دانلود و خرید کتاب زندگی خوب مارک ورنون ترجمه پژمان طهرانیان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب زندگی خوب

کتاب زندگی خوب

نویسنده:مارک ورنون
انتشارات:نشر نو
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۶از ۱۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب زندگی خوب

زندگی خوب ؛ ۳۰ گام فلسفی برای کمال بخشیدن به هنر زیستن کتابی نوشته مارک ورنون استاد فلسفه و اخلاق و مدرس آکادمی آیدلر لندن است.

درباره کتاب زندگی خوب

کتاب زندگی خوب همانطور که از نامش پیداست درباره چگونگی خوب زیستن نوشته شده است. او در این کتاب از یک بعد تازه به خوب زیستن نگاه کرده است که شاید با جهت‌گیری کتاب‌های دیگر موفقیت در زمینه خوب زندگی کردن متفاوت باشد. ورنون در این کتاب برای خوب زیستن به حکمت کهن روی آورده است. حکمتی که از دیرباز در زندگی بشر جریان داشته و اساسش اخلاقیات فظیلت‌مدار است. فضیلت‌ها عبارت‌اند از مهارت‌ها، عادت‌ها و مزیت‌هایی که اگر بتوانیم آن‌ها را بپرورانیم به ما امکان شکوفا شدن می‌دهند. اخلاقیات فضیلت‌مدار در پی پاسخ‌های قطعی نیستند، بلکه در جست‌وجوی یک شیوهٔ زندگی هستند. این‌ها اصولی‌اند که هدفشان دستیابی به ویژگی‌هایی است که درست به هدف بزنند و تضمین کنند که شما کمابیش در بهترین مسیر ممکن در حرکتید، حتی اگر برای ما انسان‌ها مقصد نهایی هیچ‌گاه کاملاً مشخص نباشد.

خواندن کتاب زندگی خوب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کسانی که بیش از دغدغه موفقیت دغدغه خوب زیستن دارند و ‌آنهایی که خوب زیستن را تنها در به دست اوردن پول و ثروت های ناتمام و رفاه بدون درد نمی‌بینند و لازمه خوب زندگی کردن چه مادی و چه معنوی را در درجه اول، داشتن فضایل اخلاقی می‌دانند از تعلیمات این کتاب بهره خواهند برد.

درباره مارک ورنون

مارک وِرنون متولد ۱۹۶۶ در انگلستان است. در فیزیک و الاهیات تحصیلات دانشگاهی کرده و دکترای فلسفه دارد. کتاب‌هایی نوشته با موضوعات دوستی، خداوند، معنویت، علم، و فلسفهٔ زندگی روزمره. مقاله‌ها و نقد و بررسی‌هایش دربارهٔ مذهب و موضوعات فلسفی و اخلاقی در روزنامه‌ها و مجله‌های بسیاری از جمله گاردین منتشر شده‌اند. او در مناظره‌ها، جشنواره‌ها و برنامه‌های رادیویی مشارکت فعال دارد و در آکادمی آیدلِر در لندن هم تدریس می‌کند.

جملاتی از کتاب زندگی خوب

آزادی برای شما چه معنایی دارد؟ گزینه‌های بیش‌تر؟ زمان بیش‌تر؟ فرصت‌های بیش‌تر؟ آزادی تبدیل به کیفیتی شده است که توضیح می‌دهد چرا ما امروزه معتقدیم زندگی کردن خوب است. آیا ما امروزه ـ شاید نسبت به هر دورهٔ دیگری از تاریخ ــ از آزادی‌های بیش‌تری برخوردار نیستیم؟ آیا اکنون بهترین زمان برای زنده بودن نیست؟

پس چرا این گزینه‌ها و فرصت‌ها صرفاً باری بر دوشمان حس می‌شوند؟ یادم می‌آید یک بار در یک غذاخوری خواستم برایم نان و نیمرو بیاورند. رویهٔ میز پلاستیکیِ غذاخوری زیر نور آفتاب برق می‌زد و در همان حال پیشخدمت لبخندزنان از من می‌پرسید که می‌خواهم نیمرویم شُل باشد، یا یک رویش شل باشد و یک رویش سفت، یا دو رویش سفت، یا هم‌زده ... و بعد، نوبت نان شد: گندم باشد یا جو یا چاودار؟ سبوس‌دار یا بی‌سبوس؟ ساده یا تُست‌شده؟... گزینه‌ها خودشان آن‌قدر پروپیمان بودند که اشتهایم را کور کور کردند. آن‌چه آن غذاخوری در اختیارم گذاشت آزادیِ انتخاب غذا نبود، بلکه استبدادِ گزینه‌های بیش از حد بود.

