کتاب هنر عشق ورزیدن
معرفی کتاب هنر عشق ورزیدن
به نظر شما عشق ورزیدن یک هنر است؟ اگر از من بپرسید میگویم بله و برای همین هم نیاز به یادگیری مهارت و اصولهایی دارد که در کتاب هنر عشق ورزیدن اثر اریک فروم آنها را آموزش میبینیم.
این کتاب در سال 1956 نوشته شده است و به ما آموزش میدهد که عشق ورزیدن هم مانند هنرهای دیگر نیاز به یادگیری و تمرین دارد، اریک فروم در کتابش انواع عشق را معرفی کرده است و خطرات جامعهی سرمایهگذاری برای عشق را نیز توصیف کرده است. تفاوت میان عشق مادرانه و پدرانه، تاثیر این جامعه بر توانایی عشق ورزیدن همگی ما و دلیل توصیف عشق به نواختن ساز را نیز تشریح کرده است.
درباره کتاب هنر عشق ورزیدن
بیشتر انسانها در جامعه معتقدند که عشق مثل رعد و برقی که انتظارش را ندارید بر سرتان میآید و وقتی به خودتان میآیید در عواطف پرشور خود زندانی شدهاید که چارهای جز اینکه آن را عشق بنامید ندارید، ولی به نظر شما هر احساسات زودگذری را میشود عشق نامید؟ یا بهتر است این سوال را طور دیگری بیان کنم، آیا عشق خیلی ناگهانی و بدون اختیار ما اتفاق میافتد یا برای رسیدن و به دست آوردنش باید تلاش کرد؟ جواب این سوالات و پرسشهای مشابه با موضوع عشق را اریک فروم در کتابش داده است.
او اعتقاد دارد عشق ورزیدن مانند مهارتی است که شما برای یادگرفتنش باید آموزش ببینید و راههایی برای چگونه عشق ورزیدن را در این کتاب توضیح داده است. در مقدمهی کتاب بر این نکته تاکید میکند، مهارتهایی که مربوط به بروز احساسات عاشقانه است رابطهای بسیار نزدیک با سطح رشدی شخصیت انسان دارد و برای همین ما برای اینکه این هنر را به خوبی یاد بگیریم باید تلاش کنیم که جنبههای شخصیتی دیگر خود را نیز بالا ببریم، چون بنا بر سخن اریک فروم عشق جواب ما به همهی معمای هستی انسانی است، او همچنین در این کتاب انواع احساسات عاشقانه را تقسیم کرده و در طول کتاب فرق بین عشق والدین به فرزند، عشق فرزند به پدر و مادرش، عشق برادرانه، عشق جنسی و ... را مشخص کرده است.
و در آخر کتاب هنر عشق ورزیدن خلاصهای از نگاه عمیق انسان بزرگی است که در طول زندگی خود هیچ دغدغهای به جز ترویج انسانیت نداشت است، ولی نباید فکر کنیم پس از خواندن این کتاب به راحتی میتوانیم عشق بورزیم.
چرا باید کتاب هنر عشق ورزیدن را مطالعه کنیم؟
کتاب هنر عشق ورزیدن حاصل بررسی اجزا متفاوت عشق است ودر این کتاب به چگونگی عشق ورزیدن اشاره میکند و ما را با انواع سطوح عشق آَشنا میکند، البته امکان دارد اشکال متفاوت آن را تجربه کرده باشیم و بقیهی اشکال معرفی شده ممکن است برایتان جدید باشد. این کتاب مهارت عشق ورزیدن شما را قوی کرده و آن را به طور درست به شما یاد میدهد.
خواندن این کتاب را به چه کسی پیشنهاد می کنیم؟
اگر به یادگیری مطالبی که دید جدیدی دربارهی موضوع مهم عشق به شما میدهد، علاقه دارید این کتاب را به شما پیشنهاد میکنم.
درباره اریک فروم
اریک فروم روانکاو، جامعهشناس آمریکایی_آلمانی و روانشناسی معروف و از برجستهترین فیلسوفان مکتب اومانیستی و یک سوسیال دموکرات است که متولد 23 مارس سال 1900 در آلمان است.
