معرفی و دانلود کتاب مکتب دیکتاتورها + خلاصه رایگان

۳.۶ امتیاز(از ۳۴ رأی)
انتشارات:
نشر ماهی

معرفی کتاب مکتب دیکتاتورها

کتاب مکتب دیکتاتورها (La scuola dei dittatori) نوشته اینیاتسیو سیلونه و ترجمه مهدی سحابی، در قالب گفت‌وگو و روایت، هم به تاریخ سیاسی اروپا می‌پردازد و هم سازوکار قدرت و فریب در رژیم‌های توتالیتر را نشان می‌دهد. سیلونه، که سال‌ها درگیر مبارزه‌ی سیاسی و تجربه‌ی مستقیم فاشیسم و کمونیسم بوده، از دل همین تجربه‌ها به سراغ موضوع دیکتاتوری رفته و با کنار هم قرار دادن طنز تلخ، تحلیل سیاسی و روایت داستانی تصویری چندوجهی از دیکتاتور و دیکتاتوری می‌سازد. این کتاب را نشر ماهی منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مکتب دیکتاتورها

کتاب مکتب دیکتاتورها اثری است که اینیاتسیو سیلونه آن را در تبعید و در میانه‌ی کشاکش با فاشیسم ایتالیا و نازیسم آلمان نوشته است. متن کتاب نخست به آلمانی در زوریخ منتشر شده و بعدتر خود نویسنده آن را به‌ طور اساسی بازنویسی کرده است.

در کتاب مکتب دیکتاتورها دو امریکایی عجیب، پروفسور پیکاپ و آقای دبلیو، به اروپا می‌آیند تا فن دیکتاتوری را بیاموزند و آن را به کشور خود ببرند. آن‌ها در شهرهای مختلف می‌گردند، یادگارهای مضحک تاریخی می‌خرند و سرانجام در زوریخ به سراغ یک تبعیدی ایتالیایی می‌روند که لقب تومازوی کلبی گرفته است. از این‌جا کتاب به شکل گفت‌وگوی سه‌نفره پیش می‌رود و تومازو، که صدای خود اینیاتسیو سیلونه است، از تجربه‌ی مستقیم مبارزه با فاشیسم و وسوسه‌ی توتالیتاریسم سخن می‌گوید.

کتاب هم به ریشه‌های تاریخی دیکتاتوری می‌پردازد و هم به شرایط تازه‌ای مثل تمدن توده‌ای، وسایل ارتباط‌جمعی، افسانه‌ی حاکمیت مردم، بحران دموکراسی‌های لیبرال و نقش احزاب شکست‌خورده در هموارکردن راه رژیم‌های توتالیتر. لحن طنزآلود دو امریکایی با تلخی و جدیت تومازو در تضاد است و همین تضاد، بحث‌های نظری کتاب را زنده و ملموس نگه می‌دارد.

خلاصه داستان مکتب دیکتاتورها

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

کتاب مکتب دیکتاتورها از دل یک موقعیت روایی ساده، بحثی گسترده درباره‌ی دیکتاتوری و توتالیتاریسم شکل می‌دهد. دو امریکایی، یکی جوجه‌دیکتاتور و دیگری مشاور ایدئولوژیک او، به اروپا می‌آیند تا شگردهای دیکتاتوری را از نزدیک ببینند و بیاموزند. آن‌ها سرانجام به تبعیدی ایتالیایی، تومازوی کلبی، معرفی می‌شوند؛ کسی که عمری را در مبارزه با فاشیسم گذرانده و در حال نوشتن کتابی درباره‌ی فن فریفتن دیگران است.

در گفت‌وگوهای طولانی این سه نفر، کتاب به سراغ موضوع‌هایی مانند شکست دموکراسی‌های لیبرال، نقش احزاب سوسیالیست و کمونیست، پیدایش فاشیسم و نازیسم، رابطه‌ی خشونت و سیاست و تأثیر وسایل ارتباط‌جمعی بر ذهن توده‌ها می‌رود. سیلونه از خلال تجربه‌ی شخصی و شناخت نزدیک از احزاب و رژیم‌ها نشان می‌دهد که چگونه دیکتاتوری نه‌تنها بر زور، که بر فریب، اسطوره‌سازی و خستگی و سرگشتگی جامعه بنا می‌شود.

