دانلود و خرید کتاب مکانیزم‌های دفاع روانی زیگموند فروید ترجمه حبیب گوهری‌راد
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب مکانیزم‌های دفاع روانی

کتاب مکانیزم‌های دفاع روانی

معرفی کتاب مکانیزم‌های دفاع روانی

مکانیزم‌های دفاع روانی مجموعه مقالات زیگموند فروید پایه‌گذار علم روان‌شناسی نوین، درباره  دربارهٔ مکانیزم‌های دفاعی ضمیر ناخودآگاه است که از سایت‌های اینترنتی و مقالات و کتب تألیف شدهٔ مختلف گردآوری و ترجمه شده است.

درباره کتاب مکانیزم‌های دفاع روانی

 فروید عقیده دارد که شخصیت از سه سطح تشکیل شده است. نهاد» یا «اید» که با نیازهای جسمی سر و کار دارد و مطابق اصل لذت‌طلبی عمل می‌کند؛ «فرامن» یا «سوپرایگو» که همان وجدان است و با اخلاقیات در ارتباط، و «من» یا «ایگو» که وظیفه‌اش برقراری تعادل بین خواسته‌های «نهاد» و «فرامن» است. بنابراین «من»، مهم‌ترین هستهٔ شخصیت فرد است که می‌تواند در برابر هیجانات، اضطراب‌ها، شکست‌ها، تحقیرها و... مورد تهدیدات جدی قرار بگیرد. در این میان مکانیزم‌های دفاعی دست به کار شده، با محافظت از «من» در برابر این مشکلات عاطفی، سعی می‌کند تا با ایجاد سازگاری و تسکین اضطراب، آرامش را به فرد بازگرداند. از مهم‌ترین مکانیزم‌های دفاعی که فروید در مقاله‌های خود بیان نموده است، می‌توان به سرکوبی، برتری، بازگشت، برابرسازی و... اشاره نمود که در این کتاب به صورت بسیار مختصر به آن‌ها پرداخته شده است.

خواندن کتاب مکانیزم‌های دفاع روانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

 پژوهشگران علم روان‌شناسی و روان درمانی و علاقه‌مندان به آثار فروید مخاطبان اصلی این کتاب‌اند.

 بخشی از کتاب مکانیزم‌های دفاع روانی

جبران یا تلافی، وسیله‌ای است که روان شخص برای پوشش گذاشتن بر روی کمبودها و مشکلاتش به کار می‌بندد و از این طریق در وجود فرد، تعادلی برقرار می‌سازد که پیش از جبران وجود نداشته و یا از بین رفته است. در فردی که یکی از پاهایش از پای دیگر کوتاه‌تر است و بدن او را به یک طرف خم کرده، ستون فقرات به تلافی این خمیدگی به جهت عکس آن متمایل می‌شود؛ یک قلب اگر گرفتار جراحتی گردد، از حد طبیعی خود بزرگ‌تر می‌شود تا از این طریق کمبود خود را جبران کند و به هنگام فعالیت یا ورزش که نیاز غذایی و تنفسی بیش‌تر می‌شود، با سرعت بخشیدن به ضربان قلب و تنفس، به جبران این کمبود می‌پردازد. تنگی دریچهٔ قلب به وسیلهٔ افزایش انرژی و بزرگ شدن عضلهٔ آن جبران می‌گردد. گاهی اوقات کمبود بینایی باعث تقویت حس‌های دیگر مثل حس لامسه یا شنوایی می‌شود... به همین ترتیب هرگاه در یکی از اندام‌ها یا حواس نقصان یا کمبودی به وجود آید، بدن شروع به جبران می‌کند و تا حد زیادی هم موفق هم می‌شود.

واضح است که در زمینه‌های روانی، این اقدامات جبرانی بسیار گسترده‌تر و به مراتب پیچیده‌تر است، بنابراین جبران عبارت است از مبالغه کردن در یکی از رفتارهای شخص به منظور کاهش احساس حقارت و کمبودهای او.

برخی از روانشناسان نیز این اصطلاح را برای کسانی به کار می‌برند که می‌خواهند سرپوشی بر روی ضعف‌ها و معایب خود بگذارند و یا از این طریق آن‌ها را از میان ببرند؛ به این ترتیب مکانیزم مذکور روشی است برای رویارویی با کمبودها. به بیان دیگر می‌توان گفت جبران، توسط توانایی یک فرد در امری، ناتوانی او در امری دیگر را می‌پوشاند و افراط در یک صفت پسندیده، سبب جبران یک صفت ناپسند می‌گردد. به زبان ساده‌تر، خودبزرگ‌بینی‌ها و ادعاها و لاف زدن‌ها، همه نمونه‌هایی از تلاش فرد در مخفی ساختن ضعف‌هایش به شمار می‌آیند.