تحصیلاتش را در دانشگاههای هیدلبرگ و مونیخ و انستیتو روانکاوی برلین ادامه داد و بعد از ظهور نازیسم در آلمان به ژنو رفت و در سال 1934 به آمریکا مهاجرت کرد و تابعیت کشور را قبول کرد و در دانشگاه کلمبیای نیویورک شروع به ادامهی تحصیل کرد و بعد به مکزیک رفت و در دانشگاه مستقل ملی مکزیک و روانکاوی را تاسیس کرد و آخر عمرش به سوئیس رفت ور در سال1980 درگذشت.خر
او در تمام آثارش تلاش کرد تا ارتباط دوسویه جامعه و روانشناسی را توضیح بدهد و اعتقاد داشت برای رسیدن به یک جامعهی معقول با استفاده از اصول روانکاوی برای بهبود مشکلات و بیماری های فرهنگی و اجتماعی انسان موثر خواهد بود. اریک فروم یکی از مهمترین نظریهپردازان آلمانی به شمار میرود، او اعتقاد داشت چیزی که بر شخصیت انسانها تاثیر میگذارد نیروهای غریزی زیستی نبوده، بلکه عناصری مثل عناصر اجتماعی و فرهنگی تاثیر دارد و همینطور انسانها در طول تاریخ به تکامل رسیدهاند. او همچنین اعتقاد داشت اختلافات شخصی ما است که انواع مختلف جوامع رو میسازند و با این حال ما مجبور به رنج کشیدن نیستیم و با کمی آگاهی و تلاش کردن میتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
اریک فروم در کارنامهی ادبی خود بیش از بیست کتاب دارد که بار اول به زبان انگلیسی در آمریکا منتشر و بعدها به زبانهای دیگر از جمله فارسی ترجمه شدهاند. از کتابهای دیگر او میتوان به کتابهای انسان برای خویشتن، پژوهشی در روانشناسی اخلاق، دل آدمی و گرایشش به خیر و شر، آناتومی ویرانسازی انسان و زبان از یاد رفته؛ درک و تعبیر رویا، داستانهای کودکان و اساطیر
فهرست کتاب هنر عشق ورزیدن
اشاره پیشگفتار فصل اول: آیا عشق ورزیدن هنر است؟ فصل دوم: تئورى عشق 1. عشق، پاسخى به معماى وجود انسان 2. عشق پدر و مادر و فرزند 3. معشوقها الف) عشق برادرانه ب) عشق مادرانه پ) عشق جنسى ت) عشق به خود ث) عشق به خدا فصل سوم: عشق و انحطاط آن در جامعه معاصر غرب فصل چهارم: تمرین عشق
بخشهایی از کتاب هنر عشق ورزیدن
بله ممکن است دیگران رفتار ما را نفهمند، اما چه باید کرد!؟ اگر دیگران انتظار داشته باشند که فقط کارهایی انجام دهیم که آنها بفهمند و تصمیم هایی بگیریم که آنها دلیلش را درک کنند، عملا انتظار دارند زندگی، سطح درک آنها و نگاه آنها به زندگی باشیم. بگذار بگویند غیرمنطقی یا ضد اجتماعی هستیم، اما به این میارزد که خودمان باشیم! تا زمانی که رفتار ما و تصمیم های ما به کسی آسیبی نمیزند. ما توضیحی به کسی بدهکار نیستیم؛ چقدر زندگی ها که با این توضیح خواستنها و تلاشهای بیهوده برای قانع کردن دیگران بر باد رفتهاند.
این دومین باره که من این کتاب رو میخونم و باز هم مطالب جدیدی ازش یاد گرفتم. این کتاب دید متفاوت و به مراتب کاملتری از عشق و انسانیت به شما میده . و کاملا با کتاب های روانشناسی زرد( مثل
کتاب هنر عشق ورزیدن عمیقا بر نیاز انسان به خودشناسی تاکید کرده و رشد شخصیت فردی را از جمله ملزومات برای یافتن عشق حقیقی و صلح با جهان دانسته در این کتاب شما ابتدا با مفاهیم عشق و اشتباهات رایج
چه ترجمه ای از این کتاب ( هنر عشق ورزیدن) مناسب و روان هست؟؟
چه عکسِ روی جِلدی ... آدم یادِ سِکانسِ اِحیا شُدَنِ ترینیتی توسطِ نِئو تو فیلم مِتریکس می اُفته 😟💔
اولین سوالی که با خوندن این کتاب به ذهن میاد اینه که اگه قرار نیست درباره عشق ورزیدن توضیح و یا راهکاری ارائه بشه (همونطور که خود نویسنده هم چندبار در کتاب بهش اشاره کرده)؛ دلیل اصرار به نامگذاری کتاب
ارزش خوندن داره ولی هنر عشق ورزیدن رو به شما یاد نخواهد داد چراکه هنری تجربیست و توی کناب و با منطق نمیشه آموزشش داد.
نمیدونم چرا باهاش ارتباط نگرفتم با اینکه کتابیه که خیلی توصیه شده.خیلی کلی گویی کرده و کلش رو میشد تو سی صفحه جمع کرد.
برای منی که کتاب خونی روتازه شروع کردم کتاب خوبی بود کتاب توضیح خوبی راجب عشق میده نه صرفا عشق جنسی وعشق به جنس مخالف بلکه راجب عشق های مختلفی چون عشق مادرانه پدرانه برادراته و...میده ونگاه جالب وعلمی مهمی
بسیار خواندنی 🌱📖
کتاب را تمام کردم و دقیقا همه مطالب را نفهمیدم برخی ادعاهایش نیاز به اثبات دارد، اریک فروم شیوه کتابهایش تحلیلی است، یعنی بر اساس تحلیل شخصی خودش مینویسد، حال میتواند درست یا غلط باشد، در واقع مطالب کتابش بر اساس علوم