دانلود و خرید کتاب چراغ زمین احمد زیدآبادی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب چراغ زمین

کتاب چراغ زمین

انتشارات:نشر نی
امتیاز:
۴.۱از ۱۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب چراغ زمین

کتاب چراغ زمین نوشتهٔ احمد زیدآبادی توسط نشر نی منتشر شده است. این کتاب در باب پنج ماه آخر زندگی حسین بن علی (ع) است. عنوان کتاب، چراغ زمین، از جمله‌ای از «عبدالله بن جعفر» همسر زینب (س) وام گرفته شده است که هنگام عزیمت حسین (ع) از مکه به عراق به او گفت: «اگر تو کشته شوی، چراغ زمین خاموش می‌شود». نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه  خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چراغ زمین

احمد زیدآبادی در مقدمهٔ کتاب چراغ زمین هدف خود را پاسخ به درخواست فرزندانش برای نگارش کتابی خلاصه، ساده و روان دربارهٔ واقعهٔ کربلا و زندگی حسین بن علی (ع) بر اساس منابع اصیل تاریخی بیان می‌کند. نویسنده با اشاره به تحریف‌ها و تفاسیر نادرست از این واقعه در طول تاریخ، سعی دارد تا روایتی مستند و قابل اعتماد ارائه دهد. او برای نگارش کتاب به سراغ منابع تاریخی رفته و به این نتیجه رسیده است که تاریخ نیز به حسین (ع) و واقعه کربلا جفا کرده است. زیرا مستندترین کتاب و نزدیک‌ترین اثر به زمان وقوع حادثه که توسط «ابو مخنف لوط بن یحیی ازدی» تدوین و گردآوری شده، اصلش از بین رفته و بعدها آثاری جعلی تحت نام آن اثر به اسم مقتل الحسین منتشر شده است. به گفتهٔ نویسنده در قرن‌های اخیر نیز جعل و خرافه نسبت به تاریخ کربلا چنان زیاد شده که افشا و ابطال آن‌ها به یکی از فعالیت‌های اصلی برخی محققان حوزوی درآمده است. با این حال، «محمد بن جریر طبری» مورخ نامدار قرن سوم هجری در تاریخ معروف خود بخش‌هایی از اثر اصلی ابو مخنف را نقل کرده است و این بخش‌ها توسط دیگر تاریخ‌نویسان تا قرن پنجم هجری تکرار شده‌اند. بنابراین، کتاب چراغ زمین بر اساس تاریخ طبری و به طور غیر مستقیم بر باقی‌مانده مقتل الحسین اصیل ابو مخنف است. نویسنده عمداً از ارجاع مکرر نقل‌قول‌ها به منابع پرهیز کرده تا متن روان‌تر خوانده شود و همچنین در استفاده از القاب و بروز عواطف و احساسات خودداری کرده تا مطالعه کتاب برای همگان آسان باشد. 

چرا باید کتاب چراغ زمین را بخوانیم؟

این کتاب به‌صورت خلاصه، ساده و روان دربارهٔ واقعهٔ کربلا و زندگی حسین بن علی (ع) بر اساس منابع اصیل تاریخی بیان می‌کند. نویسنده با اشاره به تحریف‌ها و تفاسیر نادرست از این واقعه در طول تاریخ، سعی دارد تا روایتی مستند و قابل اعتماد ارائه دهد و تلاش کرده است تا حد امکان از جهت‌گیری‌های احساسی و عاطفی پرهیز کند. 

خواندن کتاب چراغ زمین را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به همهٔ علاقه‌مندان به کسب اطلاعات صحیح و مستند دربارهٔ واقعهٔ کربلا و زندگی امام حسین (ع) پیشنهاد می‌کنیم. 

