دانلود و خرید کتاب واقعیت ناپیدا کارلو روولی ترجمه علی خدادادی‌شاهی
تصویر جلد کتاب واقعیت ناپیدا

کتاب واقعیت ناپیدا

نویسنده:کارلو روولی
انتشارات:نشر نو
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۳از ۶۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب واقعیت ناپیدا

کتاب واقعیت ناپیدا؛ سفری به گرانش کوانتومی اثری از کارلو روولی با ترجمه علی خدادادی شاهی است. این کتاب با زبان ساده و روان به بیان واقعیت‌های فیزیک کوانتومی می‌پردازد و پاسخی ساده اما قانع‌ کننده برای پرسش‌هایتان دارد.

درباره کتاب واقعیت ناپیدا

داستان فیزیک کوانتوم داستان نسبتا جدیدی است. اما کارلو روولی این شجاعت را داشته است که برای تعریف کردن این داستان به ابتدای تاریخ، به یونان باستان سفر کند و ماجرا را از نقطه آغاز اصلی‌اش یعنی اتم‌های دموکریتوس آغاز کند. او در این کتاب به سوالاتتان پاسخ می‌دهد. سوالاتی که همیشه از خود پرسیده‌اید اما جوابی خاص برای آن نیافتید. سوالاتی مانند: اجزای اصلی سازنده جهان کدامند؟ آیا فضا و زمان وجود دارند؟ و واقعیت دقیقا چیست؟ او با زبان ساده و دوستانه از ابتدای تاریخ آغاز می‌کند و به بیان حقیقت می‌پردازد. طوری که در نهایت از خودتان می‌پرسید آیا همه چیز به این سادگی است؟ 

مجله تایمز درباره این کتاب اینطور گفته است: واقعیت ناپیدا روایتی دست اول از فیزیک معاصر است با نثری جذاب و درخشان. دانشمندان او را استیون هاکینگ جدید می‌نامند.

کتاب واقعیت ناپیدا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

علاقه‌مندان به علم فیزیک را به خواندن کتاب واقعیت ناپیدا دعوت می‌کنیم. 

بخشی از کتاب واقعیت ناپیدا

در این رقص بی‌پایان اتم‌ها نه انجامی هست نه کرانه‌ای. ما انسان‌ها نیز مانند مابقی طبیعت، جزئی از این رقص بی‌پایان هستیم. جزئی که نتیجه ترکیبی تصادفی است. طبیعت همچنان به تجربه و آزمایش ترکیب‌ها و فرم‌های جدید ادامه می‌دهد و ما مانند حیوانات، نتیجه یک انتخاب تصادفی و بی‌انجامیم که در طول ادوار متمادی ساخته شده است. زندگی ما ترکیبی از اتم‌هاست. افکار ما از اتم‌هایی کوچک ساخته شده است. رؤیاهای ما محصول اتم‌هاست. امیدها و عواطف ما به زبانی متشکل از الفبای اتم‌ها نوشته شده است. نوری که ما می‌بینیم ساخته‌شده از اتم‌هایی است که حامل تصاویر برای ما هستند. دریاها، ستاره‌ها و شهرها همه از اتم ساخته شده‌اند. این دیدگاهی با عظمت و نامحدود و به‌شکلی حیرت‌آور ساده و قدرتمند است که تمدن جهانی ما دانش خود را بر پایه آن به دست آورده است.

دموکریتوس بر پایه این نظریه ده‌ها کتاب نوشت که در آنها به گسترش نظامی بزرگ و پاسخ به پرسش‌هایی فیزیکی، فلسفی، اخلاقی، سیاسی و کیهان‌شناختی پرداخت. او درباره ماهیت زبان، مذهب، منشأ اجتماعات انسانی و بسیاری چیزهای دیگر مطالبی نوشت. (شروع کیهان‌شناسی صغیرش جذاب است: «من در این کتاب به همه‌چیز خواهم پرداخت.») تمام این کتاب‌ها امروزه از دست رفته‌اند. ما با نظریات او از طریق نقل‌قول‌ها و شروحی که متفکران باستانی دیگر از او یا دربارهٔ او نوشته‌اند آشناییم. نتیجه این متون سربرآوردن نوعی اومانیسم قدرتمند، عقل‌گرا و ماده‌گرا بوده است. دموکریتوس دو چیز را با هم ترکیب کرد: از سویی، توجهی دقیق به طبیعت که با وضوح و دقتی علمی آراسته شده و تمام بقایای نظام اسطوره‌ای از آن زدوده شده است و از سوی دیگر، توجهی عظیم به انسانیت و تمرکزی عمیق بر زندگی اخلاقی که بهترین جنبه‌های روشنگری قرن هجدهم را دو هزار سال قبل از آن پیش‌گویی می‌کند. آرمان اخلاقی دموکریتوس رسیدن به آرامش ذهن از طریق اعتدال و میانه‌روی است. و اعتدال، از اعتماد به عقل و کنترل عواطف به دست می‌آید.

