کتاب اجاره نشین
معرفی کتاب اجاره نشین
کتاب الکترونیکی اجارهنشین با عنوان انگلیسی The tenant نوشتهٔ فریدا مکفادن با ترجمهٔ نشاط رحمانینژاد در سال ۱۴۰۴ توسط نشر نون منتشر شده است. این رمان معاصر داستان زندگی زوجی جوان را روایت میکند که برای حفظ خانهشان در نیویورک، تصمیم میگیرند اتاقی را به یک مستأجر جدید اجاره دهند. ورود این غریبه به خانه آرامش و اعتماد میان اعضای خانه را متزلزل میکند و ماجراهایی پرتعلیق و رازآلود را رقم میزند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اجاره نشین اثر فریدا مک فادن
کتاب اجارهنشین اثری در قالب رمان است که با روایتی چندلایه، زندگی روزمره و بحرانهای یک زوج جوان با نامهای بلیک و کریستا را در شهر نیویورک دنبال میکند. داستان در فضای شهری و معاصر میگذرد و با ورود یک مستأجر جدید به خانهٔ آنها، بهتدریج به سمت تعلیق و رمزآلودگی پیش میرود. فریدا مکفادن با پرداختن به دغدغههای مالی، روابط عاطفی و اضطرابهای ناشی از بیکاری، تصویری ملموس از فشارهای زندگی مدرن ارائه داده است.
ساختار رمان بهگونهای است که هر فصل از زاویهٔ دید یکی از شخصیتها روایت میشود و همین باعث میشود خواننده با لایههای مختلف شخصیتها و روابط میان آنها آشنا شود. فریدا مکفادن در کتاب اجارهنشین با بهرهگیری از عناصر روانشناختی و اجتماعی، به بررسی اعتماد، شک و مرزهای امنیت در زندگی مشترک میپردازد و فضایی پرتنش و پرابهام خلق میکند که تا پایان، خواننده را با خود همراه نگه میدارد.
خلاصه داستان اجاره نشین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان اجارهنشین با روایت بلیک، مردی جوان که بهتازگی شغلش را از دست داده و درگیر مشکلات مالی است، آغاز میشود. او و نامزدش کریستا برای حفظ خانهشان در منهتن، تصمیم میگیرند اتاقی را به یک مستأجر اجاره دهند. پس از چند تجربهٔ ناموفق با متقاضیان عجیبوغریب، سرانجام زنی به نام ویتنی به خانهشان نقل مکان میکند. ویتنی در ظاهر فردی آرام و بیخطر به نظر میرسد، اما حضورش بهتدریج فضای خانه را تغییر میدهد و باعث ایجاد سوءظن و تردید میان بلیک و کریستا میشود.
در همین حین، زنی مرموز به نام کویلیزابت نیز هشدارهایی عجیب دربارهٔ آیندهٔ کریستا و بلیک میدهد و فضای داستان را بهسمت رمزآلودگی و تعلیق سوق میدهد. با پیشرفت داستان، روابط میان سه فرد اصلی خانه پیچیدهتر میشود و گذشتهٔ هریک از شخصیتها بهتدریج آشکار میشود. نویسنده با ایجاد فضایی پر از سوءظن، ناامنی و راز، خواننده را درگیر این پرسش میکند که واقعاً چه کسی قابلاعتماد است و چه خطری در کمین اعضای خانه است. داستان با فرازونشیبهای متعدد، مخاطب را تا انتها پیش میبرد و تعلیق را حفظ میکند، بیآنکه پایان ماجرا را بهطور کامل افشا کند.
