دانلود و خرید کتاب یک پرتقال کوکی استنلی کوبریک ترجمه محمدمهدی فیاضی‌کیا

معرفی کتاب یک پرتقال کوکی

«پرتقال کوکی» فیلمنامه‌ای نوشته استنلی کوبریک(۱۹۹۹-۱۹۲۸)، کارگردان و فیلمنامه‌نویس مشهور آمریکایی است. این فیلمنامه بر اساس رمانی به همین نام از آنتونی برجس نوشته شده است.

محور این فیلمنامه این است که تا چه اندازه دولت می‌تواند بر جامعه کنترل داشته باشد؟ حد آزادی کجاست؟ و آیا می‌شود حق انتخاب اخلاقی را از «فردیت‌» ها سلب کرد؟ حتا اگر این فردیت از آنِ بچه‌ی شرّی مثل «الکس» باشد؟ قضیه‌ی اخلاقی فیلم خیلی ساده است: اخلاق را نمی‌شود به‌زور در مغز کسی جا داد و حتا اگر در دنیای فانتزی و کارتون‌وارِ فیلم، این هم ممکن بشود، باز هم عملی غیراخلاقی است چون انسان باید بتواند بین درست و نادرست، خود دست به انتخاب بزند و صد البته که مسئولیت انتخابِ خود را هم به عهده بگیرد، شاید این سخن، بوی حرف‌های اگزیستانسیالیست‌ها را داشته باشد. به‌هرحال، این فیلم از حال‌وهوای دهه‌ی شصت چندان هم دور نیست. در این زمینه‌ها شاید صحبت‌های خود کوبریک رساتر باشد.

yoosefjoseph
۱۳۹۹/۰۶/۰۱

فوق الاده جذاب بود از طاقچه تقاضا دارم فیلمنامه های همچین فیلمای مشهوری رو بیشتر بزاره .. واقعا نیاز داریم مرسی

AliHh
۱۳۹۸/۰۹/۰۱

SB981ENMGEJXKF تخفیف ۲۰ درصد

•°•(TF)•°•
۱۳۹۹/۰۹/۲۵

چرا نمونه اش انقدر کوتاهه؟ هیچ نتونستم تصمیم بگیرم

AS4438
۱۳۹۹/۰۷/۱۲

ازجنبه فیلم، بسیارعالی، ولی کتاب خواندنی جالبی نیست،فقط حرفهای کوپریک ومنتقدان ومخاطبان است.

سپیده
۱۳۹۶/۰۲/۲۶

"استنلی کوبریک" 👌

yasin Rasooli Frzam
۱۴۰۱/۰۱/۱۰

از نظر یک نویسنده تازه کار به نظر من این کتاب فوق العاده است هم از نظر داستانی و هم از نظر قیمت جلد واقعا که این کتاب معرکه است.

Mahdi khafan
۱۴۰۰/۱۲/۲۲

جذاب و عالی 👍🏻

unikorn
۱۴۰۱/۰۲/۰۵

چرا نمونه نداشت نمونش توضیح درباره نویسنده داده بود

mahisa
۱۴۰۲/۰۶/۲۵

به نظرم فیلم شو بیشتر میتونید درک کنید ولی در کل حالت سادیسمی داره و خیلی ها نمیپسندن😬

