کتاب فلسفۀ کییرکگور
معرفی کتاب فلسفۀ کییرکگور
فلسفه کییر کگور دومین جلد از مجموعه بزرگان اندیشه نشر نو است که به زندگی، تفکرات و روش فلسفی کییر کگور، فیلسوف دانمارکی میپردازد.
درباره مجموعه بزرگان اندیشه
نام مجموعه بزرگان اندیشه در زبان اصلی Wadsworth Philosophers Series است و سرویراستار آن دنیل کولاک نام دارد. هدف این مجموعه آشناکردن خوانندگان با مهمترین فیلسوفان و مسائل فلسفی از آغاز تا به امروز است و مهمتر و فراتر از آن ترغیب خوانندگان به تفکر فلسفی و درگیر شدن با مسائل فلسفی. این مجموعه میخواهد شوق خواندن، فکر کردن، و آموختن را برانگیزند و هراسی را که خوانندگان معمولا از «فلسفه» دارند برطرف کند.
کتابهای این مجموعه بهزبانی ساده نوشته شدهاند و اصطلاحات فنّی دشوار در آنها بسیار اندک و در حد ضروری است. این مجموعه با نگاه «تحلیلی» نوشته شده است و حتی آثار فیلسوفان غیرتحلیلی یا آثار کسانی که به فیلسوف بودن شهره نیستند با نگاه تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
خواندن مجموعه بزرگان اندیشه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
همانطور که اشاره شد، این مجموعه تنها برای پژوهشگران حوزه فلسفه نوشته نشده و مخاطب آن تمامی علاقهمندان به فلسفه هستند.
جملاتی از کتاب فلسفه کییر کگور
در دو اثر مشهور ترس و لرز و تعلیقه غیرعلمی نهایی، کییرکگور نظری کاملا غیرسنّتی، و بعضآ تکاندهنده و بُهتآور، درمورد مسیحیّت عرضه کرده بود : به اعتقاد او مسیحیّت، در تمایز با امر اخلاقی، غیرعقلانی است و در آن آموزهها اهمیّتی ندارند. علاوهبراین، کییرکگور میگفت مسیحی شدن کاری نیست که آدم بتواند همراه دیگران انجام دهد (و بدینترتیب درواقع دین سازمانیافته را رد میکرد) و اگرچه این راه به روی همه باز است، یافتن مؤمن واقعی امری بسیار بعید است.
کییرکگور تنها زندگی میکرد، فقط مرد خدمتکاری کارهایش را انجام میداد، و هرگز کسی را به خانهاش دعوت نمیکرد. امّا چون کاوش در طبیعت بشر برای او بسیار مهمّ بود، روزها در شهر گردش میکرد و با آدمهای مختلف حرف میزد.کییرکگور عادت داشت دست در بازوی دیگران بزند و همراهشان برود. حرف زدن با آدمهای مختلف «از هر سنی و هر قشری و هر صنفی» را دوست داشت. «با هرکسی که فکرش را بکنید گرم میگرفت، درواقع در خانه کسی به او دسترسی نداشت، و برعکس، در خیابان در دسترس همه بود.»گهگاه در جنگلهای اطراف کپنهاگ کالسکهسواری میکرد. شبها بود که مینوشت. مایر آرون گولدشمیت، که بعدها در دزد دریایی به کییرکگور حمله برد، تأثیری را که کییرکگور بر دیگران میگذاشت چنین وصف میکند:
بهنظر آدمی میآمد که از بسیاری از شرایط عادی و وسوسههای زندگی فراتر رفته است، اگرچه نه به گونهای که بهنظر غبطهانگیز یا خوشبخت بیاید.
فهرست کتاب فلسفه کییر کگور
پیشگفتار مجموعه
یادداشت مترجم
۱. زندگی کییرکگور
۲. فلسفه کییرکگور
مقدّمه
واکنش کییرکگور علیه چه چیزهایی بود؟
دیدگاههای پیشین درباره لوازم ضروری دینداری
تمایلاتی که در هر عصری هست
۳. مضامین اصلی در فلسفه کییرکگور
فردگرایی
سه سپهر زندگی
ایمان
«خلوص دل»
شور
۴. اهمیّت فلسفه کییرکگور و دلنگرانیها نسبت به آن
کتابشناسی
یادداشتها
حجم
۱۰۷٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۱۰۷٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
نظرات کاربران
اگر اندیشهی کییرکگارد را در عصر خودش بررسی کنیم، آنگاه درخواهیم یافت که تا چه میزان علیه نظام فکری حاکم آن زمان شوریده و طغیان کرده است. او اندیشه غایتگرایانهی هگل (و نیز جمعگرایانهی مارکس) را به کناری وامینهد و دم
یکی از مضامین اصلی چرا حذف شده؟ یا این /یا آن.. 🤔
چرا کتاب های فلسفی اینقدر با سانسور منتشر میشه.
کتاب ضعیفی بود و چیز خاصی نداشت..کتاب چگونه کیرکگور رو بخوانید اون کتاب به شدت غنی هست و در همین حجم اطلاعات زیادی رو از زندگی و اندیشه کیرکگور در اختیارتون میذاره..یه کتاب کم حجم دیگه هم آشنایی با کیرکگور
۱- از جملات کتاب: «انتظار کیرکگارد از فلسفه این است که به ما بگوید چگونه زندگی کنیم.» کمتر فیلسوفی پیدا میشه اینقدر عامهفهم و ملموس از فلسفه حرف بزنه. ۲- از نظر سورن ما سه نوع سپهر داریم؛ زیباشناختی(خود)، اخلاقی(مردم)، ایمانی(خدا). بعد
کتاب بسیار خوبیه با ترجمه ای خوب
فلسفه آشکار کردن وهمچون ایماژی مصور کردن چراهای زندگی
برای اشنایی با فلسفه این فرد و بحثهای مختلفی ک کرده مناسب میدونمش