دانلود کتاب صوتی شهریار (خلاصه کتاب) با صدای محمدرضا علیشاهی + نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب صوتی شهریار (خلاصه کتاب)

دانلود و خرید کتاب صوتی شهریار (خلاصه کتاب)

معرفی کتاب صوتی شهریار (خلاصه کتاب)

کتاب صوتی شهریار (خلاصه کتاب) با عنوان اصلی The prince نوشتهٔ نیکولو ماکیاولی (فیلسوف سیاسی ایتالیایی) و ترجمهٔ یاسین قاسمی بجد است. محمدرضا علیشاهی گویندگی این اثر را انجام داده و انتشارات جزیره کتاب آن را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ علوم سیاسی و اجتماعی قرار گرفته، در سال ۱۵۱۳ میلادی نوشته شده است. بسیاری از رهنمودهای این اثر، غیراخلاقی یا غیراصولی به نظر می‌رسد، اما هدف نویسنده ارائهٔ تحلیلی واقع‌بینانه از سیاست و قدرت بوده و نه نگارش رساله‌ای اخلاقی. او با نگاهی سرد و بی‌طرفانه به بررسی چگونگی عملکرد حکومت‌ها و رهبران پرداخته و درس‌هایی را از تاریخ و مشاهدات خود استخراج کرده که همچنان موضوع بحث و تحلیل هستند. نسخهٔ صوتی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب صوتی شهریار (خلاصه کتاب) اثر نیکولو ماکیاولی

کتاب صوتی «شهریار» (خلاصه کتاب) که نخستین‌بار در سال ۱۵۳۲ میلادی و اولین‌بار در ایران در سال ۱۳۲۹ منتشر شده، به‌دلیل نگاه واقع‌گرایانه‌اش به قدرت و حکومت، اثری بسیار مهم و تأثیرگذار در تاریخ اندیشهٔ سیاسی محسوب می‌شود. اگرچه «نیکولو ماکیاولی» به‌طور مستقیم نظریه‌پرداز ملت‌باوری نبود، اما به اهمیت تمرکز قدرت در یک مرکز برای دستیابی به یکپارچگی ملی اشاره کرده است. او در این کتاب که در دوران آشوب‌های سیاسی ایتالیا نوشته شده و به «لورنزوی مدیچی» اهدا شده، هدف اصلی عمل سیاسی را کسب و حفظ قدرت دانسته و معتقد بوده است که در این راه، زمام‌دار نباید از اعمال خشونت‌آمیز و شرارت بترسد؛ زیرا حفظ دولت بدون آن ممکن نیست. نیکولو ماکیاولی سیاست را از اخلاق جدا دانسته و به حکومت اجازه داده برای رسیدن به اهداف خود از هر وسیله‌ای حتی کشتار، خیانت و تقلب استفاده کند. او رجال سیاسی را به واقع‌بینی، مادی‌گرایی و سخت‌گیری توصیه کرده و معتقد بوده است که در صورت تضاد بین تکالیف اخلاقی و دینی با اهداف سیاسی، باید از آن‌ها صرف نظر کرد.

نظریات نیکولو ماکیاولی در زمان خودش با وحشت و انزجار بسیاری روبه‌رو شد؛ او را فردی شوم و طرفدار حکومت خودکامه دانستند؛ بااین‌حال «فرانسیس بیکن» معتقد است که ما به ماکیاولی مدیون هستیم؛ زیرا او جهان سیاست و رهبران را آن‌گونه که هستند به ما نشان می‌دهد و نه آن‌گونه که باید باشند. نیکولو ماکیاولی در کتاب «شهریار» روش‌های لازم برای یک حکومت پایدار و قوی را در ۹ اصلْ مشهور به «نه‌گانهٔ ماکیاولیسم» خلاصه کرده که شامل تأکید بر منفعت شخصی، بی‌احترامی به دیگران، پنهان‌کردن بدی، حرص و طمع، خشونت، فریب‌کاری، حذف دشمنان (و حتی دوستان در صورت لزوم)، توسل به زور به‌جای مهربانی با مردم و تمرکز کامل بر جنگ است. او جنگ را مهم‌ترین بخش حکومت برای حفظ و توسعهٔ قدرت می‌داند و معتقد است که مذهب باید در خدمت حکومت باشد و رهبران باید برای جلوگیری از فساد مردم، تا حدودی دیکتاتور باشند و از هیچ بی‌رحمی برای رسیدن به اهداف خود دریغ نکنند. کتاب «شهریار» در سال ۱۵۱۳ میلادی نوشته شده است. این کتاب همچنان پس از گذشت صدها سال، اثری تازه و قابل تأمل در زمینهٔ سیاست و قدرت به شمار می‌رود. به‌گفته برخی، بزرگ‌ترین خدمت ماکیاولی نشان‌دادن چهرهٔ پنهان قدرت و قدرتمندان بوده که بسیاری از حکومت‌ها هنوز آن را مخفی نگه می‌دارند.

