دانلود و خرید کتاب عقل و استدلال و عقلانیت سعید زیباکلام
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب عقل و استدلال و عقلانیت

کتاب عقل و استدلال و عقلانیت

انتشارات:نشر اسم
امتیاز:
۳.۵از ۸ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب عقل و استدلال و عقلانیت

«عقل و استدلال و عقلانیت» اثر سعید زیبا کلام (-۱۳۳۲) از مجموعه «کتابخانه فلسفه علم» نشر اسم، دربردارنده مجموعه تأملاتی است که دکتر سعید زیباکلام در سال‌های اخیر ذیلِ برخی آیات قرآن حکیم و نیز، اظهارات بعضی از برجسته‌ترین فیلسوفان و متفکران خطِ‌ مقدمی معاصر غربی طرح و بحث کرده است. چنانکه از نام کتاب پیداست، این تأملات عمدتاً بر موضوع «عقل و استدلال و عقلانیت» متمرکز شده‌اند. البته سبک خاص و ویژه نگارش کتاب، آن‌ را از دیگر کُتُب فلسفی موجود در فضای فکری و آکادمیک ما متمایز می‌کند. زیباکلام در سال ۱۳۳۲ در تهران متولد شد. مهندسی برق و الکترونیک را در سال ۱۳۵۶ در انگلستان به پایان رساند و در همان سال دوره کارشناسی ارشد صلح‌شناسی(گرایش جامعه‌شناسی انقلاب) را در دانشگاه برادفورد انگلستان آغاز کرد و در سال ۱۳۵۷ به ایران بازگشت. دوره دکتری را در رشته فلسفه در سال ۱۳۶۵ آغاز کرد و در سال ۱۳۶۹ از دانشگاه لیدز انگلستان فارغ‌التحصیل شد. وی هم اکنون عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است و حوزه‌های اصلیِ پژوهشی او عبارتند از: «علم‌شناسی و روش‌شناسی علم»، «نظریه‌های عقلانیت»، «فلسفه‌شناسی» و «فلسفه سیاست». زیباکلام در آغاز کتاب، جامعه فکری معاصر ما را با این پرسش بنیانی مواجه می‌کند که «آیا لازم است متفکران، متکلمان، عالمان اجتماعی، مفسران، فقیهان، و فیلسوفانی که به‌نحوی نگاه به منابع و میراث فرهنگی-معنوی بومی دارند نظریه‌ای در باب عقلانیت دراندازند؟» و نهایتاً پاسخ خویش را با طرح پرسشی انکاری چنین صورت‌بندی می‌کند: «روشن است که می‌توان با غور و غواصی در جریان بسیار بی‌قرار، مواج و پرتحول عقلانیت در فلسفه و اندیشه غربی، آراء و اندیشه‌هایی را با عطف و نظر به آنها تحت عنوان نظریه‌ای در باب عقلانیت و یا، دقیق‌تر، تحت عنوان تمهیداتی جهت تقویم عقلانیتی اسلامی درانداخت. اما اینک از خود سؤال کنیم: چه ضرورتی دارد که نام آن مجموعه از تأملات و پژوهش‌ها را نظریه‌ای در باب عقلانیت و یا تمهیداتی جهت تقویم عقلانیتی اسلامی بگذاریم؟».
داوود
۱۳۹۷/۰۹/۲۶

کتاب جالبیه و کلا نگاه انسان رو نسبت به عقل و استدلال عوض می کنه و همچنین برداشت های جالبی از برخی آیات قرآن داره !!!

msadeq
۱۳۹۷/۱۰/۲۲

چاپی این کتاب رو خوندم یک مفهوم بنیادی که در کتاب هست اینه که ما تعلقمون غالبن عقلانیتمون رو شکل میده.کتاب خوبیه گرچه من افسانه های آزاداندیشی ایشون رو بیشتر پسندیدم