درباره احمد زیدآبادی

احمد زیدآبادی در سال ۱۳۴۴ در زیدآباد متولد شد. او روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب با گرایش به جریان ملی مذهبی است. وی در پی حوادث انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ بازداشت و به شش سال حبس تعزیری محکوم شد. زیدآبادی پس از گذراندن دوران حبس، در مرداد ۱۳۹۴ با عفو عید فطر آزاد گردید. او دبیرکل سازمان دانش‌آموختگان ایران اسلامی ادوار تحکیم و عضو هیئت‌مدیرهٔ انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران نیز بوده‌ است. از جمله آثار او می‌توان به «دین و دولت در اسرائیل»، «از سرد و گرم روزگار»، «بهار زندگی در زمستان تهران»، «الزامات سیاست در عصر ملت - دولت»، «گرگ و میش هوای خردادماه» و «بندی‌خانهٔ رنج و رهایی» اشاره کرد.

بخشی از کتاب چراغ زمین

«در این میان، زهیر بن قین به حسین (ع) گفت: «ای پسر رسول خدا! جنگ با این سپاه برای ما آسان‌تر از جنگ با سپاهی است که در راه است. به جانم سوگند سپاهی عظیم به جنگ ما می‌آید که هرگز کسی پیش از این ندیده است.» حسین (ع) در پاسخ زهیر گفت: «من شروع‌کنندهٔ جنگ با این قوم نخواهم بود.» پس زهیر با نشان دادن روستایی در آن نزدیکی گفت: «بیا به آن روستا برویم و در آنجا منزل گیریم، زیرا همچون دژی در کنار فرات است.» حسین (ع) پرسید: «نام آن روستا چیست؟» زهیر گفت: «روستای العَقر!» حسین (ع) گفت: «خدایا پناه می‌برم به تو از العقر!» العقر در زبان عرب به معنای کشتن و پی کردن حیوان است!

به ناچار در همان نقطهٔ بی آب و علف در چند کیلومتری غربِ رود فرات فرود آمدند. آن روز ۱۳ مهرماه سال ۵۹ خورشیدی مصادف با دوم محرم سال ۶۱ قمری بود. صبح روز بعد عمربن سعد بن ابی وقاص با چهارهزار سپاه از راه رسید.

سپاه تحت فرماندهی عمربن سعد در واقع برای فرو نشاندن شورش اهالی دیلم راهی دَستَبی در محلی بین همدان و قزوین و ری بود. ابن سعد دستور ابن زیاد برای حکومت بر ری را به همراه داشت تا پس از سرکوب شورش دیلمی‌ها بر آن شهر وارد شود. چون سپاه ابن زیاد به سمت حمام أعیَن حرکت کرد، خبر عزیمت حسین (ع) به سوی عراق به کوفه رسید. پس ابن زیاد، پسر سعد را مأمور کرد که ابتدا به مصاف حسین (ع) و یارانش برود و چون از این مأموریت فارغ شد به سمت ری به حرکت در آید. عمربن سعد به عبیدالله نوشت: «خدایت رحمت کند اگر می‌توانی مرا از این مأموریت معاف کن.» عبیدالله به او پاسخ داد: «می‌توانم، اما به شرط آنکه فرمان حکومت ری را به من پس دهی.» ابن سعد از پسر زیاد خواست که برای فکر کردن یک روز به او مهلت دهد. پس به کوفه بازگشت تا با افراد نیک‌خواهش مشورت کند. با هر که مشورت کرد او را از تقابل با حسین (ع) منع کردند.»

کاربر ۲۰۱۳۲۳۴
۱۴۰۴/۰۲/۱۵

روایتی ساده و روان از حادثه عاشورا

کاربر 9674103
۱۴۰۴/۰۴/۱۵

من این کتاب را به شدت توصیه میکنم چون مطالعه این کتاب بدون جهت دادن به ذهن خواننده کمک می‌کند واقعه کربلا را در ذهن تجسم کرده و حق و باطل سپاه حسین(ع) و عمر بن سعد را با توجه

- بیشتر
Fateme Dehghani
۱۴۰۴/۰۴/۱۵

تقریبا منطبق با سریال مختار بود. روان و خوش خوان

سورنا
۱۴۰۴/۰۴/۱۶

کتاب خوبی بود و لحن روایی خوبی داشت.

