کتاب بی اجازه فریدا مک فادن + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر نون
امتیاز
۳.۵از ۲۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب بی اجازه

کتاب بی اجازه (The intruder) نوشته فریدا مک فادن و ترجمه نشاط رحمانی نژاد در سال ۱۴۰۴ توسط نشر نون منتشر شده است. این رمان پرتعلیق از آمریکا در فضایی رازآلود و پرتنش شکل گرفته است. داستان در باب زندگی کیسی، زنی تنها در کلبه‌ای دورافتاده و دختری نوجوان با گذشته‌ای مبهم است. روایت میان حال و گذشته جابه‌جا می‌شود و با دو زاویه‌دید متفاوت، لایه‌های پنهان شخصیت‌ها و روابطشان را آشکار می‌کند. این رمان با تعلیق روان‌شناختی، تجربه‌ای دیگر از رمان‌های معمایی و هیجان‌انگیز را ارائه داده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بی اجازه اثر فریدا مک فادن

کتاب بی اجازه به قلم فریدا مک فادن، رمانی معاصر با فضایی رازآلود و تعلیق‌آمیز از آمریکا است که در ژانر معمایی و روان‌شناختی جای می‌گیرد. رمان حاضر میان دو شخصیت اصلی، کیسی و الا، در رفت‌وآمد است. هر فصل با زاویه‌ی دید یکی از این شخصیت‌ها پیش می‌رود. کیسی زنی است که پس از ازدست‌دادن شغلش به کلبه‌ای دورافتاده پناه برده، با چالش‌های زندگی در انزوا و مشکلاتی مثل خرابی سقف و تهدید طوفان دست‌وپنجه نرم می‌کند. در سوی دیگر الا نوجوانی است که با مشکلات خانوادگی، فقر و روابط دشوار در مدرسه روبه‌روست. ساختار این کتاب با جابه‌جایی میان گذشته و حال، به‌تدریج پیوندهای پنهان میان این دو شخصیت را آشکار می‌کند و لایه‌های عمیق‌تری از زندگی و رازهای آن‌ها را به نمایش می‌گذارد. فریدا مک فادن در این اثر با استفاده از جزئیات دقیق و فضاسازی ملموس، حس ناامنی و تنهایی و اضطراب را منتقل می‌کند. رمان بی اجازه با تمرکز بر روابط انسانی، آسیب‌های روانی و مرزهای اعتماد، مخاطب را تا انتها درگیر خود نگه می‌دارد.

خلاصه داستان بی اجازه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با روایت کیسی آغاز می‌شود؛ زنی که پس از تجربه‌ی شکست‌های شخصی و حرفه‌ای به کلبه‌ای قدیمی و دورافتاده در جنگل پناه آورده است. او با مشکلاتی مثل سقف در حال فروپاشی، صاحب‌خانه‌ای بی‌مسئولیت و طوفانی قریب‌الوقوع روبه‌روست. گذشته‌ی کیسی و دلایل انزوای او به‌تدریج آشکار می‌شود. روایت دوم متعلق به الا است؛ نوجوانی که با فقر، بی‌توجهی مادر و مشکلات مدرسه دست‌وپنجه نرم می‌کند. دخترک برای بقا مجبور به دزدی‌های کوچک و تحمل تحقیرهای همکلاسی‌هاست. روایت‌ها به‌صورت موازی پیش می‌رود. شبی طوفانی کیسی متوجه حضور دختری غریبه و زخمی در انباری خانه‌اش می‌شود. الا با چاقویی در دست و لباس‌هایی غرق در خون به نظر می‌رسد از چیزی یا کسی فرار کرده است. کیسی با تردید و نگرانی او را به خانه دعوت و تلاش می‌کند کمکش کند. خاطرات الا از گذشته و تلاشش برای بقا، لایه‌های بیشتری از شخصیت و انگیزه‌هایش را روشن می‌کند. پیوند میان این دو زن و رازهای پنهان زندگی‌شان به‌تدریج آشکار و تعلیق تا لحظات پایانی حفظ می‌شود.

