دانلود و خرید کتاب مارکس و آزادی تری ایگلتون ترجمه امین مدی
تصویر جلد کتاب مارکس و آزادی

کتاب مارکس و آزادی

نویسنده:تری ایگلتون
مترجم:امین مدی
انتشارات:نشر نو
امتیاز:
۳.۸از ۱۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مارکس و آزادی

کتاب الکترونیکی مارکس و آزادی نوشتهٔ تری ایگلتون با ترجمهٔ امین مدی در نشر نو به چاپ رسیده است. کتاب مارکس و آزادی اثری مختصر در باب عقاید کارل مارکس است. ایگلتون ابتدا عقاید کلیدی مارکس را در زمینه‌های مدّنظر بیان می‌کند و سپس صحبتی پیرامون آن عقاید مطرح می‌شود. تری ایگلتون رابطهٔ بین تولید، کار و مالکیت را که سه هستهٔ اصلی افکار مارکس بودند در این کتاب به‌خوبی به تصویر می‌کشد. بسیاری تری ایگلتون را تأثیرگذارترین منتقد ادبی زندهٔ بریتانیا می‌دانند.

درباره کتاب مارکس و آزادی

کتاب با مقدمهٔ مختصری از عقاید مارکس آغاز می‌شود و سپس اثرات این عقاید در زمینه‌های فلسفه، انسان‌شناسی، تاریخ و سیاست بیان می‌شود. مارکس و آزادی، فضایی قوی از آثار مهم مارکس نظیر: سرمایه، ایدئولوژی آلمانی، خانوادهٔ مقدس و هیجدهم برومر فراهم ساخته که در سایهٔ جنبه‌های سیاسی و تاریخی ایده‌های مارکس، نویسنده به توضیح جنبشی پرداخته که در آن طبقه‌های اجتماعی و تاریخی در نزاع‌اند.

تری ایگلتون با تأمل در اینکه مارکس بیشتر دغدغهٔ تفاوت‌ها را دارد تا برابری، شرح می‌دهد که آزادی برای مارکس مستلزم رهایی از کار دستمزدی است، یعنی نوعی وفور در تولید و فراوانی آنچه به لحاظ مادی ضروری است. ایگلتون در این کتاب بدون جانب‌داری و توجه به نکات منفی که اغلب به این نظریه‌پرداز سیاسی نسبت داده می‌شود، توضیح می‌دهد که آزادی از دیدگاه مارکس یعنی رهایی کارگر از بردگی و کار تجاری که از حد نیازهای اساسی فراتر رفته است. ایگلتون آرمان‌شهر مارکس، جایی است که اغلب کارها به‌صورت ماشینی انجام شده و در سایهٔ رهاسازی ثروت حاصل از شکوفایی فردی، لذت بردن از مزهٔ هلو برابر با لذت بردن از ساخت یک سد باشد.

ما زمانی آزادیم که، همچون هنرمندان، رها از مهمیزِ احتیاجات جسمانی، تولید کنیم و همین سرشت است که مارکس آن را جوهر تمامِ انسان‌ها می‌داند.

تری ایگلتون نظریه‌پرداز ادبی بریتانیایی است. او باتکیه‌بر نظریه‌های مارکسیست‌های اروپایی از جمله والتر بنیامین، لویی آلتوسر و پیر ماشری، مخاطبان فراوانی یافت و با پیروی از افکار این نظریه‌پردازان از شیوه‌ای ماتریالیستی برای مطالعه ادبیات بهره برد. این شیوه او در نوشته‌هایش در مورد ساموئل ریچاردسون و خواهران برونته نمود دارد.

کتاب مارکس و آزادی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این اثر برای دانشجویان فلسفه و علوم سیاسی که در صدد آشنایی با عقاید مارکس می‌باشند بسیار مفید است؛ چرا که افکار او را به‌صورت خلاصه و طبقه‌بندی‌شده در اختیار خواننده قرار می‌دهد.

