معرفی و دانلود کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان + خلاصه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان
off
٪۳۰

کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان

نوع کتاب
۳.۹ امتیاز(از ۲۷ رأی)
انتشارات: 
نشر ماهی
٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان

کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان (The Eyes of the Interred)، نوشته میگل آنخل آستوریاس و ترجمه سروش حبیبی، داستانی درباره‌ی شهر، روستا، شرکت‌های موزی و مردمانی است که زیر سایه‌ی قدرت‌های داخلی و خارجی زندگی می‌کنند. نشر ماهی در سال ۱۳۹۸ این کتاب را منتشر کرده است. این کتاب سومین حلقه‌ی سه‌گانه‌ای است که آستوریاس درباره‌ی سلطه‌ی شرکت‌های موز و دیکتاتوری در گواتمالا نوشته است. مترجم در مقدمه، جایگاه آستوریاس را در ادبیات آمریکای لاتین و پیوند این رمان را با آثار دیگر او توضیح داده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان اثر میگل آنخل آستوریاس

کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان سومین بخش از سه‌گانه‌ای است که میگل آنخل آستوریاس درباره‌ی سلطه‌ی شرکت‌های موزی آمریکایی، دیکتاتوری و مقاومت روستاییان نوشته است. مترجم در مقدمه، مسیر زندگی آستوریاس را از کودکی در میان بومیان، تحصیل حقوق، آشنایی با تمدن مایا و سال‌های تبعید و روزنامه‌نگاری مرور کرده و نشان داده که چگونه تجربه‌ی زیسته‌ی او در کنار مطالعه‌ی متون کهن مایا، به شکل‌گیری جهان داستانی‌اش انجامیده است. در همین بخش، پیوند این رمان با تندباد و پاپ سبز و نیز با آقای رئیس‌جمهور و انسان ذرت توضیح داده شده است.

کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان در چهار بخش، فضای شهری و روستایی را در کنار هم قرار می‌دهد؛ از کافه‌ی گرانادا و پایگاه سربازان آمریکایی تا محله‌های فقیرنشین و جاده‌های منتهی به معدن سنگ و فرودگاه. آستوریاس خیزش مردمی علیه سلطه‌ی شرکت‌های موز و حکومت خودکامه را در قالب رمانی اجتماعی و سیاسی روایت کرده است که در آن زبان، ریتم، اسم‌صوت‌ها و تصویرهای حسی نقش پررنگی دارند. این رمان بر نظریه‌ای سیاسی استوار است و در آن فرهنگ بومی، نقد سرمایه‌داری و حضور نظامی آمریکا در کنار هم قرار گرفته‌اند. کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان با شخصیت‌هایی مثل آناستازیا، پسرک واکسی، خوان نپو روخاس و سربازان آمریکایی، تصویری چندلایه از استثمار، فقر، مقاومت و خشونت روزمره ارائه می‌کند.

خلاصه داستان چشم انتظار در خاک رفتگان

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان با تصویری از کافه‌ی گرانادا و خیابان ششم آغاز می‌شود؛ جایی که سربازان آمریکایی، مدیران پایگاه، پیش‌خدمت‌ها، زن‌های گل‌فروش، پااندازها و گدایان در هم می‌لولند. آناستازیا، زن دورگه‌ی فقیر، و پسرک واکسیِ بی‌نام، در حاشیه‌ی این ولخرجی‌ها و مستی‌ها، برای لقمه‌ای غذا می‌جنگند و تحقیر می‌شوند. در سوی دیگر، خوان نپو روخاس، ظرف‌شور پیر کافه، هر شب با دوچرخه از میان کامیون‌های ارتشی، جاده‌ی فرودگاه و معدن سنگ را طی می‌کند و در این شلوغی، به گذشته‌ی روستا و تغییرات سرزمینش فکر می‌کند.

رمان به‌تدریج از صحنه‌های روزمره‌ی شهر و کافه، به ساخت‌وساز فرودگاه، حضور شرکت‌های موز، جابه‌جایی روستاییان و شکل‌گیری خشم و آگاهی سیاسی می‌رسد. میگل آنخل آستوریاس نشان می‌دهد که چگونه فقر، تحقیر، کار طاقت‌فرسا و حضور نظامی بیگانه زمینه‌ی خیزش جمعی را فراهم می‌کند.

چرا باید کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان را بخوانیم؟

این کتاب تصویری زنده و چندوجهی از جامعه‌ای ارائه می‌دهد که زیر فشار سرمایه‌داری خارجی، دیکتاتوری داخلی و فقر ساختاری در حال خروش است. رمان چشم انتظار در خاک رفتگان هم‌زمان تجربه‌ی حسیِ شهر و کافه و جاده و معدن را بازسازی می‌کند و به ریشه‌های سیاسی و تاریخی این وضعیت سرک می‌کشد. خواندن این اثر برای فهم ریشه‌های رئالیسم جادویی و ادبیات سیاسی آمریکای لاتین مفید است.