افلاطون و ارسطو با نظریات دموکریتوس آشنا و با آنها مخالف بودند. آنها به نظریات و ایده‌هایی مخالف با نظریات دموکریتوس اعتقاد داشتند. ایده‌هایی که بعضاً تا قرن‌ها مانع رشد علم شدند. هر دو آنها توصیفات طبیعت‌گرایانه دموکریتوس را به نفع توصیفی غایت‌انگارانه -که در آن همه‌چیز در جهان هدف و غایتی دارد- مؤکداً رد می‌کردند.

Mehrab
۱۳۹۹/۱۱/۱۲

اگر در زمینه فیزیک جدید و کوانتوم بسیار خوانده آید و هنوز برایتان مبهم است، اگر جسته و گریخته شنیده اید که نظریه‌های جدید فیزیک قابل درک نیستند و انتزاعاتی سرشار از لفاظیند، اگر اصلا چیزی در این موضوعات نمی‌دانید

- بیشتر
hojy
۱۴۰۰/۰۸/۲۵

متن الهام‌بخشی است درباره اینکه هستی چگونه کار می‌کند. به زبانی ساده نوشته شده و حتما ارزش چند بار خوانده شدن را دارد.

ایمان
۱۴۰۱/۰۵/۱۸

فعلا تا نیمه کتاب خوندم اما فوق العاده است. شخصا به فیزیک علاقه مندم و به عنوان یه آماتور به شکل غیرتخصصی دنبال میکنم. بعضی کتاب های بزرگانی مثل استیون هاوکینگ و میچو کاکو رو قبلا خوندم. با این همه

- بیشتر
1984
۱۴۰۰/۰۹/۲۱

یکی از بهترین کتابهای علمی که خوندم. اما ی جاهاییش واقعا سخت میشه تصور و فهمش. البته ی جاهاییش گریزی هم به تاریخ زده و جالبه اون قسمت هاش.

محمد جواد
۱۴۰۲/۰۴/۲۴

شماره 35 اگر واقعا به فیزیک علاقه دارید بخونیدش چون سطح مطالب کتاب بالاست از وسط های کتاب خود نویسنده هم میگه اگه چیزی نفهمیدید خودتون رو سرزنش نکنید! برام جالب بود که می‌گفت تئوری بیگ بنگ در مکانیک کوانتوم نقض میشه...

Ehsan Abedi
۱۴۰۱/۰۲/۲۷

واسه منی که از فیزیک نوین مطلب زیادی نمیدونم جذابیت خاصی داشت.

مهراد حسن پور
۱۴۰۳/۰۴/۱۶

کاش تموم نمیشد. از بین اینهمه کتاب علمی که خوندم یکی از بهتریناس. چقققققدر قشنگ و پر محتواست این کتاب. به شدت جذابه.(در مورد نظریه ی حلقه هم توضیح میده و ازش حمایت میکنه.) کل فیزیک رو از ابتدا تا الان توضیح

- بیشتر
Farhang Nejatian
۱۴۰۳/۰۵/۲۷

فهم فیزیک برای من یجایی حوالی همون مطالب دبیرستان ایستاده بود... همیشه دوست داشتم کمی بیشتر با ماهیت جهان آشنا بشم. کتاب با محدودیت هاش نسبت به رسانه ای مانند مستند که میتونه با تصاویر گرافیکی مطالب رو جا بندازه خوب عمل

