دانلود و خرید کتاب صوتی صید ماهی بزرگ
معرفی کتاب صوتی صید ماهی بزرگ
کتاب صوتی صید ماهی بزرگ با عنوان فرعی «مراقبه، هشیاری و خلاقیت» اثر دیوید لینچ کارگردان شهیر آمریکایی است. این کتاب که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد، مجموعهی رازها و روشهای لینچ در رسیدن به ایدههای بینظیر سینمایی اوست. کتابی که از نقش عجیب و پررنگ مراقبه در زندگی لینچ، از حل مسائل و معضلات تا ایدهپردازی و خلاقیتش پرده برمیدارد. صید ماهی بزرگ کتابی جذاب با فصلهای کوتاه و پر از جزئیات است که خواننده را تا پایان با خود میکشاند. انتشارات ماهآوا نسخه صوتی این اثر را با ترجمه علیظفر قهرمانینژاد و با صدای رضا عمرانی منتشر کرده است. این کتاب صوتی را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب صوتی صید ماهی بزرگ
کتاب صوتی صید ماهی بزرگ؛ مراقبه، هشیاری و خلاقیت، نوشتهی دیوید لینچ، کارگردان بزرگ و صاحبسبک آمریکایی است. این کتاب درواقع خودزندگینامهی لینچ است. او بهعنوان یکی از منحصربهفردترین فیلمسازان از چگونگی رسیدن به ایدههایش گفته است. ایدههایی که به ماهی بزرگ تشبیه کرده است که دستیافتن به آنها را جز با شیرجهی عمیق به درون بهدست نمیآید. شیرجهای به ناخودآگاه که بسیاری از نظر تئوری به آن پرداختهاند؛ اما دیوید لینچ تجربههای ارزندهی خود را در این زمینه در اختیار مخاطبانش قرار داده است.
نکتهی قابلتأمل کتاب صید ماهی بزرگ، تأکید لینچ به نقش مراقبه در زندگی است. او نهتنها در صید ایدههای میلیوندلاریاش از این روش بهره برده که بسیاری از مشکلات خود را نیز با آن درمان کرده است. او هم (احتمالا مانند بسیاری از ما) نگاه مثبتی به مراقبه نداشت ، اما به توصیهی خواهرش با این روش آشنا شد و زندگیاش را به کمک آن دگرگون کرد. او اولین اثر مراقبه در زندگی خود را کنترل خشم میداند. خشمی که تا پیش از آن هرروزه به همسرش روا میداشته و رفع آن پس از مراقبه تعجب همسرش را نیز در پی داشته است. کتاب صید ماهی بزرگ را علیظفر قهرمانینژاد به فارسی برگردانده و نشر بیدگل به چاپ رسانده است. نسخهی صوتی آن نیز با صدای رضا عمرانی و بههمت نشر ماهآوا منتشر شده است.
دیوید لینچ، آنچنان که در کتاب صوتی صید ماهی بزرگ گفته، در کودکی به علم علاقهمند بود. علاقهای تحت القائات خانواده و جامعه که در روزگار کودکی او عجیب هم نبود. او در این اثر شرح میدهد که چگونه با نقاشی آشنا شد. آشنایی با این هنر و علاقهی عمیق او به نقاشی، ذهن و ضمیر او را با «تصویر» و کار تصویری مأنوس کرد. لینچ برخلاف بیاعتنایی اولیهاش به حوزهی سینما، طی یک اتفاق به این عرصه جذب شد. اتفاقی که با خلق یک اثر آغاز شد و تا آفرینش آثار سینمایی ماندگار در سالهای بعد ادامه یافت. خواندن این سیر هنری از قلم گزیدهگو و جزئینگر این کارگردان بزرگ بسیارلذتبخش است.
