی داره وقتی خودتو به سرنوشت میسپاری؟ یهجورایی بهت خوشامد میگه. دیگه نه دردی هست، نه ترسی و نه اشتیاق و آرزویی. مرگ، امید بود که داشت با این تسکین به وجود میاومد. بهزودی میتونستم ادوارد رو ببینم. ما تو اون دنیا به هم میرسیدیم، چون مطمئن بودم که خدا مهربونه، خدا هرگز اونقدری بیرحم نیست که ما رو از تسکین تو اون دنیا محروم کنه.
بعد فهمیدم که همینجا میمیرم و در حقیقت دیگه واقعا برام مهم نبود. همه بدنم از درد گر گرفته بود، پوستم از تب تیر میکشید، مفصلهام درد میکردن و سرم سنگین بود. پارچهی کرباس پشت کامیون بلند شد و باز شد. یه نگهبان بهم دستور داد که برم بیرون، به سختی میتونستم حرکت کنم اما اون منو مثل یه بچه سرکش، گرفت و هل داد بیرون. انقدر لاغر و سبک شده بودم که تقریبا راحت پرت شدم.
زندگیهایمان زمانی به جای ترس، سوپهای آبکی گشنیز و حکومت نظامی، با هنر و عشق و لذت پر شده بود. او خودم را به من یادآوری کرد. که چقدر هنوز قوی هستم و میتوانم برای چیزهایی که میخواهم مبارزه کنم. ادوارد، قسم میخورم زمانی که برگردی همان دختری شوم که نقاشی کردی.
شاید اسم این کتاب شبیه رمان های عاشقانه ی خوش رنگ و لعابِ توی نمایشگاه های کوچک کتاب باشد، اما روایت اصلی آن در واقع چشاندن طعم تلخ و زجر آور جنگ به خواننده و نمایش اثرات مخربش روی زندگی
میتونم بگم یک کتاب کاملا متفاوت با داستانی زیبا و حیرت آور.اینکه اینطور ماهرانه نویسنده دو داستان رو در گذشته و حال به هم ربط داده بود و در نهایت به طور خاصی داستان تمام شده بود این کتاب رو
کتاب شروع خوبی دارد، اما هرچه جلوتر میرود داستان کشش خود را از دست میدهد و حتی گاهی احساس میکردم که نویسنده به هر قیمتی در تلاش است تا داستان را کش دهد و رو به زیاده گویی آورده. در
بعدخوندن این کتاب دلم خواست یه نقاشی از خودم بکشم بزنم به دیواراتاقم:|😑🤦🏻♀️
این کتاب عالیه و واقعا نویسنده ماهرانه دو داستان رو به هم ربط داده و آدم رو وادار به خوندن اون میکنه ، واقعا محشره
این کتاب و شخصیت ها همیشه به یادتون میمونن
جالبه... برخلاف نظرات اکثر دوستان که گفته بودن قسمت اول خیلی جذابیت و کشش داشت در صورتیکه قسمت دوم اینطور نبود ، برای من دقیقن برعکس بود !!! 😂 البته فکر میکنم دلیلش ترجمه نه چندان دلچسب کتاب بود -
انتظاری که از کتاب داشتم برآورده نشد ابتدای کتاب اوج خیلی خوبی داشت و بسیار جذاب نوشته شده بود ولی همون قسمت اول هم سانسور هایی داشت که خب معنای قسمت اول رو تغییر میداد برای ما و بعد از اون
کتاب خوبی بود از خوندنش پشیمون نیستم...بخش اول که مربوط میشه به داستان سوفی واقعا کشش و جذابیت زیادی برام داشت اما بخش دوم که مربوط میشه به لیو برام کمی خسته کننده بود...اما در نهایت وقتی قطعات پازل تکمیل
دوران جنگ رو خیلی خوب به تصویر کشیده بود . کلا تصویر سازیاش چه توی دوران جنگ چه معاصر خوب بود اما نمیدونم چرا از کتاب چندان خوشم نیومد. یه جورایی که انگار خیلی متوسط بود و حرف کمی برای