کتاب هانا آرنت؛ زندگی یک روایت است
خواندن نظراتمعرفی کتاب هانا آرنت؛ زندگی یک روایت است
ژولیا کریستوا ( -۱۹۴۱)، فیلسوف و روانکاو بلغاری- فرانسوی است.
کریستوا در «هانا آرنت زندگی یک روایت است» که به زبانی موجز و گاه پیچیده نوشته شده، آرنت را متفکری معرفی میکند که به قصد یافتن امیدی برای زندگی، شرایط و وضعیت بشر را در جهان امروز توصیف میکند.
آرنت به عنوان یکی از مهمترین اندیشمندان قرن بیستم که با آثاری چون «توتالیتاریسم»، «انقلاب» و «خشونت» در ایران شناخته شده، میگوید به حلقه فیلسوفان تعلق ندارد و حوزه کاریاش «تئوری سیاسی» است.
از منظر وی، «یک تنش جدی بین فلسفه و سیاست وجود دارد... فیلسوف مانند هر کس دیگری، در ارتباط با طبیعت میتواند عینینگر باشد و زمانی که درباره آنچه میاندیشد حرف میزند از طرف تمام نوع بشر حرف میزند. اما او نمیتواند در مقوله سیاست عینینگر یا بیطرف باشد. از زمان افلاطون به بعد چنین چیزی محال است!»
همین تنش میان فلسفه و سیاست است که از دیدگاه وی باعث شده تا غالب فیلسوفان (به استثنای کانت) نوعی خصومت با سیاست داشته باشند.
آرنت با همین تحلیل و ارزیابی، تأکید دارد نمیخواهد در این خصومت «شریک» باشد و به تعبیری که خود به کار میبرد، «میخواهم با چشمانی به سیاست بنگرم که فلسفه آن را تیره و تار نکرده باشد».
هر یک از پنج فصل کتاب که عمدتاً به ایده کلی روایت اختصاص دارد، گویای حرکتی پیوسته و مملوس در مفاهیم آرنتیاند؛ از روایت به مثابه امری شخصی که در اینجا در مورد زندگی خود آرنت و نسبتهایش با دیگران و حتی هویت یهودی او مصداق مییابد گرفته، تا روایت به عنوان مفهومی قابل دفاع که میتوان آن را برای گریز از قانون مرگ به «عمل» درآورد.
در واقع، این اثر آرنت را به عنوان فیلسوفی میشناساند که با انگیزه «عشق به جهان» در پی تحقق بخشیدن به روند زندگی و گریز از«عدم تعلق» است.
پدر
رواقی گری؛ فلسفه زیستن خردمندانجوناس سالزگبر
فلسفه رواقی و هنر شادکامیدونالد رابرتسون
بیست و یک نامه در باب زندگی و چالش های آنچارلز هندی
بازیدومنیکو استارنونه
ترجمه ضعیف و نامفهوم به شدت به کتاب لطمه زده. طوری هست که من شک کردم مترجم محترم اصلا متوجه موضوعات و مباحث باشه. گویی برای ایجاد حس بیزاری در خواننده دست به ترجمه نامفهوم زده. ترجمه دیگری از این
مطمئن نیستم...
چاپ دوم کتاب ترجمه فوق العاده ای داره، انگار چاپ اولش مشکل داشته