کتاب پیکان سرنوشت ما
معرفی کتاب پیکان سرنوشت ما
کتاب پیکان سرنوشت ما نوشتهٔ مهدی خیامی در نشر نی چاپ شده است. این کتاب با بهرهگیری از نوشتهها و خاطرات احمد خیامی، از بنیانگذاران شرکت کارخانجات ایرانناسیونال و فروشگاههای زنجیرهای کوروش، نگاشته شده است.
درباره کتاب پیکان سرنوشت ما
کتاب پیکان سرنوشت ما که براساس نوشتهها و خاطرات احمد خیامی، از بنیانگذاران شرکت کارخانجات ایرانناسیونال و فروشگاههای زنجیرهای کوروش، نوشته شده، از جهات بسیاری خواندنی و باارزش است. نخست اینکه بسیاری از روایتهای این کتاب بهطور کلی دربردارندهٔ دروس و آموزههای فراوانی برای علاقهمندان به کارآفرینی بومی است. دوم اینکه برخی اصول مهم اخلاق تجاری و رفتار صنعتی و همچنین چگونگی رعایت آنها را توضیح داده است.
روایتهای احمد خیامی گوشههای ثبتنشده در تاریخ توسعهٔ صنعتی ایران را روشن میکند؛ نتیجهٔ تحقیقات زیادی را زیر سؤال برده و به چالش میکشد و سؤالات و موضوعات متعددی را مطرح میکند. بیشک روایتهای این کتاب زمینهٔ مطالعات بیشتری را بهویژه در مورد صنعت خودروسازی در دههٔ ۱۳۴۰ شمسی، که دورهٔ طلایی اقتصاد ایران در آن رقم خورده است، فراهم میکند.
خاطرات احمد خیامی، روایتهای کارآفرینی است که بههمراه برادرش یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی بخش خصوصی را با تمام فرازونشیبهای موجود در زمینهٔ اقتصادی و سیاسی توسعه دادهاند. این خاطرات دربردارندهٔ نکاتی ارزنده برای محققان است. این کتاب موضوعات زیادی را که در مورد شرکت کارخانجات ایرانناسیونال مبهم باقی مانده بود روشن میکند و مباحث جدیدی را در صنعت خودروسازی و تاریخ اقتصادی و اجتماعی ایران به میان خواهد آورد.
کتاب پیکان سرنوشت ما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دوستداران مطالعهٔ زندگینامهٔ افراد موفق و کارآفرینها پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب پیکان سرنوشت ما
«بر کسی پوشیده نیست که احمد و محمود خیامی از جمله معدود کارآفرینان صنعتی در ایران بودند که کارشان را با کارگری ساده در گاراژ پدرشان در شهر مشهد شروع کردند. آنها از گریسکاری گرفته تا شستوشوی ماشین (زیرشویی، توشویی و روشویی) و تا حدی مکانیکی را خود انجام میدادند. همین پیشینهٔ کارگری بعدها که کارخانهٔ ایرانناسیونال را تأسیس کردند باعث نزدیکی بیشتری بین آنها و کارگران میشد. آنها واقعاً اعتقاد داشتند کارگر ایرانی لایق و مستعد است و در فرایند ساخت اتومبیل در ایران و تبدیل مونتاژ قطعات به تولید داخلی قطعات خودرو، به انتقال مهارت به کارگران ایرانی معتقد بودند. هرگاه تعدادی از کارگران را برای طی دورههای کارآموزی به خارج اعزام میکردند شاهد پیشرفت آنها بودند. متخصصان و مهندسان خارجی نیز بر استعداد کارگران ایرانی در مقایسه با کارگران خودشان صحه میگذاشتند. بهتدریج که شرکت توسعه یافت، محیط شرکت بهمثابهٔ یک هنرستان صنعتی برای کارگران بود. این دو برادر به رفاه کارگران نیز اهمیت میدادند. درنتیجه برنامههای رفاهی مختلفی در شرکت ایرانناسیونال به اجرا درمیآمد. یکی از این برنامهها ساخت پیکانشهر بود که به مسکن کارگران ایرانناسیونال اختصاص داشت. رفتار برادران خیامی با کارگران بهنحوی بود که نوعی یکسانسازی منافع بین آنها با کارگران ایجاد شده بود تا کارگران شرکت را از آن خود بدانند. رفتار آنها با کارگران بهنحوی بود که آنها به ایرانناسیونال وفادار بودند چون کسب منافع خود را در حفظ و رشد منافع شرکت میدیدند. این مسئله برای توسعهٔ تولیدات شرکت اساسی بود.»
خواندن تلاش های فردی که با اراده ای استوار ، موقعیت شناسی و خلاقیت های فوق العاده پایه گذار نخستین کارخانه خودروسازی کشور بوده است برای هر فعال اقتصادی حاوی درس های فراوانی است. داستان احمد خیامی ، روش ها
فقط یک ایرانی اصیل میتونه حد فاصل آن شکوه و این سقوط رو درک کنه. این کتاب رو به کسانی توصیه می کنم که هنوز خون ایرانی در رگهاشون جریان داره.