چرا باید کتاب مکتب دیکتاتورها را بخوانیم؟

مکتب دیکتاتورها امکان نزدیک‌شدن به ذهن و منطق رژیم‌های توتالیتر را از زاویه‌ی کسی فراهم می‌کند که هم در دل جنبش‌های انقلابی بوده و هم قربانی آن‌ها. این کتاب نشان می‌دهد دیکتاتوری فقط محصول آدم‌های شرور نیست، بلکه از دل ضعف دموکراسی، شکست احزاب، سرگشتگی توده‌ها و سوءاستفاده از زبان و ایدئولوژی بیرون می‌آید.

خواندن کتاب مکتب دیکتاتورها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعه‌ی مکتب دیکتاتورها به کسانی پیشنهاد می‌شود که به سیاست، تاریخ معاصر اروپا، فاشیسم، نازیسم و سرنوشت دموکراسی‌ها علاقه‌مندند. همچنین به خوانندگانی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند نسبت میان قدرت، تبلیغات، ایدئولوژی و فریب را در قالب گفت‌وگویی زنده و تحلیلی دنبال کنند.

درباره اینیاتسیو سیلونه

داستان زندگی اینیاتسیو سیلونه از ۱ مهٔ ۱۹۰۰ شروع شد و در ۲۲ اوت ۱۹۷۸ پایان یافت. سیلونه، نویسنده و مبارز سیاسی برجسته‌ی ایتالیایی، کودکی خود را در فقر سپری کرد و در زمین‌لرزه‌ی ویرانگر سال ۱۹۱۵ در ایتالیا، پدر، مادر و پنج برادر خود را از دست داد. او در سال ۱۹۲۱ به حزب کمونیست ایتالیا پیوست و مبارزات جدی خود را علیه دستگاه فاشیستی بنیتو موسولینی آغاز کرد، اما پس از سفر به اتحاد جماهیر شوروی و مشاهده‌ی عینی ساختار حکومت استالینی، دریافت که دغدغه‌ی اصلی احزاب کمونیست برقراری دموکراسی نیست؛ همین آگاهی سبب شد تا او آگاهانه از حزب خارج شود و راهی مستقل و آزادی‌خواهانه را در پیش بگیرد. اندیشه‌های ضدتوتالیتاریسم سیلونه و دغدغه‌های اجتماعی‌اش در رمان‌ها و آثاری چون «فونتامارا»، «نان و شراب»، «مکتب دیکتاتورها»، «دانه‌ی زیر برف»، «یک مشت تمشک»، «خروج اضطراری»، «ماجرای یک پیشوای شهید»، «راز دل لوکا» و «روباه و گل‌های کاملیا» انعکاس یافته است.

درباره مهدی سحابی

مهدی سحابی (۱۳۸۸-۱۳۲۲)، مترجم، نویسنده، روزنامه‌نگار، نقاش، مجسمه‌ساز و عکاس بود. او به سه زبان انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی تسلط داشت و علاوه بر برگردان ادبیات جهان به فارسی، آثاری را نیز از زبان فارسی به این سه زبان ترجمه کرد. شهرت او در ترجمه‌ی ایران، پیش از هر چیز وامدار ترجمه‌ی رمان عظیم و چندجلدی «در جست‌وجوی زمان از دست رفته» اثر مارسل پروست است. سحابی فعالیت حرفه‌ای خود را در عرصه‌ی مطبوعات از سال ۱۳۵۱ با استخدام در روزنامه‌ی کیهان آغاز کرد. او علاوه بر تهیه‌ی گزارش و خبر، با نام مستعار سهراب دهخدا نقدهای سینمایی نیز می‌نوشت. سحابی پس از اعتصاب‌های دوران انقلاب به عضویت شورای سردبیری کیهان درآمد، هر چند سه ماه بعد به همراه جمعی از تحریریه ناچار به ترک آن‌جا شد.

