کتاب بعد از زلزله
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱۴ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب بعد از زلزله
«بعد از زلزله» رمانی از هاروکی موراکامی( - ۱۹۴۹)، نویسنده ژاپنی است.
پس از زلزله ۱۹۹۵ درشهر کوبه ژاپن، موراکامی شش داستان در باره شش شخصیت مختلف نوشت که هر کدام درنقاط مختلفی از جهان زندگی میکردند و به ظاهر هیچ ارتباطی با شهر کوبه و زلزلهای که در این شهر رخ داد نداشتند. اما زندگی هر یک از آنها تحت تاثیر این زلزله به کلی تغییر کرد.
ساتسوکی سیسال از عمرش را در نفرت از مردی به سر برده که او را از بچهدار شدن محروم کرده است.
آیا کینه سخت او بوده که فاجعه زلزله را به بار آورده؟ پدر و مادر جونپی، که او را از خود طرد کرده بودند، در کوبه زندگی میکنند. آیا باید به آنها زنگ بزند و جویای حالشان شود؟
میا که خانوادهاش را رها کرده تا بتواند در ساحلی دهها کیلومتر دورتر از زادگاهش کندههای شعلهور درست کند.
سالای چهارساله هر شب کابوس مرد زلزلهای را میبیند که میخواهد او را در یک جعبه کوچک بچپاند.
کاتاگیری از سر کار بر میگردد و در خانهاش با قورباغه عظیمالجثهای برخورد میکند. قورباغه ادعا میکند ماموریت دارد توکیو را از شر کرم غولپیکری نجات دهد. برای شخصیتهای «بعد از زلزله»، زلزله کوبه بازتاب گذشته فراموششدهای است که پیشتر از اینها به خاکش سپرده بودند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
« محله کابوکیچوی گینجوکو هزارتوی خشونت بود: گانگسترهای قدیمی، تنبهکاران کُرهای، مافیای چینی، اسلحه و مخدر، زیرزمین لابه لای پستوهایی تاریک همین طور پول ردوبدل میشد و هرازگاهی، آدمهایی مثل دود سیگار ناپدید میشدند. کاتاگیری از وقتی برای اعاده بدهیهای معوقه پا به کابوکیچو گذاشت، چندین بار تبهکارانی دورهاش کرده بودند که بکشندش؛ اما او هیچ گاه نترسیده بود. کشتن مردی که به خاطر شغلش توی بانک این ور و آن ور میرود برایشان چه فایدهای داشت؟
اگر میخواستند میتوانستند با چاقو بزنندش، لت و پارش کنند. کاتاگیری برای این شغل عالی بود: زن نداشت، بچه نداشت، پدر و مادرش هر دو مُرده بودند، و تحصیل را که تمام کرد برادر و خواهرش هم ازدواج کرده بودند. بنابراین اگر میکشتندش چه میشد؟ اوضاع چیزی یا کسی تغییر نمیکرد _ کمتر از همه هم اوضاع خود کاتاگیری.
کاتاگیری خودش را نمیباخت اما جانیانی که دورهاش میکردند با دیدن آرامش و خونسردی او عصبی میشدند. خیلی زود در دنیای آنها چهره آدمی سرسخت و خشن را یافت و وجههای کسب کرد. با این حال کاتاگیری خشن حالا عاجز مانده بود. این قورباغه چه کوفتی داشت میگفت؟ کِرم؟
دودل پرسید: کرم کیه؟
قورباغه گفت: کرم زیر زمین زندگی میکنه. یه کرم غول پیکره. عصبانی که بشه زلزله درست میکنه. درست همین الان هم خیلی خیلی عصبانیه...».
شبانهها (پنج داستان دربارهٔ موسیقی و شب)
خجسته کیهان
کودتایرواند آبراهامیان
ادبیات آلمانی در قرن بیستمحسن نکوروح
فرهنگ و جامعهریموند ویلیامز
درآمدی بر اندیشه های سیاسی آنتونیو گرامشیراجر سایمون
متاسفانه نسخه صوتی که من گوش کردم فقط ۴ داستان رو داشت ولی خب گوینده بسیار صدای دوست داشتنی و گرمی داشت که لذت داستان هارو چند برابر میکرد متاسفانه داستان ابر قورباغه رو اصلا دوست نداشتم ولی بقیه جالب بودن
مگه میشه کارای هاروکی بد باشه البته به شرطی که مترجم کارشو بلد باشه
کتاب خوبیه.