خرید و دانلود کتاب صوتی صید ماهی بزرگ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب صوتی صید ماهی بزرگ را به علاقهمندان سینما، مخاطبان کتابهای خودزندگینامه و توسعهی فردی و کسانی که در پی ارتقای خلاقیت و تبدیل ایدههای خود به اثر خود هستند، پیشنهاد میکنیم.
چرا باید کتاب صوتی صید ماهی بزرگ را بشنویم؟
در کتاب صوتی صید ماهی بزرگ، دیوید لینچ، یکی از خلاقترین و متفاوتترین کارگردانان سینما، از راههای پرورش خلاقیت و صید ایدهها از اعماق ناخودآگاه میگوید. کتابی با فصلهای متنوع که ترکیبی از خودزندگینامه، راههای ایدهپردازی و نقش مراقبه در زندگی نویسنده است و اثری چندژانری و پر از جزئیات است.
درباره دیوید لینچ
دیوید لینچ کارگردان، نویسنده و هنرمند تجسمی اهل آمریکا است. او در بیستم ژانویهی ۱۹۴۶ در مونتانا به دنیا آمد. پدرش دونالد لینچ پژوهشگر علمی و مادرش ادوین معلم انگلیسی بود. لینچ در خانوادهای پروتستان بزرگ شد و البته فضا برای پرورش خلاقیت او مهیا بود. او در کودکی به علم علاقه داشت اما بهتدریج بهسمتوسوی هنر کشیده شد. لینچ تحصیلاتش را در نقاشی آغاز کرد و در این حوزه مشغول به کار و خلق شد، اما بهطور اتفاقی به سینما تمایل پیدا کرد.
اولین فیلم لینچ باعنوان «کله پاککن» در سال ۱۹۷۷ اکران شد. او در کارش سبکی متفاوت و سورئال داشت و با وجود تفاوتش با جریان غالب سینما، توانست استقبال چشمگیری از مخاطبان عام برانگیزد. فیلمهای بهیادماندنی سینما مثل «بزرگراه گمشده»، «مرد فیلمنما»، «از تهدل وحشی»، «داستان استریت»، «جادهی مالهالند»، «مخمل آبی» و سریال «توئین پیکس» عنوان مهمترین آثار نمایشی دیوید لینچ است. او علاوهبر نامزدی چندباره در اسکار، برندهی نخل طلای کن شد و نشان لژیون دونور دولت فرانسه را نیز دریافت کرد. لینچ در کسوت نویسندگی نیز ظاهر شده و «صید ماهی بزرگ»، «تصاویر»، «شجرهنامهی درد»، «طراحی برنامه درسی کلاس» و «مطالعات موردی در آموزش» عناوین برخی از مهمترین کتابهای اوست.
عنوان اصلی کتاب چیست؟
عنوان اصلی این کتاب، Catching the Big Fish: Meditation, Consciousness, and Creativity است.
کتاب صوتی صید ماهی بزرگ مناسب کدام ردهی سنی است؟
کتاب صوتی صید ماهی بزرگ مناسب ردهی سنی بزرگسال است. طیف وسیعی از نوجوانان تا مشتاقان بزرگسال سینما از شنیدنش لذت خواهند برد.
نکات و پیامهای کلیدی هر فصل کتاب
کتاب صوتی صید ماهی بزرگ از حیث اختصار فصلها و نغز و پرنکته بودنش استثنایی است. لینچ در این کتاب به نقش مراقبه بهعنوان راهی برای رسیدن به صلح با خود، شناخت خود و رسیدن به خلاقیت تأکید کرده است. شرح نقش مراقبه از آغازین فصل کتاب تا پایان دیده میشود. لینچ به موانع خلاقیت و سرزندگی نیز اشاره کرده است که «اعتیاد» احتمالا مهمترین آنهاست، تجربهی تلخی که او خود نیز مدتی کوتاه با آن درگیر بوده است. دستوپنجه نرمکردن او با محدودیتها، نقش طبیعت در زندگیاش و راهگشایی پیوند مداوم با طبیعت در حل مشکلات روحی و رفع تاریکیهای ذهن او، چگونگی برخورد با شکستها و حفظ تعادل در پیروزی، نقش آموزش و شفقت و تجربههایی ارزشمند اینچنینی لینچ در جایجای کتاب به چشم میآید. اما تنوع کتاب صوتی صید ماهی بزرگ بیش از اینهاست، او در فصلهایی جداگانه دربارهی فیلمها و سریالهایش، روابط یا دیدارهای بهیادماندنیاش با کارگردانان بزرگی همچون فلینی و کوبریک، عناصر و عوامل ساده اما تعیینکننده در فیلمسازی و بسیاری نکات پراکنده اما قابلتأمل دیگر سخن گفته است.
