کتاب در ممنوعه فریدا مک فادن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب در ممنوعه

کتاب در ممنوعه

معرفی کتاب در ممنوعه

کتاب در ممنوعه (Locked door) نوشته فریدا مک فادن و ترجمه یاسمن ثانوی، رمانی از آمریکا است که نشر نون آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این رمان با فضایی رازآلود به‌سراغ زندگی زنی می‌رود که سایه‌ی سنگین گذشته‌ی پدرش، یک قاتل سریالی، هنوز بر زیست او سنگینی می‌کند. رمان حاضر با دستگیری آرون نیرلینگ، مردی که سال‌ها به‌عنوان شهروندی نمونه شناخته می‌شد اما ناگهان به‌عنوان قاتلی بی‌رحم افشا شد، آغاز می‌شود و به زندگی دختر او (نورا) می‌پردازد؛ زنی که تلاش می‌کند هویت و آرامش خود را در دنیایی پر از سوءظن و خاطرات تلخ باز یابد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در ممنوعه اثر فریدا مک فادن

کتاب در ممنوعه به قلم فریدا مک فادن، رمانی معمایی و روان‌شناختی است که در مرز میان گذشته‌ای تاریک و اکنونی پرتنش، شخصیت اصلی با نام نورا دیویس را همراهی می‌کند. این رمان بخشی از روایت را به دوران کودکی نورا و بخشی دیگر را به زندگی بزرگسالی او اختصاص داده است. نورا در روایت گذشته دختری منزوی و ساکت است که در خانه‌ای با پدری به‌ظاهر مهربان اما در واقع قاتلی سریالی، بزرگ می‌شود. در روایت حال، او جراحی موفق است که تلاش می‌کند گذشته‌ی خانوادگی‌اش را پنهان نگه دارد و یک زندگی عادی بسازد، اما سایه‌ی پدرش و خاطرات تلخ کودکی، همواره او را دنبال می‌کند. فریدا مک فادن با استفاده از زاویه‌ی دید اول‌شخص و روایتگری موازی، فضای پرتعلیق و اضطراب‌آوری خلق کرده است که خواننده را به درون ذهن و احساسات نورا دیویس می‌برد. این رمان از آمریکا علاوه‌بر پرداختن به معمای قتل‌ها، به موضوعاتی همچون هویت، اعتماد، ترس و تلاش برای رهایی از گذشته نیز پرداخته است.

خلاصه داستان در ممنوعه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

پدر نورا دیویس، آرون نیرلینگ، سال‌ها به‌عنوان شهروندی نمونه شناخته می‌شد، اما ناگهان به‌عنوان قاتلی سریالی دستگیر شد. نورا که حالا جراح عمومی است می‌کوشد زندگی عادی داشته باشد و هویت واقعی خود را از دیگران پنهان کند، اما خاطرات کودکی، نامه‌های هفتگی پدرش از زندان و نگاه‌های مشکوک اطرافیان، همواره او را به گذشته بازمی‌گرداند. رمان میان حال و گذشته جابه‌جا می‌شود؛ از روزهای کودکی نورا و رابطه‌اش با پدر و مادر تا زندگی بزرگسالی و چالش‌های حرفه‌ای و شخصی او. نورا در زمان حال با تهدیدهایی روبه‌رو می‌شود که او را وامی‌دارند با ترس‌ها و رازهای خانوادگی‌اش روبه‌رو شود. حضور مردی مرموز که او را تعقیب می‌کند، بازگشت یک دوست قدیمی و مواجهه با بیماران و همکارانش به‌تدریج پرده از لایه‌های پنهان شخصیت نورا و تأثیرات گذشته بر زندگی او برمی‌دارد. رمان با ریتم سریع، فضای پرتعلیق و جزئیات روان‌شناختی پیش می‌رود.

چرا باید کتاب در ممنوعه را بخوانیم؟

رمان در ممنوعه با داستانی پرتعلیق و معمایی به لایه‌های پنهان روان انسان و تأثیرات گذشته بر اکنون پرداخته است. این کتاب نه‌تنها معمایی جنایی را دنبال می‌کند، بلکه به موضوعاتی مانند هویت، ترس، اعتماد و تلاش برای رهایی از سایه‌ی خانواده می‌پردازد. روایت موازی گذشته و حال، امکان همذات‌پنداری با شخصیت اصلی (نورا دیویس) را فراهم می‌کند و خواننده را به سفری درونی و پرتنش می‌برد. همچنین پرداختن به موضوعات اجتماعی مانند خشونت خانگی، قضاوت‌های اجتماعی و تلاش برای بازسازی زندگی پس از فاجعه‌ای خانوادگی، این رمان از کشور آمریکا را از داستانی صرفاً جنایی فراتر برده است.

