دانلود و خرید کتاب خاطرات یک بازمانده دوریس لسینگ ترجمه دینا کلباسی اناری
تصویر جلد کتاب خاطرات یک بازمانده

کتاب خاطرات یک بازمانده

نویسنده:دوریس لسینگ
انتشارات:انتشارات جامی
امتیاز:
۲.۳از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب خاطرات یک بازمانده

در یک شهر مصیبت‌زده، جایی که موش‌ها و دسته‌های ولگرد و آواره پرسه‌ می‌زنند و خیابان‌ها را از وحشت آکنده می‌کنند، جایی که حکومت، در حال فروپاشی است و خشونت چیره و حکمفرماست، زنی از طبقه متوسط و میانسال، دختری ۱۲ ساله به نام امیلی را پناه می‌دهد و مسئولیت او را می‌پذیرد.

راوی داستان که امیلی را پذیرفته است از پنجره‌اش به فروپاشی جامعه می‌نگرد. می‌بیند که دار و دسته مهاجرینِ متلاطم و خشمگین در جستجوی محلی امن و پناهگاه هستند و دنبال آن زندگی ایده‌آلی می‌گردند که از دید آن‌ها در جاهای دیگر وجود دارد. آنارشیسم در شهرِ در حالِ تخلیه، حکمفرماست و مردم باید در دفاع از خود به یکدیگر بپیوندند، این شهر، جایی است که گیاهان و حیوانات بر خیابان‌های خلوت و خانه‌ها، در حال تسلط‌اند.

داستان، فاجعه‌ای نامشخص را بیان می‌کند که از آن به عنوان بحران یاد می‌شود. جامعه جدیدی که پس از فروپاشی، به وجود آمده است بخش عمده‌ای از خصوصیات دنیای کهنه را دربردارد، اما اساساً با آن متفاوت است. آنچه که پس از بحران به عنوان حکومت برقرار شده است، فاقد توانایی لازم در اِعمال کنترل روی توده‌های مردم است. دستگاه‌های خبری قادر به پخش اخبار درست نیستند و نظم و قانون در دست اشرار و تنی چند از افراد پلیس است. تحصیلات برای طبقات ثروتمند وجود دارد، در حالی که مدارس برای بیچارگان به عنوان دستگاهی پلیسی جهت کنترل مردم بکار گرفته می‌شود. فعالیت‌های محدود بازرگانی ادامه دارد، اما برای تهیه مواد غذایی، مردم زباله‌دانی‌ها را زیر و رو می‌کنند.

دوریس لسینگ، برنده نوبل ادبابیات ۲۰۰۷، در کتاب «خاطرات یک بازمانده» نگاهی گذرا به آینده‌ای می‌کند که کمتر از حال تیره و دهشتناک است.

اثری درخشان است برای گذار از «دایستوپیا» یا کابوس شهر با حکومتی مستبد و توتالیتر، به اتوپیا (آرمان‌شهر یا مدینه فاضله).

«خاطرات یک بازمانده» رمانی است با دید تیره در آینده‌ای نه چندان دور، هنگامی که مردان، زنان و حتی نوجوانان برای زنده ماندن در جهانی می‌جنگند که به سرعت در حال فروپاشی است.

لسینگ این کتاب را تلاشی برای نوشتن یک اتوبیوگرافی می‌داند. برخی آن را جزئی از زندگی خودش و برخی جزئی از شرح حال یکی از دوستانش می‌دانند که چند سال با او زندگی کرده است. اما در هر حال داستانی است جادویی که فضای هیجان‌آلودی را نشان می‌دهد. سال‌هایی که در آن بربریت عادی‌است و قانونی، و هر کس برای زنده ماندن باید بجنگد.

Mary gholami
۱۴۰۰/۰۴/۱۵

گنگ بود

Sharareh Haghgooei
۱۴۰۱/۱۱/۲۱

گنگ ترین کتابی که از این نویسنده محبوب خواندم.

کتاب 1984
۱۳۹۹/۰۵/۳۱

کتاب دفترچه یادداشت طلایی از همین نویسنده هم در طاقچه قرار بدید.

پیام لسینگ در رمان خاطرات یک بازمانده که شکست بدی و پیروزی نیکی را از پنجره خود می‌بیند و نسبت به رمان‌های دیگرش کاملاً متفاوت است اینست که: باید همدیگر را دوست بداریم یا بمیریم. حتی اگر به ناچار شکست هم بخوریم نباید ناامید شویم.
پویا پانا
کسی که با آدم‌های خوب قدم می‌زند خوب می‌شود، امّا همراهی با یک احمق باعث نابودی اوست.
پویا پانا
دوریس لسینگ نویسنده کتاب از پدر و مادری انگلیسی که کارمند بانک شاهی بودند در اکتبر ۱۹۱۹ در کرمانشاه ایران به دنیا آمد و تا پنج سالگی در ایران اقامت داشت. او سپس به اتفاق والدینش به جنوب رودزیا (زیمباوه فعلی) مهاجرت کرده و تا سال ۱۹۴۹ یعنی سی سالگی در آن‌جا اقامت و بعد از آن، به انگلستان می‌رود و تا پایان عمر در ۱۷ نوامبر ۲۰۱۳ در انگلیس مسکن می‌گزیند.
پویا پانا
زمانی که همه چیز، تمام نهادهای اجتماعی در حال فرو ریختن بود، ما با تطبیق خود با این موضوع به زندگی ادامه می‌دادیم، انگار که هیچ چیز بنیادی در حال وقوع نیست. مشاهدهٔ اینکه ما با چه لجاجتی، چه عزم و ارادهٔ راسخی، چه تب و تابی و چه پشتکاری خود را مجبور به پیش بردن یک زندگی عادی می‌کردیم، واقعآ شگفت‌آور است.
پویا پانا
مدارس، حداقل برای فقیرترین آدمها تبدیل به شاخه‌ای از ارتش رژیم شده بود که نقش آنها حفظ کنترل بر مردم بود.
پویا پانا
خانه‌هایی وجود داشت که در آن کسانی‌زندگی می‌کردند که گویی ابدآ هیچ بویی از انقلاب صنعتی نبرده‌اند.
پویا پانا
برخی خوب زندگی می‌کنند درحالی‌که دیگران از گرسنگی، ضعیف می‌شوند و می‌میرند. این قوی‌ترین مکانیزم است، برای شروع، برای نگهداری یک جامعه و سپس سست کردن، فاسد کردن، واضمحلال...
پویا پانا
آیا در کشور ما دوره‌ای‌بوده است که در آن طبقه حاکم در برج عاج با احترام و آبرومندی یا ثروت زندگی نکرده باشد؟ آنها چشمان خود را بر آنچه در خارج از این طبقه می‌گذشته است بسته بودند. آیا حداقل اختلاف واقعی می‌توانست وجود داشته باشد درحالی که طبقه حاکم واژه‌هایی نظیر «عدالت»، «تساوی»، «نظم و قانون» یا حتی «سوسیالیسم» به کار می‌بردند؟
پویا پانا
شما فراموش می‌کنید ما در موقعیتی نیستیم که از عهدهٔ مقیاس‌های شما برآییم. ما خیلی خوشبخت نیستیم، یادتان باشد.
پویا پانا
چه‌اندازه یک نفر می‌تواند دربارهٔ موضوعی کور باشد.
پویا پانا

حجم

۲۳۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۳۹ صفحه

حجم

۲۳۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۳۹ صفحه

قیمت:
۴۷,۰۰۰
تومان