مجید میرزایی
۱۴۰۰/۱۲/۱۶

نمیدانم هنوز گوش ندادم زولا داخل کامپیوتر دارید

اگر دنبال حفظ ارزش‌های اخلاقی هستیم، تغییر باید از درون انسان پدید آید نه این‌که از بیرون اعمال شود.»
AS4438
«چیستی» همیشه باید پیش از «چگونگی» بیاید.
علی
خوبی از درون می‌آید. خوبی انتخابی‌ست. انسانی که نتواند انتخاب کند، از انسان بودن، دست می‌کشد.
علی
از شما می‌پرسم دوستان! آیا ارزشش را دارد؟
علی
انتخاب! این پسر واقعاً هیچ انتخابی نداره. درسته؟ منفعت شخصی، ترس از درد فیزیکی باعث می‌شه، باعث می‌شه خودشو به اون شکل مضحک و عجیب، تحقیر کنه. عدم اخلاصش کاملاً مشهوده. حتی دیگه نمی‌تونه یه موجودی باشه که از نظر اخلاقی حق انتخاب داشته باشه.
علی
چشم در برابر چشم؛ من می‌گم اگه کسی کتکت بزنه، تو هم باید کتکش بزنی، نه؟
علی
این‌ خوش‌بینی نیست که روی افتخارات انسان بیش از حد مکث کنیم و به علائمِ جنون احتمالی او بی‌توجه باشیم؛ بلکه مثل کبک سر در برف کردن است. حکایتِ آن طبیبِ سرخوشی است که اندک‌زمانی قبل از خودکشی «ون‌گوگ» اعلام کرده بود که ون‌گوگ هیچ علائمی از جنون ندارد چرا که همچو نقاشی‌های زیبایی کشیده است.
علی
می‌فهمی الکس؟ منظورم رو روشن گفتم؟ الکس: به‌روشنی یه دریاچه‌ی زلال فِرِد! به صافی آسمونی لاجوردی توی یه ظهر تابستونی! ‌ می‌تونی بهم اعتماد کنی فِرِد!
علی
پناه بر خدا. یا حضرت فیل! پناه به ننه‌ی خود خدا! پناه به هرچی فرشته و قدیس توی آسموناس!
علی
خیلی خب. حالا می‌فهمم اوضاع چه‌طوریاس. من مدام داشتم رنج می‌کشیدم و رنج می‌کشیدم و رنج می‌کشیدم و حالا همه می‌خوان به رنج کشیدنم ادامه بدم.
علی
دولت، در نهایت دست به دامن استخدام بی‌رحم‌ترین و خشن‌ترین اعضای جامعه می‌شود تا بتواند همه‌ی افراد دیگر را کنترل کند، این روی هم رفته، ایده‌ی جدید و بی‌سابقه‌ای نیست.
sogol
انسان چیزی بیش از یک محصولِ صرفِ وراثت یا محیط است.
AS4438
«وقتی انسان نتواند انتخاب کند، از انسان بودنش باز می‌ماند.»
AS4438
قضیه‌ی اخلاقی فیلم خیلی ساده است: اخلاق را نمی‌شود به‌زور در مغز کسی جا داد و حتا اگر در دنیای فانتزی و کارتون‌وارِ فیلم، این هم ممکن بشود، باز هم عملی غیراخلاقی است چون انسان باید بتواند بین درست و نادرست، خود دست به انتخاب بزند و صد البته که مسئولیت انتخابِ خود را هم به عهده بگیرد، شاید این سخن، بوی حرف‌های اگزیستانسیالیست‌ها را داشته باشد.
sogol
بر خلاف «۲۰۰۱: یک اودیسه‌ی فضایی،» «یک پرتقال‌کوکی» به دغدغه‌ها و نگرانی‌های خواننده‌ی این‌جایی نزدیک‌تر است. آن طور که مؤلف اثر گفته، مسئله این است که تا چه اندازه دولت می‌تواند بر جامعه کنترل داشته باشد؟ حد آزادی کجاست؟ و آیا می‌شود حق انتخاب اخلاقی را از «فردیت‌» ها سلب کرد؟
sogol
این دنیا دیگه به درد یه پیرمرد نمی‌خوره. آخه این دیگه چه جور دنیاییه؟
AS4438

حجم

۹۷٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۹

تعداد صفحه‌ها

۱۲۸ صفحه

حجم

۹۷٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۹

تعداد صفحه‌ها

۱۲۸ صفحه

قیمت:
۱۱۰,۰۰۰
تومان