این کتاب به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۱ آمریکا و قالب رمان معمایی و روان‌شناختی، کسانی که به روایت‌های پرتعلیق و شخصیت‌محور علاقه دارند و افرادی که درباره‌ی هویت، گذشته‌ی خانوادگی و تأثیرات آن بر زندگی فردی می‌اندیشند، پیشنهاد می‌شود. همچنین کتاب حاضر برای کسانی که به‌دنبال رمان‌هایی با لایه‌های روانی و اجتماعی هستند، مناسب است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- kulturkaufhaus.de: کتاب در ممنوعه یک تریلر روان‌شناختی، پرپیچ‌وخم و گیرا در باب گناه، رازها و این پرسش که آیا می‌توان از آنچه در خون ماست، فرار کرد.

- cannonballread.com: رمان حاضر بسیار سرگرم‌کننده و دارای داستانی محکم با طرحی دقیق و ریتمی سریع است. این کتاب که استادانه نوشته شده، از بسیاری از تریلرهایی که در سال‌های اخیر خوانده‌ام بهتر است، شخصیت‌پردازی واقعی دارد و روابط بین شخصیت‌های آن کلیشه‌ای نیست. رمان بسیار سریع اوج می‌گیرد و تا پایان رضایت‌بخش باقی می‌ماند. خواندن این اثر تنها چند ساعت طول می‌کشد. هیچ داستان فرعی بی‌موردی در این کتاب وجود ندارد. خواندن رمان حاضر رضایت‌بخش است و شدیداً توصیه می‌شود.

- lukeharkness.com: رمان در ممنوعه مانند کتاب خدمتکار به قلم فریدا مک فادن مرا شوکه نکرد و تحت‌تأثیر قرار نداد، اما دقیقاً همان فرمول ایدئال را داشت که از کتابی نوشته‌ی این نویسنده انتظار داشتم؛ داستانی جذاب و راحت برای خواندن با پیچ‌وخم‌های کافی که تا آخرین صفحه خواننده را همراه خود نگه دارد. ایده‌ی اصلی کتاب حاضر برایم بسیار کنجکاوی‌برانگیز بود. برخی از افرادی که با آن‌ها صحبت کردم اشاره کردند که این کتاب از بهترین آثار فریدا مک فادن است.

درباره فریدا مک فادن

فریدا مک فادن (Freida McFadden) که در یک مه‌ی ۱۹۸۰ متولد شده، نویسنده‌ای آمریکایی در حوزه‌ی رمان‌های تریلر و پزشکی متخصص در زمینه‌ی آسیب‌های مغزی به شمار می‌رود. او در کنار فعالیت حرفه‌ای خود در پزشکی، آثار متعددی در ژانر تریلر روان‌شناختی و همچنین رمان‌هایی با حال‌وهوای طنز پزشکی خلق کرده است. در میان آثار مکتوب او می‌توان به «آسیب مغزی»، «راز دروغین همسر یک بیوه»، «هیچ‌وقت دروغ نگو»، «بانوی طبقه‌ی بالا»، «خدمتکار»، «در ممنوعه» (Locked door) و «می‌خوای یه راز رو بدونی؟» اشاره کرد. او که توانسته میان حرفه‌ی پزشکی و نویسندگی پیوندی منحصربه‌فرد ایجاد کند، کودکی خود را در منطقه‌ی میدتاون در منهتنِ نیویورک و در کنار یک خواهر یا برادر سپری کرد. پدرش روان‌پزشک و مادرش متخصص بیماری‌های پا بود و هر دو در حوزه‌ی پزشکی فعالیت می‌کردند. این نویسنده از سنین پایین علاقه‌ی خود را به پزشکی نشان داد. در یک دبیرستان بسیار رقابتی در نیویورک تحصیل کرد؛ تجربه‌ای که بعدها از آن به‌عنوان عاملی تأثیرگذار بر شکل‌گیری نظم کاری و اخلاق حرفه‌ای خود یاد کرد. پس از پایان دبیرستان در دانشگاه هاروارد به تحصیل در رشته‌ی ریاضیات پرداخت و سپس وارد دانشکده‌ی پزشکی شد. در همین دوره در کنار آموزش‌های سنگین پزشکی به نوشتن داستان و ارسال دست‌نوشته‌هایش برای ناشران و نمایندگان ادبی ادامه داد و توانست میان آموزش علمی و خلاقیت ادبی تعادلی پایدار برقرار کند؛ تعادلی که بعدها پایه‌ی آثار اولیه‌ی او شد. پس از اتمام تحصیلات پزشکی، فعالیت نویسندگی خود را با انتشار مستقل آثارش آغاز کرد و نخستین رمانش با عنوان The Devil Wears Scrubs را در سال ۲۰۱۳ منتشر کرد؛ اثری که نگارش آن را به‌شدت از تجربیاتش به‌عنوان کارآموز پزشکی الهام گرفته بود و شروع رسمی مسیر نویسندگی او به شمار می‌آمد. او در ادامه، مجموعه‌ها و رمان‌های متعددی نوشت که از میان آن‌ها می‌توان به مجموعه‌ی The Housemaid، مجموعه‌ی Dr. Jane McGill و... اشاره کرد. کتاب The Housemaid که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، به یک اثر پرفروش بین‌المللی تبدیل شد و بعدها اقتباسی سینمایی از آن توسط Lionsgate ساخته شد؛ فیلمی با کارگردانی پل فیگ با بازی سیدنی سوئینی، آماندا سایفرید، برندون اسکلنر و میکله مورونه که در دسامبر ۲۰۲۵ اکران و به پرفروش‌ترین فیلم دوران کاری این کارگردان تبدیل شد.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

