دانلود و خرید کتاب هنر عشق ورزیدن اریک فروم ترجمه شهناز کمیلی‌زاده
تصویر جلد کتاب هنر عشق ورزیدن

کتاب هنر عشق ورزیدن

معرفی کتاب هنر عشق ورزیدن

کتاب هنر عشق ورزیدن نوشته اریک فروم است که با ترجمه شهناز کمیلی‌زاده منتشر شده است. کتاب هنر عشق ورزیدن در کنار کتاب انسان در جستجوی معنا دو کتاب روان‌کاوی هستند که مقابل نظریات فروید ایستاده‌اند و از عشق و معنا سخن می‌گویند.

درباره کتاب هنر عشق ورزیدن

نام اریک فروم در متون دانشگاهی روان‌شناسی علمی کم‌تر دیده می‌شود و این وجه از آثارش، دست‌کم در حوزه‌ی روان‌شناسی، آن‌چنان پررنگ نبوده است که نویسندگانِ این متون را وادار کند تا او را در کنار سایر روان‌تحلیل‌گران منتقد فروید که بر آزادی و اخلاق و وجوه معنوی انسان تأکید می‌کنند، قرار دهند. با این حال اهمیت فروم در جایی خارج از متون دانشگاهی، یعنی در قلب مردم و مخاطبان آثارش تعریف می‌شود. او هم مثل ویکتور فرانکل، علیه فروید شورید و کتابی نوشت که ریشه‌هایش در اعماق روان‌تحلیل‌گری است و سرشاخه‌هایش در قلب و ذهن مردم. هنر عشق ورزیدن یک دهه بعد از جنگ جهانی دوم منتشر شد و از آن زمان تا کنون، بسیار خوانده شده است. فروم در این کتاب تلاش کرده است عشق را از مفهومی بسیار دور از دسترس و مبهم، به مفهومی قابل توصیف و قابل آموزش، درست مثل یک هنر تبدیل کند. او عشق را «یگانه پاسخ کافی و عاقلانه به مسأله‌ی هستی انسان» می‌داند و بعد از تشریح وجوه نظری آن، روش‌ها و نکات بسیار مهمی برای تمرین عشق ورزیدن ارائه می‌دهد.

مطالعه‌ی این کتاب برای کسی که انتظار دارد به دستور‌العمل ساده‌ای در راستای هنر عشق ورزیدن دست یابد، تجربه‌ی ناامید کننده‌ای خواهد بود. به عکس، در این کتاب نشان داده خواهد شد که عشق، احساسی نیست که هر کس ـ فارغ از میزان بلوغ و پختگی خود ـ به‌سادگی به آن دست یابد. هدف این است که خواننده با مطالعه‌ی این کتاب متقاعد شود در صورتی که جهت تکامل تمامی ابعاد شخصیتی خود با جدیت تلاش نکند و خود را به سطح و موقعیت سازنده‌ای نرساند، همه‌ی تلاش‌هایش برای دستیابی به عشق محکوم به شکست خواهد بود.

خواندن کتاب هنر عشق ورزیدن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به روان‌کاوی پیشنهاد می‌کنیم.

درباره اریک فروم

اریش یا اریک فروم ۲۳ مارس ۱۹۰۰ در فرانکفورت متولد شد. اریک فروم روانکاو، جامعه‌شناس آمریکایی-آلمانی‌تبار، روان‌شناس اجتماعی بلندآوازهٔ مکتب فرانکفورت و همچنین یک سوسیال دموکرات و از برجسته‌ترین فیلسوفان مکتب اومانیستی است. اریک فروم تحصیلات خود را در دانشگاه‌های هیدلبرگ و مونیخ و انستیتو روانکاوی برلین ادامه داد.

بعد از ظهور نازیسم در آلمان به ژنو رفت و سرانجام در سال ۱۹۳۴ به آمریکا مهاجرت کرد و تابعیت این کشور را پذیرفت و در دانشگاه کلمبیای نیویورک مشغول به فعالیت شد، سپس به مکزیک رفت و در دانشگاه مستقل ملی مکزیک کرسی روانکاوی را تأسیس کرد. فروم در انتهای عمر خویش به سوئیس رفت و در ۱۸ مارس ۱۹۸۰ درگذشت. بسیاری از آثار اریک فروم به فارسی ترجمه شده‌اند که از میان آن‌ها می‌توان به هنر عشق‌ ورزیدن، به نام زندگی، هنر بودن، روانکاوی و ادیان و گریز از آزادی اشاره کرد.

فروم در بسیاری از آثارش سعی کرده تا بتواند ارتباطی متقابل بین روانشناسی و جامعه‌‌شناسی برقرار کند.

