کتاب نخستین عشق
خواندن نظراتمعرفی کتاب نخستین عشق
آثار ایوان سرگئییویچ تورگنیف ( ۱۸۸۳-۱۸۱۸)، تصویری واقعگرایانه و پرعطوفت از دهقانان روس و بررسی تیزبینانهای از طبقه روشنفکر جامعه روسیه که در تقلای سوق دادن کشور به عصری نوین بودند، ارائه میدهد.
در «نخستین عشق» چند دوست در یک شبنشینی تصمیم میگیرند که شرح اولین عشق خود را بگویند. بر عکس تصوری که میکنند هیچ کدام حرف خاصی در مورد این موضوع ندارند انگاری هیچوقت چنین احساسی را تجربه نکردهاند. در نهایت همه از ولادیمیر پترویچ که مردی چهل ساله با موهای رو به سفیدی است میخواهند که شرح اولین عشقش را بگوید.
ولادیمیر که مرد سخنرانی نیست از آنها اجازه میخواهد با توجه به ساده و معمولی نبودن داستانش شرح آن را بنویسد و بار دیگر که هم را دیدند برایشان بخواند. داستان از شانزده سالگی ایوان آغاز میشود که همراه خانواده به خانه ییلاقیشان رفتهاند. در حین گشت و گذارهای ایوان، یک روز او به دختری برخورد میکند که زندگی او را برای همیشه تغییر میدهد. اختلاف طبقاتی و تفاوت زندگی دو خانواده و در عین حال شخصیت خاص دختر داستان را به نحو بسیار زیبایی جلو میبرد.
رمانها و داستانهای زیادی درباره اولین عشق نوشته شدهاند. اینکه چرا این رمان اهمیت به سزایی دارد شاید به خاطر نگاه خاص تورگنیف و در عین حال شخصیتهایی است که میآفریند و رمان را سراسر از شگفتی و زیبایی کرده است.
در «نخستین عشق» ما شاهد عشق و ماجراهایی هستیم که با آنها متاثر میشویم، شاد میشویم و در پایان رمان مملو از احساساتی هستیم که شاید تا آخر عمر با ما باشند. پنداری این اتفاقات برای ما افتادهاند.
خانم صاحبخانه
کوچه بن بستآیریس یوهانسن
شولگینامه و موموعباس حبیبی بدرآبادی
به دام انداختن نور در دو پردهمیلاد کامیابیان
شعر ماهی صید ناشدنیعلی قنبری
نخستین عشق واقعیتی است از نخستین عشق ایوان تورگینیف و به علت همین واقعیت است که نویسنده به لطافت و زیبایی عشق را به تحریر در آورده شوق خواستن عشق همراه با ضربه هایی که به انسان وارد می کند
قالب سمبولیک داره، ولی چون هم روس ه، هم سانسور داره، هم قدیمیه، یه کم فهمیدن ظرائف و اشارات نویسنده سخت میشه.
آثار تورگینیف تصویری واقع گرایانه و پر از عطوفت از دهقانان روس است و بررسی تیز بینانه ایی از طبقه ی روشنفکر جامعه روسیه که در تقلای سوق دادن کشور به عصری نوین است ، تورگینیف به عنوان یک لیبرال
چه کسی تجربهی اولین باری که عاشق شده رو در زندگی ندارد؟ همهی ما به طریقی این رو تجربه کردیم. کتاب نخستین عشق داستان اولین تجربهی نویسنده از عاشق شدنه. زیبایی این اثر بخاطر داستانش نیست بلکه در تمام احساساتیه که
عاشقانه، زیبا وغم انگیز ودلنشین با قلمی روان ازنویسنده ای بزرگ، جالب بود.
از تورگنیف پدران و پسران رو قبلا خونده بودم. داستان نخستین عشق به نظرم شروع خوبی داشت و تا میانه کار هم خوب جلو رفت ولی در انتها پایان چندان جالبی نداشت. در قیاس با داستان پدران و پسران به
عاشقانه ب سبک روسی!
نویسنده،عاشق شدن و نخستین عشق را در دو ماجرا به تقریر درآورده، خودم داستان دوم رو بیشتر دوست داشتم، اگر که از طرفداران ماجراجویی هستید، خوشتون خواهد آمد(:
همه رمان ها همیشه با نکته نیستن همه ی رمان ها هم برترین نمیشن
خیلی بی محتوا بود برعکس توضیح. در واقع فقط یه رمان ساده بدون نکته ی خاصی. البته نثر مجذوب کننده ای داشت همین آدمو گول میزنه.