معرفی نویسنده
عکس زیگموند فروید
زیگموند فروید

زیگموند فروید عصب‌شناس برجسته‌ اتریشی بود که امروزه در جهان به عنوان پدر علم روانشناسی دنیا شناخته می‌شود. او با بنیان‌ نهادن روانکاوی، به عنوان یک روش درمانی در علم روانشناسی، موفق شد تا گام بزرگی در شناخت و درمان اختلالات و آسیب‌های روانی بردارد.

آسیب‌شناسی روانی زندگی روزمره
زیگموند فروید
مقدمات روان‌شناسی فروید
کالوین اس. هال
آسیب شناسی روانی زندگی روزمره
زیگموند فروید
ایگو و اید (من و نهاد)
زیگموند فروید
روانکاوی و زندگی من به همراه توتم‌پرستی
زیگموند فروید
پنج گفتار درباره‌ی روانکاوی
زیگموند فروید
تلی از تصاویر شکسته
زیگموند فروید
مقدمه‌ای بر روانشناسی فروید
ادوارد اروین
مکاتب روانشناسی
حمیدرضا بلوچ
درباره‌ی حقیقت و ناحقیقت؛ نوشته‌های منتخب فریدریش نیچه
فردریش نیچه
مطالعاتی در باب هیستری
زیگموند فروید
اضطراب
صبا راستگار
اختلال شخصیت مَرزی؛ راهنمای عملی برای درمان‌گران و درمان‌جویان
محمدامین شریفی
تأویل رؤیا
زیگموند فروید
موهبت درمان
اروین د. یالوم
شش نوشتار در روان‌درمانی پویشی
آلان بیبر
روان‌شناسی اختلالات شخصیت
احمد علامه فلسفی
راهنمای بالینی ارزیابی عملکردهای ایگو (EFA)
محمدامین شریفی
روان‌درمانی اختلال دوقطبی
امیر هوشنگ مهریار
روان درمانی پویشی کوتاه مدت
حبیب دوانلو
علی دائمی
۱۴۰۰/۰۹/۱۲

چند نکته دربارهٔ این کتاب: ۱) من مطمئن نیستم تمام کتاب رو فروید نوشته باشه و مترجم یا ناشر در اون دخل و تصرف نکرده باشه. هرچند اسم فروید بعنوان نویسنده ثبت شده اما نثر کتاب و مقدمه‌ش خواننده رو به

- بیشتر
کاربر 4553674
۱۴۰۱/۰۳/۲۵

چرا مترجم های ایرانی (اسلامی) به خودشون اجازه میدن از خودشون چرت و پرت بنویسن چرا هیچ کس نیست جولو اینارو بگیره؟

عـلـے و فاطمه
۱۴۰۲/۰۲/۳۰

به نظر نمیرسد فروید نویسندهٔ این کتاب باشد. به بسیاری از مکانیزم‌ها حتی اشاره‌ای هم نشده و تقسیم‌بندی مکانیزم ها به گروه‌های چهارگانه هم صورت نگرفته. منابع مناسب‌تری برای مطالعه این موضوعات وجود دارد.

Travis
۱۳۹۹/۱۰/۱۶

کتابی که کمک می‌کند به درک عمیق‌تری از رفتارهای ناخودآگاه خود برسیم و به ریشه برخی رفتارهای خود پی ببریم.

زینب دهقانی
۱۴۰۱/۰۷/۱۱

آنقدر مهم است مطالب که باید اکثریت مطالب را رنگی. کنم،

sina
۱۳۹۹/۰۳/۱۶

مضخرف ترین و غیر علمی ترین کتابی که درباره روانکاوی منتشر شده، نویسندگان گویی یک خط هم از فروید نخوانده اند و مسخره تر اینکه یک به اصطلاح استاد دانشگاه هم بر آن مقدمه نوشته و توصیه اش کرده!