بخشی از کتاب هنر عشق ورزیدن

آیا عشق ورزیدن هنر محسوب می‌شود؟ اگر پاسخ مثبت است، پس دستیابی به آن به آگاهی و تلاش نیاز دارد. یا این‌که عشق، احساس دلپذیر و خوشایندی است که تجربهٔ آن بستگی به اقبال فرد دارد و اگر بخت با او یار باشد، به آن دست می‌یابد؟ مباحث این کتاب کوچک بر اساس نخستین پرسش است، ولی امروزه بیش‌تر مردم قطعا ًمورد دوم را می‌پذیرند.

منظور این نیست که مردم عشق را بی‌اهمیت قلمداد می‌کنند. آن‌ها تشنهٔ آنند. فیلم‌های عاشقانهٔ غم‌انگیز یا شاد بی‌شماری را تماشا می‌کنند و به صدها ترانهٔ مبتذل عاشقانه گوش می‌دهند، با این حال به‌ندرت به فکر کسی خطور می‌کند باید در این زمینه آموزش ببیند. اساس این نگرش مبتنی بر مقدمات متعددی است که به‌تنهایی یا مجموعاً باعث تقویت و تأیید آن می‌شوند. بیش‌تر مردم در مقولهٔ عشق بیش از این‌که به عشق ورزیدن بیندیشند یا ظرفیت مهرورزی داشته باشند، به دنبال این هستند که مورد عشق و علاقهٔ دیگران واقع شوند. از این رو مشکل آن‌ها این است که چه کنند تا دیگران دوست‌شان داشته باشند و موجودی دوست‌داشتنی به نظر بیایند. آن‌ها برای دستیابی به این هدف، راه‌های گوناگونی را دنبال می‌کنند. راهی که عمدتا ًمردها انتخاب می‌کنند، این است که به اقتضای شرایط اجتماعی خود صاحب قدرت و ثروت شوند. راهی که زن‌ها به آن متوسل می‌شوند، زیبایی اندام است. آن‌ها سعی می‌کنند با شیک‌پوشی و برازندگی مورد توجه قرار گیرند. روش‌های دیگری که زن‌ها و مردها به طور مشترک از آن‌ها استفاده می‌کنند عبارتند از: رفتارهای خوشایند، سخنان دل‌انگیز و گفت‌وگوهای جالب، فروتنی، کمک به دیگران و خودداری از رنجاندن اطرافیان. بیش‌تر روش‌هایی که افراد برای محبوب شدن انتخاب می‌کنند، راه‌هایی هستند که برای کسب موفقیت، جلب دوستی و نفوذ در دل مردم توصیه می‌شود. در حقیقت آن‌چه بیش‌تر مردم در فرهنگ ما از محبوب بودن درک می‌کنند، ترکیبی است از مورد قبول عامه بودن و جذابیت جنسی.

دومین منطق پشت این استدلال که در مقولهٔ عشق نیازی به یادگیری وجود ندارد، این است که همگان تصور می‌کنند مسألهٔ عشق فقط در یافتن معشوق خلاصه می‌شود و استعداد و توانایی و لیاقت در این میان نقشی بازی نمی‌کند. مردم فکر می‌کنند دوست داشتن ساده و راحت است و آن‌چه آن را دشوار می‌کند، یافتن معشوقی مناسب یا محبوب واقع شدن است. این طرز تفکر دلایل بی‌شماری دارد. دلایلی که از گسترش جامعهٔ نوین امروز ناشی می‌شود. یکی از این دلایل، تغییر و تحولی بزرگ در زمینهٔ انتخاب معشوق در قرن بیستم بود. 

Hanieh Mohamadi
۱۴۰۰/۱۱/۱۲

کتاب انواع عشق رو به خوبی توضیح داده و مطالب خیلی روان و خوب منتقل شده، درکل لذت بردم از خوندنش

الهه
۱۴۰۰/۰۵/۲۶

ترجمه روان بود.من فکر میکنم نوشته های این کتاب خودش یه جاهایی خودشو نقض میکنه.شاید باید دوباره بخونم که بهتر درک کنم .

Malihe Kord
۱۴۰۰/۰۳/۲۲

ترجمه عالی 👌

mahmadikhah
۱۴۰۰/۱۱/۱۱

بنظرم عالی بود

محمد تقی پور
۱۴۰۳/۰۴/۳۰

سلام مطالب خوبی داشت نیاز هست که بیش از یک بار خونده بشه و سطحی نباید ازش گذشت

ایزد
۱۴۰۳/۰۶/۰۴

عشق شکل‌های مختلفی داره که نویسنده سعی کرده به آن‌ها بپردازه. چیزی که جای تحسین داره اینه که نگرش به عشق نه خیلی خشک بیان شده، و نه بیش از حد پرشور و رویایی؛ بلکه کاملا عمیق و واقع‌گرایانه. ترجمه هم بسیار

- بیشتر
bettie
۱۴۰۱/۰۱/۱۱

هیچی نفهمیدم😂

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۳۹٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۵۲ صفحه

حجم

۱۳۹٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۵۲ صفحه

قیمت:
۳۵,۰۰۰
۲۴,۵۰۰
۳۰%
تومان