خواندن کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان به ادبیات آمریکای لاتین، کسانی که به موضوعاتی مثل استعمار اقتصادی، دیکتاتوری و مقاومت مردمی توجه دارند و نیز دانشجویان ادبیات و علوم اجتماعی که می‌خواهند نمونه‌ای ادبی از پیوند سیاست، زبان و فرهنگ بومی بخوانند، پیشنهاد می‌شود.

درباره میگل آنخل آستوریاس

میگل آنخل آستوریاس در سال ۱۸۹۹ در گواتمالاسیتی، پایتخت گواتمالا، در خانواده‌ای تاجر به دنیا آمد. او تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته‌ی حقوق به پایان رساند و دکترای حقوق گرفت. آستوریاس در سال ۱۹۲۴ به لندن و سپس به پاریس رفت و در دانشگاه سوربن به تحصیل در رشته‌ی مردم‌شناسی پرداخت و به پژوهش درباره‌ی ادیان و فرهنگ‌های باستانی آمریکای مرکزی علاقه‌مند شد.

آستوریاس در سال ۱۹۳۰ در مادرید افسانه‌های گواتمالا را منتشر کرد؛ اثری که از طریق بازآفرینی افسانه‌ها و خاطرات کودکی، تصویری اسطوره‌ای از سرزمین مادری‌اش به دست می‌داد. این کتاب پس از انتشار مورد توجه محافل ادبی قرار گرفت و پل والری نیز بر آن مقدمه‌ای نوشت.

آستوریاس در سال ۱۹۴۴ آقای رئیس‌جمهور را نوشت که مهم‌ترین و مشهورترین رمان اوست. انتشار این کتاب در گواتمالا با مخالفت حکومت روبه‌رو شد. او در این رمان، با الهام از دوران حکومت مانوئل استرادا کابررا، چهره‌ی یک حکومت استبدادی و پیامدهای آن را به تصویر کشید. فقر و سرکوب طبقات فرودست، ستم بر بومیان، فساد و بی‌رحمی قدرتمندان و مناسبات اجتماعی گواتمالا از مهم‌ترین مضامین این اثرند.

زبان شاعرانه و آمیختن واقعیت با عناصر اسطوره‌ای و خیال‌انگیز از ویژگی‌های برجسته‌ی سبک آستوریاس است؛ سبکی که از فرهنگ بومی، باورهای کهن، جادو و اسطوره در کنار واقعیت‌های اجتماعی و سیاسی زمانه بهره می‌گیرد و از پایه‌های شکل‌گیری رئالیسم جادویی در ادبیات آمریکای لاتین به‌ شمار می‌آید.

بخش مهمی از آثار آستوریاس به زندگی و مبارزات بومیان و روستاییان گواتمالا اختصاص دارد. در این آثار، ادبیات آستوریاس آشکارا وجهی سیاسی پیدا می‌کند. او به حکومت خودکامه‌ی خورخه اوبیکو و نفوذ شرکت‌های آمریکایی، از جمله یونایتد فروت، اعتراض می‌کند و پیامدهای تبدیل گواتمالا به اقتصادی وابسته به صنعت موز را به تصویر می‌کشد. پیوند میان نقد اجتماعی و سیاسی، فرهنگ بومی، اسطوره و عناصر خیال‌انگیزْ جایگاه آستوریاس را در شکل‌گیری و گسترش رئالیسم جادویی آمریکای لاتین تثبیت کرده است؛ جریانی که او و گابریل گارسیا مارکز از برجسته‌ترین نمایندگان آن به‌ شمار می‌روند.

آستوریاس در ۹ ژوئن ۱۹۷۴ درگذشت.

درباره سروش حبیبی

سروش حبیبی، مترجم معاصر ایرانی، در خرداد ۱۳۱۲ در تهران به دنیا آمد. او به‌واسطه‌ی ترجمه‌ی آثار برجسته‌ی ادبیات جهان از زبان‌های فرانسوی، روسی، آلمانی و انگلیسی شناخته می‌شود.

حبیبی تحصیلات خود را در دبیرستان فیروز بهرام آغاز کرد و از سال ۱۳۲۹ در مدرسه‌ی عالی پست و تلگراف به تحصیل پرداخت. پس از پایان تحصیلات، به استخدام وزارت پست و تلگراف و تلفن درآمد. او در سال ۱۳۳۹ برای ادامه‌ی تحصیل به دانشکده‌ی فنی دارمشتات در آلمان رفت و سه سال در رشته‌ی الکترونیک تحصیل کرد و در همین دوره زبان آلمانی را آموخت. حبیبی بعدها در روند تبدیل اداره‌ی پست و تلگراف به سازمان مخابرات نقشی مؤثر داشت.