خلاصه کتاب صوتی (خلاصه کتاب)

«نیکولو ماکیاولی» در کتاب «شهریار» که در سال ۱۵۱۳ میلادی نگاشته شده، راهنمایی عمل‌گرایانه و اغلب جنجالی برای فرمانروایان نوظهور و حفظ اقتدار ارائه داده است. او با دیدگاهی واقع‌بینانه و بدون توجه به اصول اخلاقی سنتی به بررسی روش‌های گوناگون دستیابی به حکومت و نگهداری آن می‌پردازد. ماکیاولی در این اثر انواع مختلف حکومت‌ها از جمله حکومت‌های موروثی و حکومت‌های جدید را که از طریق فتح یا شیوه‌های دیگر حاصل شده‌اند، واکاوی کرده و بیشترین توجه خود را به چالش‌ها و راهکارهای حکم‌رانی در حکومت‌های تازه‌تأسیس معطوف ساخته است. او به شیوه‌های متنوع کسب قدرت از جمله از طریق فضیلت و توانایی شخصی، اقبال و سرنوشت و همچنین از راه جنایت و نیرنگ می‌پردازد و شرح می‌دهد که هر یک از این روش‌ها چه مشکلات و فرصت‌های ویژه‌ای را برای فرمانروا به وجود می‌آورند. بخش عمدهٔ این کتاب به چگونگی حفظ قدرت اختصاص یافته است. ماکیاولی بر این باور است که یک شهریار باید بیاموزد که اصول اخلاقی را در صورت لزوم کنار بگذارد و از تمامی ابزارهای ممکن شامل فریب، خشونت و بی‌رحمی برای حفظ دولت خود بهره ببرد. او صفاتی را که برای یک شهریار کامیاب ضروری می‌داند برشمرده و استدلال کرده است که مطلوب است فرمانروا همزمان مورد ترس و احترام باشد، اما اگر انتخاب بین این دو اجتناب‌ناپذیر شود، ترسناک‌بودن امن‌تر است؛ هرچند تأکید می‌کند که شهریار باید از منفورشدن پرهیز کند. ماکیاولی بر اهمیت‌داشتن یک ارتش نیرومند و وفادار تأکید ورزیده و اتکا به سربازان مزدور یا نیروهای کمکی را خطرناک می‌داند و به مسائل مربوط به روابط با دیگر کشورها و نحوهٔ تعامل با دشمنان و متحدان می‌پردازد. او به شهریار توصیه می‌کند از اقداماتی که موجب نفرت و تحقیر مردم می‌شود دوری گزیند؛ زیرا این عوامل می‌توانند به شورش و از دست دادن قدرت منجر شوند و همچنین توصیه می‌کند که شهریار باید در ظاهر دارای تمام فضایل پسندیده باشد؛ حتی اگر در باطن چنین نباشد؛ زیرا حفظ وجههٔ عمومی نیکو اهمیت دارد. ماکیاولی به نقش توأمان اقبال و فضیلت در کامیابی یک شهریار اشاره کرده و معتقد است که اگرچه اقبال می‌تواند مؤثر باشد، فضیلت و توانایی سازگاری با شرایط متغیر برای حفظ قدرتْ حیاتی است.

چرا باید کتاب صوتی (خلاصه کتاب) با صدای محمدرضا علیشاهی را بشنویم؟

این اثر یک تحلیل واقع‌بینانه و بدون پرده‌پوشی از چگونگی کسب، حفظ و اعمال قدرت سیاسی ارائه داده است. نویسنده با کنارگذاشتن ایدئال‌گرایی، به بررسی عملکرد واقعی رهبران و حکومت‌ها پرداخته و نشان داده است که در دنیای سیاست، اغلب ملاحظات اخلاقی در درجهٔ دوم اهمیت قرار می‌گیرد. این دیدگاه می‌تواند به خواننده کمک کند تا پیچیدگی‌های دنیای سیاست را بهتر درک کند. با وجود اینکه «شهریار» در قرن ۱۶ میلادی نوشته شده، بسیاری از تحلیل‌ها و مشاهدات ماکیاولی دربارهٔ قدرت و سیاست همچنان در دنیای معاصر مصداق دارد. درک این اصول می‌تواند به فهم بهتر رویدادهای سیاسی کنونی جهان کمک کند.

