کتاب نیچه و آری گویی تراژیک به زندگی
معرفی کتاب نیچه و آری گویی تراژیک به زندگی
کتاب نیچه و آری گویی تراژیک به زندگی با دیباچهای از پروفسور برنارد رجینستر نوشتهٔ حمیدرضا محبوبی آرانی است و نشر مرکز آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب نیچه و آری گویی تراژیک به زندگی
در نظـر دکتر محبوبی، نیـچه بر نیهیـلیسم صـحه نمـیگذارد و پشتیبان آن نمـیشود، چنانکه شوپنهاور با مفهوم کنارهگیری تسلیم آن شد؛ برعکس، اندیشهٔ وی کوششی است برای چیره گشتن بر آن. این کوشش کاری است که نیچه آنرا بازارزشگذاری همهٔ ارزشها» مینامد... . نیچه تلاش بسیاری در بازارزشگذاری جایگاه و اهمیت رنج و فقدان یقین و اطمیـنان در زندگی انسانی به کار مـیبندد. بـه ویـژه، اسـتدلال مـیکند که بررسـی دقیـق بخشهای کمتر ارزیابیشده و اهمیت دادهشدهٔ حساسیتهای ارزشگذارانهٔ موجودمان حاکی از آن است که ... رنج و بییقینی ویژگیهایـی هستند که زندگـی به خاطـر آنها شایـان تأیید و آریگویی است... .
زندگـیای که در آن با هـیچ چالشـی روبهرو نیستیـم، در اساس خود سدی مـینهد بر سر راه آنـچه که نیچه «ماجراجوییهایی» مینامـد که رویارویی ما با چالشهای دشوار و به کارگیری بیقید و بندِ کنجکاوی آنها را رقم میزند، و در تحلیل نهایی زندگی را معنادار و شایان زیستن میسازد.
فصلهای کتاب نیچه و آری گویی تراژیک به زندگی از این قرار است:
فصل نخست: مسئلهٔ نیچه: نیهیلیسم یا مسئلهٔ سقراط
الف) مقدمه
ب) «آیا زندگی معنایی دارد» یا نیهیلیسم چیست؟
ج) نیهیلیسم از کجا میآید؟
د) آریگویی تراژیک یا بازارزشگذاری همهٔ ارزشها چونان راه رهایی از نیهیلیسم
فصل دوم: بیارزشسازی متااخلاقی همهٔ ارزشها
الف) نیچه، فیلسوف طبیعتباور
ب) نیچه، فیلسوف ضدواقعباور
فصل سوم: مواجهه با سرگردانی نیهیلیستی
الف) بیارزشسازی متااخلاقی و سرگردانی هنجارجویانه
ب) مواجهه با سرگردانی
ج) نتیجهگیری پایانی: بیارزشسازی متااخلاقی و نیهیلیسم
فصل چهارم: خواست قدرت چونان مبنای بازارزشگذاری محتوایی همهٔ ارزشها
الف) خواست قدرت و مسئلهٔ تفسیر آن
ب) بدبینی شوپنهاوری
ج) خواست قدرت و لذتباوری نو نیچهای
فصل پنجم: آریگویی تراژیک یا بازارزشگذاری محتوایی همهٔ ارزشها
الف) رنج و مرگ و جایگاه آن دو در بازارزشگذاری محتوایی همهٔ ارزشها
ب) خواست قدرت و بازارزشگذاری رنج
ج) نیچه و مسئلهٔ بازارزشگذاری همهٔ ارزشها
خواندن کتاب نیچه و آری گویی تراژیک به زندگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران نیچه و پژوهشگران فلسفه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نیچه و آری گویی تراژیک به زندگی
«تعبیر نیهیلیسم را نیچه برای نخستین بار در میان آثار منتشرشده در فراسوی خیر و شر به کار میبرد، و هر چند در بیشتر آثار منتشرشدهٔ بعدی وی نیز این تعبیر به کار رفته است، اما نقشی محوری در هیچکدام بازی نمیکند. در برابر، و بر خلاف آنچه در آثار منتشرشده خودنمایی میکند، در یادداشتهایی که بعداً در خواست قدرت و پس از مرگ نیچه منتشر شدند، نیهیلیسم نقشی بسیار محوری و اساسی بر عهده دارد. این کتاب نه تنها تعاریف متعددی از نیهیلیسم به دست میدهد، که انواع مشخص گوناگونی نیز برای آن برمیشمرد، از جمله «نیهیلیسم فعالانه (یا فعال)» و «نیهیلیسم منفعلانه»، «نیهیلیسم نظری» و «نیهیلیسم عملی»، «نیهیلیسم کامل» و «نیهیلیسم ناکامل»، «نیهیلیسم دینی»، «نیهیلیسم رادیکال» و غیره. آنگونه که وایت برشمرده است نیچه در این اثر دستکم از هیجده نوع نیهیلیسم نام میبرد. وانگهی به نظر میرسد میتوان میان این انواع به ظاهر گوناگون وجوه مشترکی یافت و بر اساس آن وجوه مشترک، نیهیلیسم را در قالب تعابیر مشخصی تعریف نمود، اما آنچه در قالب نوشتههای مفسران تحلیلیمسلک چند دههٔ اخیر کمتر یافت میشود به دست دادن تعریفی روشن و دقیق از نیهیلیسم و در عوض اکتفا کردن به تکرار اظهارات نیچه و کنار هم نهادن آنها است. عموم این مفسران بیشتر به توصیف نیهیلیسم میپردازند و کمتر در مورد معنای اظهارات نیچه سخنی میگویند.»
حجم
۴۵۱٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۳۸۹ صفحه
حجم
۴۵۱٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۳۸۹ صفحه