معرفی کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم
کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم (Billiards at Half-Past Nine) نوشته هاینریش بل، روایتی چندصدایی از یک روز خاص در زندگی خانوادهای آلمانی پس از جنگ جهانی دوم است؛ خانوادهای که نسلدرنسل معمار بودهاند و میان ساختن و ویرانکردن معلق ماندهاند. این رمان با تمرکز بر خانوادهی فهمل و کیلب، گذشتهی آلمان، جنگ، ایمان، خشونت و احساس گناه را در هم میآمیزد و از خلال ذهن شخصیتها، تصویری تکهتکه اما پیوسته از یک تاریخ خانوادگی و جمعی میسازد. نشر ماهی این رمان را با ترجمه کیکاووس جهانداری منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم
کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم رمانی از هاینریش بل است که یک روز از زندگی خانوادهی فهمل را در آلمان پس از جنگ دنبال میکند؛ روزی که همزمان روز تولد پدرِ خانواده و سالگرد رویدادهای مهم دیگری است و گذشته و حال را به هم گره میزند. بل در این رمان، سنت رئالیسم سرراست خود را کنار گذاشته و با روایتی مدرن، غیرخطی و مبتنی بر تکگوییهای درونی، ذهن و خاطرات شخصیتها را به صحنهی اصلی تبدیل کرده است.
در کتاب، معماری فقط یک شغل خانوادگی نیست، بلکه به پرسش محوری ساختن یا ویرانکردن تبدیل شده؛ پرسشی که در پسزمینهی آن، جنگ، ویرانی کلیساها، بازسازی شهرها و همکاری یا مقاومت در برابر قدرت سیاسی دیده میشود. روایت از زاویهی دید شخصیتهای مختلفی چون روبرت فهمل، پدر پیرش، دخترش روت، منشیاش لئونوره، دربان هتل پرنس هاینریش و دیگران شکل میگیرد و خواننده باید از میان این صداهای پراکنده، داستان پنهان خانواده و شهر را کنار هم بگذارد.
کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم با تمرکز بر جزئیات روزمره، از تمبرچسباندن و برقانداختن پلاک برنجی تا بازی بیلیارد در هتل، بهتدریج لایههای عمیقتری از گناه، وفاداری، خشونت، ایمان مذهبی، همکاری با نظامهای سرکوبگر و تلاش برای حفظ کرامت فردی را آشکار میکند. هاینریش بل در این این اثر تصویری از آلمانِ پس از جنگ ارائه میدهد که در آن، گذشته هرگز تمام نشده و در رفتار و سکوت نسلهای مختلف ادامه پیدا کرده است.
خلاصه داستان بیلیارد در ساعت نه و نیم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم روزی از زندگی روبرت فهمل، معمار میانسال، را دنبال میکند؛ مردی که صبحها فقط یک ساعت در دفتر محاسبات استاتیکش میماند، بعد تا ساعت یازده در هتل پرنس هاینریش بیلیارد بازی میکند و تنها برای «مادر، پدر، دختر، پسر و آقای شرلا» در دسترس است. در همین روز، پدر هشتادسالهاش، هاینریش فهمل، برای جشن تولد آماده میشود و خاطرات چند دهه زندگی، جنگ، مرگ فرزندان و گذشتهی حرفهایاش در ذهنش زنده میشود.
کتاب از خلال گفتوگوها، تکگوییهای درونی و رفتوآمد میان دفتر معماری، هتل، خیابان مودستگاسه و کارگاه ایام جوانی پیرمرد، تاریخ خانوادهی فهمل و کیلب را باز میکند؛ خانوادهای که کلیسایی بزرگ را ساخته، در ویرانی و بازسازی آن نقش داشته و حالا هر عضو آن به نوعی با میراث خشونت، ایمان، ثروت و احساس گناه دستوپنجه نرم میکند.
چرا باید کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم را بخوانیم؟
کتاب با ساختار غیرخطی و چندصدایی خود، تجربهای متفاوت از خواندن رمان ارائه میدهد؛ تجربهای که در آن خواننده باید مانند یک کارآگاه، از میان جزئیات روزمره و تکگوییهای درونی، تصویر کلی خانواده و تاریخ را کنار هم بگذارد. این اثر بهخوبی نشان میدهد چگونه انتخابهای فردی در لحظههای بحرانی، نسلها بعد هم در سکوت و رفتار آدمها ادامه پیدا میکند.
خواندن کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم به کسانی پیشنهاد میشود که به رمانهای آلمانی، روایتهای مدرن غیرخطی و داستانهایی با پسزمینهی جنگ، گناه، ایمان و بازسازی اجتماعی علاقهمند هستند.
