معرفی و دانلود کتاب تهوع + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب تهوع

کتاب تهوع

نوع کتاب
۴.۲(از ۴۳ امتیاز)
انتشارات: 
نشر چشمه
٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب تهوع

تهوع رمانی فلسفی نوشته ژان پل سارتر، نویسنده و فیلسوف اگزیستانسیالیست فرانسوی است. این رمان فلسفی که در سال ۱۹۳۸ منتشر شد تا حدی بازتاب دهنده زندگی خود سارتر است.

درباره کتاب تهوع

سارتر در این کتاب از خلال خاطرات شخصیت اصلی داستان، که آنتوان روکانتن نام دارد، با تأکید بر تاریخ و پژوهش در آن به بیان اندیشهٔ وجودگرایی می‌پردازد. این جوان حدوداً سی‌ساله پس از سال‌ها گشت‌وگذار در کشورهای دورونزدیک و خسته از ماجرا و ماجراجویی، به شهرِ کوچک بوویل پناه می‌برد تا به کمک اسناد موجود در بایگانی کتابخانهٔ شهر کتابی در مورد یک مارکی فرانسوی به نام موسیو دو رولبون بنویسد که در قرن هجدهم زندگی می‌کرده است. اما یک روز به طور ناگهانی احساس عجیبی به او دست می‌دهد و خودش را در دنیایی که زندگی می‌کند غریبه می‌یابد. رفته‌رفته همه‌چیز را به شکل تازه‌ای می‌بیند، با تمام چیزهای پیرامونش احساس بیگانگی می‌کند و بنابراین با نگارش دفتر خاطراتش با راویِ اول‌شخص، در مورد این حالت غریبی که اسمش را «تهوع» می‌گذارد مطالبی می‌نویسد و در واقع تاروپود رمان را می‌بافد.

برخی روزنامه‌های مذهب‌گرا در آن زمان به شخصیت مأیوس و «تهوع‌آورِ» کتاب و تصویر سیاهی که او از پیکر انسان ارائه می‌دهد انتقادهای تند و گزنده‌ای کردند، ولی درعین‌حال منکر استعداد نویسندهٔ جوانش نشدند و آیندهٔ او را درخشان دیدند.

خواندن کتاب تهوع را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

علاقه‌مندان به رمان‌های فلسفی و انتقادی را به خواندن این اثر دعوت می‌کنیم

درباره ژان پل سارتر

ادبیات فرانسه در قرن بیستم متأثر از دو جنگ جهانی، تجربهٔ فاشیسم و کمونیسم، استعمارزدایی و نیز ظهور و گسترش کتاب‌های جیبی، سینما، تلویزیون و رسانه‌های خبری بوده است. ژان‌پل سارتر، نویسنده و فیلسوف، در چنین فضایی سال ۱۹۰۵ در پاریس به دنیا آمد و سال ۱۹۸۰ از دنیا رفت. او که با تأکید بر اگزیستانسیالیسم یا وجودگرایی (با این اصل که انسان آزاد و مسئول اعمال خویش است) هم تحسین می‌شد و هم طرد، چندین رساله از جمله هستی و نیستی (۱۹۴۳) و اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر (۱۹۴۵) را نوشت به‌علاوهٔ داستان‌ها و نمایش‌نامه‌هایی مانند تهوع، مگس‌ها و درِ بسته که در آن‌ها فلسفه و نگرش ادبی‌اش را نشان داد. سارتر با فعالیت‌های ادبی و نیز گرایش سیاسی‌اش به چپ‌های افراطی بر ذهن‌های بسیاری تأثیر گذاشت.

بخشی از کتاب تهوع

یک چیزی‌ام شده، دیگر شکی ندارم. مثل یک بیماری آمد، نه مثل یک باور معمولی یا امری بدیهی. یواشکی و ذره‌ذره جا خوش کرد. حس عجیبی داشتم، کمی ناراحت، همین. تا لنگر انداخت و جایش را محکم کرد، آرام گرفت و من به این نتیجه رسیدم که آن حس فقط یک زنگ خطرِ دروغین بوده و چیزی‌ام نیست. ولی حالا دارد شکوفا می‌شود.