فعالیت حرفه‌ای او در حوزه‌ی ترجمه با همکاری با مجله‌ی سخن آغاز شد. او مدتی نیز به‌عنوان سرویراستار در انتشارات دانشگاه آریامهر فعالیت کرد. حاصل بیش از چهار دهه فعالیت او ترجمه‌ی مجموعه‌ای از آثار مهم ادبیات جهان است.

تسلط حبیبی بر چند زبان اروپایی به او امکان داد تا آثار نویسندگان برجسته را با دقت و از متن اصلی به فارسی برگرداند. ترجمه‌های او از آثار نویسندگان روس، از جمله لئو تولستوی و فئودور داستایفسکی، جایگاه ویژه‌ای در میان ترجمه‌های فارسی دارند. او همچنین با ترجمه‌ی آثار نویسندگانی چون رومن گاری، آلخو کارپانتیه، الیاس کانتی، هرمان هسه، امیل زولا و آنتوان چخوف، نقش مهمی در معرفی ادبیات جهان به خوانندگان فارسی‌زبان ایفا کرده است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

نشر قطره با عنوان چشمان دفن‌شدگان و با ترجمه‌ی م. سجودی، نشر نو با عنوان چشمان نخفته در گور و با ترجمه‌ی س‍روش‌ ح‍ب‍ی‍ب‍ی‌، انتشارات ققنوس با عنوان چ‍ش‍م‍ان‌ ب‍ازم‍ان‍ده‌ در گ‍ور با همین ترجمه‌ و... در سال‌های مختلف این کتاب را منتشر کرده‌اند.

بخشی از کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان

«در گرانادا همه‌چیز نو بود و براق، از کف سیمانی و شکلاتی‌رنگ سالن گرفته تا پنجره‌های بزرگ و آینه‌های قدونیم‌قد که می‌شد تصویر اتومبیل‌های رنگارنگ و عابران پیادهٔ خیابان را در آن‌ها دید. آن‌ها با یک خروار ناز در خیابان ششم به دنبال هم روان بودند و این‌ها در پیاده‌رو تنه می‌خوردند و تنه می‌زدند و پا لگد می‌کردند و به‌زحمت پیش می‌رفتند، یا می‌ایستادند به سلام و تعارف و روبوسی و وراجی، یا فقط کلاه از سر برمی‌داشتند و دستی تکان می‌دادند و می‌گذشتند. دیوارها که با آذین‌های خاص مناطق گرمسیر زینت شده بود و سقف سالن که نقش مرمر داشت همه برق می‌زدند، روشن از چراغ‌های پنهان و چراغ‌های نئون، چراغ‌هایی دراز و باریک همچون کرم که شب‌ها انگار بال درمی‌آوردند و نورشان مثل پروانه پرپر می‌زد. زمان هم، در قالب ساعت گِرد سالن، نو بود و برق می‌زد و پیشخدمت‌ها هم می‌درخشیدند، نونوار و اتوکشیده، شلوارهای سیاه چسبان به پا و کت‌های سوزن‌دوزی‌شده به سبک گاوبازها به تن. اجنبی‌های نره‌غول، مشتری‌های موبور و سیاه‌مست کافه، نیز روغن‌زده و براق بودند و با آن چشم‌های درخشان از برق الکلشان شهر و اهالی آن را، که مثل مورچه‌های شکلاتی‌رنگ همه‌جا وول می‌زدند، ارباب‌وار تماشا می‌کردند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتابچشم انتظار در خاک رفتگان
عنوان در زبان مبدأThe Eyes of the Interred
موضوعرمان، داستان خارجی
نویسندهمیگوئل آنخل آستوریاس
مترجمسروش حبیبی
انتشاراتنشر ماهی
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۲/۰۸/۰۷
فرمت کتابEPUB
حجم فایل کتاب۵.۰۸ مگابایت
شابک۹۷۸۹۶۴۲۰۹۱۶۴۵
تعداد صفحه‌ها۷۶۸ صفحه
قیمت کتاب۲۸۰۰۰۰ تومان
برچسبفارسی، ادبیات آمریکای لاتین

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵

نظرات کاربران

پوریای معاصر
توصیه می‌کنم.
۱۳۹۹/۱۲/۱۳

کتاب واقعا شاهکاره و اسمش اشاره به افسانه ای مایایی داره که مردگان توی گور در انتظار احقاق حق و به آرامش رسیدن هستن. خود داستان هم روایتی سورئال اما بسیار ملموس از مبارزه است. مبارزه ای که می‌تونه حق مظلوم...بیشتر

