کتاب درنایی در میان گرگ ها
معرفی کتاب درنایی در میان گرگ ها
کتاب درنایی در میان گرگ ها، با عنوان انگلیسی A crane among wolves، نوشته جون هور و با ترجمه مهشید سجادی و مینا ملائی، رمانی با محوریت تاریخ و فرهنگ شرق آسیاست که در سال ۱۴۰۳ توسط انتشارات دانشآفرین منتشر شده است. این رمان با الهام از وقایع تاریخی کره، بهویژه دوران سلطنت پادشاه یونسان، یکی از تاریکترین و پرآشوبترین دورههای تاریخ این کشور، روایت میشود. نویسنده با روایتی چندلایه و شخصیتپردازی عمیق، داستان دختری جوان به نام ایسول را دنبال میکند که در جستوجوی خواهر گمشدهاش، ناخواسته وارد بازیهای قدرت، خشونت و رازهای پنهان دربار میشود. کتاب با پرداختن به موضوعاتی چون ظلم، بقا، عشق، خیانت و امید، تصویری پرتنش و انسانی از جامعهای درگیر استبداد و بحران ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درنایی در میان گرگ ها اثر جون هور
کتاب درنایی در میان گرگها رمانی تاریخی از جون هور است. داستان در بستر کرهی دوران پادشاه یونسان، یکی از مستبدترین فرمانروایان تاریخ این کشور، شکل میگیرد. نویسنده باتکیهبر اسناد و روایتهای تاریخی، فضایی تاریک و پرخشونت را بازآفرینی کرده است؛ جایی که قدرت مطلق، فساد و بیرحمی زندگی مردم را به ورطهی نابودی کشانده است. داستان از زاویهی دید چند شخصیت پیش میرود و بهویژه بر سرگذشت ایسول، دختری از طبقهی اشراف، تمرکز دارد که پس از قتل والدینش و ربودهشدن خواهرش، ناچار به فرار و جستوجو در دل خطر میشود.
در کنار ایسول، شخصیتهایی چون شاهزاده دهیون و وونشیک نیز هرکدام با انگیزهها و زخمهای خود، در این مسیر پرخطر حضور دارند. ساختار کتاب با فصلهای متناوب و داستانهای موازی، خواننده را به دل ماجراهای سیاسی، اجتماعی و عاطفی آن دوران میبرد و تصویری چندوجهی از امید، مقاومت و آسیبهای انسانی در برابر استبداد ترسیم میکند.
خلاصه داستان درنایی در میان گرگ ها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با فرار ایسول، دختر جوانی از طبقهی اشراف، آغاز میشود که پس از قتل والدینش به دست سربازان سلطنتی و ربودهشدن خواهرش، سویون، در جستوجوی او راهی سفری خطرناک میشود. ایسول با عبور از مناطق ممنوعه و ویرانشده، به روستایی میرسد که در آن با خانم یول، صاحب مسافرخانه، و وونشیک، مردی با گذشتهای مبهم، آشنا میشود. در همین حین، خبر قتلهای زنجیرهای توسط فردی با لقب گل بینام در سراسر کشور پیچیده است؛ قاتلی که همزمان با ظلم پادشاه، مقامات فاسد را هدف قرار میدهد و در میان مردم بهعنوان نگهبان فقرا شناخته میشود. در سوی دیگر، شاهزاده دهیون، فرزند نامشروع پادشاه سابق، درگیر بازیهای قدرت و بیاعتمادی دربار است. او که همواره زیر سایهی تهدید و سوءظن پادشاه یونسان زندگی میکند، میان وفاداری و بقا و میل به تغییر سرنوشتش در نوسان است.
مسیر ایسول و دهیون در جنگلهای اطراف پایتخت بهطور تصادفی به هم گره میخورد؛ جایی که سوءتفاهم و خشونتْ هر دویشان را در معرض خطر قرار میدهد. ایسول که زخمی و بیپناه است، به کمک خانم یول و وونشیک، تلاش میکند سرنخی از خواهرش و رازهای پشت پردهی ربایش زنان جوان به دست آورد. در این میان، ایسول با واقعیتهای تلخ جامعهی خود، از جمله فساد، فقر و بیعدالتی روبهرو میشود و ناچار است برای نجات خواهرش و بقا، به معامله با قدرت و حتی تعقیب قاتل مرموز تن دهد. داستان با پیشروی در لایههای مختلف روابط انسانی، سیاست و خشونت، تصویری از امید و مقاومت در دل تاریکی ارائه میدهد، بیآنکه پایانی قطعی یا ساده برای شخصیتها ترسیم کند.
