کتاب گزیده آثار راسل
معرفی کتاب گزیده آثار راسل
در طول ۹۸ سالی که راسل میزیست، بیش از پنجاه عنوان کتاب و صدها مقاله در عرصات مختلف علمی، ادبی، علوم محض و جامعهشناسی از او منتشر شده است. بسیاری از کتابها و مقالات راسل، بهظاهر متعارض با نگاه و زبان دولتمردان وقت بوده است؛ به طوری که به همین دلیل، او را از آمریکا راندند و مانعِ تدریس او در دانشگاههای آمریکا شدند و حتی «سگ» و «شیطان» خطابش کردند؛ ولی واقعیت امر این است که به گوهر اندیشهٔ وی پی نبرده بودند. راسل معتقد بود که «سعادتِ هیچ جامعهای تضمین نمیشود و دوام نمیآورد، مگر آنکه جامعهٔ جهانی سعادتمند شود. دیگر آن زمان گذشته که اقلیتی به بهای رنج اکثریتی شادمانه زندگی کند و آن اکثریت گوسفندوار آرام گیرند و دم برنیاورند.
در این مجموعه هم، بهکرات از زبان راسل گفته شده است که همهٔ انسانها، اعم از زن و مرد، سپید و سیاه، از هر قومیت و ملیتی دارای حقوقی برابر با دیگران هستند و هیچکس را بر دیگری رجحانی نیست.
این مجموعه، برگرفته از چهلویک عنوان کتاب و همچنین هفت مقاله از راسل، از جمله سخنرانی وی به هنگام دریافت جایزهٔ نوبل است و که در شش فصل اصلی، شامل روانشناسی، دین، اخلاقیات، زناشویی و امورجنسی، آموزش و سیاست تدوین شده است.
نکته جالب اینه که مترجم در پی نوشت ها می خواد ثابت کنه که نظرات برتراند راسل مثلا درباره اسلام اشتباهه. به نظر من مترجم چنین اثری نمی تواند صرفا با دوجمله پی نویس نظام فکری کسی مثل راسل را
وقتی که از آقای راسل سؤال میشود: «آیا خود را به هیچ یک از سیستمهای اخلاقی مقید میدانید؟» جواب میدهد: «آری، ولی جدا ساختن اخلاق از سیاست کار بسیار دشواری است. به عقیده من علم اخلاق بایستی بدین طریق عرضه شود:
طالقچه مرسی کتاب های قسمت کتابخانه همگانی خیلی کتابهای خوبی دارید اضافه میکنید شما،فوق العاده اید