چرا باید کتاب بی اجازه را بخوانیم؟

رمان بی اجازه تجربه‌ای دیگر از رمان معمایی و روان‌شناختی را ارائه داده است. این کتاب با جابه‌جایی میان دو زاویه‌ی دید و زمان‌های مختلف، مخاطب را درگیر رمزگشایی از گذشته و انگیزه‌های شخصیت‌ها می‌کند. شخصیت‌پردازی واقع‌گرایانه، پرداختن به موضوعاتی مثل انزوا، آسیب‌های روانی، اعتماد و بقا و نیز تعلیق پیوسته، از ویژگی‌های شاخص این رمان است. خواندن این کتاب فرصتی برای مواجهه با ترس‌ها، تردیدها و امیدهای انسان در شرایط بحرانی فراهم می‌کند و مخاطب را تا پایان با خود همراه نگه می‌دارد.

این کتاب از آمریکا به دوستداران رمان‌های معمایی، روان‌شناختی و داستان‌هایی با محوریت روابط انسانی و رازهای پنهان پیشنهاد می‌شود. همچنین رمان آمریکایی حاضر به کسانی که به روایت‌های چندصدایی و شخصیت‌پردازی عمیق علاقه دارند، توصیه می‌شود.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- Express.co.uk: بی‌اجازه رمانی با ریتم بالا، پرپیچ‌وخم و خواندنی است؛ به‌طوری که احساس می‌کنید ناچارید آن را در یک نشست نفس‌گیر تا آخر بخوانید.

- strandmag.com (نقد از Becca Reviews Books): آنچه در رمان بی‌اجازه بیش از همه توجهم را جلب کرد، میزان دقتی بود که فریدا مک فادن در نشانه‌گذاری و طراحی سرنخ‌ها به خرج داده است. خواندن این کتاب تجربه‌ای بسیار سرگرم‌کننده بود. احساس کردم یک کارآگاه سینمایی‌ام با دفترچه‌ای در دست که تمام جزئیات را یادداشت می‌کند. توجه چشمگیر نویسنده به استفاده از رنگ در این رمان قابل‌توجه است؛ از رنگ چشم‌ها، خودکارها، مو، لباس‌ها و دندان‌ها گرفته تا جزئیات دیگر. این‌ها صرفاً توصیف نیستند؛ بلکه سرنخند. اصلاً تعجب نمی‌کنم اگر بعد از انتشار این کتاب، رنگ‌ها به یکی از اصلی‌ترین موضوعات تحلیل آن تبدیل شود.

- sobrief.com: رمان بی‌اجازه که مضامینی همچون تروما، بقا و جست‌وجوی تعلق را در خود دارد، با بهره‌گیری از دو خط زمانی موازی و روایت‌های آینه‌وار نشان می‌دهد که چگونه چرخه‌های سوء‌استفاده و غفلت در طول نسل‌ها تداوم می‌یابند و چگونه اشتیاق به داشتن خانواده می‌تواند انسان‌ها را به کنش‌هایی از سر استیصال سوق دهد. استفاده‌ی رمان از گمراه‌سازی روایی و راوی غیرقابل‌اعتماد، خواننده را پیوسته در حالت تعلیق نگه می‌دارد و پیش‌فرض‌ها درباره‌ی گناه، بی‌گناهی و ماهیت واقعی خطر را به چالش می‌کشد. کتاب حاضر تأملی است در باب مرزهای عدالت و ابهام اخلاقیِ دخالت شخصی برای حل مسائل. موتیفِ «وعده‌ی بی‌نهایت» نیز نمادی است از امیدی شکننده به اعتماد و امنیت. این رمان نشان می‌دهد که التیام ممکن است؛ نه با پاک‌کردن گذشته، بلکه با ساختن پیوندهای تازه، روبه‌رو شدن با حقیقت‌های دشوار و باورداشتن به رستگاری.