چرا باید کتاب درنایی در میان گرگ ها را بخوانیم؟
کتاب درنایی در میان گرگها با ترکیب عناصر تاریخی، معمایی و روانشناختی، تجربهای متفاوت از رمانهای تاریخی شرق آسیا رقم زده است. این کتاب نهتنها تصویری زنده و ملموس از یکی از تاریکترین دورههای تاریخ کره ارائه میدهد، بلکه با شخصیتپردازی چندلایه و روایتهای موازی، خواننده را به دل بحرانهای انسانی و اجتماعی میبرد. پرداختن به موضوعاتی چون بقا، خواهرانگی، خیانت، امید و مقاومت در برابر ظلم، باعث شده است که داستان فراتر از یک روایت تاریخی صرف باشد و ابعاد انسانی و احساسی عمیقی پیدا کند. همچنین روایت پرتنش و پرجزئیات کتابْ فضایی رازآلود و معمایی ایجاد کرده که مخاطب را تا پایان با خود همراه میسازد. مواجههی شخصیتها با انتخابهای دشوار، مرزهای اخلاقی و واقعیتهای تلخْ فرصتی برای تأمل دربارهی قدرت، هویت و معنای آزادی فراهم میکند. خواندن این اثر برای کسانی که به داستانهای تاریخی با زمینههای اجتماعی و روانشناختی علاقه دارند، تجربهای متفاوت و تأثیرگذار خواهد بود.
خواندن کتاب درنایی در میان گرگ ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به علاقهمندان به رمانهای تاریخی، دوستداران فرهنگ و تاریخ شرق آسیا، کسانی که به روایتهای معمایی و شخصیتمحور علاقه دارند و افرادی که دغدغههایی چون بقا، عدالت، روابط خانوادگی و مقاومت در برابر ظلم دارند، پیشنهاد میشود.
درباره جون هور
جون هور، نویسندهی کرهایـکانادایی، در ۱۴ مارس ۱۹۸۹ به دنیا آمد. او بیشتر بهخاطر رمانهای تاریخی خود برای نوجوانان شناخته میشود که داستان آنها در دوران یونسان، یکی از دورههای مهم تاریخ کره، میگذرد. نخستین رمانش با نام سکوت استخوانها در آوریل سال ۲۰۲۰ منتشر شد و مورد تحسین منتقدان قرار گرفت.
آثار جون هور تاکنون چهار بار نامزد جایزهی ادگار آلن پو در بخش بهترین رمان نوجوان شده است. او در سال ۲۰۲۲ برای رمان کاخ سرخ توانست این جایزهی معتبر را به دست آورد.
جون هور در کرهی جنوبی به دنیا آمد و در سهسالگی به همراه خانوادهاش ابتدا به ایالات متحده و سپس به کانادا مهاجرت کرد. او دوران دبیرستان را در کرهی جنوبی گذراند و پس از بازگشت، در دانشگاه تورنتو در رشتهی تاریخ و ادبیات تحصیل کرد.
از آثار منتشرشدهی او میتوان به سکوت استخوانها (۲۰۲۰)، جنگل دختران ربودهشده (۲۰۲۱)، کاخ سرخ (۲۰۲۲)، درنایی در میان گرگها (۲۰۲۴) و آنسوی پنج بید (۲۰۲۶) اشاره کرد.
رمانهای جون هور با نثری شاعرانه و دقت تاریخی بالا نوشته شدهاند. او در آثارش، تاریخ کره را با داستانهای معمایی و انسانی در هم میآمیزد و با شخصیتهای جوان، به موضوعاتی مانند هویت، عدالت و ایمان میپردازد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
انتشارات ایران بان در سال ۱۴۰۳ و با ترجمهی اطلسی خرامانی این کتاب را منتشر کرده است.
بخشی از کتاب درنایی در میان گرگ ها
«وقتی سویون در قلبم جایی نداشت، او را خواهری میدیدم که به شکل آزاردهندهای نقش یک انسان فداکار و دردمند را بازی میکرد و همین امر باعث میشد وجودش بر دوشم سنگینی کند. با این وجود در آن سه روزِ وحشتناک ذهنم بر تداعی خاطرات او پافشاری میکرد. من دیگر سویون را به چشم خواهری که از او خشمگین بودم نمیدیدم؛ بلکه خواهری را میدیدم که پدر و مادرمان به او عشق میورزیدند. همان فرزند عزیزی که مادرم پس از هشت سال انتظار باردار شد. هنگامی که به دنیا آمد، پدر و مادر او را در محبت بیحد و حصری غرق کردند و عزتی به اندازهٔ دهها پسر به او بخشیدند. من هم وقتی کوچکتر بودم او را گرامی میداشتم. سویون حماقتی ذاتی داشت و مرا تا مرز قهقه زدن شاد میکرد. همچنین خرت و پرتهای اطرافش را جمع میکرد و از آنها عروسکهای عجیب و غریب میساخت و نمایشهای بومی افسونکنندهای را برای من، تنها مخاطب سرمست و خوشحالش اجرا میکرد. من به خاطر وجود او کودکی شادی داشتم.»