کتاب دولت و جامعه در ایران
معرفی کتاب دولت و جامعه در ایران
کتاب دولت و جامعه در ایران؛ انقراض قاجار و استقرار پهلوی نوشتهٔ محمدعلی همایون کاتوزیان و ترجمهٔ حسن افشار است و نشر مرکز آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب دولت و جامعه در ایران
مطالعات جدید دربارهٔ دولت، سیاست و جامعهٔ ایران غالباً برپایهٔ نظریههایی انجام گرفته است که برای مطالعهٔ جامعهٔ اروپایی پدید آمدهاند و همین باعث ناکامی آن نظریههای در تبیین برخی پدیدهها و رویدادهای تاریخی و اجتماعی ایران شده است. دکتر همایون کاتوزیان با توجه به این واقعیت، نظریهای جدید و متفاوت در این زمینه عرضه کرده است که تناوب پیوستهٔ استبداد و هرجومرج را ویژگی تاریخی سیاسی ایران میشمارد. در کتاب دولت و جامعه در ایران، این نظریه به طور تفصیلی و کامل و با تحلیل شواهد تطبیقی از تاریخ ایران و اروپا در زمینهٔ چگونگی مالکیت، قانون، مشروعیت، عصیان، تحرک اجتماعی و غیره عرضه شده است. سپس این نظریه، به عنوان الگوی جامعهشناسی تاریخی ایران، در مورد رویدادهای پایان قرن نوزدهم ایران به کار بسته میشود و شواهد فراوانی از رویدادهای این دورهٔ نسبتاً کوتاه در تأیید آن دیدگاه به دست میآید. نظریهٔ یادشده نیز به نوبهٔ خود در فهم و تحلیل وقایع و تحولات سیاسی و اجتماعی ایران در این دوره راهگشاست.
خواندن کتاب دولت و جامعه در ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران تاریخ ایران، علوم سیاسی، جامعهشناسی و فلسفه پیشنهاد میکنیم.
درباره محمدعلی همایون کاتوزیان
محمدعلی همایون کاتوزیان در ۲۶ آبان ۱۳۲۱ در تهران به دنیا آمد. در ایران او را به نام «همایون کاتوزیان» و در خارج از ایران با نام «هما کاتوزیان» نیز میشناسند. او اقتصاددان، تاریخنگار، کاوشگر علوم سیاسی و منتقد ادبی است. زمینهٔ تحقیق موردعلاقهٔ او مسائل مربوط به ایران است. تحصیلات رسمی دانشگاهی کاتوزیان در اقتصاد و جامعهشناسی است. او بهطور همزمان مطالعاتش را در زمینهٔ تاریخ و ادبیات ایران تا سطح پیشرفتهٔ آکادمیک ادامه داده است. نتایج این مطالعات را میتوان در تنوع آثار چاپشده از او دید. او بیش از ۷ کتاب در زمینهٔ تاریخ و ادبیات ایران به زبان انگلیسی به چاپ رسانده است. همایون کاتوزیان نسبت به اروپامحوری در تاریخنگاری ایرانی انتقاد داشته و نشریهای نیز تحتعنوان «نظریهٔ کوتاهمدتبودن جامعهٔ ایران» ارائه کرده است. برخی از کتابها او به قرار زیر هستند:
«سعدی، شاعر عشق و زندگی»، «جمالزاده و ادبیات او»، «گفتوگو درباره عقلانیت و نوگرایی»، «هشت مقاله در تاریخ و ادب معاصر»، «صادق هدایت و مرگ نویسنده»، «تضاد دولت و ملت»، «نقدی بر بوف کور هدایت» و «مصدق و مبارزه برای قدرت در ایران».
حجم
۱۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۳۸۳ صفحه
حجم
۱۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۳۸۳ صفحه