فهرست کتاب زندگی خوب

دربارهٔ نویسنده

پیش‌گفتار

مقدمه: زندگی خوب چیست؟

بخش ۱: فضیلت‌های معنوی

۱: هنر - فراتر از مصرف‌گرایی

۲: زیبایی - راهنمای زندگی

۳: آزادی - دست شستن از چیزها

۴: معنا - یا: چرا حرف زدن خوب است

۵: دین - پر کردن یک خلأ

۶: دیدن - درسی دربارهٔ نگریستن به جهان

بخش ۲: فضیلت‌های مصیبت‌بار

۷: خشم - موقعیت ناگوار

۸: پول - انجماد آرزوها

۹: سوگواری - پرهیز از افسردگی

۱۰: تعهد - آن‌چه حاضرید برایش جان دهید

۱۱: داستان‌گویی - تخیلات اخلاق‌مدارانه

۱۲: بی‌یقینی - و ارزش تردید

بخش ۳: فضیلت‌های اجتماعی

۱۳: معاشرت - یا بندهای رهایی‌بخش

۱۴: توجه به کرهٔ زمین - خانهٔ ما

۱۵: دوستی با همنوع - و نیش و نوش‌هاش

۱۶: دوستی با حیوانات - و ارزش غریبه‌ها

۱۷: رابطهٔ زن و مرد - و آن‌چه باعث توفیق آن است

۱۸: مدارا با مردم - یا خردمندیِ دیگران

بخش ۴: فضیلت‌های عملگرایانه

۱۹: شوخ‌طبعی - انسان‌دوستی و فروتنیِ آن

۲۰: موسیقی - و درس گرفتن از اشتباهات

۲۱: سکون - زندگی مضاعف

۲۲: فرزانگی - یا دانش عشق

۲۳: شگفتی - در امور عادی

۲۴: کار - و تبدیل شدن به آن‌چه هستید

بخش ۵: فضیلت‌های فردی

۲۵: بخشایش - و آینده‌ای که از آنِ ماست

۲۶: قدرشناسی - و آن شگفتی که نامش زندگی است

۲۷: امید - و شهامتِ بودن

۲۸: فردیت - نه فردگرایی

۲۹: عشق - یا چه‌گونه می‌توان آزاد بود اما نه بی‌بندوبار

۳۰: من - با خود صادق بودن

کتاب‌شناسی

نام‌نامه

یادداشت‌ها

Mah7dis
۱۳۹۹/۰۷/۰۴

جستار نویسی در باب فضیلت های انسانی که در بحث فلسفه شمرده شده اند. بسیار لذت بخش و خوش خوان خواندن متون مختلف از افراد بزرگ که به خوبی کنار هم تالیف شده بودن به اضافه خود مطلبی که نویسن ه ارائه

- بیشتر
کاربر ۲۳۴۷۳۱۳
۱۳۹۹/۰۷/۱۹

سلام من کتاب رو قبلا خونده بودم فایل صوتی کتاب رو میخواستم که متاسفانه نداشت ؛ ولی بسیار کتاب عالی و مفیدی است

بهزاد اشرف گنجوی
۱۴۰۱/۱۰/۲۷

نگرشی فلسفی به سی موضوع مختلف زندگی انسان. متن کتاب روان و بدور از غامض نویسی و پیچیده سازی مطالب است. نگاه ورنون به مسائل و موضوعات ساده و بی‌پیرایه و جذاب است. هرچند ممکن است از دید خواننده‌ای با

- بیشتر
esrafil aslani
۱۴۰۰/۱۱/۲۹

"تلاش کرده‌ام موضوعاتی را انتخاب کنم که مهمتر و همچنین شاید غیرمنتظره‌ترند، و اندیشه‌های جذاب را در مورد هریک بیابم، اندیشه‌هایی که می‌توانند توجه‌تان را به خود جلب کنند و شما را برانگیزند به دیدن امور از دریچه ای تازه.

- بیشتر
سروش
۱۳۹۹/۱۱/۱۹

بسیار آموختنی و کاربردی

Dr.soroush saeedi
۱۴۰۳/۰۶/۲۹

متن بدون جانبداری از نویسنده و کتابی خاص از ترکیب فلسفه باستان-معاصر و روانشناسی عمومی

Farzad Mozaffari
۱۴۰۰/۰۷/۱۶

با اینکه خود نویسنده خودش رو منتقد کتابهای سطحی مثبت اندیشی میدونه و سعی کرده مثل اونها نباشه، به نظرم نتیجه فرقی نکرده. رغبت نکردم بیشتر از ۲۰ درصد کتاب رو بخونم و رها کردم.

زندگی مهم‌تر از موفقیت است
Mamadovsky
زندگی خوب آن است که کشف و شناسایی شود. زندگی خوب آن نیست که پیشاپیش شناخته شده باشد و قوانینی باشند تا شما را به سمت آن هدایت کنند. زندگی خوب شادی بیش‌تر و درد کم‌تر نیست. زندگی خوب آن است که لحظه به لحظه و ماه به ماه رشد کند.
Ali Shams
وقتی از لحنِ پیوسته مثبت و خوش‌بینانهٔ کتاب‌های خودیاری کلافه می‌شوم، متوجه این مسئله می‌شوم که تنها راهی که آن‌ها نشان می‌دهند به‌سمتِ بالاست: اوضاع تنها می‌تواند بهتر شود. ناگزیر حس می‌کنم آن‌چه آن‌ها می‌خواهند با هر ترفندی به من و ما قالب کنند یک زندگی ازپیش‌ساختهٔ سرهم‌بندی‌شدهٔ بی‌روح و بی‌رنگ‌وبوست، نه همهٔ آن خوشی‌ها و ناخوشی‌های رنگارنگی که روزانه در زندگی با آن‌ها روبه‌رو می‌شوم. آن‌چه جای خالی‌اش حس می‌شود چیزی است که شاید بتوان آن را «خِرد» نامید. گمان نمی‌کنم خِرد چیزی باشد که بتوان در آزمایشگاه به آن دست یافت. خِرد از تجربه‌ها و تأملات دقیق و اغلب فوق‌العادهٔ کسانی ناشی می‌شود که در هنر زیستن بهترین بوده‌اند.
Mamadovsky
«جوک بی‌ادبانه نوعی طغیانِ روان است.» جورج اوروِل
پویا پانا
«تا امید هست، زندگی هست.» ضرب‌المثل انگلیسی
پویا پانا
همدلانه به کسی نزدیک شدن و با او در مقام کسی که شایستهٔ توجه و مراقبت است برخورد کردن به‌معنای به رسمیت شناختن انسانیت اوست.
☆Nostalgia☆
شوخ‌طبعی بی‌تردید یکی از ارکان زندگی خوب است، چون از یک سو بسیار خوشایند است و از سوی دیگر روان‌شناسان نواندیش در مواردی با اطمینان ثابت کرده‌اند که کثرت خنده نسبتی مستقیم دارد با کاهش بیماری‌های قلبی یا بیماری‌هایی دیگر از این دست. مردمان خوشحال می‌خندند، و نیز مردمانی که رویکردشان به زندگی سرخوشانه و مهربانانه است. شوخ‌طبعان و بذله‌گویان باشعور و باذکاوت‌اند، و چه خوب. اما مزایای شوخ‌طبعی فراتر از آسودگی مقطعی و سلامت جسمی است. ارزش شوخ‌طبعی، به عنوان فضیلت، والاتر از این‌گونه فواید است. ارزش اصلی شوخ‌طبعی در آن است که محدودیت‌های انسان را در درک و فهم مسائل بر ما آشکار می‌سازد؛ به بیان دیگر، شوخ‌طبعی با فروتنی پیوندی تنگاتنگ دارد. در واقع، یک خندهٔ از ته دل بی‌تردید لذت‌بخش‌ترین و طبیعی‌ترین و غیرمتظاهرانه‌ترین راه به‌کارگیریِ فضیلتی است که، جز از این راه، فضیلتی دیریاب می‌بود: فضیلت فروتنی. این‌گونه خنده بی‌تردید باید نوع اعلای شوخ‌طبعی باشد ـ فارغ از هرگونه تحقیر و توهین، طعنه و تعصب. اما در این عملِ اساساً انسانی، چیزی شگفت‌انگیز وجود دارد و آن این‌که انسان، شوخ‌طبعی و فروتنی با یکدیگر پیوندی عمیق دارند. آرتور شوپنهاور
