کتاب با آخرین نفسهایم
معرفی کتاب با آخرین نفسهایم
«لوئیس بونوئل» با فیلمهایش در ایران چهرهای کمابیش شناختهشده است. از سالها پیش مقالات بیشماری دربارهٔ او در مطبوعات به چاپ رسیده و چند فیلمنامهٔ معروفش به فارسی ترجمه و منتشر شدهاست. با این همه، او برای سینمادوستان همچنان بیگانه و ناشناس باقی ماندهاست. یکی از دلایل این امر شاید ویژگیهای فردی شخصیت هنری تکافتادهٔ او باشد.
فیلمهای بونوئل را به سختی میتوان در یکی از انواع ژانرها یا جریانهای متداول سینمایی ردهبندی کرد. او بیگمان برجستهترین نمایندهٔ مکتب «سوررئالیسم» در سینما است؛ اما آیا هنرمندی چون او را، که همواره از هر سنت و قالبی گریخته، میتوان پیرو مکتبی خاص دانست؟ جانمایهٔ هنر بونوئل طغیان بر قراردادها و سنتها است.
هنر بونوئل، که سرشار از نمادها و آیینهای مسیحی است، مانند دوست نزدیکش فدریکو گارسیا لورکا، از «شوق گناه» لبریز است. برخی از فیلمهای او مانند «عصر طلایی»، «نازارین» یا ناصری، «ویریدیانا»، «سیمون صحرا» و «راه شیری» را میتوان در مقولهٔ «نقد دینی» به شمار آورد.
بونوئل به گونهای گویا و نمادین در آستانهٔ قرنی پا به دنیا گذاشت که آن را یکسره مغلوب تباهی و شرارت میدید.
او در فوریهٔ ۱۹۰۰، در خانوادهای مرفه در آبادی کالاندا، در استان آراگون، شمال شرقی اسپانیا، به دنیا آمد. در کودکی، به مدرسهٔ مربیان یسوعی رفت و با تربیت کاتولیکی پرورش یافت؛ اما تربیت کاتولیکی، که با فشار و تحمیل همراه بود، به جای اینکه ذهن او را با آموزهها و تعصبات دینی قالبگیری کند، روح حساس او را به سوی طغیان سوق داد. او نسبت به ایمان دینی واکنشی خشمآگین بروز داد. بعدها اعتراض به ساختارهای تعبدی و عقاید دگماتیک یکی از بنمایههای اصلی هنر او را تشکیل داد.
«با آخرین نفس هایم» که زندگینامه خودنوشت این فیلمساز برجسته است اولین بار در سال ۱۹۸۲ در فرانسه منتشر شد و یک سال پس از انتشار آن بونوئل در مکزیکوسیتی درگذشت.
در پیشانی این کتاب، بونوئل قید کرده که بیوگرافی خود را به کمک ژان کلود کاریر نوشتهاست. این نویسنده و سناریست فرانسوی حدود بیست سال نزدیکترین همکار سینماگر بزرگ بود. این همکاری در ۱۹۶۳ برای نوشتن فیلمنامهٔ «خاطرات یک پیشخدمت» شروع شد و تا چند ماه پیش از مرگ بونوئل ادامه یافت.
اگه میخواید از تکنیک های فیلم سازی و فیلم نامه نویسی بونوئل سردربیارید احتمالا چیز قابل توجهی تو این کتاب پیدا نمیکنید. اما اگه در مورد منشا ایده های داستانی بونوئل میخواید بدونید، اطلاعات خوبی توی کتاب هست. همینطور برای
بدون شک از جمله کتابهایی است که باید خواند۰ روایت بی نظیر بونویل از زندگی اش که پر از فراز و فرودهای تاریخ خونبار اسپانیاست۰ عالی است۰
با آخرین نفس هایم ناداستانی است خواندنی از زندگی لوئیس بونوئل.او در این کتاب از کودکی و زندگی در کنار خانواده تا جوانی و درس خواندن و سفر به کشور های مختلف و شروع به کارگردانی و ساخت فیلم هایش
بسیار از خواندن این زندگی نامه لذت بردم. بونوئل شخصیتی کم نظیر دارد و روایت های پر فراز و نشیب زندگی اش در قرن بیستم و در خلال جنگ های داخلی و جهانی دست کم برای من فوق العاده جذاب
یکی از بهترین کتاب ها درباره ی کارگردان نامی اسپانیایی لوئیس بونوئل ، این کتاب از ابتدا تا انتهای دوران زندگی این کارگردان هست ، توصیه میکنم اگر به خواندن زندگی نامه علاقه دارید این کتاب را بخوانید و لذت
اگر به تاریخ و سینما علاقه دارید مطالعه کنید در غیر اینصورت جذابیتی برایتان ندارد. سه چهار صفحه از کتاب که خاطرات خواهر نویسنده نوشته شده برای من جالبتر بود.
فاجعه به جز چند جمله ی قابل تامل در فصل آخر دیگر هیچ نزدیک به ۷۰۰ صفحه واقعا هیچی
عالی بود وبینظیر ،صداقت وصراحت وراحتی بونوئل در روایت زندگیش خیلی خوبه