۳
دختر کتابخوان
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۱۱/۱۲

داستان کتاب به طور کلی پیرامون مبارزه با دیکتاتوری گواتمالا و شرکت آمریکایی «موز» می‌چرخد. این شرکت به حدی در سراسر کشور گسترده شده که به راحتی نمی‌توان علیه آن کاری انجام داد. میزان اشتغال و درآمد این شرکت باعث...بیشتر

۱
کافکایی
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۱/۰۸

این کتاب سال‌ها پیش از این با همین ترجمه و عنوان «چشمان بازمانده در گور» منتشر شده که نام دقیق‌تری هست. کتاب بی‌نهایت گیرا و درجه یک هست.

۰
سروش
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۱۲/۱۱

رمانی لذت بخش که هم سرگرم کننده است، هم آموزنده و هم ویرانگر. بسیار لذت بردم. ترجمه هم عالیست

۰
کاربر 5810002
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۲/۲۹

امیدوارم نظراتم کارساز باشه آثار آستوریاس با یک نوشتار ادبی غنی همراهه اما به شدت کند و خاص آمریکای لاتینه و ممکنه برای ایرانی ها خسته کننده باشه. این کتاب از سه گانه موز هستش و متاسفانه دو کتاب اول یعنی...بیشتر

۰
مریم
مطمئن نیستم.
۱۴۰۳/۱۲/۱۳

بی شک از لحاظ داستان نویسی اثر فاخر و بی نقصیه و ترجمه فوق العاده محشری هم داره . ترجمه چنین کتابی خیلی مشکله. ولی از نظر موضوع که مرتبط با اعتصاب در گواتمالا بود برای من چندان جذاب نبود...بیشتر

۰
emroz
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۱/۰۶/۲۳

کتاب خوبی بود ولی واقعیتش خیلی جذاب نبود. نیمه های کتاب رها کردم (حدود ص ۷۰۰) و ترجیح دادم که بقیه اثار تولستوی یا داستایوفسکی و یا اثار معروف این شکلی رو بخونم.

۰

بریده‌هایی از کتاب

پویا پانا
۱۳
کار عشق همین است. دام می‌گذاری، اما خودت اسیر آن می‌شوی! بعد شروع می‌کنی به ناله‌کردن و اشک‌ریختن.
پویا پانا
۹
«دوستی هم مثل شرابه؛ تا کهنه نشه، آدم نمی‌تونه شیرینی واقعیش رو بچشه!»
Soheyla
۸
آخه اون هم مثل ما بی‌سروسامونه. گداها هم همه با هم قوم وخویشن.»
پویا پانا
۷
«گیس ما زنا مثل غصه‌هامون درازه و مثل روزگارمون سیاه.»
پویا پانا
۶
«بازی با آتیش خطرناکه، اما از اون خطرناک‌تر آتیشیه که زیر خاکستر چرت می‌زنه.»
پویا پانا
۵
«صاحبان روزنامه در پول غلت می‌زنند و گلو پاره می‌کنند که زنده‌باد آزادی. اعیان‌زادگان مرفه از سر تفنن شعر می‌سرایند و نثر می‌آرایند و بر سینه می‌کوبند که زنده‌باد آزادی. بازرگانان به زورِ تبلیغ بر سود خود می‌افزایند و گریبان می‌درند که زنده‌باد آزادی. تنها توده‌های محروم و زحمتکش نمی‌توانند این فریاد را تکرار کنند، زیرا آزادی آن‌ها به معنای گرسنگی این‌هاست. از همین رو، بینوایان رنج خویش را تحمل می‌کنند و به جور آن‌ها گردن می‌نهند. آن‌ها به سیاه‌روزی خود تن داده و به سکوت خو گرفته‌اند.»
پویا پانا
۵
نسیم خنک به تو آرامش می‌دهد و ستارگان افکارت را روشن می‌کنند.
پویا پانا
۵
«پدر، هر دردی یه دوایی داره، جز مرگ که هیچ‌جور نمی‌شه ازش فرار کرد.» «کسی نخواسته از مرگ فرار کنه. مرگ بهترین راه نجات آدمیزاده.»
پویا پانا
۴
باید مردم رو بیدار کرد تا سایهٔ هیچ دیکتاتوری رو بالای سر خودشون تحمل نکنن و همه‌چی رو از پایه عوض کنن. البته مشکل نفهمیدن نبود. اتفاقآ خوب هم می‌فهمیدن. می‌دونستن که یه قیام مردمی خودشون رو به خطر می‌ندازه. انقلاب با منافعشون سازگار نبود.»
پویا پانا
۳
عذاب وجدانشون فقط با سیل مشروب شسته می‌شه.