Ahmad
ویژگی گمراه‌کننده و تناقض‌آمیزِ جهانِ سیستم‌ها و اسلوب‌ها آن است که این جهان مزایای بسیاری در اختیارمان می‌گذارد ـ سلامت و رفاه، تحصیلات و امنیت ــ و در عین حال با ما همچون اشیایی مجرد رفتار می‌کند نه انسان‌هایی واقعی. ما تحت مالکیت سیستم‌ها و اسلوب‌ها هستیم، و در نتیجه در معرض این خطر که آزادی‌مان را برای این‌که خودمان باشیم از دست بدهیم. و حتی بیش‌تر از گزینه‌ها و امکان انتخاب‌هایی که مانعمان هستند، ماهیت سیستم‌محور زندگی معاصر است که از ما انسانیت‌زدایی (dehumanization) کرده است. ما در نحوهٔ پیوند و ارتباط با خودمان و با دیگران تحت محدودیت و فشار هستیم.
esrafil aslani
«عشق ساعت به ساعت در مهم‌ترین مشغولیت‌ها وقفه می‌اندازد و گاه نیز حتی قوی‌ترین ذهن‌ها را مدت‌زمانی سردرگم می‌سازد.» آرتور شوپنهاور
پویا پانا
جامعه‌ای که افسانه‌ها و روایت‌های غنی دارد جامعه‌ای خواهد بود که در آن شکوفایی انسان‌ها امکان‌پذیر است. جامعه‌ای که روایت‌هایش را سانسور کند نه‌تنها به برهوتی فرهنگی تبدیل خواهد شد، که بیابانی خواهد شد خالی از زندگی انسانی.
nastar-esm
«(چنین می‌اندیشیدم که) تنها آنانی خوشبخت‌اند که ذهنشان به جای تمرکز صِرف بر خوشبختی شخص خودشان متمرکز است بر خوشبختی دیگران، بر بهروزی نوع بشر.» جان استوارت میل
☆Nostalgia☆
چه‌گونه است که واقعیتی که در نظر یک شخص عادی جلوه می‌کند می‌تواند در نظر شخصی دیگر فوق‌العاده باشد؟ چرا یک دانهٔ شن به چشم من تنها ذره‌ای سیلیسیُمی است در حالی که در نظر ویلیام بلِیکِ شاعر بازتاب بلورینش تصویری از جهان را در خود دارد؟ به عقیدهٔ جیمز، این تفاوت محصولِ محدودیت‌های فردیِ ماست. مخلوقی که ظرفیت‌های نامحدود برای تجربه کردن دارد سراسر جهان را شگفت‌انگیز می‌یابد، درحالی‌که موجوداتِ تماماً میرا چنین نگاهی را سنگین و طاقت‌فرسا می‌یابند، مانند زل زدن به نور خورشید که کورشان می‌کند. این‌گونه است که ما شگفتی‌هایمان را هم سهمیه‌بندی می‌کنیم، و این روندی ناخودآگاه است ناشی از سرشت و سابقه‌مان. و خطرش آنجاست که خودمان را هم به‌شدت سهمیه‌بندی می‌کنیم شاید از ترس آن‌که تجربهٔ شگفتی‌ها آشفته‌مان سازد. اما، در نتیجهٔ آن، از زندگی چیزی نمی‌ماند مگر مجموعه‌ای از مسئولیت‌ها و ضرورت‌ها. ولی اگر بتوانیم سرخوشیِ یافته در همان یک مایهٔ شگفتی را پرورش دهیم، آن خوشی می‌تواند دیگر بخش‌های زندگی‌مان را هم از خود لبریز سازد و احساسمان را به آن‌ها جلا و تازگی بخشد. مثلاً گاهی که عاشق می‌شویم جهان به تمامی پیش چشممان روشنایی می‌گیرد.