درباره هاینریش بل
هاینریش بل (Heinrich Böll) (۱۹۱۷-۱۹۸۵)، نویسنده و داستاننویس آلمانی برندهی جایزهی نوبل ادبیات بود. او پس از دریافت مدرک دیپلم، کار خود را در یک کتابفروشی آغاز کرد، اما یک سال بعد با وقوع جنگ جهانی دوم به خدمت نظام وظیفه فراخوانده شد و تا سال ۱۹۴۵ در جبهههای مختلف جنگ حضور داشت. با وجود مخالفت خانوادهاش با نازیها، مکاتبات بل از جبههی جنگ با همسر آیندهاش، آنه ماری، نشاندهندهی نوعی همدلی با این رژیم در سنین جوانی بود. با این حال، تجربیات عینی او از جنگ و بهویژه مجروح شدنش در جبههی شرق، سبب دگرگونی عمیق دیدگاهش و پی بردن به ابعاد ویرانگر جنگ و رژیم نازی شد.
هاینریش بل فعالیت ادبی خود را پس از پایان جنگ آغاز کرد و نخستین داستانش را در سال ۱۹۴۷ به چاپ رساند؛ وی دو سال بعد با انتشار رمان «قطار به موقع رسید» به شهرت دست یافت. از دیگر آثار او میتوان به رمانهای «عقاید یک دلقک»، «سیمای زنی در میان جمع»، «آبروی ازدسترفتهی کاترینا بلوم»، «شبکهی امنیتی» و مجموعهجستار «از وقتی که جنگ درگرفت تا وقتی که جنگ تمام شد» اشاره کرد. بل در عرصهی صنفی و بینالمللی نیز فعال بود و در سال ۱۹۷۱ ریاست انجمن قلم آلمان و از ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۴ ریاست انجمن بینالمللی قلم را بر عهده داشت.
جوایز و افتخارات کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم
- نامزد جایزهی Premio Elba (سال ۱۹۶۲)
- اقتباسها از کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم
- ژان-ماری اشتراب در سال ۱۹۶۵ این رمان را دستمایهی اقتباس قرار داد و فیلمی سینمایی با عنوان Not Reconciled (Nicht versöhnt) از روی آن ساخت.
چه نسخههای دیگری از کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم منتشر شده است؟
- کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم، ترجمهی سارنگ ملکوتی، نشر نگاه
- کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم، ترجمهی همدم اکبرزاده، نشر همدم
بخشی از کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم
«امروز اولین بار بود که فِهْمِل با او تندی کرد؛ دقیقتر بگوییم: کار تقریباً به خشونت کشید. حدود ساعت یازده و نیم بود که تلفن کرد و همان لحن صدایش برای حکایت از چیزی ناخوشایند کافی بود. این ارتعاشات برای او نامأنوس بود، و درست به این دلیل که کلمات درست ادا میشد، لحن صدا او را به وحشت انداخت: تمام آن نزاکت و آدابدانی در این صدا تا حد فرمول تنزل یافته بود، درست مثل اینکه فهمل بهجای آب به او H۲O تعارف کرده باشد.
فهمل گفت: "لطفاً از توی کشوی میزتان کارت کوچک قرمزی را که چهار سال پیش به شما داده بودم بردارید." خانممنشی با دستِ راست کشوی میزتحریر را باز کرد. یک شکلاتتختهای، لتهٔ کهنه و مایع مخصوص جلادادن فلز را کنار زد و کارت قرمزرنگ را بیرون کشید. "لطفاً چیزی را که روی کارت نوشته شده برای من بخوانید." و او با صدایی لرزان شروع کرد به خواندن: "در تمام اوقات من برای مادرم، پدرم، دخترم، پسرم و آقای شِرِلّا در دسترس هستم، نه برای احدی دیگر."
"لطفاً قسمت اخیر را تکرار کنید" و او تکرار کرد: "نه برای احدی دیگر."»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب بیلیارد در ساعت نه و نیم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | بیلیارد در ساعت نه و نیم |
| شابک | ۹۷۸-۹۶۴-۲۰۹-۰۵۴-۹ |
| تعداد صفحهها | ۳۲۳ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۱۲۰۰۰ تومان |
| برچسب | ادبیات آلمان |
من این کتاب رو خیلی دوست داشتم البته ممکنه همه نپسندند. کتاب نسبت به عقاید یک دلقک پیچیدگی داره ولی پیچیدگی لذت بخش. هاینریش بل از نویسندگان مورد علاقمه.
خواندن این کتاب آقای بل به ذهنی کاملا آرام احتیاج دارد و اونقدر گیج کنندست که تا حدی با اعصاب خواننده بازی میشود. البته بعضی قسمتها روانتر و قشنگ است ولی در کل من که واقعا سردرگم شدم و حس...بیشتر
فضای خشک داستانی حوصله بر...