کاربر 8612742
۱۴۰۴/۰۴/۲۰

بعضی کتاب ها می شود خواند، بعضی را بهتر است بخوانیم، و بعضی را باید خواند. چراغ زمین را باید خواند. روایتی سر راست، تمیز، با نگاه ناظری بهت زده که تاریخ را بر می دارد می گذارد جلوی چشمت

- بیشتر
در آن هنگام جز ۳۰ نفر در اطرافش باقی نمانده بود. بعد از نماز، از مسجد بیرون آمد و به سوی محلهٔ قبیلهٔ کنده رفت. در این هنگام همراهانش ده نفر بودند. چون از محلهٔ قبیلهٔ کنده خارج شد، دیگر حتی یک نفر نیز با او نبود. او تنها بدون مقصدی مشخص، حیران و سرگردان در کوچه‌های کوفه به راه افتاد
عطیه
بعد از تو دیگر خاک بر سر دنیا
عطیه
«ای زنان مدینه! دیگر مرا ام‌البنین مخوانید! من پسرانی داشتم که به سبب آن‌ها مرا ام‌البنین می‌خواندند، اما اکنون دیگر فرزندی ندارم. من چهار عقاب شکاری داشتم که آنان را آماج تیرهای خود قرار دادند و سر از تن‌شان جدا کردند. با نیزه‌های خود بدن‌های آنان را چاک چاک کردند و روی زمین انداختند. آیا این خبر درست است که دستان عباس مرا از تن جدا کردند؟»
عطیه
عبدالله بن جعفر در نامه‌اش خطاب به حسین (ع) نوشت: «پس از حمد و ثنای خدا، تو را سوگند می‌دهم که از این سفر منصرف شو و به مکه برگرد. ترس و اضطراب من این است که این سفر به هلاک و درماندگی تو و خاندان بیانجامد. اگر تو کشته شوی، چراغ زمین خاموش می‌شود زیرا تو پرچم هدایت‌شدگان و امید اهل ایمان هستی. پس در رفتن شتاب نکن تا خود را به تو برسانم.»
عطیه
در مدینه، ام‌البنین مادر عباس نیز سخت داغدار از دست دادن چهار فرزندش در کربلا شد. گفته‌اند که او برای مدت‌ها در بیرون شهر مدینه رو به سوی عراق می‌نشست و با تصویر چهار قبر بر روی خاک، مرثیه‌های سوزناکی در سوگ آنان می‌سرود.
عطیه
«ای دنیا! اف بر تو باد که در بامدادان و شامگاهان، یاران خود و یا حق‌جویان را کشته‌ای! به تاوان و عوض هم راضی نمی‌شوی. من کار خویش را به خدا واگذارده‌ام و هر زنده‌ای همین راهی را خواهد رفت که من می‌روم.»
عطیه
حسین (ع) پیوسته به سر قبر پیامبر می‌رود و نیایش می‌کند و از خدا می‌خواهد که راهی پیش روی او قرار دهد. گویند در همین ایام، داخل مسجد مدینه بین دو مرد نشسته بود که گاه به این و گاه به آن دیگری تکیه می‌کرد. در همان حال، شعری از ابن مفرَّغ خواند که می‌گفت: «در صبحگاهان جانور علف‌خوار را دنبال کردم اما او را نترساندم. با این حال، به جور تهدیدم کرده‌اند و به کمین‌گاه مرگ رانده می‌شوم.» آنها که این شعر را از زبان او شنیدند، دانستند که منظور خاصی از آن دارد. در چشم حسین (ع)، بیعت با فردی با ویژگی‌های یزید به معنای نفی تمامیت ارزش دین جدش پیامبر و مغایر اصالت و حیثیت و شرافت فردیِ شخص خودش بود. از این رو، بیعت با یزید، هر چه را از جنس ایمان و اخلاق و معنای زندگی بود به سخره و بازیچه تبدیل می‌کرد. هیچ امکانی برای حفظِ همزمانِ ایمان و شرافت با بیعت با یزید وجود نداشت و این دوراهی وحشتناکی بود.
hossein

حجم

۹۹٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۱۰۸ صفحه

حجم

۹۹٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۱۰۸ صفحه

قیمت:
۹۰,۰۰۰
۷۲,۰۰۰
۲۰%
تومان