کتاب شهریار
معرفی کتاب شهریار
کتاب شهریار نوشته نیکولو ماکیاولی است. این کتاب با ترجمه محمود محمود منتشر شده است. این کتاب خلاصهای از زندگی ماکیاولی در اختیار خواننده قرار میدهد و ترجمهای روان از کتاب مشهور شهریار است.
درباره کتاب شهریار
نیکولو ماکیاولی در فرهنگ سیاسی بهعنوان چهرهای نکوهش شده، ستاینده قدرت و طرفدار رذایل اخلاقی حاکمان شناخته شده است، شهرت او به عنوان یک نظریهپرداز سیاسی از زمان انتشار کتاب شگفت او «شهریار» جهانگیر شده و در ایران نیز آثار او خوانندگانی بسیار داشته است. شهرت اصلی ماکیاولی بهعنوان مبلغ و مدافع سیاست قدرت، تا به امروز در جهان سیاست و تاریخ پابرجا مانده است، آثار سیاسی او از طرف برخی منتقدان با عنوان توجیهگر منافع دارندگان قدرت و توجیه استفاده از هر وسیله برای رسیدن به هدف شناسانده شده است، اما علیرغم اینگونه برداشتها هنوز اندیشههای او روزآمد و تازه است و با گذشت نزدیک پنج قرن از دوران او، اندیشههای سیاسی او مورد توجه کسانی است که با سیاست درگیرند یا خود را نظریهپرداز سیاسی میدانند. شاید در میان اصطلاحات سیاسی، واژهای بدنامتر از «ماکیاولیسم» دیده نشود، فراگیری این اصطلاح پس از آنکه فرانسویان آن را برساختند و اطلاق آن به هر آنچه معنای فریبکاری، عدم پایبندی به اصول اخلاقی در زندگی سیاسی و نیرنگبازی میدهد باعث شد تا این واژه مطلقیت فرصتطلبی و بهرهجویی یکسویه از قدرت را در طی چند سده در اختیار خود بگیرد. بنیاد چنین اندیشهای همان رهنمودهایی است که ماکیاولی در «شهریار» به جویندگان قدرت میدهد. این کتاب رویکرد او به قدرت را کاملا نشان میدهد.
اهمیت کتاب شهریار در این است که ماکیاولی اگرچه واضع یا نظریهپرداز ملتباوری (ناسیونالیسم) نیست، ولی او شبحی از این اندیشه را دید و از آن اگرچه مبهم سخن گفت، اما آنچه را به روشنی باز گشود، کاربرد واقعگرایانه قدرت از یک مرکز بود، یعنی شیوهای که یکپارچگی ملی با آن قابل دستیابی است. به واقع ماکیاولی دستور نامهای سیاسی نه تنها برای روزگار خود، که برای همه روزگاران بعد از خود نگاشت. کتاب او را میتوان دستورنامه قدرت دانست.
خواندن کتاب شهریار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم سیاسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب شهریار
«مکتوب مصنف کتاب»
شهریارا رسم بر این جاری است کسانی که میخواهند مورد عنایت
و الطاف شاهانه قرار گیرند میکوشند بهترین اشیاء نفیس را که نزد آنها بس گرانقیمت و ارزشمند است برای تقدیم و هدیه از پیشگاه شاهانه بگذرانند، مانند جنگافزارهای عالی و بیمانند، اسبان ممتاز، لباسهای زردوز فاخر اعلی، جواهرات نادر و گرانبها و امثال آنها.
آرزوی نزدیکی و رسیدن به آستان مبارک شاهانه برای ابراز کوچکی و بندگی، این حقیر را وادار نمود که در میان دارایی خود هدیهای جستجو کنم که لایق پیشگاه شهریاری باشد، پس از اندیشه بسیار، نفیستر و گرانبهاتر از یک مجموعه که بهترین نشاندهنده اعمال مردمان بزرگ باشد نیافتم.
این دفتر نتیجه تجربیات عمری طولانی است که به کنکاش در امور و اعمال معاصرین و مطالعه گسترده تاریخ گذشتگان پرداخته است و خلاصه آن باریکبینیها را با دقت تمام در این کتاب جمع کرده اینک آن را به پیشگاه مقدس شهریاری تقدیم میدارد.
اگرچه این هدیه را در خور آستان با عظمت اعلیحضرت شهریاری نمیدانم، لیکن جسارت نموده به خود امید میدهم که در پیشگاه ذات مقدّس شاهانه از راه بندهنوازی مورد پذیرش شهریار واقع گردد زیرا بهتر از این تحفه نمیتوانم سراغ داشته باشم.
تصور میکنم هدیه مناسبتری مانند کتابِ حاضر که بهوسیله آن در اندک مدّتی با صرف کمترین زمان به نکات برجسته جهانداری بتوان احاطه یافت و آگاهی پیدا نمود بدین آسانی میسر نشود که منِ بنده آنها را در مدت سالیان دراز و به بهایی گران و در برابر رنجها و خطرهای بیشمار بهدست آورده در این کتاب جمع نمودهام.
در پیراستن این کتاب تلاش نکرده و آن را با ارقام تواریخ ادوار در نیامیختهام و کوشیدهام از عبارات دشوار و پیچیده خالی باشد و مانند دیگر نویسندگان نتوانستهام آن را به گونهای بیارایم که به خودی خود جالب توجه و دقت باشد، بنابراین نیت اصلی و آرزوی قلبی من این است که یا جلب توجّه نکند و با بیاعتنایی طرد شود، یا اینکه حقیقت در خور آن و اهمیت مطالبش مورد توجّه و عنایت ویژه گردد. امیدوارم این کار هرگز یک نوع جسارت و گستاخی تصوّر نشود که مانند من کسی که خود را پَست و بس حقیر میشمارم دستور یا اندرز و یا روشهایی در طرز شهریاری و حکمرانی شاهان بلندپایه بهدرآورده عرضه بدارم.
حجم
۱۶۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه
حجم
۱۶۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه
نظرات کاربران
کتاب جالبی بود به آشنایی با تفکر رهبران حکومت ها کمک میکنه ترجمه خوب بود ولی اگر مترجم تو قسمت یادداشت ها و توضیحات علاوه بر اسامی به انگیسی یه توضیح کوتاهی درباره هر شخص میداد خیلی عالی میشد تا نیاز
عاللللللیییییی
کتاب «شهـریار» یا «فرمانـروا» حاوی اندیشههای سیاسی ماکیاولی معـروف به «ماکیاولیزم»ـست که یکـسری «قواعد» و «سرمشق»ـهای فنی را بـه شاگـردان سیاسـت آمـوزش میدهـد تا بـه آنـها بیامـوزد: «چِــگونه میتـوان قـدرت سیاسـی را به آسانـترین روش، بِـدست آورد و حفظ کرد..! . . آنـچه در ابتداء از توصیههای «شهریار»