- بیشتر
کاربر 7188320
۱۴۰۲/۱۱/۱۷

کتاب فوق‌العاده ای بود، برای کسایی که دوست دارن از جهانی که درش هستیم آگاه تر بشن کتاب نه تنها گرانش کوانتمی، بلکه خیلی از مفاهیم گنگ فیزیک مدرن رو هم به مفهوم ترین شکل بازگو میکنه

زهرا علیمحمدی
۱۴۰۲/۰۴/۲۳

کتاب متن روان و ترجمه خوبی دارد کشش کافی برای دنبال کردن مطالب دارد ذات فیزیک کوانتوم طوری است که درک ان بسیار مشکل است فهم بعضی قسمت های کتاب سخت است به ویژه برای خواننده غیر متخصص با ابن

- بیشتر
هرگز با پیمودن مسیرهای ازپیش‌مشخص‌شده به جای تازه‌ای نخواهید رسید
mt
فیزیک در نظر من هوای تازه‌ای است که وارد خانه‌ام می‌شود.
mt
می‌توان بی‌نهایت زمان به‌دلخواه کوچک داشت که حاصل جمع‌شان متناهی باشد.
mt
ما مشغول شمردن دانه‌های فضا هستیم. دانه‌هایی که کیهان از آنها ساخته شده است. کیهانی گسترده اما متناهی. تنها چیز حقیقتاً نامتناهی، جهل ماست.
محمد
یک جهان نامتناهی عقلانی به نظر نمی‌رسد: مثلاً اگر جهان نامتناهی باشد، باید در جایی از آن، خواننده‌ای وجود داشته باشد دقیقاً شبیه شما که مشغول خواندن همین کتاب است (نامتناهی واقعاً بزرگ است و تعداد ترکیبات اتم‌ها آنقدر نیست که همهٔ این جهان نامتناهی را با چیزهای جدید و متفاوت با هم پر کند).
Anahid
برای فهم اینکه نور چطور همزمان هم می‌تواند یک موج الکترومغناطیسی باشد هم گروهی از فوتون‌ها، به ابداع کل نظریهٔ مکانیک کوانتومی نیاز بود
mt
رنگ چیست؟ به زبان خیلی ساده، رنگ فرکانس یا سرعت نوسان امواج الکترومغناطیسی یعنی همان نور است. هرچه موج سریع‌تر نوسان کند، نور آبی‌تر می‌شود. هرچه آرام‌تر نوسان کند، نور قرمزتر می‌شود. رنگ، آن‌گونه که ما آن را درک می‌کنیم، واکنش روان‌فیزیکی ما به سیگنال‌هایی عصبی است که حسگرهای چشم ما تولید کرده‌اند. حس‌گرهایی که می‌توانند تفاوت فرکانس‌های مختلف امواج الکترومغناطیسی را تشخیص دهند.
☆Nostalgia☆
فضازمان در جایی که ماده وجود دارد بیشتر خمیده می‌شود. ا
mt
الکترون‌ها همیشه وجود ندارند. آنها صرفاً زمانی وجود دارند که در حال برهم‌کنش‌اند و تنها جایی پدیدار می‌شوند که با چیز دیگری برخورد می‌کنند.
حسین
رنست ماخ که تأثیرش بر اینشتین زبانزد است، فیلسوفی بود که بر مشکلات مفهومی ایدهٔ نیوتنی فضا انگشت نهاد. این همان ماخی بود که معتقد بود اتم‌ها وجود ندارند (یک مثال خوب برای اینکه چگونه یک نفر می‌تواند از یک جنبه کوته‌نظر و از جنبه‌ای دیگر تیزبین باشد)
Anahid
اگر در یک سیل جهانی تمام دانش علمی بشر نابود شود و بتوان تنها یک جمله را به دست نسل بعدی موجودات رساند، کدام جمله است که شامل بیشترین اطلاعات در کمترین کلمات ممکن است؟
shakiba eskaf
«فکر می‌کنم بتوانم بگویم که هیچ‌کس واقعاً مکانیک کوانتومی را نمی‌فهمد».
محمد جواد
نیوتن آشکارا در کتابش ادعا می‌کند که ما هرگز نمی‌توانیم زمان حقیقی (t) را اندازه‌گیری کنیم.
Liam
ما نمی‌دانیم که فضا و زمان در مقیاس‌های بسیار کوچک چگونه رفتار می‌کنند. در تمام این موقعیت‌ها نظریه‌های معاصر گمراه‌کننده می‌شوند و پاسخ‌هایشان عقلانی نیست