سحابی پس از فاصله گرفتن از روزنامه‌نگاری، تمرکز اصلی خود را بر ادبیات و هنرهای تجسمی معطوف ساخت. کارنامه‌ی ادبی او با ترجمه‌ی کتاب «نقاشی دیواری و انقلاب مکزیک» اثر ماریو دمیکلی آغاز شد. او در کنار خلق آثار نقاشی و مجسمه‌سازی، در حوزه‌ی گرافیک نیز فعال بود که طراحی جلد مجموعه‌داستان «چشم دوم» اثر محمد محمدعلی از جمله فعالیت‌های او در این زمینه است. سحابی به خاطر ترجمه‌هایش برنده‌ی جایزه‌ی کتاب سال هم شده بود.

بخشی از کتاب مکتب دیکتاتورها

«بدون شک یکی از غریب‌ترین رویدادهای دوران نویسندگی‌ام ملاقاتی است که امروز با دو شخصیت امریکایی داشتم که برای چند روزی به زوریخ آمده‌اند.

از زمانی که به دلایل سیاسی مجبور به ترک میهنم شدم، در زوریخ زندگی می‌کنم. کشور کوچک سوییس اکنون در طول دو سوم مرزهای خود با کشورهایی همسایه است که رژیم‌های دیکتاتوری دارند (زمان نگارش این سطور بهار ۱۹۳۹ است). با این‌همه، شهر زوریخ همچنان محل برخورد مسافرانی است که از گوشه وکنار جهان به آن رومی‌آورند. بدیهی است که همهٔ اینان مردمانی جالب و قابل‌اعتماد و سربه‌زیر نیستند. برای احتراز از گفت‌وگو با افراد ناشناسی که به‌سراغم می‌آیند مدت‌هاست شیوه‌ای را در پیش گرفته‌ام که جایی برای بحث و جدل باقی نمی‌گذارد و درعین حال کسی را هم نمی‌رنجاند: به آن‌هایی که به مسایل سیاسی علاقه‌مندند می‌گویم که چندی‌ست فقط و فقط به ادبیات می‌پردازم، و به آن‌هایی که دوستدار ادبیات‌اند عکس این را می‌گویم، یعنی این‌که با توجه به شرایط موجود، تنها و تنها به سیاست فکر می‌کنم. البته، همان‌گونه که گاهی برایم پیش آمده، عیب این دودوزه‌بازی این است که اگر نشریه‌ای اظهاراتم را چاپ کند، تصویری که از من ارائه می‌شود تصویر نه‌چندان خوشایند فردی با روحیهٔ متزلزل و بی‌ثبات است؛ اما تن‌دادن به این ازخودگذشتگی به آسودگی ناشی از آن می‌ارزد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مکتب دیکتاتورها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابمکتب دیکتاتورها
فرمت کتابEPUB
برچسبادبیات ایتالیا

محمد
۱۳۹۸/۰۹/۰۱

نکته قابل توجه تو بحث دیکتاتورها این هست که همشون حتما سقوط میکنن . دیر و زود داره ولی حتما اتفاق میفته

لئون
۱۳۹۸/۱۱/۰۴

دو تا آمریکایی به اروپا مهاجرت می کنند تا راه و روش دیکتاتوری رو یاد بگیرن و توی آمریکا دیکتاتوری به راه بندازن . این وسط با یه فردی آشنا میشن که دیکتاتور و دیکتاتوری رو کامل میشناسه و راهنمایی...بیشتر