نظرات افراد و مجلههای مشهور دربارهی کتاب و نویسنده
دیوید لینچ بیشک یکی ازمهمترین کارگردانان سینماست و جوایز سینمایی رنگارنگی را از قبیل «اسکار» (افتخاری)، «نخل طلای کن» و «سزار» دریافت کرده است. او همچنین مفتخر به دریافت نشان «لژیون دونور» فرانسه شده است. کتاب صید ماهی بزرگ نیز با نقدها و مرورهای مثبت متعدد و البته مخالفت بعضی منتقدان همراه بوده است. «آن پاورز» نویسنده و منتقد آمریکایی در مقالهای که توسط «لسآنجلس تایمز» منتشر شد، این کتاب را خلاقانه و لحنش را عامیانه و مستقیم توصیف کرده است. نشریهی «ورایتی» در مروری با استقبال از کتاب صید ماهی بزرگ، آن را کتابی خلاقانه با لحنی که بهطرزی شگفتانگیز ملایم است، خوانده؛ کتابی که با وجود بیان دقیق اصول مراقبه، قصد تبلیغ آن را برای مخاطب عام ندارد. «گودریدز» در مروری که از این کتاب منتشر کرده است آن را شرح لینچ برای تبدیل ایده به اثر توصیف کرده و برای دو گروه بسیار جذاب خوانده است: یکی طرفداران سرسخت لینچ که مشتاقاند درک بهتری از دیدگاههای شخصی او داشته باشند و دوم کسانی که در پی رشد خلاقیت خود هستند.
درباره علیظفر قهرمانینژاد؛ مترجم
علیظفر قهرمانینژاد، کارگردان تئاتر و فیلم کوتاه، بازیگر و مترجم ایرانی، متولد سال ۱۳۵۴ در شهر سقز است. او دورهی کارشناسی خود را در دانشکدهی هنرهای زیبا و کارشناسیارشد در رشتهی کارگردانی سینمای دانشکدهی سینما-تئاتر دانشگاه هنر تهران گذراند. او علاوهبر کارگردانی و بازیگری تئاتر، داوری بسیاری از جشنوارههای کشوری تئاتر را برعهده داشته است. از قهرمانینژاد ترجمهی کتابهای مهمی، عموما در حوزهی نمایش، منتشر شده است، «بوطیقای سینما»، «سینمای فانتزی»، «مقدمهای بر تئوری/تئاتر»، «تحلیل (فرمالیستی) متن نمایشی»، «تئاتر قانونگذار»، «آدمی همان است که میخواند» و «صید ماهی بزرگ» از آن شمارند.
بخشی از متن کتاب صید ماهی بزرگ
«فرانسوی ها را دوست دارم. آنان عاشقان و حامیان سینه چاک سینما در جهان اند. واقعاً از فیلم سازها و حقوق آنان حمایت می کنند و به تدوین نهایی به دست خودِ فیلم ساز باور دارند. بسیار خوش شانس بوده ام که برخی شرکت های فرانسوی پشتیبانم بوده اند.