محمد جواد
نظریهٔ کوانتوم چیست؟ شیرجه‌ای عالی به عمق ماهیت چیزها؟ یک اشتباه که تصادفاً درست جواب می‌دهد؟ قسمتی از یک پازل ناقص؟ یا یک سرنخ از چیزی عمیق دربارهٔ ساختار جهان که ما هنوز موفق به کشف آن نشده‌ایم؟
محمد جواد
همهٔ ما در اعماق غار هستیم و با جهل‌مان، تعصباتمان و حواس ضعیفمان که فقط سایه‌ها را به ما نشان می‌دهند، بسته شده‌ایم. اگر سعی کنیم بیشتر ببینیم سرگردان خواهیم شد چرا که چشمانمان هنوز عادت نکرده است. با این وصف تلاش می‌کنیم و این یعنی علم.
anis maysami
میلتوسی‌ها فهمیده بودند که جهان از طریق عقل قابل‌تبیین است. آنها به این نتیجه رسیدند که تنوع و تکثر پدیده‌های طبیعی باید منشئی یگانه و ساده داشته باشد و تلاش کردند که این منشأ را بیابند. آنها به ماده‌ای اولیه اعتقاد داشتند که همه‌چیز از آن ساخته شده است. آناکسیمنس میلتوسی معتقد بود که این ماده می‌تواند متراکم یا رقیق شود و در نتیجه، مدام از یکی از عناصر [چهارگانهٔ] سازندهٔ جهان به دیگری تغییر شکل می‌دهد. این اولین ریشهٔ علم فیزیک بود و اگرچه خام بود و بدوی اما در مسیری درست قرار داشت. ایده‌ای بزرگ و بصیرتی عمیق لازم بود تا لایه‌های پنهان نظم جهان آشکار شود. لوکیپوس و دموکریتوس این ایده را پیدا کردند.
shakiba eskaf
اغراق نیست اگر بگوییم که کل سنت علمی و فلسفی مدیترانه‌ای و مدرن در تأملات متفکران میلتوس قرن ششم قبل از میلاد ریشه دارد. [۱] این میلتوس درخشان در مدت کوتاهی به پایان فاجعه‌بار خود رسید. حملهٔ امپراتوری پارس و شورش ناموفق شهر علیه امپراتوری باعث ویرانی سهمگین شهر در سال ۴۹۴ قبل از میلاد و بردگی و اسارت عدهٔ زیادی از شهروندان شد. تراژدی فتح میلتوس اثر فرانیکوس شاعر چنان تأثیری بر آتنی‌ها گذاشت که نمایش دوبارهٔ آن به دلیل ایجاد ناراحتی شدید در آتن ممنوع اعلام شد. اما بیست سال بعد یونانی‌ها خطر پارس‌ها را دفع کردند و میلتوس دوباره متولد شد و پرجمعیت شد و باز به مرکزی برای اقتصاد و تفکر بدل شد و یک بار دیگر نور تفکر و معنویتش را بر جهان افکند.
shakiba eskaf
امروزه بحث‌های زیادی راجع به این مسأله هست که شاید مه‌بانگ آغاز جهان نباشد و یک جهان دیگر پیش از آن وجود داشته.
محمد جواد
ما دنیای اطرافمان را رنگی می‌بینیم. رنگ چیست؟ به زبان خیلی ساده، رنگ فرکانس یا سرعت نوسان امواج الکترومغناطیسی یعنی همان نور است. هرچه موج سریع‌تر نوسان کند، نور آبی‌تر می‌شود. هرچه آرام‌تر نوسان کند، نور قرمزتر می‌شود. رنگ، آن‌گونه که ما آن را درک می‌کنیم، واکنش روان‌فیزیکی ما به سیگنال‌هایی عصبی است که حسگرهای چشم ما تولید کرده‌اند. حس‌گرهایی که می‌توانند تفاوت فرکانس‌های مختلف امواج الکترومغناطیسی را تشخیص دهند.
anis maysami

حجم

۱٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۲۶۳ صفحه

حجم

۱٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۲۶۳ صفحه

قیمت:
۹۵,۰۰۰
۶۶,۵۰۰
۳۰%
تومان