بخشی از کتاب مارکس و آزادی

آیا این هستی نوعی غایت یا هدفی دارد؟ آیا مارکس متفکری غایت‌باور است؟ از یک منظر آری، از منظری دیگر خیر. زیرا غایتِ هستی نوعی ما، در یک همانگویی خلاقانه، محقق کردن خودش است. نزد مارکس، همچون دیگر رادیکال‌های رمانتیک، موجودیت بشر هیچ هدفی غایی، جز تکاملِ خودخرسندساز ندارد یا نباید داشته باشد:

هنگامی‌که کارگران کمونیست گرد هم می‌آیند، هدف فوریِ آنها آموزش، پروپاگاندا و غیره است. اما همزمان نیازی جدید مطرح می‌شود - نیاز به جامعه - و چیزی که به‌ظاهر وسیله بود تبدیل به هدف می‌شود. این تکامل عملی را می‌توان به شکلی قابل توجه در گردهمایی‌های کارگران سوسیالیست فرانسه مشاهده کرد. سیگارکشیدن، خوردن و نوشیدن و غیره دیگر وسیله‌ای برای ایجاد ارتباط میان مردم نیست. گروه، انجمن و مباحثه، که به نوبهٔ خود جامعه را هدف قرار می‌دهند، برای آنها کافی است. برای آن‌ها برادری انسان‌ها عبارتی پوچ نیست، واقعیت است و نجابت انسانی را می‌توان در چهره‌های خسته از کارشان دید.

farzanepoursoleiman
۱۴۰۰/۱۰/۰۳

من از نشر آگاه با ترجمه اکبر معصوم مقدم خوندم کتاب برای شناخت عقاید مارکس خوبه متن کتاب ثقیله و کتاب ۷۰ صفحه ای نمیشه تو چند ساعت خوند خسته کننده است اوایلش و اواخر به اوج میرسه کتاب بدون

- بیشتر
متین
۱۴۰۲/۰۴/۲۴

گزینش مناسبی از تمام گفته‌های مارکس، که ظاهراً و باطناً، به آزادی مربوط اند، یا تأثیر می‌گذارند، بود. نویسنده احاطه‌ی مناسبی بر نوشته‌های مارکس داشت. متن کتاب اما به یک پروپاگاندا برای کودکان و نوجوانان شبیه بود، هرچند حذف‌کردن تمام جزئیات

- بیشتر
Artylaa
۱۴۰۲/۰۲/۲۳

اگر به دنبال شروعی برای مارکس هستید، بهترین انتخاب پیش روتون نیست. ترجمه خوبی نداره.