چرا باید کتاب اجاره نشین را بخوانیم؟
این رمان با فضاسازی پرتنش و شخصیتپردازی دقیق، تجربهای متفاوت از زندگی شهری و روابط انسانی را به تصویر میکشد. کتاب اجارهنشین نهتنها به دغدغههای مالی و اجتماعی نسل جوان میپردازد، بلکه با ورود یک غریبه به محیطی صمیمی، مرزهای اعتماد و امنیت را به چالش میکشد. روایت چندصدایی و تغییر زاویهٔ دید شخصیتها امکان همذاتپنداری با هریک از آنها را فراهم میکند و باعث میشود خواننده تا پایان، درگیر رمزوراز داستان باقی بماند. همچنین عناصر تعلیق و ابهام، این کتاب را به انتخابی مناسب برای علاقهمندان به داستانهای روانشناختی و معمایی تبدیل کرده است.
مطالعهٔ رمان اجارهنشین به علاقهمندان به رمانهای معاصر، داستانهای روانشناختی و آثار معمایی توصیه میشود. این کتاب بهویژه برای کسانی جذاب است که به موضوعات مربوط به روابط انسانی، اعتماد، بحرانهای مالی و چالشهای زندگی شهری علاقه دارند. همچنین مخاطبانی که از روایتهای پرتعلیق و چندلایه لذت میبرند، میتوانند از خواندن این اثر بهرهمند شوند.
درباره فریدا مک فادن
فریدا مکفادن (Freida McFadden) (زادهٔ ۱ مهٔ ۱۹۸۰) نویسندهای آمریکایی در ژانر تریلر و همچنین پزشک متخصص در زمینهٔ آسیبهای مغزی است. او تا کنون چندین رمان دلهرهآور روانشناختی و نیز آثاری طنزآمیز با موضوعات پزشکی نوشته است. از میان آثار او میتوان به «آسیب مغزی»، «راز دروغین همسر یک بیوه»، «هیچوقت دروغ نگو»، «بانوی طبقهٔ بالا»، «خدمتکار»، «درِ قفلشده» و «میخوای یه راز رو بدونی؟» اشاره کرد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
فریدا مکفادن چند جایزهٔ مهم ادبی گرفته است؛ از جمله جایزهٔ International Thriller Writers Awards در سال ۲۰۲۳ در بخش «بهترین رمان کاغذی اوریجینال» (Best Paperback Original Novel) برای کتاب The Housemaid و جایزهٔ Goodreads Choice Awards در همان سال در بخش «راز و هیجان/ Mystery & Thriller» برای کتاب The Housemaid’s Secret.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
نشر خلوت با ترجمهٔ رفیع رفیعیصفایی، انتشارات کتاب کولهپشتی با ترجمهٔ مریم علیزادهمیلانلو، نشر آذرگون با ترجمهٔ پریسا رجوند، نشر سبزان با ترجمهٔ شهرزادسادات حسینی، نشر بامداد سیام با ترجمهٔ مریم حسیننژاد و انتشارات ادبیات معاصر با ترجمهٔ هلن امیری همگی در سال ۱۴۰۴ و با عنوان مستأجر این کتاب را منتشر کردهاند.
بخشی از کتاب اجاره نشین
«بعد از دو ساعت دویدن و یک ساعت وزنهزدن، حالا دارم به براوناستون برمیگردم. دو ماه دیگر از عضویتم در باشگاه ورزشی باقی مانده است و میخواهم حسابی از آن استفاده کنم. کریستا گفته بود که چندین ساعت ورزشکردن در روز برای سلامتی ضرر دارد، اما چطور چنین چیزی امکان دارد؟ بالاخره، ورزش است. طبق هر تعریفی، برای سلامتی خوب است.
تازه، باید توانم را برای پیداکردن شغلی دیگر حفظ کنم.
وقتی به خانه برمیگردم، خیس عرق هستم و تیشرتم به پوستم چسبیده است. ماه آگوست در نیویورک بهخاطر رطوبت بالا بدترین زمان برای دویدن است، اما بههرحال این کار را میکنم. دوست دارم ببینم چقدر میتوانم خودم را به چالش بکشم. بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد چیست؟ اینکه بمیرم؟»