کتاب تاریخ فلسفهی راتلج؛ جلد اول
معرفی کتاب تاریخ فلسفهی راتلج؛ جلد اول
کتاب تاریخ فلسفهی راتلج نوشته سی. سی تیلور است که با ترجمه حسن مرتضوی منتشر شده است. این کتاب جلد اول این مجموعه است که از آغاز فلسفه تا عصر افلاطون را بررسی میکند.
درباره کتاب تاریخ فلسفهی راتلج
تاریخ فلسفه، همانطور که از نامش برمیآید، بیانگر وحدت دو رشته بسیار متفاوت است که هر کدام قیدوبندهای جدی بر دیگری تحمیل میکند. تاریخ فلسفه بهعنوان تمرینی در تاریخ اندیشهها مستلزم آن است که فرد با «دیدگاهی متکی بر دوران» درک کاملی از این موضوع داشته باشد که متفکران مورد بررسی چگونه به پرسشهای خویش پاسخ میدادند، چارچوب مفهومیشان برای بررسی موضوعها، فرضیهها و هدفهایشان، نقاط کور و سهو و خطایشان چه بوده است.
تاریخ فلسفه راتلج بررسی زمانمند از تاریخ فلسفه، از آغاز آن تا زمان کنونی است. هدف آن بحث عمیق درباره تمامی پیشرفتهای عمده فلسفی است و با این هدف بیشترین فضا به آن دسته از افراد اختصاص داده شده که عموماً از فیلسوفان بزرگ شمرده میشوند. اما شخصیتهای کماهمیتتر نیز نادیده گرفته نشدهاند و امید میرود که خواننده بتواند در این ده جلد تاریخ، دستکم به اطلاعات پایهای درباره هر فیلسوف مهمِ گذشته و حال دست یابد.
خواندن کتاب تاریخ فلسفهی راتلج را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به تاریخ و فلسفه میکنیم
بخشی از کتاب تاریخ فلسفهی راتلج؛ جلد اول
با اینکه سنت حکم میکند که اندیشهٔ «اسطورهای» شاعران، که تکوین و ماهیت جهان را از طریق فعالیتهای ایزدها تبیین میکردهاند، در مقابلِ اندیشهٔ «فیزیکی» یا «ماتریالیستی» ایونیها قرار داد که به مصالح مشهودی چون آب یا هوا متوسل شدند، اما این تقابل تا حدی گمراهکننده است زیرا از سویی بسیاری از ایزدهای شاعران با اجزاء تشکیلدهندهٔ چنین جهانی مانند دریا یا زمین همانند گرفته میشدند، و از سوی دیگر بهنظر میرسد که ایونیها اجزاء پایهایشان را زنده میدانستند و صفتهای خدایان را به آنها میدادند مانند جاودانگی. با اینهمه، ویژگیهای معینی در نظروری کیهانشناسی ایونی به این ادعای سنتی مشروعیت میبخشد که نظروری آنان گامی است بیسابقه در اندیشهٔ انسانی. در حالیکه کیهانشناسیهای اسطورهای خدایگانِ کیهانی را با چهرههای افسانهای مانند غولها، تیتانها و جانوران عجیبالخلقه بدون هیچ تمایزی درهم میآمیزد و هیچ نوع منبع تبیینی فراتر از انگیزشهای جنسی و فیزیولوژیکی این موجودات ندارد، ایونیها عنصر صرفاً شخصی را حذف میکنند و میکوشند جهان را براساس حداقل تعداد عناصر پایهای (مانند آب، هوا) و فرایندها (مثلاً تغلیظ و ترقیق) توضیح دهند و این شرحها را نیز تابع کنترل مشاهدهٔ ابتدایی خود کنند (همانند شرح ارسطو از دلایل طالس برای ارتباط اصلش با آب) و هم تابع برهان پیشینی (مانند پرداختن آناکسیمندر به موضوع ثبات زمین). به اینترتیب، نظروریهای ایونیها، برخلاف پیشینیان اسطورهکنندهٔ خود، تابع هنجارهای خردورزی شد و برای برآورده کردن این هنجارها پیشگام ابداع مفاهیم تعیینکنندهٔ موجودیتی تئوریک (آپایرون آناکسیمندر) و جهانی شدند که منطبق با قانون طبیعی سازمان یافته بود (در تنها قطعهٔ بازمانده از آناکسیمندر)
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۷۷ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۷۷ صفحه
نظرات کاربران
سلام کاش فرمت PDF این سری کتابها رو هم می ذاشتین تاریخ فلسفه کاپلستون نه جلدی رو فیدیبو با فرمت پی دی اف گذاشته ببینین چقدر خرید کردن.
مجوعه کتاب تاریخ فلسفه راتلج جامع و قابل فهم برای همه ست.جلد اول از آغاز تفکر فلسفی دریونان باستان و شرح افکار و عقاید فیلسوفان پیشا سقراطی تا دوره افلاطون ست.
سلام و عرض ادب کتاب خوبی هست اما به نظر اینجانب ترجمه توسط گوگل ترنسلیت انجام شده و همان متن کپی شده برای چاپ، ویرایش و تنظیم روش انجام نشد. متشکرم از ناشر و طاقچه