آگاهی تعین‌بخش زندگی نیست، این زندگی است که تعین‌بخش آگاهی است
کاربر ۳۵۱۳۷۰۵
در هر عصر، اندیشه‌های طبقهٔ حاکم اندیشه‌های حاکم‌اند؛ به تعبیر دیگر، طبقه‌ای که نیروی مادی حاکم بر جامعه است همزمان نیروی فکری حاکم بر آن نیز هست.
mj94
گویا بشر با همان سرعتی که بر طبیعت مسلط می‌شود، بردهٔ دیگر انسان‌ها، یا شرارت خویشتن می‌گردد. حتی خورشیدِ نابِ علم نیز تنها توان تابیدن بر پس‌زمینهٔ تاریک جهل را دارد.
I am
انسان‌ها تاریخِ خویش را می‌سازند، اما نه هر طور که بخواهند؛ آنها تاریخ خود را نه تحت شرایطی که خود انتخاب کرده باشند، بلکه تحت شرایطی می‌سازند که میراث گذشته است و به‌طور مستقیم با آن مواجه می‌شوند. سنت‌ِ تمام نسل‌های مرده کابوس‌وار بر ذهنِ زندگان سنگینی می‌کند ...
I am
مارکس می‌نویسد پول "روسپیِ جهانی است، پااندازِ جهانی انسان‌ها و ملت‌هاست"
I am
در مقام متفکری تاریخ‌گرا، مارکس می‌خواهد نهادهای انسانی را از چنگال جاودانگی دروغینی برهاند که اندیشهٔ متافیزیکی به آنها اعطا کرده است؛ هر آنچه را به شکلی تاریخی ساخته شده است می‌توان به شکلی تاریخی تغییر داد.
Foxeshab
نزد مارکس، همچون دیگر رادیکال‌های رمانتیک، موجودیتِ بشر هیچ هدفی غایی، جز تکاملِ خودخرسندساز ندارد یا نباید داشته باشد:
mj94
...در نتیجهٔ همین تناقضِ بین منافع فردی و اجتماعی، منافع اجتماعی به‌عنوان دولت شکلی مستقل به خود می‌گیرد و از منافع واقعیِ فرد و جامعه جدا می‌شود
mj94
مارکس جمع را وضعی فرا فردی نمی‌داند، نزد او جمع به معنای این ضرورت است که همه باید در فرایند تکاملِ آزادانهٔ هویت‌های شخصی خویش مشارکت کنند. اما تا زمانی‌که می‌بایست به زنان و مردان بر اساس کارشان پاداش داد، نابرابری به شکلی اجتناب‌ناپذیر باقی خواهد ماند.
mj94
در نهایت، خودِ مارکس بیشتر به تفاوت علاقمند است تا به برابری.
mj94
آن‌گاه که مالکیت و ضبط و مهارِ وسایل تولید گروهی شود، طبقات خود سرانجام ناپدید خواهند شد
mj94
تاریخ چیزی نیست جز فعالیتِ انسان در جهت رسیدن به اهدافش..
mj94
به‌طور مثال خرده‌تولیدکنندگانِ مستقل همچون دهقانان و صنعت‌گران را می‌توان به‌عنوان "خرده‌بورژوا" در یک رده قرار داد، درحالی‌که آنهایی‌که می‌بایست نیروی کار خویش را به دیگران بفروشند پرولتاریا هستند.
mj94
تکامل آزادانهٔ هر فرد باید شرط تکامل آزادانهٔ همه باشد. و تنها راه رسیدن به این شرایط از میان برداشتن مالکیت خصوصی است.
mj94
مسئلهٔ مارکسیسم ارائهٔ مجموعه‌ای از آرمان‌های اجتماعی جدید و ناب نیست، بلکه طرح این سؤال است که چرا، از دیدگاه ساختاری، تحقق آرمان‌های نابی که پیشاپیش در اختیار داریم برای همه ممکن نبوده است.
mj94
به نفع سرمایه است که تا حد ممکن عواید کارِ کارگران را، در شکل سود، تصاحب کند و به نفع کارگران است که تا حد ممکن عواید کار خود را بازپس بگیرند.
mj94
به نفع سرمایه است که تا حد ممکن عواید کارِ کارگران را، در شکل سود، تصاحب کند و به نفع کارگران است که تا حد ممکن عواید کار خود را بازپس بگیرند.
mj94
با این حال، نظام سرمایه‌داری رقابتی است و در آن هر تولیدکننده باید در جهت توسعهٔ سرمایهٔ خویش تلاش کند، در غیر این‌صورت از دور خارج خواهد شد
mj94
...هرچه کارگر بیشتر در کار خویش تلاش کند، دنیای عینی و بیگانه‌ای، که آن را بر ضد خویش موجودیت می‌بخشد، قوی‌تر می‌گردد، خودش و دنیای درونی‌اش تهی‌تر می‌گردد، و تعلق‌شان به او کم‌تر می‌شود. در دین نیز همین اتفاق می‌افتد. هر چه انسان خود را بیشتر وقف خدا می‌کند، کم‌تر به خویش می‌پردازد.
mj94
که تلاش می‌کند آنچه شده است باقی نماند و همواره در حرکت به سویِ شدن باشد؟(
mj94

حجم

۶۸٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۸۰ صفحه

حجم

۶۸٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۸۰ صفحه

قیمت:
۲۸,۰۰۰
۱۹,۶۰۰
۳۰%
تومان