کتاب ترس و تنهایی
معرفی کتاب ترس و تنهایی
ویراست دوم کتاب ترس و تنهایی نوشتهٔ بابک احمدی است. نشر مرکز این کتاب را در حوزهٔ موسیقی روانهٔ بازار کرده است. این اثر درمورد دنیای «دمیتری شستاکوویچ» سخن گفته است.
درباره کتاب ترس و تنهایی
کتاب ترس و تنهایی (کوارتتهای «دمیتری شاستاکوویچ») در حکم کتاب تازهای است دربارهٔ زندگی و آثار دمیتری شستاکوویچ، یکی از بزرگان موسیقی سدهٔ بیستم. شستاکوویچ در جوانی متأثر از موسیقی فوتوریستها آثار درخشانی چون «سمفونی اول» و «اپرای دماغ» را ساخت؛ سپس در دوران ظلمانی حکومت استالین روش بیان موسیقایی خود را یافت، اما بهدلیل نوآوریهای فرمالیستیاش مغضوب رژیم بود و بارها در خطر دستگیری و زندان قرار گرفت. ۱۵ سمفونی، کنسرتو برای پیانو، ویولن و ویولونسل، اپرا، آثار متعدد برای پیانو و قطعات موسیقی مجلسی او و بهویژه «پانزده کوارتت زهی» او از جمله کارهای درخشانی هستند که در سدهٔ بیستم مسیر تازهای برای موسیقی گشودند. کتاب حاضر از یکسو بررسی زندگی شستاکوویچ است که در ترس و تنهایی گذشت و از سوی دیگر حاوی تأویلهایی است از آثار او. این کتاب به قلم بابک احمدی است و در ۲ بخش نوشته شده است؛ «زندگی و آثار دمیتری شستاکوویچ» و «شناخت شستاکوویچ».
فهرستی از آثار این هنرمند، ساختار سمفونیها، کنسرتوها، آثار مجلسی و اجراهای برگزیدهٔ او نیز در انتهای کتاب آورده شده است.
خواندن کتاب ترس و تنهایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران هنر موسیقی پیشنهاد میکنیم.
درباره بابک احمدی
بابک احمدی در سال ۱۳۲۷ در تهران به دنیا آمد. او نویسنده، مترجم، منتقد هنری و پژوهشگری ایرانی است. احمدی یکی از پیشگامان نقد مدرنیته در ایران است. او در معرفی بسیاری از اندیشمندان و فیلسوفان غربی تلاش کرده و توانسته است جوانان علاقهمند به فلسفه را با اندیشههای مدرن و پسامدرن آشنا کند. کتابهای او از این قرار است:
آفرینش و آزادی، جستارهای هرمنوتیک و زیباییشناسی
از نشانههای تصویری تا متن
امید بازیافته، سینمای آندری تارکوفسکی
باد هر جا بخواهد میوزد، اندیشهها و فیلمهای روبر برسون
تصاویر دنیای خیالی، مقالههایی دربارهٔ سینما
چهار گزارش از تذکرةالاولیاء عطار
حقیقت و زیبایی، درسهای فلسفهٔ هنر
خاطرات ظلمت، دربارهٔ سه اندیشگر مکتب فرانکفورت
رسالهٔ تاریخ
ساختار و تأویل متن
ساختار و هرمنوتیک
سارتر که مینوشت
کتاب تردید
مارکس و سیاست مدرن
مدرنیته و اندیشهٔ انتقادی
معمای مدرنیته
واژهنامهٔ فلسفی مارکس
هایدگر و پرسش بنیادین
هایدگر و تاریخ هستی
کار روشنفکری
ترس و تنهایی: کوارتتهای شاستاکوویچ
موسیقیشناسی
آواز زمین: هشت جستار در تاریخ موسیقی
دگرگونی جهان: درآمدی به مانیفست حزب کمونیست
بخشی از کتاب ترس و تنهایی
«متفکران و هنرمندانی که در سلطهٔ رژیمهای توتالیتر به سر میبرند و با تحمل دشواریهای فراوان فعالیت فکری و هنری خود ادامه میدهند معمولاً چهرهای معمایی مییابند و به سادگی نمیتوان دربارهٔ مواضع سیاسی و اجتماعی آنان با اطمینان خاطر حکم داد، مگر این که مهاجرت کنند و در فضای آزادتری بتوانند مواضع راستین خود را بیان کنند. بزرگترین تباهی و ویرانی ناشی از استبداد و خشونت سیاسی مسخ مناسبات فرد با جامعه و تبدیل آن روابط به شکلهایی غیرانسانی است. در جامعهای که دههها گرفتار رژیمی مستبد و سرکوبگر باشد موقعیتهای پیچیدهای هم در مناسبات میان افراد، هم در حق تعیین سرنوشت هر فرد و شکلگیری شخصیتیاش پیش میآیند. گونهای ازخودبیگانگی ناشی از فاصلهٔ مدام گسترشیابنده میان خواستها و دستامدها شکل میگیرد. در افراد واکنشهای خودخواهانهای که صرفاً ناشی از غریزهٔ صیانت نفس و حفظ حیات است پدید میآیند. افراد زندگیهای متفاوتی در عرصهٔ زندگی اجتماعی و حرفهای از یکسو و در صحنهٔ زندگی شخصی، خانوادگی و فضاهای دوستانه از سوی دیگر مییابند. به بیان دیگر آدمها چند شخصیتی میشوند. اینسان، روابط افراد با هم و درکشان از خودشان جنبههای غیرانسانی مییابد. شخصی را در نظر آورید که در طول زندگی و در مورد مسائل مهم نتواند به نظر خود شکل دهد و اگر نظری نامطمئن هم بیابد نتواند آن را بیان کند. بدتر از این ناچار باشد باور دیگری را که یا با آن مخالف است، یا آن را درک نمیکند همراه افراد دیگر به عنوان دیدگاه «ما» مطرح کند، چرا که مجبور شده که چنین کند. تداوم این وضع او را نه انسانی آزاد بل بردهای تابع جمع میسازد. جمعی که متشکل از بردگان دیگر است.»
حجم
۵۳۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۱۱ صفحه
حجم
۵۳۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۱۱ صفحه