اما همیشه این طور نبوده است. وقتی فیلم دیون را ساختم، حق فا ین کات اش را نداشتم. تجربهٔ بسیار غم انگیزی بود، زیرا حس می کردم اصولم را زیر پا گذاشته ام، و از آن مهم تر اینکه فیلم در گیشه نیز شکست خورد. اگر کاری را انجام دهی که به آن باور داری و شکست بخوری، همچنان پیش خودت سربلندی. ولی اگر به کارت باور نداشته باشی و شکست بخوری، مثل این است که دو بار بمیری. فوق العاده غم انگیز است.
بسیار بیمعنی است که فیلم ساز نتواند فیلمش را آن طور که می خواهد بسازد، گرچه این امر در این حرفه کاملاً عادی است.
من از نقاشی به سینما آمدم و یک نقاش هیچ یک از این نگرانی ها را ندارد. نقاش نقاشی می کند. کسی نمی آید به او بگوید «باید آن رنگ آبی را عوض کنی». مسخره است اگر تصور کنیم دخالت کسی در فیلم معنای خاصی به آن می بخشد. اگر به تو حق فیلم ساختن داده اند، باید این حق را نیز به تو بدهند تا آن طور که می خواهی فیلمت را بسازی. فیلم ساز حق دارد در مورد هر عنصر، هر واژه، هر صدا و هر آنچه در زمان کار پیش می آید تصمیم بگیرد، وگرنه کارش انسجام پیدا نمی کند. شاید فیلمت خوب از کار درنیاید، ولی دست کم این اتفاق به دست خودت افتاده است.
از این لحاظ، فیلم دیون برای من شکست بزرگی بود. می دانستم اگر حق تدوین نهایی را واگذار کنم، دچار دردسر خواهم شد. امید داشتم نتیجه بدهد، ولی نداد. حاصل کار چیزی نشد که می خواستم و این غم انگیز است.
اما نکتهٔ مهم این است؛ وقتی مراقبه کنی و درونت لبریز از سعادت شود، دیگر تجربه ای از این دست آن چنان برایت دردناک نخواهد بود. می توانی با آن مواجه شوی و آن را تاب آوری، گرچه این تجربه افراد زیادی را از پا درآورده و کاری کرده که دیگر میل به فیلم ساختن نداشته باشند.»
زمان
۲ ساعت و ۴۹ دقیقه
حجم
۱۵۷٫۱ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۲ ساعت و ۴۹ دقیقه
حجم
۱۵۷٫۱ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
افرادی که رشته سینما میخونن صد البته خیلی بیشتر از سایرین از شنیدن این کتاب لذت می برند، اما برای من خالی از لطف نبود چند نکته جالب و مهم رو ازش یاد گرفتم و از خوانش آقای عمرانی لذت
کتاب فوقالعاده بود از هر نظر . نه فقط برای اهالی سینما. برای همه عالی
این کتاب رو به شکل چاپیش دارم. دوستانی که می گن کتاب های بهتری برای دانشجویان سینما و فلان هست، این کتاب یک کتاب تخصصی نیست و قرار هم نیست تخصصی رو انتقال بده لزوما یا صرفا. بیشتر در رابطه
کتاب مفیدی هست حتی برای افرادی که تخصصی در سینما ندارن. جالب بود بدونم آدمی مثل لینچ چقدر اهل مراقبه و مکاشفه است و چطور از این راه زندگی و کارشو بهتر کرده.
لینچ یکی از کارگردانای مورد علاقه منه. مصاحبههاش همیشه برام جذاب بوده اما این کتاب خیلی خستهکننده بود. با وجود علاقهم به فیلم و فیلمسازی و سبک لینچ باید برخلاف دوستانی که گفتن شاید این کتاب برای کسانی که تو
خلاصه کتاب،گوشه هایی از عرفان هندی- بودایی و مقداری خاطرات از فیلمهایی که نویسنده ساخته. واقعا مزخرف بود. شاید به درد هنرجویان رشته ی سینما بخوره ولی برای مخاطب عام فاقد جذابیت هست.