کتاب دعوت به جامعهشناسی؛ نگاهی انسانگرایانه
۲٫۷
(۱۰)
خواندن نظراتمعرفی کتاب دعوت به جامعهشناسی؛ نگاهی انسانگرایانه
پیتر ال. برگر، جامعهشناس آمریکایی در کتابش نگاهی انسانشناسانه به جامعهشناسی انداخته است. او «دعوت به جامعه شناسی؛ نگاهی انسان گرایانه» را به تمام کسانی که میخواهند بدانند جامعهشناسی چیست، تقدیم کرده است. برگر این اثر را در دهه ۱۹۶۰ و در اوج سرکوبهای بیدادگرانه روشنفکران و دانشمندان امریکا منتشر کرد.
برگر در این کتاب دیدگاه جامعهشناسی را «گونهای از آگاهی» میداند و «آگاهی جامعهشناختی» را برونرفت از دیدگاهی میداند که «چشمانداز تازهای را به جهانی که در آن زندگی کردهایم» میگشاید، برونرفتی که «به آنچه آشنا و روزمره است معنای تازهای میبخشد».
برگر در این اثر دربارۀ نقش و جایگاه جامعهشناسی در جهان امروز سخن میراند. او بر آگاهی جامعهشناختی و بر کارآیی ساختارهای کلان در ساختن آدمیان پافشاری میکند و نشان میدهد سنتها و هنجارهای اجتماعی دیرپا به راستی از ساخت اجتماعی مهارناپذیری پدید آمدهاند.
برگر در این اثر گرایش بیپروای جامعهشناسی در به زیر پرسشبردن فرضهای پذیرفتهشدهٔ همگان دربارۀ جهان اجتماعی را گسترش میدهد. او دربارۀ اینکه چگونه جامعه، درون ما را میسازد و برون ما را فرا میگیرد، نمونههای فراوانی به دست میدهد؛ دیدگاههای گوناگون جامعهشناسی را به میان میکشد و به نظریههای سرآمدانی مانند دورکیم، ماکس وبر، زیمل و دیگران گریز میزند.
برگر برای نشان دادن اینکه چگونه نیروهای اجتماعی دستوپای آدمی را میبندند استعارهٔ آدمی را به میان میکشد که در هستهٔ چرخههای کنترلِ اجتماعی (قانون، دولت، نژاد، طبقه، خانواده، مذهب و چیزهایی از این دست) جای دارد. او جامعهشناسی را نهتنها به علوم اجتماعی که به علوم انسانی و فلسفه نیز پیوند میزند.
رویهمرفته، درونمایهٔ پیوسته کتاب این است که جامعه آزادی را در تنگنا میگذارد و آدمی باید رسوم دیرینه را رسوا کند و سنت را زیر پرسش ببرد.
ایدئولوژی و ساز و برگهای ایدئولوژیک دولت
لویی آلتوسر
فوکو در ایرانبهروز قمری تبریزی
پاره های انسان شناسی آنارشیستیدیوید گریبر
چرا من فمنیست نیستم؟جسا کریسپین
سوسیالیسممایکل نیومن
نظریه بازتولید اجتماعیپیر بوردیو
نظریه جهانی شدندیوید هلد
خاستگاه روانی پوپولیسمسحر صنیعی
جهان لغزنده است، جهانی شدن چگونه دنیای ما را شکل میدهد؟آنتونی گیدنز
شور آزادیبنژامن کنستان
آنارشیسمجرج وودکاک
ترور و تفکرتری ایگلتون
علوم اجتماعی نیندیشیدنیامانوئل والرشتاین
روانسیاست؛ نئولیبرالیسم و تکنولوژیهای جدید قدرتبیونگ چول هان
زایش سرمایه داریهنری هلر
ایدئولوژی، اخلاق، سیاستپل ریکور
جامعهشناسی دینماکس وبر
ساختار روان شناختی فاشیسمژرژ باتای
کینتوزیماکس شلر
جمهور افلاطونانجی هابز
آوازهایی زیر سایه تمارا
محمد عفیفی
میعاد با راماآرتور سی. کلارک
برگ هایی از تاریخ بی قراری ماکامیار عابدی
عروس چوپان هاعباس صفاری
تجربه توسعه آسیای شرقیها جون- چانگ
غوطه خاطرات، در چشمه خیالفدریکو گارسیا لورکا
تبیین جغرافیایی ارمنستان براساس منابع اسلامیکارن خانلری
ریخت شناسی داستان های مینی مالیستیمحمدجواد جزینی
تعلق سازمانیمحمدحسین اسمعیلی
چگونه به زبان جامعه شناسی بنویسیم؟مارک ادواردز
حجم
۲۱۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
حجم
۲۱۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
قیمت:
۱۱۲,۰۰۰
تومان
نظرات کاربران
این کتابو دارم با ترجمه رضا فاضل میخونم و حقیقتا مترجم خوبی نیست اینقدر جمله بندی هاش غیر روانه که برای فهم متن به مشکل میخوری و یه کم طول میکشه تا ذهنت تجزیه و تحلیل کنه که چی شد کاش وقتی یه کاریو
واقعا کتاب جالبیه . اما متاسفانه تا صفحه ۴۰ رو خوندم و نتونستم ادامه بدم از پس که ترجمش بده و غیر روانه برا همین به کسی توصیه نمیکنم .
همین کتاب رو فیدیبو گذاشته 6800 جدا قیمت گذاری چطوریه.؟ نه نظارتی و نه انصافی (منظورم این نیست که فیدیبو بهتره! که حتی گرون فروشتره) اما متاسفانه تو بد کشوری هستیم