کتاب درآمدی نو بر روان کاوی
معرفی کتاب درآمدی نو بر روان کاوی
درآمدی نو بر روانکاوی؛ نظریه و درمان اثری مشترک از آنتونی بیتمن و جرمی هلمز است که با ترجمه علیرضا طهماسب در نشر نو به چاپ رسیده است.
درباره کتاب درآمدی نو بر روانکاوی؛ نظریه و درمان
این کتاب، چنانکه از نام آن پیدا است، درآمدی بر روانکاوی است. مؤلفان آن، بنابر دیدگاههای نظری خود، در حد امکان، اصول و مبادی نظری و عملی روانکاوی را بهاختصار و البته بهوضوح شرح دادهاند و درباب مناقشهٔ همیشگی میان ماهیت اندیشهٔ روانکاوانه و شأن علمی روانکاوی نیز سخن گفتهاند.
تاریخچه جنبش روانکاوی، اختلافات میان صاحبنظران این حوزه، مدلهای ذهن، خاستگاه های دنیای درون از مظر روانکاوان، مفهوم دفاع و کانیزم دفاعی در روان کاوی، انتقال و انتقالمتقابل بهمنزلهٔ ابزاری برای فهم دنیای درون، رؤیا، نماد و تخیل در روانکاوی از مباحث بخش نخست یعنی نظریه هستند و رابطهدرمانی، معضلات بالینی، سهم روانکاوی در روان پزشکی، و پژوهش در روانکاوی از مباحث مهم بخش دوم کتاب، یعنی درمان هستند.
خواندن کتاب درآمدی نو بر روانکاوی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان روانکاوی و رواندرمانگری روانکاوانه مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب درآمدی نو بر روانکاوی
روانکاوی طی حیات صدسالهاش بالیده و از رویدادی میانمایه و محدود به اروپای مرکزی، به پدیدهای درمانی و فرهنگی در سراسر جهان بدل شده است. فروید از معدود اندیشمندانی است که افکارش فضای فکری و فرهنگی قرن بیستم را متأثر کرده و گویا در قرن جدید نیز همچنان تأثیرگذار است. با اینهمه، روانکاوی از آغاز، هم از درون و هم از بیرون، با مناقشه و تردید دستبهگریبان بوده است. درحقیقت، عمومیت تعارض، امکان و در عین حال دشواری حلوفصل آن، پیام محوری روانکاوی است.
بیثباتیهای سیاسی، مذهبی و اجتماعی بهظاهر نیازی سیریناپذیر به دانش روانشناختی پدید آورده است. آموزش و درمان در حوزهٔ رواندرمانگری و مشاوره اکنون تقاضای بسیار دارند، بهویژه نزد طبقهٔ متوسط و آزاداندیش. روانپزشکی و دارودرمانی گرچه همچنان نسبت به این دو موضعی نامشخص دارند، بیش از پیش رواندرمانگری و مشاوره را مکمل رهیافت علمی توانمند اما محدود خود مییابند. و گذشته از این، در کانون این آشفتهبازار، روانکاویْ خود دچار بحران است.
این رهیافت (=روانکاوی) که تا حدی قربانی توفیق خویش است، تلاش کرده تا خود را از رواندرمانگری روانکاوانه و دیگر فراوردههایش متمایز کند. با مرگ پیروان بلافصل فروید، دورهٔ حواریون به پایان میرسد و جستوجو در پی صُوَر جدید رهبری و هدایت آغاز میشود. رکود اقتصادی، اساس اقتصادی روانکاوی را تهدید میکند. تاریخنگاران -که لزوماً همگی دچار سوگیری نبودند- تمامیت و اصالت علمی و شخصی فروید را به چالش کشیدند. صلاحیت و اعتبار فلسفی روانکاوی تحت بررسی موشکافانهٔ روزافزون قرار گرفت و اکنون به موازات گسترش و ایجاد تنوع روانکاوی، ضرورت دستیابی به وحدت و زمینهٔ مشترک احساس میشود.
مواجهه با این مباحث گسترده از گستره و ظرفیت این «درآمد» فراتر میرود. هدف ما تشریح ویژگیهای اصلی نظریه و درمان در روانکاوی معاصر است، مبنایی که بر پایهٔ آن بتوان به مباحث گستردهتری درباب ماهیت و تأثیر روانکاوی بر روانپزشکی، رواندرمانگری و اجتماع پرداخت. با اینهمه، در این فصل مقدماتی خواننده را متوجه برخی از موضوعات اصلی بحث و مناقشه که روانکاوی کنونی را به خود مشغول داشته، خواهیم ساخت. به منظور طرح این مباحث در متن و زمینهٔ مرتبط و نیز ترسیم پسزمینهای برای کل کتاب، با شرحی آسانیاب از تاریخچه و روند تکامل جنبش روانکاوی آغاز میکنیم.
حجم
۹۸۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۴۰ صفحه
حجم
۹۸۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۴۰ صفحه
نظرات کاربران
گول واژه «درآمد» در عنوان کتاب رو نخورید. حتما درصورتی که دانشی نسبی در رابطه با حوزههای متفاوت روانکاوی (روانکاوی کلاسیک، روابط ابژه، روانشناسی خود) دارید سراغ این کتاب برید. در این صورت کتاب بسیار برای شما مفید خواهد بود