تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب معنای زندگی
معرفی کتاب معنای زندگی
کتاب معنای زندگی با نام اصلی The meaning of life یکی از آثار مجموعهی مدرسهی زندگی از آلن دوباتن است. یافتن معنای زندگی شاید سختترین کاری باشد که یک انسان در طول زندگیاش انجام میدهد؛ اما آلن دوباتن در کتاب معنای زندگی کمک کرده است تا این جستوجو به امری آسان بدل شود. گاهی باورهای نادرست و کلیشهایْ زندگی را بر ما سخت میکنند و دنیای پرهیاهو و پرکشمکش امروز بر سردرگمی ما میافزایند. آلن دوباتن در کتاب معنای زندگی بهدنبال فرصتی است تا در زمانی کوتاه و با بیانی مختصر کلیشههای ذهنی را بشکند و راه جدیدی برای یافتن معنای زندگی ارائه دهد. انتشارات میلکان این کتاب در حوزهی فلسفهی مدرن را با ترجمهی هما قناد منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
دربارهی کتاب معنای زندگی اثر آلن دوباتن
سخنرانیها، مقالات و کتابهای زیادی دربارهی معنای زندگی و جستوجوی آن منتشر شده است و به نظر میرسد یافتن معنای زندگی دغدغهی بخش زیادی از جامعهی بشری است. امروزه که زندگی نسبت به دورههای قبلی تاریخ به لحاظ زیستی و فیزیکی راحتتر شده است، ذهن انسانها بیشتر بهدنبال فلسفهی زیستن و یافتن معنای پشت آن میرود. در دنیای انسانهای نخستین هدف یک چیز بود؛ زندهماندن و همان هم معنای زندگی بود. اکنون اما ذهن انسان بسیار پیشرفت کرده، زندگی بسیار متفاوت شده و به همین سبب بشر با سؤالات اساسی بسیاری سروکله میزند. شاید در همان دوران نخستین نیز انسانهایی خیالپرداز بهدنبال معنای زندگی بودهاند و مسیر انسان را به سمتی بردهاند که به امروز برسد.
معنای زندگی بهراستی چیست؟ همهی هشت میلیارد انسان یک معنای زندگی واحد دارند یا باید داشته باشند؟ معنای زندگی تنها رسیدن به موفقیتی چشمگیر، دریافت جایزهای جهانی و ماندگاری در تاریخ است؟ چند درصد از آدمها میتوانند به این اهداف برسند؟ یا شاید معنای زندگی چیزی ماورائی باشد؟ بزرگاندیشیدن اتفاق خوبی است؛ اما گاهی ما را از معناهایی که در زندگی جاریست، غافل میکند. آلن دوباتن در کتاب معنای زندگی از همین معناهای جاری در زندگی میگوید. معناهایی که وجود دارند؛ اما نگاه رو به افق ما نمیگذارد جلوی پا و اطرافمان را ببینیم. نباید از این کتاب انتظار داشته باشید که مشخصاً معنای زندگی را به شما بگوید. معنای زندگی هر کس منحصربهفرد است و به چیزهای مختلفی بستگی دارد. آلن دوباتن در این کتاب معنا را در لابهلای یک زندگی روزمرهی امروزی جستوجو میکند. او تلاش دارد نگاه به زندگی را معنادار کند نه اینکه معنای زندگی را تعریف کند. او راهکارهای عجیب و غریبی برای یافتن و درک معنای زندگی ندارد، بلکه ذهن را سمتوسو میبخشد تا بتواند به لحظهلحظهی زندگی معنا ببخشد. تفکر او در این کتاب نشان میدهد که او به قدرت نگاه و ذهن آدمها باور دارد.
مدرسهی زندگی مؤسسهای است که آلن دوباتن آن را در سال ۲۰۰۸ تأسیس کرده است. آلن دوباتن در این مؤسسه تلاش میکند روانشناسی، فلسفه، ادبیات و هنر را با زندگی روزمرهی مردم گره بزند و از طریق این ابزارها به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کند. کتاب معنای زندگی یکی از کتابهای مدرسهی زندگی است و هدف آن تزریق مفاهیم فلسفی با زبان ساده به زندگی روزمرهی مردم است، بهگونهای که کمکی باشند برای بهبود کیفیت زندگی. آثاری که این مؤسسه منتشر کرده است در سالهای اخیر با استقبال بسیار خوبی روبهرو بودهاند.