کتاب صوتی (خلاصه کتاب) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب صوتی را به دوستداران حوزهٔ علوم و فلسفهٔ سیاسی پیشنهاد می‌کنیم.

درباره نیکولو ماکیاولی

نیکولو ماکیاولی (Niccolo Machiavelli) در ۳ می ۱۴۶۹ میلادی به دنیا آمد و در ۲۱ جون ۱۵۲۷ درگذشت. او فیلسوف سیاسی، شاعر، آهنگساز و نمایشنامه‌نویسی ایتالیایی بود. پس از مدتی به‌عنوان منشی وارد دستگاه دولتی فلورانس شد، جایگاهش به‌سرعت ارتقا یافت و بسیار زود به مأموریت‌های دیپلماتیک فرستاده شد. او بسیاری از سیاست‌مداران مهم عصر خود، افرادی همچون پاپ و لویی دوازدهم (پادشاه فرانسه) را ملاقات کرد اما هیچ‌کدام به‌اندازهٔ شاهزادهٔ حاکم واتیکان (یعنی چزاره بورجیا) بر او تأثیرگذار نبودند. پس از جابه‌جایی قدرت در فلورانس و بعد از اینکه ماکیاولی از کار سیاسی برکنار شد، سلامتی‌اش رو به افول گذاشت. ماکیاولی زندگی‌اش را صرف سیاست و میهن‌پرستی کرد. بعضی از مردم او را به‌خاطر نوشتن کتاب «شهریار» که او برای خانوادهٔ «مدیچی»، حاکمان فلورانس نوشت و به‌اتهام حمایت از حکومت اقتدارگرا و ستمگر همواره موردحمله قرار داده‌اند. این نویسنده به‌دلیل حمایتش از یک حکومت فاسد، همواره مورد لعن و نفرین بوده است و امروزه نیز حکومت‌های فاسد و مستبد را «ماکیاولیستی» می‌خوانند. با مرگ ماکیاولی، یکی از چهره‌های بزرگ تفکر سیاسی جدید از میان رفت. از کتاب‌های او می‌توان به «شهریار»، «گفتارها» و «خیانت‌ها» اشاره کرد. جایزه‌ای به نام «ماکیاولی» در هلند برای دستاوردهای برجسته در ارتباطات عمومی اهدا می‌شود.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- کاردینال «رجینالد پول»، یک منتقد معاصر نویسنده، مخالفت اخلاقی شدید خود را با این کتاب نشان داده است.

- ژان ژاک روسو معتقد است کتاب «شهریار» به‌مثابهٔ نصیحت‌نامه‌ای برای حاکمان نیست، بلکه هجویه‌ای است که روش‌های مستبدان را برای مردم افشا کرده است.

- «فرانسیس بیکن» گفته ما به ماکیاولی و دیگر نویسندگان این طبقه بسیار مدیون هستیم؛ زیرا آن‌ها آشکارا و بدون ریا آنچه را مردان انجام می‌دهند و نه آنچه را باید انجام دهند، اعلام یا توصیف می‌کنند.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

این کتاب با ترجمهٔ «داریوش آشوری» در سال ۱۳۸۷ به‌وسیلهٔ انتشارات آگاه، با ترجمهٔ «نسرین مجیدی» در سال ۱۳۹۲ به‌وسیلهٔ نشر روزگار نو، با ترجمهٔ «محمود محمود» در سال ۱۳۸۹ توسط انتشارات نگاه و با ترجمهٔ «مرتضی ثاقب‌فر» در سال ۱۳۸۷ توسط انتشارات جامی منتشر و روانهٔ بازار کتاب شده است.

معرفی نویسنده
عکس نیکولو ماکیاولی
نیکولو ماکیاولی

نیکولو ماکیاولی فیلسوف‌ سیاسی، دیپلمات، نمایش‌نامه‌نویس، مولف، شاعر و مورخ ایتالیایی است. ماکیاولی را بعضا پدر فلسفه و علوم سیاسی مدرن می‌خوانند. او در دوره‌ی رنسانس زیست و علاوه‌بر اندیشه‌ورزی و نظریه‌پردازی، حضوری فعال در امور اجرایی و بازی‌های سیاسی داشت. برخی اندیشه‌های او را سبب مشروعیت‌بخشی به اقتدارگرایی و ستمگری حاکمان مستبد دانسته و او را «معلم شر» خوانده‌اند.

نظری برای کتاب ثبت نشده است

زمان

۵۲ دقیقه

حجم

۴۹٫۷ مگابایت

قابلیت انتقال

ندارد

زمان

۵۲ دقیقه

حجم

۴۹٫۷ مگابایت

قابلیت انتقال

ندارد

قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان