کتاب خانه دایی یوسف: وقایعی تکان دهنده از مهاجرت فدائیان اکثریت به شوروی
معرفی کتاب خانه دایی یوسف: وقایعی تکان دهنده از مهاجرت فدائیان اکثریت به شوروی
اتابک فتحاللهزاده از اعضای سابق «فداییان اکثریت» است.
فتحاللهزاده که به جز تجربیات شخصی، خاطرات چند تن از ایرانیان مهاجر نسلهای پیشین را هم گردآوری کرده و آنها را در اختیار نویسندگان «مهاجرت» گذاشته، رفته رفته بر اکراه خود درباره اندیشیدن به دوران مهاجرت غالب میآید تا جایی که تصمیم میگیرد خاطرات خود و آن دیگران را به طور مستقل در کتابی چاپ کند.
چنین می شود که کتاب فتحاللهزاده سال ۲۰۰۱ در سوئد چاپ می شود.
«خانه دایی یوسف» به سرگذشت وحشتناک فداییان اکثریت در مهاجرت میپردازد.
فقر و بدرفتاری عوامل حکومتی شوروی، بی کفایتی و فساد مسئولان سازمان و نگاهی به وضعیت اسفبار زندگی در جامعه شوروی از مطالب این کتاب است.
فتحاللهزاده علاوه بر سرگذشت فداییان در مهاجرت تبعیدوار، زندگی مهاجران نسل قبل را نیز زیر ذره بین گرفته است.
افرادی که پس از سقوط فرقه دموکرات و یا اعضای حزب توده که از ترس اعدام توسط نیروهای شاه بعد از کودتای ۲۸ مرداد به شوروی پناهنده شدهاند نیز در این میان ذکر می شوند.
فتح الله زاده در یادداشت ابتدای کتاب مینویسد: «این نوشته را به هزاران ایرانی بی نام و نشان که در زندان های استالینی و اردوگاه های سیبری جان باخته اند تقدیم می کنم».
وی همچنین نگاهی کاملاً انتقادی به عملکرد سازمان فداییان اکثریت، حکومت و عوامل شوروی دارد.
«خانه دایی یوسف» اصطلاحی بین چپیها بوده و نام مستعار کشور شوروی و رهبر آن جوزف استالین است و در نظر کمونیستهای آن دوره خانه دایی یوسف در هر صورت جای امنی برای آنها و بهشت سوسیالیسم بود.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«در آن روزها عکس مصدق را به دیوار خانهمان در تاشکند زده بودم و از دیدن مجسمه های لنین در خانه بعضی دوستان احساس چندش آوری به من دست می داد. از درون من یک ندا برمی خاست که تو ایرانی هستی، در این دنیای وانفسا هر کس باید برای خودش، خانواده اش و کشورش کار و تلاش کند».
حجم
۳۱۴٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۱
تعداد صفحهها
۳۹۶ صفحه
حجم
۳۱۴٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۱
تعداد صفحهها
۳۹۶ صفحه
نظرات کاربران
در نگاه اول فکر کردم بهنام بانیه خودمونه 😂
لطفا کتاب خاطرات خانه ی دایی یوسف را رایگان کنید
کتاب بسیار مفیدی ست که میتواند پرده از حقایق تلخ و دحشتناک جامعه بولشویکی دوران استالین و پس از آن بردارد حقایقی که به شخصه چیزی از آن در مورد شوروی سابق نه شنیده و نه خوانده بودم
کتاب خوبی هست ولی من یک سومش رو بیشتر نتونستم بخونم حس می کنم نیاز به اعصاب قوی داره کاش اول کتاب یه توضیحی راجع به این حزب خا و سازمان ها و عقایدشان می داد
این کتاب واقعا ارزش خوندن داره
کتاب خوبی بود ولی یکم شلخته طور نوشته شده😬
خوندنش یک مقدار سخت هستش. ایشون یک کتاب دیگه با نام 'در ماداگان کسی پیر نمی شود' هم دارن. اون رو بخونید، از نظر من راحت تر بود خوندنش.
از اینکه نویسنده بیطرف و بدون اصرار روی عقایدش (چه درست و چه غلط) به شرح وقایع پرداخته بود لذت بردم
مسلما بنده خواندن همچین کتابهایی را به دیگران توصیه می کنم. یاد فیلم تاواریش مهدی فخیم زاده و احمد نجفی یا سریال تلویزیونی آوای فاخته (۱۳۷۳) افتادم
خوب بود