خلاصه کتاب معنای زندگی آلن دوباتن
آلن دوباتن در این کتاب زندگی را در هشت بخش عشق، خانواده، کار، دوستی، فرهنگ، سیاست، طبیعت و فلسفه بررسی کرده است. او در این بخشهای اساسی زندگی، معنا را جستوجو کرده است. وی موضوعات مشخصی از این مفاهیم را در کتاب بازگو کرده است؛ برای مثال در بخش فرهنگ به موضوعاتی چون خانه، موسیقی، کتابها، سفر و پوشاک پرداخته است. نگاه متفاوت و مثبت او به هر کدام از این بخشها تعدادی از کلیشههای ذهنی را میشکند و تصویر جدیدی از این مفاهیم ارائه میدهد؛ برای مثال زاویهی نگاه او به تبعیض در خانواده متفاوت است و این بار از تبعیض بهخوبی یاد میکند، یا تعریف مثبت او از سیاست نگاه جدیدی را به خواننده منتقل میکند. این نگاه تازه و متفاوت به مسائل راه را برای دیدن معنا در زندگی باز میکند.
آلن دوباتن معتقد است پشت کوچکترین کارهایی که در زندگی انجام میدهیم و روابط و لحظاتی که میسازیم معنایی نهفته است. این نوع نگاه ما به زندگی است که معنا را میآفریند. در لابهلای زندگی روزمره مثل لحظاتی که در کنار خانواده و فامیل میگذرانیم، یا به احساسات نامفهوم و گنگمان فکر میکنیم، یا لحظهای که با کودکی بازی میکنیم، یا لیوان آبی به دست کسی میدهیم معنای زندگی مخفی شده است؛ گاهی سروکلهاش پیدا میشود و ما متوجهاش میشویم؛ اما خیلی اوقات هم از دستمان در میرود و در تاریکی سرگردان میشویم.
در بخش پایانی کتاب آلن دوباتن از موانع سر راه معنای زندگی میگوید؛ موانعی مثل خودشناسی مبهم، کوتهفکری، ازخودگذشتگی، جاودانگی و هنر داستانگویی. معنای زندگی وقتی سروکلهاش پیدا میشود، این موانع جلویش را میگیرند و معنا دوباره ناپدید میشود. وقتی بار دیگر نمایان میشود مانعی دیگر به عقب هلش میدهد و این روند همیشه ادامه دارد. آلن دوباتن تلاش کرده است تا در این کتاب ما را نسبت به لحظهلحظهی زندگی هوشیار کند و بگوید معنای زندگی میتواند پشت لحظات کوچک زندگی پنهان شده باشد و تنها باید با نگاهی ژرفتر و دقیقتر آن را ببینیم و برای دوباره قایمنشدنش تلاش کنیم.
دربارهی آلن دوباتن؛ نویسنده کتاب
آلن دوباتن نویسنده، فیلسوف و سخنران بریتانیایی است که در سال ۱۹۶۹ در سوئیس متولد شده است. او دوازده سال ابتدایی زندگی خود را در سوئیس گذراند و در آنجا به زبانهای فرانسه و آلمانی تسلط پیدا کرد. او سپس به یک مدرسهی شبانهروزی دولتی در انگلستان فرستاده شد. او دورهی کارشناسی را در دانشگاه کمبریج تاریخ خواند؛ سپس مدرک کارشناسیارشد فلسفه را در کالج کینگ لندن دریافت کرد. او قصد داشت در مقطع دکترای فلسفه در دانشگاه هاروارد تحصیل کند؛ اما بهخاطر نوشتن کتابهایی که در نظر داشت و تأسیس مدرسهی زندگی این هدف را رها کرد.
دوباتن در سال ۲۰۰۸ مدرسهی زندگی را تأسیس کرد. وی تلاش میکند فلسفه و روانشناسی را با زبانی ساده وارد زندگی روزمرهی مردم کند. او در کتابهایی که منتشر میکند بیشتر به موضوعات و مضامین موجود در عصر حاضر میپردازد؛ موضوعاتی که در زندگی افراد جریان دارد و فکر آنها را به خود مشغول میکند. این نویسندهی معاصر، اولین کتاب خود را با عنوان جستارهایی در باب عشق در سال ۱۹۹۳ منتشر کرد. این کتاب خیلی زود در فهرست کتابهای پرفروش قرار گرفت و به فروش بیش از دومیلیون نسخه رسید و باعث شد نام آلن دوباتن بر سر زبانها بیفتد.
چرا باید کتاب معنای زندگی را بخوانیم؟
آلن دوباتن بهعنوان نویسندهای معروف است که پیچیدهترین مفاهیم فلسفی، روانشناختی و انسانی را به سادهترین زبان ممکن بیان میکند. این کتاب نیز با زبان ساده قصد دارد بگوید که معنای زندگی همیشه چیزی فراتر از تصور نیست و دیدن لبخند یک کودک نیز میتواند معنای زندگی باشد. نگاه و تعریف تازهای از معنای زندگی در این کتاب وجود دارد که میتواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
این کتاب را به دوستداران
کتابهای فلسفه مدرن
و کسانی که میخواهند معنای زندگی خود را جستوجو کنند توصیه میکنیم. کسانی که طرفدار کتابهای دوباتن هستند، مثل کتاب مشهور تسلیبخشیهای فلسفه، حتماً از این کتاب هم لذت خواهند برد.
دربارهی کتاب صوتی معنای زندگی آلن دوباتن
کتاب صوتی معنای زندگی
با ترجمهی محمد کریمی، از سوی انتشارات صوتی پرسون منتشر شده است. این کتاب صوتی زمانی حدود سه ساعت دارد و الهه پرسون گویندگی آن را انجام داده است.
جملاتی از کتاب معنای زندگی
در گفتوگوی افلاطون، در رساله ضیافت۱، آریستوفانِ۲ نمایشنامهنویس چنین بیان میکند که سرچشمه عشق تمایل به کاملکردن خودمان ازطریق پیداکردن «نیمه گمشده» مان است. ابتدا، در برداشتی شوخطبعانه، همه انسانها را نرمادههایی میداند که دو پشت و پهلو، و چهار دست و چهار پا دارند، با دو صورت که روی یک سر به جهات مختلف میچرخند. این نرمادهها آنقدر قدرت داشتند و آنچنان به خود غره بودند که زئوس ناچار شد آنها را به دو نیمه زن و مرد تقسیم کند، و از آن روز هریک از ما حسرت پیوستن دوباره به نیمهای را دارد که روزی از آن جدا شده است.
نیازی نیست داستانی ادبی را باور کنیم تا حقیقتی نمادین را در آن تشخیص دهیم: ما عاشق افرادی میشویم که قول میدهند بهنحوی ما را کامل کنند. در میان سرخوشیهای روزهای اول عاشقی، قدردان پیداکردن کسی هستیم که بهنظر میرسد ویژگیها و خلقوخوی ما را تحسین میکند. شاید آنها برخلاف ما در مقابل جزئیات کارهای اداری فوقالعاده صبور باشند، یا عادت به نافرمانی در برابر صاحبمنصبان داشته باشند. شاید قادر باشند تناسب همهچیز را حفظ و از آشفتگی جلوگیری کنند، یا شاید به دلمُردگی خاصی دچار باشند و طبیعتی حساس داشته باشند و با جریانهای فکری و احساسی عمیقتری درگیر باشند.
برای مطالعهی جملههای بیشتری از کتاب معنای زندگی، بخش نمونه کتاب را رایگان دانلود کنید.
فرض کنید فردا تعطیله و کار خاصی برای انجام نداری، صبحش احتمالا به زور ساعت ده از خواب بلند میشی و خودتم نمیدونی چرا بیدار شدنت از خوابیدنت بهتره، یه حسی به سمت سماور هلت میده، چاییه رو میریزی و
اینکتاب معنا زندگی را تحت عناوینی چون دوستی،خانواده،کار... بررسی کرده. از این منظر که نکاتی را با زبانی روان و ساده برای هر یک از بخش های زندگی بازگو کرده قابل توجه است و اما حس میکنم باید بهتر به موضوعات
بنظرم قابل فهم ترین،،ساده ترین نثر نویسندگی و پرمحتوی ترین مسایل زندگی عم از خانواده،دوستی،روابط انسانی،کار،ازدواج،و..... در کتب الن دوباتن فقط میتوان پیدا کرد....مثل این نویسنده تاکنون نیومده در این عرصه...
(۴-۲۳-[۶۴]) کتاب نسبتا خوبیه، نکاتی که بیان کرده بیشتر برای قابل تحمل کردن و بالا بردن کیفیت زندگیه؛ وگرنه معنای خاصی برای زندگی ارائه نمیده.
این کتاب قرار نیست که معنایی جدید رو تعریف کنه قراره که مسائل روزمره رو از نگاهی معنادار عبور بده ، این کتاب بنظرم یه مجموعه ی خوب هست برای معنادار کردن زندگی و در ضمن کوتاه و مختصر هست
کل کتاب چهل پنجاه صفحه هستش قیمت کتابهای الکترونیکی خیلییییی گرونه حالا اونی که چاپیه از مغازه هایی که تخفیف میدن بخری در میاد هفده هیجده تومن عوض یه کتاب خوشگل گیرت میاد که سالها پیشت
کتاب خوبیه نویسنده ساده و پدرانه قشنگیای زندگی رو به ادم نشون میده. البته بیشتر بدرد نوجوان ها میخوره
اگه میخواین به اینترنت متصل شین با هر اپراتوری تو هر کجای کشور تو پیامرسان "ایتا" عضو کانال freenetiran بشین و طبق آموزش پیش برین share کنین بین رفقاتون
2 معنای زندگی در این کتاب بیشتر حول محور عشق، کار، خانواده، دوستی، سیاست، طبیعت و فلسفه بود. که موانعی همچون خودشناسی مبهم، کوتهفکری، از خود گذشتگی، جاودانگی و هنر داستانگویی مطرح شد. در کتاب به صورت کلی به معنای زندگی
بنظر من کتاب نه چندان جالب و سطحی بود و بیشتر جنبه مروری سطحی داشت و من را راضی نکرد