کتاب در ستایش ریاضیات
معرفی کتاب در ستایش ریاضیات
کتاب در ستایش ریاضیات که با ترجمه علی حسنزاده در انتشارات نگاه به چاپ رسیده، دربر دارنده نظرات آلن بدیو، فیلسوف مشهور فرانسوی درباره ریاضیات است.
درباره کتاب در ستایش ریاضیات
آلن بدیو فیلسوف نامدار اهل فرانسه در این کتاب به دفاع از ریاضیات پرداخته و نظریهای نو درباره ریاضیات داده است. او در این کتاب با زبانی ساده درباره ریاضیات و رابطهاش با فلسفه و فیلسوفان واقعیت زندگی و خوشبختی سخن گرفته است.
این کتاب یک مصاحبه جالب و لذتبخش از ژیل حائری با آلن بدیو است که حتی اگر از تئوریهای ریاضی هم چیزی ندانید و خواننده حرفهای فلسفه هم نباشید بازهم از ان لذت خواهید برد.
حائری نیز منتقد برجسته فرانسوی است که در زمینه فلسفه، تاریخ و فلسفه علم کار میکند. دغدغه اصلی حائری فلسفه و نسبت آن با تاریخ علم است.
خواندن کتاب در ستایش ریاضیات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به دنیای فلسفه و ریاضیات مخاطبان این کتاباند.
درباره آلن بدیو
آلن بدیو زاده ۱۹۳۷، فیلسوف نئومارکسیست فرانسوی، نویسنده، فعال سیاسی، و استاد افتخاری بازنشسته دانشگاه اکول نرمال سوپریور است.
او که از اعضای فعال حلقه آلتوسر بود در مبارزه برای ازادی الجزایر و جنبش می ۶۸ شرکت داشت. او ابتدا از اعضای حزب سوسیالیست متحد فرانسه بود اما بعد از مدتی حلقه مائوئيستی را تاسیس مرد . او اکنون در جهت بازگشت به کمونیسم فعالیت میکند.
بخشی از کتاب در ستایش ریاضیات
آلن بدیو، شما کسی هستید که من او را، به بیانِ ریاضی، یک تکینگی در چشماندازِ فکریِ فرانسه مینامم.
از سویی، تعهد سیاسیتان هست که عمومِ مردم از سال ۲۰۰۶ به بعد، با موفقیت کتاب معنای سارکوزی، از آن آگاهی یافتهاند. امروز شما نمایندهٔ یکی از آخرین سیماهای بزرگِ متفکرِ سیاستاندیش هستید، یکی از سرسختترین منتقدان لیبرالدموکراسیهای ما، و مدافع خستگیناپذیر ایدهٔ کمونیسم که سخت اصرار میورزید نباید به زبالهدانِ تاریخ افکنده شود.
از سوی دیگر، از نظرگاه تخصصیتر فلسفی، پیکرهٔ آثاری که تولید کردهاید نیز بسیار تکین است. در دوره و زمانهای که فلسفه به تخصصیشدن عقبنشینی کرده و، با این کار، از جاهطلبیهای آغازینش چشم پوشیده است، شما پیوسته کوشیدهاید با پرپایی نظامی که میتوان آن را همنهاد بزرگی بر جهان و بر هستی نامید معنای متافیزیک را بازگردانید. باری، این فلسفه، که عمدتاً در هستی و رخداد و بعدتر در منطقهای جهانها تشریح شد، تا حدِ زیادی مبتنی بر ریاضیات است. از این بابت شما یکی از فیلسوفان معاصر نایابی هستید که ریاضیات را واقعاً جدی میگیرند. بعلاوه، شما صرفاً در مقام فیلسوف از آن سخن نمیگویید بلکه تقریباً هر روز کارِ ریاضی انجام میدهید.
آیا میتوانید گفتوگو را از این نکته آغاز کنید و به ما بگویید که این رابطهٔ بسیار نیرومند با ریاضیات از کجا میآید؟
رابطهام با ریاضیات چیزی است که حتی به پیش از تولدم بازمیگردد! صرفاً به این دلیل که پدرم معلم ریاضی بود. پس میبینید که، بهگفتهٔ لاکان، نشانِ نام پدر وجود داشت. این موضوع واقعاً تأثیر عمیقی بر من گذاشت، زیرا در خانوادهام سخن از ریاضیات به گوشم میخورد __ پدرم با برادر بزرگترم و با همکارانش گفتوگو میکرد __ بهشکل نوعی «نقشپذیری» اولیه، بیآنکه در ابتدا واقعاً بفهمم از چه حرف میزنند. اما حس میکردم این حرفها بهشدت و همزمان بهطرز مبهمی جالباند. این توضیحات مختصر فعلاً برای، بهقول معروف، مرحلهٔ پیش از تولد کافی است.
ارتباط بین ریاضیات و فلسفه را به زیبایی توصیف کرده است. به عنوان یک فیلسوف که با ریاضی شروع کرده بوده، خیلی جالب زیبایی های ریاضی و دلایل لزوم مطالعه آن را توضیح داده است. کتاب خوب و کوتاهی است
نویسنده در بخشهایی کوتاه به شیوایی ایدههایی را مبنی بر پیوند دوباره فلسفه و ریاضیات بیان کرده است. آلن بدیو معتقد است که یادگیری و درک ریاضیات باعث خوشبختی حقیقی میشود. خوانندگان عادی فلسفه و ریاضیات ممکن است از بحث
فقط کسی از این کتاب لذت میبرد که با ریاضیات آشنایی داشته باشد. هر چه جلوتر رفتم برایم جذابتر شد. ابتدای کتاب شاید کمی سنگین به نظر برسد.من یک دفعه خواندم و تمامش کردم و کلی هم نکته و جمله
آیا از این برنانه میشه کتاب های اصلی رو بخرم(نه نسخه ی انلاین)؟؟؟