پویا پانا
زمانی خواهد آمد که مجموع لذت‌های باقی‌مانده‌ای که زندگی برای عرضه دارد مغلوب مجموع دردها خواهد شد... این اضافه‌وزنِ درد و خوشی که دیر یا زود همه به ناچار دچارش خواهند شد منطقاً، در سنی معین، منجر به خودکشی می‌شود.
پویا پانا
«من طرفدار خوک‌ها هستم. نگاه سگ‌ها به ما از پایین به بالاست و نگاه گربه‌ها از بالا به پایین. خوک‌ها اما ما را مثل خودشان می‌بینند.» وینستون چرچیل
پویا پانا
هستند بچه‌هایی که در برابر بزرگ‌ترهاشان دست به طغیان می‌زنند شاید چون به جهان‌بینیِ کوته‌بینانهٔ آن‌ها معترض‌اند. آن‌ها طی این طغیان تلاش می‌کنند تا جهان‌بینیِ والدینشان را به کناری نهند، گرچه طغیانشان در اغلب مواقع ـ از آنجا که صرفاً واکنشی به آن جهان‌بینی است ــ کماکان در همان چارچوب باقی می‌مانَد و با آن تعریف می‌شود. این‌گونه است که فرزند یک سیاستمدار آنارشیست می‌شود و فرزند یک کشیش ملحد.
پویا پانا
«زیبایی در نظر اول نظیر ندارد؛ اما اگر سه روز در خانه مانده باشد، کیست که باز نظری به آن اندازد؟» جرج برنارد شاو
پویا پانا
در سنت مسیحیت، هفت نقطه‌ضعف اصلیِ بشر فهرست شده است: غرور: این خیال باطل که «می‌توانم خودم، بدون کمک دیگران، زندگی خوب را پیدا کنم». حسد: میل به نابود کردن زندگی خوب دیگران، چون «خودم زندگی خوبی ندارم». خشم: غضب به دیگران، چون «به خودم هم غضب دارم». کاهلی: متضاد امید، و بنابراین کمبود انرژی درونی مورد نیاز. طمع: میل به ربودن چیزهای خوب از زندگی دیگران، به‌جای آن‌که خود آن خوبی‌ها را به دست آوریم. شکم‌بارگی: میل به پرخوری، که جایگزین نازلی است برای زندگی خوب. شهوت: میل به تصاحب دیگری و تلاش برای خوشگذرانی در زندگی با به بازی گرفتن او و زندگی‌اش.
پویا پانا
«انسان تا وقتی که عواطفش را بیان نکند هنوز نمی‌داند دارای چه عواطفی است.»
Ali Shams
وقتی کاری که می‌کنید به شما حس خوبی می‌دهد، همین خوب است. اما اگر هم باعث ناراحتی‌تان شد، باز هم خوب است چراکه این احتمال وجود دارد که در این میان نکتهٔ مهمی بیاموزید.
Ali Shams
کم‌تر کسی در این تردید دارد که دوستی کلید زندگی است؛ در واقع، شاید بتوان دوستی را به‌حق قلب تپندهٔ هر زندگی خوبی دانست. ممکن است همهٔ چیزهای خوبی را که زندگی می‌تواند نصیبتان کند داشته باشید، اما اگر دوستی نداشته باشید همهٔ آن چیزها جذابیتشان را از دست خواهند داد. دلیلش هم از یک نظر ساده است: ما حیواناتی اجتماعی هستیم و نیازمند به سر بردن با دیگران. تنهایی نه‌تنها دردناک است که حتی ممکن است منجر به جنون یا حتی مرگ شود.
Ahmad

حجم

۳۱۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۴۷ صفحه

حجم

۳۱۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۴۷ صفحه

قیمت:
۱۶۳,۰۰۰
تومان