کتاب زشت زیبا آلیس فینی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب زشت زیبا

کتاب زشت زیبا

معرفی کتاب زشت زیبا

کتاب زشت زیبا (Beautiful ugly) نوشته آلیس فینی و ترجمه نیما جوادی و رمانی معمایی و پرتعلیق است که نشر پرتقال آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این رمان با ترکیب ژانرهای معمایی، وحشت و فانتزی، داستانی چندلایه و پر از پیچش‌های غیرمنتظره را روایت کرده است. محوریت داستان بر زندگی نویسنده‌ای به نام گریدی گرین استوار است که پس از ناپدیدشدن همسرش، ابی، درگیر بحرانی عمیق می‌شود. او برای بازیابی خود و نوشتن کتابی جدید به جزیره‌ای دورافتاده در اسکاتلند پناه می‌برد. رمان حاضر با فضاسازی وهم‌آلود و شخصیت‌پردازی دقیق، خواننده را به دنیایی می‌برد که مرز واقعیت و خیال در آن محو شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زشت زیبا اثر آلیس فینی

کتاب زشت زیبا به قلم آلیس فینی، رمانی در ژانر معمایی و روان‌شناختی است که با داستانی پرکشش، زندگی گریدی گرین را دنبال می‌کند؛ نویسنده‌ای که پس از ناپدیدشدن همسرش، ابی، درگیر سوگواری و تردید و بحران هویت می‌شود. این رمان با فضاسازی ویژه و توصیف‌های دقیق خود فضای جزیره‌ای دورافتاده را به بستری برای کشف رازها و مواجهه با ترس‌های درونی تبدیل کرده است. این روایت اول‌شخص، ذهنیت آشفته و خاطرات گریدی گرین را به تصویر می‌کشد و لایه‌های پنهان روابط، گذشته و رازهای شخصیت‌ها را آشکار می‌کند.

رمان زشت زیبا با بهره‌گیری از عناصر ژانر معمایی و وحشت، مرز میان واقعیت و توهم را بارها جابه‌جا کرده تا مخاطب را در تعلیقی دائمی نگه دارد. آلیس فینی با پرداختن به موضوعاتی همچون فقدان، سوگواری، نویسندگی و بازسازی خود، اثری خلق کرده است که نه‌تنها معمایی جنایی، بلکه سفری درونی به اعماق ذهن و احساسات انسان است. ویراستار ادبی این رمان فرزانه برزگر بوده است. کتاب زشت زیبا دو هفته در فهرست پرفروش‌های نیویورک تایمز در بخش رمان‌های جلدسختِ داستانی قرار داشت.

خلاصه داستان زشت زیبا

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

زندگی گریدی گرین، نویسنده‌ای موفق، پس از ناپدیدشدن مرموز همسرش (ابی) دچار فروپاشی می‌شود. او که درگیر سوگواری و احساس گناه است، به‌پیشنهاد کارگزارش (کیتی) به جزیره‌ای دورافتاده در اسکاتلند می‌رود تا شاید بتواند دوباره بنویسد و خود را بازیابد. جزیره‌ی امبرلی با طبیعتی بکر، ساکنان اندک و فضایی رازآلود به محلی برای مواجهه‌ی گریدی با خاطرات، ترس‌ها و توهماتش تبدیل می‌شود. او بارها تصور می‌کند همسرش را در میان ساکنان جزیره یا در سایه‌ها و خاطرات می‌بیند. گریدی، همزمان با تلاش برای شروع دوباره، با شخصیت‌های محلی و قوانین عجیب جزیره و نشانه‌هایی از گذشته‌ی ابی روبه‌رو می‌شود. رمان با رفت‌وبرگشت میان گذشته و حال، لایه‌های پنهان رابطه‌ی گریدی و ابی، بحران‌های شخصی و رازهای جزیره را به‌تدریج آشکار می‌کند. تعلیق اثر با حضور اشیای مرموز، نشانه‌های گمشده و رفتارهای غیرمنتظره‌ی ساکنان، می‌تواند تا مدت‌ها ذهن خواننده را درگیر نگه دارد.

چرا باید کتاب زشت زیبا را بخوانیم؟

کتاب زشت زیبا، این رمان معمایی و روان‌شناختی معاصر، نه‌تنها به معمای ناپدیدشدن یک فرد می‌پردازد، بلکه با پرداختن به سوگواری و بحران هویت و بازسازی خود، جنبه‌های عمیق‌تری از روان انسان را کاوش می‌کند. شخصیت‌پردازی و توصیف‌ها از طبیعت و فضای جزیره و نیز تعلیق پیوسته‌ی اثر، می‌تواند خواننده را تا پایان با خود همراه می‌کند. همچنین ترکیب عناصر فانتزی، وحشت و معماییْ اثری را پیدد آورده است که برای علاقه‌مندان به داستان‌های پررمزوراز و پیچیده جذابیت خواهد داشت.