کاربر ۱۹۷۷۷۳۱
۱۳۹۹/۰۳/۱۶

این کتاب خیلی مسخرس فقط خلاصص

به رخ‌کشیدن قدرت و استعدادها، معمولاً نشانهٔ ضعف و کمبود است، زیرا کسی که واقعاً نیرومند است، نیاز به نشان دادن قدرت خود ندارد.
بلبل سرگشته
خودبزرگ‌بینی‌ها و ادعاها و لاف زدن‌ها، همه نمونه‌هایی از تلاش فرد در مخفی ساختن ضعف‌هایش به شمار می‌آیند.
Travis
۱ - لذت بردن از خود: در این مرحله کودک از اعضای بدن خود لذت می‌برد که از بدو تولد تا سن ۲ سالگی ادامه می‌یابد. ۲ - عشق ورزیدن به خود: که سن ۲ تا ۴ سالگی را در بر می‌گیرد. ۳ - عشق به پدر و مادر: که از سن ۴ تا ۷ سالگی است. ۴ - مرحلهٔ نهفته : در این مرحله انگیزه و هدف مشخصی برای محبت وجود ندارد و از سن ۷ تا ۱۲ سالگی است. ۵ - عشق ورزیدن به همجنس یا جنس مخالف: که از ۱۲ تا ۱۶ سالگی به بعد آغاز می‌گردد. با توجه به مراحل فوق مشخص می‌شود کسی که از مرحلهٔ "عشق ورزیدن به خود" نگذشته باشد، شور جنسی او در این مرحله متوقف شده است.
طاقچه طاها و بدرالله
به طور مثال زنی که انگیزهٔ مادری‌اش در دورهٔ کودکی توسط انگیزهٔ قدرت‌طلبی‌اش سرکوب شده است، حتی اگر بعدها بتوان انگیزه را در او ایجاد کرد، مادر شایسته‌ای نخواهد بود.
طاقچه طاها و بدرالله
بسیاری از جنبش‌های سیاسی و اجتماعی نیز حاصل رویاها و خیالپردازی‌های فیلسوفان رنج‌دیده‌اند؛ بنابراین خیالبافی تنها برای تسکین و آرامش فرد نیست بلکه می‌تواند به سازندگی و نبوغ اجتماعی نیز کمک کند.
Travis
با آن که «من» شخص نمی‌گذارد که افکار آزاردهنده و ناخوشایند به خودآگاه راه پیدا کند، اما همان‌طور که هر گاز فشرده شده‌ای از اولین شکاف ممکن بیرون می‌جهد، به همان شکل هم افکار سرکوب شده به دنبال مسیری برای راهیابی به دنیای خودآگاه هستند.
Travis
بازی و هنر و حتی رویا، پدیده‌هایی هستند که به واسطهٔ آن‌ها تمام تمایلات سرکوب شده، با اشکال متفاوتی جلوه‌گر شده و برآورده می‌گردند.
Travis
انسان به ندرت متوجه می‌شود که تمام فعالیت‌های او در جهت هرگونه خدمات، قدرت لازم را از انگیزه‌ها و تمایلات اولیهٔ خود که مقاصد خودخواهانه‌ای را در پی داشته است، به دست می‌آورد. دانشمندی که در حال تحقیق برای حل همهٔ مشکلات و سختی‌های بشر است نمی‌داند که تلاش‌های او، حس کنجکاوی برتری یافتهٔ درونی اوست.
طاقچه طاها و بدرالله
هیچ کس به اندازهٔ افراد خودنما و متظاهر از عقدهٔ حقارت عذاب نمی‌کشد. او که در مقایسه با دیگران خشن‌تر و از احساسات به دور است، از همه احساساتی‌تر است.
عـلـے و فاطمه
وجه اختلاف مکانیزم سرکوبی و منع را این‌گونه می‌توان بیان داشت که درسرکوبی شخص به عمل رخ‌داده آگاهی ندارد، زیرا واپس‌زدن واکنشی است ناخودآگاهانه، اما منع اقدامی است کاملاً ارادی و هوشیارانه. به عنوان مثال زمانی که تصمیم می‌گیریم به جای رفتن به گردش و تفریح به دروس عقب‌افتاده بپردازیم، میل به تفریح و گردش را منع کرده‌ایم، اما آن را سرکوب نساخته‌ایم؛ اما اگر این میل آن‌چنان بازداشته شود که حتی دیگر خود شخص نیز از وجود آن بی‌اطلاع باشد و آن را انکار کند، می‌توان اظهار داشت که این میل را در خود سرکوب کرده است. معمولاً آن‌چه را که شخص سرکوب ساخته و از خودآگاه خود دفع می‌کند، موضوعی آزاردهنده است و واپس زدن آن، به دلیل ایجاد آرامش روحی و روانی انجام می‌گیرد. اما در عمل منع، شخص به منظور پرهیز از سرزنش و تقبیح جامعه و احساس گناه و عذاب وجدان، آگاهانه به مخفی ساختن برخی از اندیشه‌ها و رفتارهای خود می‌پردازد.
esrafil aslani
