کتاب فلسفه عیسی
معرفی کتاب فلسفه عیسی
فلسفه عیسی پنجمین جلد از مجموعه بزرگان اندیشه نشر نو است که به بیانات فلسفی عیسی مسیح (ع) پرداخته و جهانبینی و شیوههای استدلالی او را که معمولا بهطرز غریبی ازنظر دور مانده، بررسی کرده است.
درباره مجموعه بزرگان اندیشه
نام مجموعه بزرگان اندیشه در زبان اصلی Wadsworth Philosophers Series است و سرویراستار آن دنیل کولاک نام دارد. هدف این مجموعه آشناکردن خوانندگان با مهمترین فیلسوفان و مسائل فلسفی از آغاز تا به امروز است و مهمتر و فراتر از آن ترغیب خوانندگان به تفکر فلسفی و درگیر شدن با مسائل فلسفی. این مجموعه میخواهد شوق خواندن، فکر کردن، و آموختن را برانگیزند و هراسی را که خوانندگان معمولا از «فلسفه» دارند برطرف کند.
کتابهای این مجموعه بهزبانی ساده نوشته شدهاند و اصطلاحات فنّی دشوار در آنها بسیار اندک و در حد ضروری است. این مجموعه با نگاه «تحلیلی» نوشته شده است و حتی آثار فیلسوفان غیرتحلیلی یا آثار کسانی که به فیلسوف بودن شهره نیستند با نگاه تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
خواندن مجموعه بزرگان اندیشه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
همانطور که اشاره شد، این مجموعه تنها برای پژوهشگران حوزه فلسفه نوشته نشده و مخاطب آن تمامی علاقهمندان به فلسفه هستند.
جملاتی از کتاب فلسفه عیسی
عیسی بهخلاف کسانی چون ارسطو، افلاطون، یا کانت نظامی متافیزیکی پایهریزی نکرد. کمتر فیلسوفی هم چنین کرده. اما عیسی با اعتقاد راسخ از هویت و مقصود خود، واقعیت خالق و شارع، عالم معنا، سرشت ابنای بشر، تاریخ، و آخرت سخن میگوید. اگر متافیزیک را فلسفه وجود در تمامی وجوه آن تعریف کنیم، عیسی از متافیزیکی بالیده برخوردار بوده است. از این جهت او هیچ شباهتی با برخی از فیلسوفان معاصر که منظرهای کلان یا فراروایتهایی از ایندست را کوچک میشمرند و آنها را قدیمی، ناشیانه و یا ذاتآ جابرانه میدانند ندارد.
عیسی بهخلاف بودا و کنفوسیوس نظرات روشنی درباره واقعیت خدا ابراز میدارد و این واقعیت را جوهر تعالیمش قرار میدهد. او در مقام یهودیای متدین به خدای خلقت و میثاق باور دارد. در آیین او خدا، رستگاری بشر، و تاریخ بنیاسرائیل و کل کاینات پیوندی تنگاتنگ دارند. عیسی مثل بودا نبود که شیوهای برای رستگاری ارائه کند که در مورد مسائل بزرگ متافیزیکی حالت لاادری یا بیطرفانه داشته باشد. البته در نوشتههای بعدی بودیستها مفاهیم عمیق متافیزیکی یافت میشود و خود بودا نیز یکسره فارغ از متافیزیک نبود، اما از دید او پرسشهای مربوط به خلقت و واقعیت لاهوتی کمکی به تهذیب نفس نمیکرد. او بر آن بود که «انسان وارسته» نمیپرسد که «عالم باقی است یا فانی؛ متناهی است یا نامتناهی؛ اصل حیات عین جسم است یا با آن فرق دارد؛ "انسان کامل" پس از مرگ باقی میماند یا فانی میشود.»
فهرست کتاب فلسفه عیسی
پیشگفتار مجموعه
دیباچه
۱: آیا عیسی فیلسوف بود؟
عیسی و فیلسوفان
یهودیان، یونانیان، و فیلسوفان
تعریف فیلسوف چیست؟
آیا عیسی فیلسوف بود؟
۲: عیسی در تاریخ
اصالت تاریخی و فیلسوفان
انتقال متنی اناجیل
منابع خارجی (برونانجیلی) درباره عیسی
اناجیل چه نوع اسنادی هستند؟
هویت نویسندگان چهار انجیل
عیسی و اسناد گنوسی
۳: استدلال در تعالیم عیسی
آیا عیسی خردورزی را کوچک میشمرد؟
عیسی و قیاس دوشقی
استدلالهای به طریق اولی
توسل به شواهد در استدلال
استدلالهای مبتنی بر برهان خلف
۴: متافیزیک عیسی
عیسی: خداپرست
نگاه عیسی به انسان
عیسی و موجودات فراطبیعی
نظر عیسی درباره تاریخ و آخرت
جهنم در بوته نقد
۵: معرفتشناسی عیسی
شواهد واقعیتبنیاد
عدم تناقض بهمثابه سنجه حقیقت
اثرات وجودی معرفت
معرفت و قوه تخیل: امثال
شخصیت فرد و خداشناسی
خداشناسی عیسی
عیسی و معرفتشناسی دین در عصر حاضر
۶: عیسی و اخلاق
اخلاق برای ملکوت
فضایل ملکوت
وظایف الاهی: فریضهشناسی
نتایج
آیا اخلاق عیسی دستوپاگیر بود؟
۷: عیسی و زنان
عیسی و منزلت زن
زنان و آموزش کلامی
چرا عیسی حواری زن نداشت؟
۸: «شما مرا که میدانید؟»
عیسی به روایت عیسی
ارزیابی گفتههای عیسی
ادعاهای تصلیب و رستاخیز عیسی
کتابشناسی
یادداشتها
حجم
۱۶۴٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۸۴ صفحه
حجم
۱۶۴٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۸۴ صفحه
نظرات کاربران
ثلث نخست کتاب به بررسی این امر میپردازد که چگونه میتوانیم عیسی را یک فیلسوف محسوب کنیم و در این مسیر از ادله گوناگون به طور مبسوط استفاده میکند. اما از سوی دیگر به بخش اندیشههای عیسی که میرسیم خیلی مجمل