کتاب فلسفهی هانا آرنت
معرفی کتاب فلسفهی هانا آرنت
فلسفه هانا آرنت هفتمین جلد از مجموعه بزرگان اندیشه نشر نو است که به تفکرات و روش فلسفی هانا آرنت، فیلسوف یهودی آلمانی پرداخته است. کتاب ابتدا سرگذشت هانا رنت را بازگو میکند و پس از آن آثار این فیلسوف همچون وضع بشری، ریشههای توتالیتاریسم و اندیشهها و اعتقادات دیگر او را بررسی میکند.
درباره مجموعه بزرگان اندیشه
نام مجموعه بزرگان اندیشه در زبان اصلی Wadsworth Philosophers Series است و سرویراستار آن دنیل کولاک نام دارد. هدف این مجموعه آشناکردن خوانندگان با مهمترین فیلسوفان و مسائل فلسفی از آغاز تا به امروز است و مهمتر و فراتر از آن ترغیب خوانندگان به تفکر فلسفی و درگیر شدن با مسائل فلسفی. این مجموعه میخواهد شوق خواندن، فکر کردن، و آموختن را برانگیزند و هراسی را که خوانندگان معمولا از «فلسفه» دارند برطرف کند.
کتابهای این مجموعه بهزبانی ساده نوشته شدهاند و اصطلاحات فنّی دشوار در آنها بسیار اندک و در حد ضروری است. این مجموعه با نگاه «تحلیلی» نوشته شده است و حتی آثار فیلسوفان غیرتحلیلی یا آثار کسانی که به فیلسوف بودن شهره نیستند با نگاه تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
خواندن مجموعه بزرگان اندیشه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
همانطور که اشاره شد، این مجموعه تنها برای پژوهشگران حوزه فلسفه نوشته نشده و مخاطب آن تمامی علاقه مندان به فلسفه هستند.
جملاتی از کتاب فلسفه هانا آرنت
دغدغه آرنت اندیشیدن به سیاست است، امّا در پروراندن نظریهای سیاسی درنگ و احتیاط میکند. شاید به این دلیل که از شکنندگی و ضعف انسانها و امکان فرا آمدن اعصار ظلمانی باخبر است، میگوید داستان و روایت بیشتر از نظریه به ما کمک میکند که به تجربههایمان بیندیشیم. داستانها به همه آدمها کمک میکنند تا معنایی بیابند و به ما کمک میکنند این معنا را باهم در تکثر خویش بیابیم.
آرنت در وضع بشری اهمیت داستانگویی و رابطهاش را با عمل توضیح داده بود. داستانها از دل تکثر انسانی برمیآیند، از دل آنچه آرنت آن را شبکه روابط انسانی مینامد. آرنت این شبکه را شکلگرفته از خواستهها و نیات متضاد انسانها توصیف میکند. به همین دلیل، داستانها ساخته و پرداخته یک نفر نیستند. داستانها خالقی ندارند. بهعکس، داستانها یک عامل و فاعل را عیان میکنند.
فهرست کتاب فلسفه هانا آرنت
پیشگفتار مجموعه
۱:از تولد تا مرگ
۲: توتالیتاریسم
۳: وضع بشری
۴: آیشمان
۵: رویارویی با اعصار ظلمانی
۶: تأملاتی درباره تجربه امریکایی
۷: اهمیت تفکر
۸: آرنت و تفکر امروزی
گاهشمار
کتابشناسی
یادداشتٰها
حجم
۱۱۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۱۱۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
نظرات کاربران
این کتاب همانطور که در عنوان و توضیح آمده، نگاهی است اجمالی به دیدگاه و مشی اندیشه آرنت. با خلاصه ایی از بیوگرافی او و افراد تاثیرگذار بر زندگی احساسی و فلسفی او. و سیر بر کتابهای او و بیان نمادهای اندیشه
"درست است که توتالیتاریسم از وحشت و ارعاب استفاده میکند اما تبلیغات ابزار مهم تری برای آن است. تبلیغات علیالخصوص در مورد تودهها کارساز است چون تودهها به تخیلاتشان بیش از عقل و درکشان تکیه دارند."
برای شروع و آشنایی با نظریات آرنت کتاب خوب و مفیدی است