۱۳۹۸/۱۲/۱۷

این کتاب خصوصیات و ویژگی های یک دیکتاتور و یک حکومت دیکتاتوری رو توضیح میده که در قالب یک گفتگو سه نفره نوشته شده. و بیشتر از حکومت فاشیسم موسولینی و نازیسم هیتلر مثال عینی میزنه و واکاوی میکنه که...بیشتر

leila.jafari
۱۴۰۱/۰۸/۱۰

از طاقچه متشکرم که در صفحه اصلی خود با توجه به اوضاع موجود کتاب های مفید قرار دادید و نسبت به حال هموطنان خود بی تفاوت نبودید و نسبت به آگاهی هموطنان دغدغه مندید سپاس طاقچه🌹🤍✨

farzam
۱۴۰۲/۰۵/۲۱

قیمت این کتاب باتوجه به حجم و اندازه ناچیزی واقعا نامردانه و درحال تغییر هم بوده

احسا
۱۳۹۹/۰۳/۲۹

متنش کمی سنگین ولی بسیار عالی و پر مفهوم بود

اسماء
۱۴۰۴/۱۰/۱۹

چه کتاب زیبایی بود . چقدر زیبا حقایق تلخی رو در طی تاریخ برامون بیان کرده بود . و این حقیقت که هرکس تاریخ نخونه ،تکرارش میکنه 🤦🏻‍♀️

ehsa
۱۳۹۸/۰۵/۱۷

عالی و آموزنده

بریده‌هایی از کتاب

sajii
رژیمی هم که دورانش به سر می‌رسد و مرگ خود را نزدیک می‌بیند آخرین حربه‌هایی را که برایش مانده به کار می‌گیرد، دست به مانورها و امتیازدادن‌ها و بندوبست‌ها و تهدیدهای پی درپی می‌زند و جنب وجوشی مجازی و گول‌زننده از خود نشان می‌دهد.
♤ 𝐍𝐞𝐨 ♤
چه اندک خرد بر جهان فرمان می‌راند
سمن
خطرناک‌ترین خرافه‌ها آن‌هایی است که برای همه عادی و متداول شده و حتی متوجه خرافه‌بودن آن‌ها هم نمی‌شویم.
Darush
این دیکتاتورها چه‌گونه آدم‌هایی هستند، چه‌طور به قدرت رسیده‌اند
pedram
حقیقت این است که توده حافظهٔ خوبی ندارد.
pedram
بی‌نظمی مداوم، زندگی اقتصادی و اجتماعی را فلج می‌سازد. رابطه با خارج را مشکل می‌کند، به فقر دامن می‌زند، نهادهای اجتماعی را به نحو جبران ناپذیری بی‌اعتبار می‌کند، هر طرح و برنامه‌ای را غیرقابل اجرا جلوه می‌دهد و وضعی به وجود می‌آورد که دیکتاتوری تنها راه نجات به نظر برسد. شرایط روانی ناشی از بی‌نظمی دائمی موجب می‌شود که فرد معمولی کاسهٔ صبرش لبریز شود و هر نوع ملاحظه‌ای را کنار بگذارد و به هر آشنا و ناشناسی بگوید: هرکس بیاید مهم نیست، حتی اگر خود شیطان باشد، همین قدر کافی است که بتواند با جدیت حکومت کند و به این آشفتگی سروسامانی بدهد. بی‌نظمی برای فاشیسم مثل آب برای ماهی است.
pedram
پس، اولین وظیفهٔ یک پیشوا این است که توده‌های پیرو خود را به تصور مرگ عادت بدهد. این کار را زمانی کشیش‌ها به عهده داشتند، اما الان دیگر امکان انجام آن را ندارند. دلیل سرگشتگی اجتماعی کنونی را در همین باید جست‌وجو کرد.
مسافر
M.o
برای این‌که مسئولان در جایی ریشه ندوانند و محبوبیتی به هم نزنند، آن‌ها را مرتب جا به جا می‌کنند، و ترجیحآ به محل‌هایی می‌فرستند که هیچ‌کس آن‌ها را نشناسد.
pedram
کجا سراغ دارید که رژیم استبدادی جز با دستاویز استقرار «آزادی واقعی بر کشوری تحمیل شده باشد؟