کتاب بلادونا (کتاب اول) آدلین گریس + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب بلادونا (کتاب اول)

کتاب بلادونا (کتاب اول)

معرفی کتاب بلادونا (کتاب اول)

کتاب بلادونا (کتاب اول) با عنوان اصلی Belladonna نوشته آدلین گریس و ترجمه اطلسی خرامانی، رمانی در ژانر فانتزی و معمایی است که توسط انتشارات آذرباد، در سال ۱۴۰۳ و برای نوجوانان منتشر شده است. این رمان آغازگر مجموعه‌ی بلادونا و دارای داستانی پررمزوراز در باب مرگ، زندگی، عشق و قدرت‌های ماورایی است. شخصیت اصلی، دختری جوان به نام سیگنا فارو است که از کودکی با مرگ و نیروهای ناشناخته دست‌وپنجه نرم کرده و در جهانی قرار گرفته که مرز میان واقعیت و خیالش به‌شدت باریک است. فضای این رمان از عناصر گوتیک (Gothic)، معمایی و عاشقانه تشکیل شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بلادونا (کتاب اول)

کتاب بلادونا (کتاب اول) نوشته‌ی آدلین گریس، یک رمان فانتزی و معمایی با فضایی گوتیک است که در بستری تاریخی و پر از ابهام روایت می‌شود. کتاب با محوریت شخصیت سیگنا فارو، دختری که از کودکی با مرگ و نیروهای ماورایی در ارتباط است، آغاز می‌شود. سیگنا نه‌تنها توانایی دیدن ارواح را دارد، بلکه به‌نوعی با خود مرگ نیز ارتباطی عجیب و رازآلود برقرار می‌کند. داستان از همان ابتدا با مرگ دسته‌جمعی خانواده‌ی سیگنا و نجات معجزه‌آسای او آغاز و به‌تدریج وارد زندگی پرفرازونشیب و سرشار از سوءتفاهم‌ها و شایعات درباره‌ی او می‌شود. ساختار کتاب بر پایه‌ی روایت اول‌شخص و توصیف‌های دقیق از احساسات، محیط و روابط میان شخصیت‌ها بنا شده است. فضای این رمان، ترکیبی از خانه‌های اشرافی، باغ‌های مرموز و مهمانی‌های پرزرق‌وبرق است که در پس‌زمینه‌ی آن، سایه‌ی مرگ و رازهای خانوادگی سنگینی می‌کند. آدلین گریس با خلق شخصیت‌هایی چندلایه و روابط پیچیده، رمان را به‌گونه‌ای پیش می‌برد که همواره تعلیق و حس کنجکاوی در مخاطب زنده می‌ماند. این نویسنده به موضوعاتی مانند هویت، تنهایی، سرنوشت و قدرت انتخاب پرداخته است. این رمان از کشور انگلستان برای نوجوانان نوشته شده است.

خلاصه داستان بلادونا (کتاب اول)

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با تولد سیگنا فارو در خانواده‌ای ثروتمند و مرگبار آغاز می‌شود؛ شبی که مرگ به مهمانی خانوادگی‌شان سر می‌زند و تقریباً همه را به کام خود می‌کشد. سیگنا به‌طرزی معجزه‌آسا زنده می‌ماند. او از همان کودکی متوجه می‌شود که نه‌تنها می‌تواند مرگ و ارواح را ببیند، بلکه به‌نوعی از مرگ مصون است و حتی می‌تواند با لمس، مرگ را به دیگران منتقل کند. این ویژگی عجیب باعث می‌شود که زندگی سیگنا پر از سوءظن، ترس و تنهایی باشد و سرپرستانش یکی پس از دیگری به شکل‌های مشکوک جان ببازند. پس از مرگ آخرین سرپرست، سیگنا به خانه‌ی خاله‌ی خود، مگدا فرستاده می‌شود؛ زنی خشن و بی‌رحم که از او به‌عنوان منبع درآمد استفاده می‌کند. مرگ مگدا نیز به‌طرزی ناگهانی و در حضور سیگنا رخ می‌دهد و بار دیگر شایعات درباره‌ی نفرین‌شدگی او شدت می‌گیرد. سیگنا که حالا تنها مانده، دعوت‌نامه‌ای از خانواده‌ی هاثورن دریافت می‌کند تا به ملک اشرافی ثورن گرو برود. او در مسیر با سایلس، مردی مرموز و کم‌حرف همراه و وارد دنیایی تازه از قدرت، ثروت و رازهای خانوادگی می‌شود. سیگنا در ثورن گرو با اعضای جدید خانواده، خدمتکاران و مهمانان اشرافی روبه‌رو می‌شود و به‌تدریج درمی‌یابد که بیماری و مرگ‌های مشکوک همچنان او را دنبال می‌کنند. او باید با قدرت‌های خود کنار بیاید، رازهای گذشته را کشف کند و بفهمد که جایگاهش در این دنیای پررمزوراز چیست. در این میان، رابطه‌ی عجیب و پرکشمکش او با مرگ که حالا به‌شکل موجودی انسانی و سخنگو ظاهر می‌شود، به یکی از محورهای اصلی داستان بدل می‌شود.