فریدا مک فادن در طول فعالیت ادبی خود موفق به کسب افتخارات مهمی شده است. او در سال ۲۰۲۳ International Thriller Writers Awards را در بخش «بهترین رمان کاغذی اوریجینال» برای کتاب The Housemaid از آنِ خود کرد و در همان سال، کتاب The Housemaid’s Secret توانست Goodreads Choice Awards را در شاخه‌ی «راز و هیجان» به دست آورد.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

این کتاب به‌وسیله‌ی نشرهای گوناگونی منتشر شده است؛ برای نمونه می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

- در قفل‌شده ترجمه‌ی آتوسا نکویی، نشر هیتا، ‏‫۱۴۰۳.‬

- در قفل ترجمه‌ی هدی طاهری، نشر کتاب دیدآور ‏، ‏‫۱۴۰۳.‬

- در قفل شده ترجمه‌ی آتوسا نکویی، انتشارات آتیسا‏‫، ۱۴۰۳.

- در قفل شده ترجمه‌ی پریسا رجوند، نشر آذرگون، ‏‫۱۴۰۴.‮‬

- راز در قفل شده (رمان) ترجمه‌ی حکیمه حسین‌زاده، نشر کلاه فرنگی، ‏‫۱۴۰۴.‬

- در قفل شده ترجمه‌ی مریم علیزاده‌میلانلو، نشر کتاب کوله پشتی، ‏‫۱۴۰۲.‬

بخشی از کتاب در ممنوعه

«تنها چیزی که امروز صبح توانسته‌ام در معده‌ام نگه دارم، دو فنجان قهوه بوده است. بنابراین وقتی بین دو عمل جراحی، حدود ساعت ده، فرصتی پیدا می‌کنم، به سمت ماشین اغذیه‌فروشی در بیرون اورژانس می‌روم تا برای خودم یک شیرینی دانمارکی بخرم. در شرایط عادی شاید نگران کالری آن باشم، اما با این روندی که دارم پیش می‌روم، تا آخر ماه دچار سوءتغذیه می‌شوم. همین الان واقعاً به یک شیرینی دانمارکی نیاز دارم.

خوشبختانه، فروشندۀ دوره‌گرد صبحگاهی هیچ محصول گوشتی‌ای در منو ندارد. فکر نمی‌کنم بتوانم بوی سوسیس یا بیکن را در این حال تحمل کنم. شاید در آیندۀ نزدیک مجبور شوم گیاهخوار شوم.

امروز روز زیبایی است. آفتاب کالیفرنیا می‌تابد و هوا آن‌قدر گرم است که با لباس جراحی آستین‌کوتاهم کاملاً احساس راحتی می‌کنم. جای تأسف است که باید صبح را در اتاق عمل و بعدازظهر را در کلینیک بگذرانم. البته، این‌طور نیست که اگر این کار را نکنم، کسی را داشته باشم که روز را با او سپری کنم. به‌هرحال، حداقل همین الان دارم کمی هوای تازه تنفس می‌کنم.

درحالی‌که صبورانه منتظر مانده‌ام تا فرد جلوی من تصمیم بگیرد چه نوع شیرینی صبحانه‌ای می‌خواهد، آن حس آشنا به من دست می‌دهد که کسی دارد من را تماشا می‌کند؛ یک حس مورمور در پشت گردنم که باعث می‌شود آرزو کنم زن جلوی من بالاخره تصمیم بگیرد چه چیزی می‌خواهد بخورد.»

Dark Lady
۱۴۰۴/۱۱/۱۱

کتاب رو خریدم و چند صفحه خوندم دیدم اشناست، بررسی کردم متوجه شدم دو سال پیش با ترجمه و نشر دیگه ای خوندم اما تو ذهنم نبود و باز تا انتها خوندم کتاب راجع به نوراست، جراح عمومی که دختر قاتل زنجیره

- بیشتر
۱۴۰۴/۱۱/۱۹

هر فصلش یه جور آینه بود

مریم راعی
۱۴۰۴/۱۱/۲۶

فریدا مک فادن که نیازی به تعریف نداره،این کتاب جنایی معمایی با چاشنی عاشقانه س اگر طرفدار هیجان باشی و دلت بخواد حدس آخر داستان برات سخت باشه حتما این کتاب رو بخون