درباره فریدا مک فادن

فریدا مک فادن (Freida McFadden) متولد اول مه‌ی ۱۹۸۰ و نویسنده‌ای آمریکایی در ژانر تریلر است که در کنار نویسندگی به‌عنوان پزشک متخصص آسیب‌های مغزی نیز فعالیت کرده است. او چندین رمان تریلر روان‌شناختی و همچنین آثاری با حال‌وهوای طنز پزشکی منتشر کرده است. ازجمله کتاب‌های او می‌توان به «آسیب مغزی»، «راز دروغین همسر یک بیوه»، «هیچ‌وقت دروغ نگو»، «بانوی طبقه‌ی بالا»، «خدمتکار»، «در قفل‌شده» و «می‌خوای یه راز رو بدونی؟» اشاره کرد. رمان بی اجازه (The intruder) نیز اثر فریدا مک فادن است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

فریدا مک فادن جوایز ادبی مهمی دریافت کرده است؛ ازجمله International Thriller Writers Awards در سال ۲۰۲۳ در بخش بهترین رمان کاغذی اوریجینال برای کتاب The Housemaid و همچنین Goodreads Choice Awards در همان سال در شاخه‌ی راز و هیجان (Mystery & Thriller) برای کتاب The Housemaid’s Secret.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

این کتاب به‌وسیله‌ی نشرهای گوناگونی منتشر شده است؛ برای نمونه می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

- مزاحم ترجمه‌ی رفیع رفیعی صفایی، انتشارات نارنگی (نشر خلوت)، ‏‫۱۴۰۴.‬

- مزاحم ترجمه‌ی قاسم مؤمنی، نشر پرتقال (مون)، ‏‫۱۴۰۴.‬

- مزاحم ترجمه‌ی شهرزاد سادات حسینی، نشر سبزان، ‏‫۱۴۰۴.‬

- مزاحم ترجمه‌ی مهتاب صادقی، نشر یک نام، ‏‫۱۴۰۴.‬

- مزاحم ترجمه‌ی رفیع رفیعی صفایی، نشر خلوت، ‏‫۱۴۰۴.‮‬

بخشی از کتاب بی اجازه

«نمی‌خواستم وسط کافه‌تریا به آنتون بگویم چه اتفاقی افتاده است، بنابراین قرار گذاشتیم بعد از زنگ، پشت مدرسه همدیگر را ببینیم. امروز خیلی مراقب بود که به دردسر نیفتد، فقط می‌خواست مطمئن شود که دوباره بازداشت نمی‌شود. خیلی سخت روی کنترل نبضش کار می‌کند. امیدوارم بتواند. نمی‌خواهم مشکلی برای قلب آنتون پیش بیاید. اگر اتفاقی برایش بیفتد، نمی‌دانم باید چه‌کار کنم. او تنها دوستم است.

وقتی برمی‌گردم، آنتون روی نیمکتی منتظر من نشسته و کوله‌پشتی‌اش را بین پاهایش گذاشته است. وقتی من را می‌بیند، صورتش برق می‌زند. هرچند، با دیدن حالت صورتم لبخندش کمی جمع می‌شود.

می‌گوید: «الا، چی شده؟»

کنارش روی نیمکت می‌نشینم و بعد همه‌چیز را برایش تعریف می‌کنم.

همه‌چیز.

درمورد گشت‌وگذار مخفیانۀ خانۀ کارترها، حضور در دفتر دکتر کارتر و حتی افشای این حقیقت که پدر واقعی‌ام در زندان بوده است، همه‌چیز را برایش تعریف می‌کنم. وقتی آن قسمت آخر را برایش تعریف می‌کنم، تقریباً پشیمان می‌شوم. این چیزی نیست که قرار باشد برای دیگران تعریف کنی. آنتون وقتی بفهمد از کجا آمده‌ام، دیگر دلش نمی‌خواهد با من وقت بگذراند.»

نــے‌آیش🐋
۱۴۰۴/۱۱/۰۷

🌪🏚 با رسیدن به پایانِ رمان میتونم بگم جمله‌ای که روی جلدش در وصف مک‌فادن نوشته شده:"او بار دیگر ثابت میکند استاد تعلیق روان‌شناختی است" اغراق نبوده! =))) بعد از مطالعه‌ی چند اثری که اخیرا از فریدا منتشر شدن و علی‌رغمِ