چرا باید کتاب بلادونا (کتاب اول) را بخوانیم؟

رمان بلادونا (کتاب اول) با ترکیب فضای گوتیک، معمایی و عاشقانه، تجربه‌ای دیگر از رمان‌های فانتزی را ارائه می‌دهد. روایت داستان از زاویه‌ی دید دختری که همواره با مرگ و نیروهای ناشناخته درگیر است، به اثر عمقی خاص می‌بخشد. شخصیت‌پردازی سیگنا و رابطه‌ی پیچیده‌اش با مرگ، لایه‌هایی از هویت، ترس، شجاعت و پذیرش را به نمایش می‌گذارد. همچنین فضای اشرافی و توصیف‌ها از محیط و روابط، حس تعلیق و کنجکاوی را تا انتها حفظ می‌کند. این کتاب برای کسانی که به داستان‌های پررمزوراز، شخصیت‌های چندوجهی و دنیایی میان واقعیت و خیال علاقه دارند، خواندنی است.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان ژانر فانتزی، داستان‌های معمایی و عاشقانه، دوستداران داستان‌های گوتیک و کسانی که به موضوعاتی مانند مرگ، هویت و قدرت‌های ماورایی علاقه‌مند هستند، پیشنهاد می‌شود. همچنین این رمان برای کسانی که به‌دنبال داستان‌هایی با شخصیت‌پردازی عمیق و فضای رازآلود هستند، مناسب است.

درباره آدلین گریس

آدلین گریس (Adalyn Graceنویسنده‌ای پرفروش بوده که آثارش ازجمله رمان بلادونا و دوگانه‌ی همه‌ی ستاره‌ها و دندان‌ها در فهرست‌های پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز، یو‌اس‌ای تودی، وال استریت ژورنال، بین‌المللی و ایندی‌باند قرار گرفته است. او پیش از اینکه نویسنده شود، در حوزه‌ی تئاتر فعالیت داشته و به‌عنوان کارآموز در سریال انیمیشنی نیکلودئون، افسانه کُرا، مهارت‌های داستان‌گویی را آموخته است. آدلین گریس به تماشای انیمه و بازی‌های ویدئویی همراه با دو سگ بازیگوش خود علاقه داشته است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

آدلین گریس جوایز و افتخارات متعددی برای آثارش دریافت کرده است؛ ازجمله نامزدی در جایزه‌ی انتخاب خوانندگان گودریدز در سال ۲۰۲۳ برای کتاب Foxglove و همچنین قرارگرفتن آثارش در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز و یواس‌ای تودی از همان زمان انتشار. آثار او همچنین در فهرست پرفروش‌های ناشران هفتگی (Publishers Weekly) قرار گرفته و در فهرست‌های مورد انتظار نشریاتی چون Entertainment Weekly و BuzzFeed معرفی و تحسین شده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- استفانی گاربر، نویسنده‌ی پرفروش نیویورک تایمز معتقد است بلادونا، یک رمان عاشقانه‌ی گوتیک، پر از اعمال سمی، رازهای تماشایی و رمزورازهای تاریک است؛ خوانشی با فضایی تسخیرکننده و پایانی فوق‌العاده که خوانندگان را مشتاق ادامه‌ی داستان می‌کند.

- کری مانیسکالکو، نویسنده‌ی پرفروش نیویورک تایمز گفته این رمان، فضایی پرزرق‌وبرق و اغواکننده دارد؛ یک رمان عاشقانه‌ی گوتیک سرشار از اشتیاق، خیانت و البته مرگ.

- نویسنده‌ای به نام جسیکا اولسون کتاب حاضر را لذت‌بخش و تسخیرکننده توصیف کرده و معتقد است که رمان بلادونا دارای داستانی است که انگار دندانش را در روح ما فرو می‌کند؛ با نثری جذاب و فضاسازی اعتیادآور و ترکیبی کاملاً افسونگر از رمزوراز عاشقانه.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب بلادونا با ترجمه‌ی ملیحه فخاری و ویراستاری شهین خاصی توسط نشر کتاب مجازی در سال ‌‫۱۴۰۴ روانه‌ی بازار کتاب ایران شده است.

کتاب بلادونا چند جلد است؟

بلادونا شامل سه کتاب یا سه جلد است؛ بنابراین این مجموعه درنهایت یک سه‌گانه (تریلوژی) خواهد بود. جلد نخست با نام بلادونا (Belladonna) در سال ۲۰۲۲، جلد دوم با عنوان Foxglove در سال ۲۰۲۳ و جلد سوم با عنوان Wisteria در سال ۲۰۲۵ میلادی منتشر شده است.