این کتاب به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۱ انگلستان، رمان‌های معمایی، روان‌شناختی، عاشقانه و به افرادی که به موضوعاتی همچون سوگواری، بحران‌های شخصی و بازسازی خود علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود. دوستداران فضاهای وهم‌آلود و رازآلود می‌توانند از مطالعه‌ی این رمان لذت ببرند.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- سارا لایل در روزنامه‌ی تایمز کتاب زشت زیبا را یکی از هیجان‌انگیزترین رمان‌های تریلر ژانویه‌ی ۲۰۲۵ میلادی دانسته است که در جهات مختلف به مسیرهای غیرمنتظره‌ای می‌رود.

- آلیسون فلاد از گاردین نوشته این رمان پر از پیچش‌هایی است که حتی حدس نمی‌زده است. او این کتاب را سفری لذت‌بخش به یک پایان تاریک و درخشان دانسته است.

- استوارت کلی از روزنامه‌ی اسکاتسمن بیان کرده است که کتاب زشت زیبا اثری کاملاً قابل‌قبول است؛ هرچند او انتقاد کرده است که طرح داستان تا حد بسیاری قابل‌حدس است.

- کاترین کاردوِل در وینیپگ فری پرس گفته است داستان این رمان حالتی شتاب‌زده و ناپخته دارد.

- نشریه‌ی Publishers Weekly کتاب حاضر را ناامیدکننده توصیف و به توصیف‌های خشک و شخصیت‌های کم‌رمق این اثر اشاره کرده است.

- kathleenhaagenson.com: از درون‌مایه‌های رمان زشت زیبا لذت بردم، اما ای کاش برخی خطوط داستانی با جزئیات بیشتری گسترش یافته بود تا گستره‌ای حماسی‌تر به روایت بدهد و کاش برخی شخصیت‌ها عمیق‌تر پرداخته می‌شدند تا انگیزه‌های پایان داستان کاملاً قانع‌کننده باشد.

درباره آلیس فینی

آلیس فینی (Alice Feeney) نویسنده‌ای اهل بریتانیا و روزنامه‌نگار پیشین بی‌بی‌سی و یکی از شناخته‌شده‌ترین نویسندگان معاصر در ژانر رازآلود و جنایی است که آثارش با فروش بیش از یک میلیون نسخه در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک‌تایمز قرار گرفته است. او در سال ۱۹۷۸ در اسکسِ بریتانیا به دنیا آمد. از ۲۱سالگی به‌عنوان خبرنگار و تهیه‌کننده در بی‌بی‌سی مشغول به کار شد. نزدیک به ۱۵ سال در این رسانه فعالیت کرد. در طول این مدت مسئولیت تهیه‌کنندگی، ویراستاری و گزارشگری برای برنامه‌های خبری و فرهنگی و سرگرمی را بر عهده داشت. تجربه‌های حرفه‌ای او در بی‌بی‌سی به این نویسنده کمک کرد تا مهارت‌های داستان‌گویی و تحلیل روان‌شناختی خود را در کارِ شخصیت‌پردازی توسعه دهد. نگارش اولین رمان او با عنوان گاهی دروغ می‌گویم (Sometimes I Lie) در ۳۰سالگی او آغاز شد. در همین زمان در دوره‌ی نویسندگی Faber Academy شرکت کرد. رمان یادشده به بررسی پیچیدگی‌های ذهن یک زن بیمارستانی پرداخته که خاطرات گذشته‌ی خود را از دست داده و در جست‌وجوی حقیقت زندگی‌اش است. این اثر به‌سرعت به یکی از پرفروش‌ترین رمان‌های نیویورک‌تایمز و محبوب‌ترین کتاب در ژانر معمایی در گودریدز در سال ۲۰۱۸ تبدیل و به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شد. حقوق اقتباس تلویزیونی آن نیز توسط الن دژنرس و برادران وارنر خریداری شد.