گمان نمی‌کنم شغلِ تاریخ‌نگاری بتواند کسی را آمادهٔ تجزیه‌وتحلیل مسائل روانی کند. در حرفهٔ ما آدم فقط با احساس‌هایی کلی سروکار دارد که روی‌شان اسم‌هایی عامی مانند «بلندپروازی» و «منفعت» می‌گذارد. بااین‌حال، اگر سرِ سوزنی از خودم شناخت داشته باشم، الان باید ازش استفاده کنم.

مثلاً در دست‌هایم چیز تازه‌ای هست، طرز خاص گرفتن پیپ یا چنگالم. شاید هم چنگال است که حالا جور خاصی در دستم جا خوش کرده،‌ نمی‌دانم. چند لحظه پیش که می‌خواستم وارد اتاقم شوم، خشکم زد، چون شی سردی را در دستم حس کردم که برای خودش یک‌جور تشخص داشت و توجهم را جلب می‌کرد. دستم را باز و نگاه کردم: دستگیرهٔ در توی دستم بود. امروز صبح در کتابخانه، وقتی «خودآموز»۸ آمد تا به من سلام کند، ده ثانیه طول کشید تا شناختمش. چهرهٔ ناشناسی می‌دیدم، چهره هم نه. و بعد، دستش مثل کرمِ چاقِ سفیدی توی دستم بود. بلافاصله رهایش کردم و دست به‌نرمی پایین افتاد.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب تهوع و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتاب:تهوع
موضوع:رمان، داستان خارجی
نویسنده:ژان پل سارتر
مترجم:حسین سلیمانی‌نژاد
انتشارات:نشر چشمه
سال انتشار نسخه فیزیکی:۱۳۹۷/۰۳/۱۵
فرمت کتاب:EPUB
حجم فایل کتاب:۸ مگابایت
شابک:۹۷۸-۶۰۰-۲۲۹-۸۸۸-۱
تعداد صفحه‌ها:۲۵۱ صفحه
قیمت کتاب:۱۸۰۰۰۰ تومان
برچسب:مجموعه جهان کلاسیک
نسخۀ صوتی:خرید کتاب صوتی تهوع

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵

نظرات کاربران

رهام معتمدی
مطمئن نیستم.
۱۴۰۱/۰۱/۳۰

ترجمه بسیار خوبی داره، هر چند بعلت سبک نگارش خاص کتاب خواندنش تا حد زیادی دشواره. همچنین روایت کتاب چون از طریق بیان یک سری خاطرات پیش میره داستان چندان قابل لمسی نداره و فقط در اواخر کتاب میشه متوجه...بیشتر

۰
Amir HD
۱۴۰۴/۰۱/۱۹

برداشتی آزاد از اندیشه سارتر: چه چیزی نیاز است بشکوفد، تا مرا رستگار کند؟ حرکت به‌سوی بالا، نیازمند فرورفتن به پایین است. اما، به زیر بروم که چه شود؟ آنجا، در تاریک‌ترین اعماق، تنها یک چیز هست: من وجود دارم، و فکر می‌کنم. ما، در میان...بیشتر

۰
ایمان هستم:)
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۳/۱۱/۰۳

این کتاب یکی از مهم ترین کتاب های مکتب اگزیستانسیالیسم و سارتر هستش، یک رمان فلسفی هستش ولی مثل بقیه رمان ها داستان خطی نداره و مونولوگ ها و دیالوگ های شخصیت اصلیه. نکته ای که باید گفته بشه اینه...بیشتر

۰
بهاری
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۴/۰۶

اخیراً این کتاب رو تمام کردم و بسیار لذت بردم. مرتب به فکر فرو رفتم. اما پایان کتاب خیلی خیلی سخت بود. بعد از خوندش تا دو ساعت سردرد داشتم. هم عصبی بودم و هم بعد از خوندن یه مقاله...بیشتر

