کتاب تنهایی پرهیاهو
معرفی کتاب تنهایی پرهیاهو
کتاب تنهایی پرهیاهو اثر نویسنده مشهور اهل چک، بهومیل هرابال و ترجمه فاطمه حقیقی است. این داستان تکگویی درونگرایانه مردی است که به واسطه شغلش، ناجی کتابهای بسیاری میشود و به خاطر خواندن همین کتابها دنیا را طور دیگری میبیند.
این کتاب در ایران و جهان جزء کتابهای پرفروش است. در سال ۲۰۰۷ فیلمی با اقتباس از همین رمان با بازی پائول جیاماتی در نقش آقای هانتا ساخته شد.
درباره کتاب تنهایی پرهیاهو
بهومیل هرابال این کتاب را در فاصله سالهای ۱۹۷۴ تا ۱۹۷۶ نوشت. اما چون در کشورش ممنوع القلم بود، آن را در سال ۱۹۷۶ به صورت مخفیانه منتشر کرد. این کتاب در چک به صورت رسمی در سال ۱۹۸۹ منتشر شد. داستان تنهایی پرهیاهو در دوره سلطه نظام کمونیستی رخ میدهد.
یک کارگر پرس به اسم آقای هانتا در این کتاب به تکگویی میپردازد. او در زیر زمین مرطوبی که انبار کاغذ باطله است روزگار میگذراند. کارش خمیر کردن کتابهایی است که از سوی اداره سانسور به آنجا میآورند. آقای هانتا با خواندن این کتابها دنیا را به گونهای دیگر میبیند. او چنان دانش عمیقی از این کتابها به دست میآورد که دیگر خودش هم نمیداند کدام افکار ساخته و پرداخته ذهن خودش و کدام یک از میان کتابها بیرون آمده است.
او به نوعی به ناجی کتابها تبدیل میشود. کتابهای بسیاری را نجات میدهد و به خانه خودش میآورد ولی زمانی یک دستگاه پرس اتوماتیک جدید به محل کار او میآید. با وارد شدن این دستگاه شغل آقای هانتا عملا بیهوده میشود و این همانجاست که او باید تصمیم بگیرد چکار کند...
کتاب تنهایی پرهیاهو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب تنهایی پرهیاهو را به علاقهمندان به ادبیات جهان پیشنهاد میکنیم.
درباره بهومیل هرابال
بهومیل هرابال ۲۸ مارس ۱۹۱۴ در برنو، متولد شد. او از داستاننویسان برجسته چک است و میلان کوندرا او را بهترین نویسنده معاصر چک میداند.
هرابال در سال ۱۹۴۸ دکترای حقوق گرفت و ضمن تحصیل دورههایی در سطح دانشگاهی در فلسفه ادبیات و تاریخ گذراند. بعد از اتمام تحصیلاتش به کارهای مختلفی از جمله سوزنبانی راهآهن و راهنمایی قطارها، نماینده بیمه، دستفروش دورهگرد اسباببازی، کارگر ذوبآهن و کار در کارگاه پرس کاغذ باطله پرداخت. هرابال در این دوره یک کارگر روشن فکر بود. اما این موضوع هم چیز چندان عجیبی در جامعه آن دوران چک نبود و بسیاری از روشن فکران و اساتید دانشگاه مشغول کارهایی از همین قبیل بودند.
از میان آثار بهومیل هرابال میتوان به «قطارهای تحت نظر»، «من پیشخدمت شاه انگلیس بودم»، «کوتاه کردن مو»، «اندوه زیبا»، «مشق عشق» و «برای دیدن پراگ طلایی» اشاره کرد. او ۳ فوریه ۱۹۹۷ در پراگ از دنیا رفت.
من نسخه کاغذی این کتاب رو دو بار خوندم که ترجمش کار آقای پرویز دوائی بود و خیلی لذت بردم ، فکر میکنم خیلی به این شخص مدیونیم چون با این ترجمه زیبا از نسخه زبان اصلی کتاب ، بهومیل
خیلی کتاب قشنگی بود، شاید سلیقه هرکسی نباشه ولی من به شدت از خوندنش لذت بردم، روبه رو شدن با لایه های پنهان خودت و اطرافت کتابی که هر لحظه تلنگری به آدم میزنه. کتاب عمیق و قابل تاملی هست
کتاب از زبان اول شخص بیان میشه، سرشار از جملات نابیه که میتونید بارها بخونیدشون یا به قولی مثل هانتا می تونید "جمله ای زیبا را به دهان بیاندازید و مثل آب نبات بمکید" از نویسنده های دیگه هم جملاتی
قصهای که بهومیل هرابال تعریف میکند حکایت مردیست که به کتابها پناه میبرد، کتابهایی که به دست خودش نابود میشوند و بلندتر فریاد میکشد : آسمان از عاطفه بیبهره است، انسان اندیشمند از عاطفه بیبهره است .
ترجمه ضعیف بود و بشدتی که تعریفش زو شنیدم خوندنی نبود
ترجمه اصلا خوب نبود و نتونستم ادامه بدم.
متاسفانه کتاب حاضر در دسترس دوستان به شدت سانسور شده به خاطر همین مطمئن نیستم که از خوندنش بتونن استفاده ببرن به نظرم اگر بتونن به ترجمه آقای پرویز دوایی دسترسی داسته باشن براشون مفید تر واقع میشه در کل
واقعا عالی بود
ترجمه ی آقای دوائی باعث شد من این کتاب را به هر کسی که می شناختم هدیه دهم بسیار کتابی متاثر کننده است ریشه های فرهنگی اجتماعی زیادی را در دل خود جای داده است من که بسیار ازش لذت
کتاب جالب و قشنگی بود... ولی فکر میکردم بهتر از اینا باشه! با اینکه ترجمهش چندان جالب نبود ولی ارزش یکبار خوندن داره🌱:)