⟭⟬Foroozjin1997⟬⟭
۱۴۰۴/۱۱/۰۸

خیییلی قشنگ و خوب بود.نسبت به آثار جدید فریدا مک فادن،این یکی رو بیشتر دوست داشتم.خیلی کشش داشت و یک روزه تمومش کردم.اگه از نوشته های مک فادن خوشتون میاد،احتمالا از این یکی هم خوشتون میاد و پیشنهاد میشه.

elham1395
۱۴۰۴/۱۱/۲۰

خیلی از مطالعه اش لذت بردم،داستان در دو زمان گذشته و حال روایت میشه.وقتی از گذشته میومد به حال مشتاق ادامه ی گذشته بودم و وقتی حال متوقف میشد که گذشته تعریف شه طاقت نداشتم برای ادامه حال که این

ema
۱۴۰۴/۱۱/۱۶

داستان یک روایت موازی از کیسی زن سی و چند ساله‌اس که داخل کلبه‌ای داخل جنگل زندگی‌می‌کنه با صاحب‌خونه‌ای ناخوشایند و خونه‌ای که در برابر طوفان قریب‌الوقوع بشدت سسته در گذشته با داستان الا مواجه‌ایم که دختری ۱۳ ساله‌ای با یه

فريال
۱۴۰۴/۱۱/۱۹

به نطرم از تمام کتابهای این نویسنده بهتره ، خیلی خوب بود

المیرا
۱۴۰۴/۱۱/۱۷

همون رمان مزاحمه جدید نیست

Dark Lady
۱۴۰۴/۱۱/۰۸

خب هر روز چک می کنم که کتاب جدیدی از مک فادن تو طاقچه اومده یا نه و بالاخره اومد، بعد مدت هاااا . داستان در دو بخش گذشته و حال روایت میشه. در زمان حال کیسی زنی سی و چند ساله است

بهنوش
۱۴۰۴/۱۱/۲۴

موضوع داستان متفاوت بود و پایان غیرقابل پیش بینی داشت شروع داستان جذابیت بالایی داشت طوریکه بدون اینکه متوجه بشم نصف کتابو خوندم و کاملا ذهن خواننده رو درگیر میکنه ،جز اثار قوی فریدا بود

MRF95
۱۴۰۴/۱۱/۲۳

ترجمه واقعا افتضاح بود. اصلا توصیه نمیکنم

بهار
۱۴۰۴/۱۱/۱۷

به شدت توصیه می کنم این کتاب را بخوانید.

بریده‌هایی از کتاب

فراموش کرده بودم چقدر عاشق کتاب‌خواندن هستم. این یکی از مزایای انزوای خودخواسته‌ام است.
ema
باید یاد بگیرم که به خودم کمک کنم. قرار نیست کسی بیاید و من را نجات بدهد.
بعد هم کاری را انجام می‌دهم که هر شب می‌کنم؛ خواندن یکی از کتاب‌های فراوانم
R
مادرم زیباست. اما وقتی خوشحال است، ده برابر زیباتر به نظر می‌رسد.
حانیه ^^
به پایین نگاه می‌کند و با سوراخی روی روتختی‌اش بازی می‌کند. «نمی‌دونم. به نظر نمی‌رسید هیچی بتونه اعصابت رو خرد کنه، اما وقتی این‌طوری صدات کردم، صورتت مثل لبو سرخ شد. هم‌رنگ موهات.»
آنشرلی با موهای شکلاتی
قبلاً که تلویزیون داشتم، فراموش کرده بودم چقدر عاشق کتاب‌خواندن هستم.
zahra athamkhani
«وقتی کسی سزاوار بلاهای بده، گاهی‌اوقات اجرای عدالت به عهدۀ خودت قرار می‌گیره.»
یاسی
آدم‌های بد همیشه لایق بلایی هستند که سرشان می‌آید.
Hana
خندۀ بلندی سر می‌دهد. همین باعث می‌شود متوجه بشوم بااینکه قبلاً بارها صدای خندۀ آنتون را شنیده‌ام، اما هیچ‌وقت خندۀ بی‌ریایش را نشنیده‌ام. معمولاً به من می‌خندد. اما باعث می‌شود دلم بخواهد بیشتر بخندانمش
آنشرلی با موهای شکلاتی
حس می‌کنم حدود یک میلیون سال سن دارم.

۵۰%