بخشی از کتاب بلادونا (کتاب اول)

«سیگنا برای ورود به انبار آشپزخانه سر خم کرد و از کنار کیسهٔ سیب‌زمینی‌ای گذشت که تقریباً هم‌اندازهٔ خودش بود. حینی که آن را به کناری هُل می‌داد، سر کیسه خم شد و نزدیک به ده دوازده سیب‌زمینی بر زمین افتاد. در سکوت شب، صدای برخوردشان با زمین چنان بلند به نظر می‌رسید که گویی می‌توانست تمام ساکنین ثورن گرو را بیدار کند. درحالی‌که به شانس افتضاح خود دشنام می‌فرستاد، همه‌چیز را سر جای خود برگرداند و درِ تونل به داخل انبار را از دید پنهان کرد. دستکش‌هایش را از دست درآورد، آن‌ها را در بالاپوشش گذاشت و تلاش کرد ظاهر خود را به حالتی دربیاورد که اگر کسی او را دید، حداقل شبیه کسی که خود را برای خواب آماده کرده بود به نظر برسد. وقتی فهمید کسی او را ندیده است، دامنش را در دست جمع کرد، روی نوک پا از آشپزخانه بیرون آمد و از سالن نشیمن گذشت. به نزدیکی پله‌ها رسیده بود که صدایی گرفته گفت: «چرا این موقع شب بیداری؟»»

sonaagheli
۱۴۰۳/۱۲/۰۵

" مرگ هرگز دست خالی دنیای زندگان را ترک نمی کرد، حداقل قرار بود که اینطور باشد، اما سیگنا فارو دختری بود که نمی توانست بمیرد. " کتاب بلادونا داستان زندگی دختری به‌ نام " سیگنا" است که در نوزادی والدین

- بیشتر
سارینا
۱۴۰۳/۱۱/۲۲

از نظر من کتاب جذابیه.فضاسازی خوبی داره و تعلیق و هیجان متناسب با موضوع.از شخصیت پردازی هم خوشم اومد و جلد بعدی رو هم مطالعه میکنم

Ali Rahimi r
۱۴۰۳/۱۱/۲۹

ترجمه خوب و داستان جالبی داره.

۱۴۰۴/۰۶/۱۷

اصلا باهاش ارتباط نگرفتم بیشتر صفحه هاش رو رد کردم به نظرم تو بعضی قسمت ها نویسنده خیلی به توصیف های اضافی پرداخته بود جوری که اگر ردش هم میکردم باز هم متوجه داستان میشدم

ف.م
۱۴۰۴/۰۸/۲۴

👍

۱۴۰۴/۰۴/۳۰

بعد از مدت‌ها، موفق شدم تمومش کنم. ژانر کتاب فانتزیه ولی فضای گوتیکش رو هم دوست داشتم. شاید کتاب‌های زیادی خونده باشم که توی اون مرگ هم جزو شخصیت‌ها باشه ولی تابه‌حال چنین رابطه‌ای رو با مرگ ندیده بودم. ترسناک

- بیشتر

بریده‌هایی از کتاب

بخش‌هایی از وجودت رو که دوست داری به خاطر راحتی دیگران تغییر نده. سعی نکن خودت رو برای مطابقت با معیارهایی که یکی دیگه برامون تعیین کرده، عوض کنی.
فرفری موی غزل‌ساز
افرادی هستن که حاضرن برای پول دست به قتل بزنن، سیگنا. افرادی که می‌تونن دروغ‌هاشون رو به حرفای شیرین و لبخندهای دلنشین ببافن و به خوردت بدن. به نفع خودته که هیچ‌وقت اینو فراموش نکنی.»
همیشه می‌دانست که پول فرمانروایی می‌کند. پول در این دنیا همه‌چیز بود
فرفری موی غزل‌ساز
«فقدان حس خیلی عجیبیه پرسی، چون هیچ دونفری نیستن که اونو مثل هم تجربه کنن.»
طمع آدما رو به هیولا تبدیل می‌کنه
فرفری موی غزل‌ساز
«چون مرگ فقط برای مُرده‌ها موهبته، آقای ثورلی. هیچ اهمیتی به کسایی که بعد از اون فرد زنده می‌مونن نمی‌ده.»
artemis
«فقدان حس خیلی عجیبیه پرسی، چون هیچ دونفری نیستن که اونو مثل هم تجربه کنن.»
artemis
همیشه لاشخورهایی در انتظار لحظهٔ لغزش تو هستن و به‌محض اینکه چنین اتفاقی بیفته به‌جای اینکه بهت کمک کنن روی پات بایستی، پوست تنت رو می‌کنن تا خودشون رو سیر کنن.