درون افکنی زمانی شدت می‌یابد که انسان آن چه را که دوست می‌دارد از دست بدهد. در این مورد فرد، تصور ذهنی آن چه از دست داده را در روح خود جذب کرده و آن را به عنوان جزئی از «من» می‌پذیرد.
Travis
در حقیقت در فراسوی شکوفایی هر قهرمان، کمبودها، تحقیرها، محرومیت‌ها و آمال ناکام‌ماندهٔ طرفداران آن‌ها پنهان شده است.
nasim
در واقع می‌توان بیان داشت که هیچ عذابی دردناک‌تر از این نیست که عقیده شخصی یک فرد مورد قبول اجتماع نباشد و هیچ تنبیهی سخت‌تر از این نیست که کل اجتماع او را به باد انتقاد بگیرند.
Rao
- جبران از طریق همدردی کردن زمانی که یک انسان از کمبود ارزش خویش در عذاب باشد، می‌کوشد تا با کسانی رابطه برقرار سازد که همانند او از همین احساس بی‌ارزش در رنج باشند؛ بنابراین گروه‌هایی تشکیل می‌شوند که در بدبختی و شکست خویش با هم اشتراک‌نظر دارند. هر یک از افراد گروه با تکیه به گروه خود، خود را التیام می‌بخشد و از این راه تا حدودی امنیت را برای خود فراهم می‌آورد. افراد یک گروه با مشاهدهٔ بدبختی یکی از اعضاء، شرایط وخیم زندگی خود را آسان‌تر می‌بینند و با همدردی کردن با وی، خود را تسکین می‌دهند و با دلسوزی به یاری او می‌شتابند.
turkan
قهرمان برای انسان محبوبیت دارد، زیرا قادر بوده به تمایلات ناکام ماندهٔ طرفداران خود جامهٔ عمل بپوشاند.
nasim
یک هنرمند واقعی پیش از هر چیز قادر است رویاپردازی در بیداری خود را سازماندهی کند و انعکاس این رویا، سرچشمهٔ لذتی برای دیگران گردد.
Travis
هنر و تمام آن چه از آن پدید می‌آید حاصل "برتری" ناکامی‌هاست؛ راهی که هنرمندان برای التیام بخشیدن به دردهای جانسوزشان انتخاب می‌کنند. نقاشی، شعر و ادبیات، موسیقی، تئاتر، مجسمه سازی و هنرهایی از این قبیل، هنرهایی هستند که به واسطهٔ آرزوهای سرکوب شدهٔ هنرمندان به وجود آمده‌اند.
Travis
خودکشی انگیزه‌های گوناگونی دارد از قبیل جلب توجه، انتقام‌جویی، خودنمایی، دستیابی به شهرت، فشارهای اقتصادی یا اجتماعی و امثال آن؛ اما با وجود عوامل مرتبط در آن، نمی‌توان کیفیت روانی شخصی که مرتکب خودکشی شده است، نادیده گرفت. در واقع آن فرد تحت فشارهای روحی و روانی، برای فرار از تمام این فشارها، از بین راه‌حل‌های مختلف، خودکشی را برمی‌گزیند. در حقیقت خودکشی آخرین راه حل برای کسی است که توانایی مقاومت در برابر استرس‌ها و نگرانی و هیجانات روحی و ناملایمات زندگی را ندارد.
Golnaz Javaheri
مکانیزم تثبیت همهٔ بخش‌های شخصیت فرد، از همان آغاز طفولیت باید با تغیرات تدریجی سیر تکاملی را طی کند. به روند رشد شخصیت که فرد بالغ را در برخی موارد نابالغ نشان می‌دهد، تثبیت گفته می‌شود. نظریات مختلفی در مورد علت اصلی این پدیده وجود دارد. برحسب یکی از نظریه‌های معتبر، تثبیت به علت تجربه‌ای است که شخص از ارضای شدید تمایلات خود به دست آورده و اینک به راحتی نمی‌تواند از آن بگذرد. ناکامی و سرکوب کردن شور جنسی در طول مراحل تکامل، «تثبیت شور جنسی» گفته می‌شود. به عقیدهٔ روانکاوان این شور جنسی باید در مراحل مختلف زندگی، به ترتیب مدارجی را پشت سر گذارد: ۱ - لذت بردن از خود: در این مرحله کودک از اعضای بدن خود لذت می‌برد که از بدو تولد تا سن ۲ سالگی ادامه می‌یابد.
طاقچه طاها و بدرالله
خودبزرگ‌بینی‌ها و ادعاها و لاف زدن‌ها، همه نمونه‌هایی از تلاش فرد در مخفی ساختن ضعف‌هایش به شمار می‌آیند.
nourix

حجم

۱۲۴٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۲۲ صفحه

حجم

۱۲۴٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۲۲ صفحه

قیمت:
۳۵,۰۰۰
۲۴,۵۰۰
۳۰%
تومان