۰
کی هستم
مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۱/۱۳

اولش شاید یکم حوصله سر بر به نظرم میومد ولی رفته رفته مشتاق خوندنش شدم از قبل خیلی در مورد سارتر و اگزیستانسیالیسم شنیده بودم ولی به خوبی درکش نمیکردم بعد کلی سر و کله زدن با مفهوم های سخت...بیشتر

۰
Alireza Shahmoradi
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۳/۱۰/۰۵

لذت بخش و ملموس

۰
Maede
مطمئن نیستم.
۱۴۰۴/۰۵/۰۷

این کتاب ارزش یک بار خوندن رو داره اما خب انتظار یه داستان با پایان واضح رو نداشته باشید ، کتاب هول محور داستان با احساس یک زندگی واقعی با پایانی بازه .

۰

بریده‌هایی از کتاب

محمد دانشجو
۱۷۱
«پس اصلاً عوض نشده‌ای؟! هنوز همان‌طور احمقی؟!»
sam b
۳۷
عمه‌بیژوآ می‌گفت: «اگر زیاد خودت را توی آینه نگاه کنی، یک میمون خواهی دید.»
sam b
۳۲
هر چه راجع‌به زندگی‌ام می‌دانم انگار از کتاب‌ها یاد گرفته‌ام.
atoosa
۳۰
«می‌دانم. می‌دانم که دیگر هیچ‌وقت به کسی یا چیزی برنمی‌خورم که هوس به دلم بیندازد. می‌دانی، وقتی شروع می‌کنی به دوست داشتنِ کسی، وارد معرکه شده‌ای. باید انرژی داشته باشی، دست‌ودل‌باز باشی، کور باشی... اولش حتا لحظه‌ای هست که باید از روی یک پرتگاه بپری؛ اگر فکر کنی، نمی‌پری. می‌دانم دیگر هیچ‌وقت نخواهم پرید.»
Hamid Adibzadeh
۲۱
راستش مدت‌هاست که کسی به امور روزمرهٔ من اهمیت نمی‌دهد.
seyed ali mirferdos
۱۶
شاید درک چهرهٔ هر کس برای خودش ناممکن باشد. شاید هم به این خاطر است که من تنهایم؟ کسانی که با جامعه زندگی می‌کنند یاد گرفته‌اند همان‌طوری که مقابل دوستان‌شان ظاهر می‌شوند، خودشان را در آینه ببینند.
فی. ا
۱۵
تهوع در درونم نیست آن‌جاست: حسش می‌کنم، روی دیوار، روی بندک‌ها، همه‌جای اطرافم. با کافه یکی است. منم که درونش هستم.
محمد
۱۵
به‌ندرت پیش می‌آید یک آدمِ تنها میلی به خندیدن داشته باشد
Ati
۱۲
آیا چند ماه دیگر، یا چند سال دیگر، کوفته و سَرخورده میان ویرانه‌های دیگری بیدار خواهم شد؟ می‌خواهم پیش از آن‌که خیلی دیر شود واضحْ درونم را ببینم.
کلوپ ۲۷
۶
«در ۱۷۸۷ در مسافرخانه‌ای نزدیک مولن، پیرمردی که دوستِ دیدرو و از پرورش‌یافتگان عصر فلاسفه بود، نفس‌های آخرش را می‌کشید. کشیش‌های آن حوالی جان‌به‌لب شده بودند: هر کاری از دست‌شان برمی‌آمد کردند، ولی فایده‌ای نداشت که نداشت. مرد پانتئیست بود و زیر بار مراسم مذهبیِ پیش از مرگ نمی‌رفت. موسیو دو رولبون که از آن‌جا می‌گذشت و به چیزی هم اعتقاد نداشت، با کشیشِ مولن شرط بست دو ساعت‌نشده، شوروحال مسیحیت را در بیمار زنده کند. کشیش شرط بست و باخت: رولبون ساعت سهٔ صبح کارش را شروع کرد، ساعت پنج بیمار اعتراف کرد و ساعت هفت مُرد. کشیش پرسید “شما در موعظه این‌قدر استادید؟ ما باید بیاییم شاگردی‌تان را بکنیم!” موسیو دو رولبون در جواب گفت “موعظه نخواندم، فقط از جهنم ترساندمش.”»