nari tajrobe
۱۳۹۹/۰۱/۲۹

کتابی است بسیار متین در نقد مدرنیته و فلسفه ی مدرن

عقل توانمندی یا قابلیتی است که صرف‌نظر از مناقشات و منازعاتِ تاکنون نافرجام و ظاهراً فرجام‌ناپذیر هستی‌شناختی و معرفت‌شناختی خُرد و کلانی که طی قرون متمادی و طولانی بر سر نفس یا جوهر یا ذات یا ماهیت آن در میان فیلسوفان و متکلمان و نیز درون هریک از دو گروه صورت گرفته، نهایی‌ترین فرمانده و راهبرش در تمامی منازل سلوک و سکونش و قیام و قعودش، موجودی است اسرارآمیز و ناشناخته به‌نام قلب! و این یعنی، عقل ظرفیت یا وجودی نیست که بدون هیچ تعلّق و تمنّایی به‌کار افتد و حرکت کند و بدون هیچ دلالت‌دهنده و جهت‌دهنده‌ای مسیر واحدِ ثابتِ ازلی‌ابدی‌ای را طی کند و به منزلگهی مشخص و واحد فرود آید؛ که اگر چنین می‌بود، لاجرم همهٔ موجوداتِ دارای عقل می‌باید با تعقّل‌های خود در طول تاریخ و در عرض جوامع معاصر، به یک مجموعه از منازل و مناظر یا نتایج نائل می‌شدند.
ریحانه باقریه
ویتگنشتاین به‌درستی می‌بیند که «ذائقه، امور و اشیا را مقبول می‌کند». (۱۹۸۰: ۵۹) و من می‌خواهم اضافه کنم که ما امور و اوضاعی را که مقبول می‌یابیم، اغلب عقلانی می‌خوانیم.
msadeq
ویتگنشتاین به‌درستی می‌بیند که «ذائقه، امور و اشیا را مقبول می‌کند». (۱۹۸۰: ۵۹) و من می‌خواهم اضافه کنم که ما امور و اوضاعی را که مقبول می‌یابیم، اغلب عقلانی می‌خوانیم.
ریحانه باقریه
ویتگنشتاین: «مطمئناً توجیه وجود دارد؛ لیکن توجیه به پایان می‌رسد»
سپهر
آیا ملاحظه می‌شود که سر یک دوراهی سیار بنیانی برای برگرفتن این یا آن روش‌شناسی قرار داریم، روش‌شناسی‌ای که به
کاربر ۱۸۷۷۸۹۱
مافی‌ها قریب‌تر و شبیه‌تر می‌شود. ایضاً چرا به‌میزانی که آمال و امیال سلاطین و حاکمان متکثرتر و متعددتر می‌شود، به همان میزان رأی و نظر ایشان متخالف‌تر و متعارض‌تر می‌شود. و بالاخره، چرا به میزانی که آمال و امیال و غایات عالمان، از هر مسلک و مکتب و مشربی، متکثرتر است، محصولات عقلی‌شان نیز متکثرتر و متنوع‌تر و متفرق‌تر می‌شود.
کاربر ۱۸۷۷۸۹۱
هایدگر و هیپو از دروازه مروارید می‌گذرند
دانیل کلاین
مجموعه مقالات همایش بین‌المللی اندیشه‌های فلسفی استاد شهید مطهری
رضا داوری اردکانی
افسانه های بیشتر!
سعید زیباکلام
مارتین هایدگر
گایر مانفرد
شامگاه فلسفه؛ مروری بر رکود تفکر فلسفی در ایران
بهروز عباسپور
جامعه‌شناسی و الهیات؛ پیوند و تعارض
دیوید مارتین
گفت‌وگویی درباره‌ی نسبی‌انگاری، مطلق‌انگاری و ورای آن‌ها
مایکل کراوس
فلسفه ساده
زهره روحی
اندیشه در بحران؛ دفتر پنجم
شهریار زرشناس
فیلسوف ۶۰ ثانیه ای
فرناز توانایان‌فرد
از علم سکولار تا علم دینی
مهدی گلشنی
فلسفه‌ی رالز
رابرت بی‌تالیس
فلسفه در آلمان
کریم مجتهدی
سینمای ملی ایران رویکردی مردم‌شناختی - ارتباطی
ابراهیم فیاض
داستان معرفت تاریخی در سه پرده
سیدرضا وسمه‌گر
امر مطلق؛ مطالعه‌ای در فلسفه اخلاق کانت
هربرت جیمز پیتن
روش شناسی نیوتن
سعید زیباکلام
اخلاق در زندگی کنونی و شرایط اخلاقی پیشرفت و اعتلای علوم انسانی
رضا داوری اردکانی
منطق فهم دین
علی اکبر رشاد

حجم

۱۴۲٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۹۱ صفحه

حجم

۱۴۲٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۹۱ صفحه

قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان