کتاب مردههای بیکفن و دفن
دستهبندی:
امتیاز:
از ۷ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب مردههای بیکفن و دفن
«مردههای بیکفنودفن» نام نمایشنامهای با موضوع جنگ و تاثیرات آن از ژان پل سارتر نویسنده و فیلسوف معاصر فرانسوی است.
این نمایشنامه درباره گروهی از پارتیزانهای فرانسوی جنگ جهانی دوم است که در یک عملیات به سرکردگی مرد جوانی به نام ژان، به دست پلیس میافتند و مورد شکنجههایی سخت و کشنده قرار میگیرند تا محل اختفای ژان را لو دهند. این شخصیتها شامل یک مرد یونانی (کانوریس)، یک جوان دانشجوی پزشکی (هانری)، یک مرد معمولی (سوربیه)، یک زن جوانِ عاشق (لوسی) و برادر نوجوان او (فرانسوا) هستند.
این اثر برای نخستینبار در هشتم نوامبر ۱۹۴۶ در تئاتر آنتوان (بهمدیریت سیمون بریو) نمایش داده شد.
مضمون اصلی «مردههای بیکفن و دفن» نکوهش جنگ است. درواقع باوجود همه تأکیدی که شخصیتها بر گذشته، روابط و جایگاهشان دارند رشته اصلی از دست نمایشنامهنویس خارج نمیشود و تأثیر جنگ بر تکتک شخصیتها با پیشرفت داستان عمیقتر و پررنگتر میشود. سارتر که خود در دوران جنگ جهانی میزیسته است در این اثر به باورپذیرترین شکل ممکن، فشار ناشی از وقوع جنگ و شرایط تأسفبار مبارزه را به تصویر میکشد:
«کلوشه: قسم میخورم که یهودی هستی. (به میلیسینها اشارهای میکند، و آنها سوربیه را میزنند) یهودی نیستی؟
سوربیه: چرا، یهودیام.
کلوشه: خب. در این صورت گوش کن! ابتدا، ناخنها. این به تو مجال میدهد که فکر کنی! عجلهای در کار نیست، شب را در پیش داریم! حرف میزنی؟
سوربیه: چه کثافتی!
کلوشه: چه میگویی؟
سوربیه: میگویم: چه کثافتی. تو و من، آشغالیم.
کلوشه: گیرهها را بردارید و شروع کنید.»
مادر
هفت نمایشنامه تک پردهایجرج برناردشاو
در انتظار گودوساموئل بکت
تکپردهایهای چخوفآنتوان چخوف
پلیساسلاومیر مروژک
تاریخ فلسفه غرب (جلد چهارم، فلسفه در جهان جدید)
آنتونی کنی
تاریخ نگار زواللودویگ فون میزس
محاوره طالب و مطلوبهانا آرنت
راه و رسم جهاندیوید فرامکین
زایش ذهنگری مارکوس
(۳-۲۱-[۲۹]) فضاش تا حدودی شبیه نمایشنامه ی "صالحان" از آلبرکاموهه؛ با این تفاوت که اینجا هدف، وسیله رو توجیه میکنه. شخصیت های داستان حتی در طاقت فرساترین لحظات هم در پی انتخاب های درست و معنا دادن به زندگی اند، دقیقا
مردگان بیکفن و دفن، سرگذشت انسانهایی است که پس از سالها مبارزه بیوقفه، چند ساعتی فرصت مییابند تا در وجود خود غور کنند و دریابند که آن عقیده و آرمانی که برایش میجنگیدند، تا چه میزان درونتهی و بیبنیاد است. بزدلانی
من از نشر دیگه ایی خوندم می تونم بگم یکی از بهترین نمایشنامه هایی بود که تابحال خونده بودم👌👌👌
بنظرم ترجمه نیاز به ویراستاری زیادی داره. جای تعجب داره چون کارهای قاسم صنعوی خوبن معمولا. برخلاف اثار دیگر متن معادل سازی به فارسی نشده و انگار ترجمه کلمه به کلمه بوده، با وجود اصطلاحات غریبی که در فارسی کاربردی ندارند
اگر از آثار انقلابی و مبارزهگونه لذت میبرید به شدت توصیه میشه. شخصیت پردازی خیلی حرفهای داره و روند داستان هم بخاطر انقلابی بودن استرس و هیجان خاص خودش رو داره. از بهترین آثار سارتر هستش. (این اثر سالها پیش توسط
بی نظیره