آلیس فینی پس از موفقیت نخستین اثرش به نوشتن مجموعه‌ای از رمان‌های جنایی و معمایی پرداخت. ازجمله آثار معروف او می‌توان به «او و او»، «سنگ، کاغذ، قیچی» (Rock Paper Scissors)، «دیزی دارکر» و «دختر خوب بد» اشاره کرد. فینی افزون‌بر موفقیت در نوشتن رمان‌های جنایی، توانسته آثارش را به بیش از ۳۵ زبان ترجمه کند. حقوق اقتباس سینمایی و تلویزیونی بیشتر کتاب‌های او خریداری شده است. هفتمین رمان او با نام زشت زیبا (Beautiful ugly) را نشان‌دهنده‌ی استمرار فعالیت خلاقانه و توانایی او در جذب مخاطب دانسته‌اند. گفته شده است که آثار آلیس فینی به‌دلیل تلفیق مهارت داستان‌گویی، شخصیت‌پردازی روان‌شناختی و خلق معماهای گیرا، نه‌تنها دوستداران ژانر جنایی و رازآلود را مجذوب کرده، بلکه مخاطبان دیگر نیز با خواندن داستان‌های این نویسنده با دنیای پرهیجان و پرچالش شخصیت‌هایش ارتباط برقرار می‌کنند. در مجموع، آلیس فینی نویسنده‌ای است که با تجربه‌ی روزنامه‌نگاری حرفه‌ای، مهارت در خلق شخصیت‌های پیچیده و داستان‌های معمایی جذاب، جایگاه ویژه‌ای در ادبیات مدرن بریتانیا پیدا کرده است.

اقتباس‌های کتاب زشت زیبا

کتاب زشت زیبا توسط شرکت فیلم‌سازی Hidden Pictures با کارگردانی تاد لیبرمن در حال اقتباس سینمایی بوده است. این شرکت تولیدی که در سال ۲۰۲۲ میلادی توسط تاد لیبرمن تأسیس شد (Todd Lieberman's production company)، حقوق این رمان را خریداری کرده و قصد داشته است که نسخه‌ی سینمایی این تریلر روان‌شناختی را بسازد.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر به‌وسیله‌ی نشرهای گوناگونی منتشر شده است؛ برای نمونه می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

- زیبای زشت ترجمه‌ی شقایق رضازاده، انتشارات نارنگی‏‫، ۱۴۰۴.‮‬

- زشت زیبا ترجمه‌ی حمید هاشمی کهندانی، نشر آذرگون، ‏‫۱۴۰۴.‬

- زیبای زشت: رمان ترجمه‌ی رفیع رفیعی صفایی، نشر نون‏‫، ۱۴۰۴.‬

- زیبای زشت ترجمه‌ی محمدجواد تاجیک، انتشارات سیصد و شصت درجه، ‏‫۱۴۰۴.‬

بخشی از کتاب زشت زیبا

«تصویر صورتم در آینهٔ عقب ماشین غافلگیرم کرد، اما به‌جز حلقه‌های تیره‌ای که زیر چشم‌هایم جا خوش کرده بودند، ظاهر بدی نداشتم. هنوز هم مشکل خواب داشتم و ذهنم اغلب پر از افکار ناتمام و گفت‌وگوهایی بود که هرگز انجام ندادم اما باید می‌دادم، بااین‌حال، دکتر های‌اسمیت برایم آرام‌بخش‌های بسیار قوی تجویز کرده بود. به ‌نظر می‌رسید در چنین مواقعی اثر می‌کنند؛ وقتی آن‌قدر خسته بودم که توان انجام هیچ کاری را نداشتم اما باز هم خوابم نمی‌برد. قرص‌های جدید هر بار مرا از پا درمی‌آوردند. اگر وضعیت هوا اجازه می‌داد تا کشتی بین‌جزیره‌ای حرکت کند، هر دو هفته یک بار سه‌شنبه‌ها دکتر را می‌دیدم و به ‌نظر خیلی مشتاق بود که مرا سالم نگه دارد. همهٔ آن‌ها همین‌طور بودند. کورا اغلب وقتی حواسم نبود سبزیجات سبز را در سبد خریدم می‌گذاشت. حتی لازم نبود بابتشان پولی پرداخت کنم. تا زمانی که به نوشتن ادامه بدهم، فکر می‌کنم همه خوب از من مراقبت خواهند کرد. وقتی با کلمبو به کلبه برمی‌گشتیم اجاق هیزمی را روشن کردم و جعبهٔ کبریت قشنگی را که رویش تصویر سینه‌سرخی نقش بسته بود در جیبم گذاشتم. آن سینه‌سرخ کوچک را تنها پرندهٔ این جزیره می‌دانستم و دوست داشتم آن را نزدیک و در امان نگه دارم. اینجا مدام برق می‌رفت، پس همیشه کبریت دم دست داشتم و حالا فقط یکی در جعبه مانده بود. باید یادم باشد دفعهٔ بعد که به مغازه رفتم کبریت بخرم.»