ژرار دو نروال (۱۸۵۵-۱۸۰۸)، تأثیرگذارترین نویسنده سوررئالیست فرانسوی است.
اهمیت نروال در ادبیات فرانسه بیشتر به این دلیل است که او اولین کسی بود که اشراق را وارد رمان فرانسه کرد.
«اورلیا» را میتوان به نوعی سفرنامه روحی نروال به شرق دانست، سفرنامهای همراه با ذهن جنونآمیز نویسنده. «اورلیا» در زمانه خودش در تقابل با عقلگرایی مدرن فرانسه قرار گرفت.
شباهتهای بیشمار بین هدایت و نروال (بهخصوص نزدیکیهای بنیادین «بوف کور» و «اورلیا»)، جدلها و سوءتفاهمهای زیادی را میان اهالی ادبیات بهوجود آورده است و با وجود این که روژه لسکو از اتفاقی بودن این همانندیها خبر داد، هنوز هم بر سر تأثیر و تقلید «بوف کور» از «اورلیا»، آرا و اختلافهای بسیاری وجود دارد.
نقل است که میگویند روژه لسکو (مترجم فرانسوی «بوف کور») از هدایت پرسید که آیا «اورلیا» را خوانده یا خیر و پاسخ هدایت این بود که اگر آن را زودتر میخواندم، «بوف کور» را نمینوشتم.
این کتاب و در مجموع خود نروال تاثیر زیادی بر جنبشهای سورئالیستی گذاشتند. آندره برتون که از ستایشگران او بود، درباره نروال گفت: «روح سوررئالیسم در نروال حلول کرده بود».
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب اورلیا و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
این کتاب برای کسایی که از سبک سورئال خوششون میاد جالبه اگه بوف کور صادق هدایت رو دوست داشتین شاید این کتاب هم براتون جالب باشه بعضی جاهای کتاب بشدت مفهومیه و با این که از خواندن این کتاب لذت...بیشتر
shariati
۱۳۹۴/۱۱/۲۹
فوق العاده ست این کتاب. البته من نسخه چاپیشو خریدم. خیلی وقت بود که منتظر ترجمه شدنش بودم و از وقتی کتابو خریدم دو بار خوندمش. ادبیات بی نظیری داره و ترجمه عالی . از اون کتاباست که یه نفس...بیشتر
مسیح
Zohreh
توصیه میکنم.
۱۴۰۰/۰۶/۱۳
۵۴.
متن روان و سورئال، روایت سیالی بین رویا و واقعیت داره.
خیلیها به لحاظ شباهت روایت، این کتاب رو با "بوف کور- صادق هدایت" مقایسه میکنن.
i._.shayan
👍👍
Jila
۱۴۰۴/۰۹/۰۲
گفته شده شبیه بوف کوره اما فقط یه شباهتهای جزئی داشت
بی مفهوم و بی سر و ته هیچ ارتباطی با نوع روایت برقرار نکردم..
AS4438
۱۴۰۰/۰۶/۱۳
بوف کور صادق هدایت راهم خواندم ولذت بردم ولی این کتاب خیلی متفاوت بود من دوست نداشتم
rey_phik
۱۴۰۴/۱۰/۲۶
از تموم شدن این کتاب خیلی خیلی خوشحالم
کتابی بود که اصلا من نمیفهمیدمش نمیگم کتاب بدی بود
Kiana
۱۴۰۳/۰۷/۰۴
من کتاب بوف کور رو خوندم و لذت بردم .از نظرات فهمیدم این کتاب در همون سبک هستش ولی اصلا خوشم نیومد و زمین تا آسمون با بوف کور فرق داره
ElaM
۱۴۰۲/۰۹/۰۲
اینکه نسخه خطی این کتاب زمان مرگ نویسنده تو جیبش بوده و با مشکلات روحی سر میکرده خیلی ذهن ادمو درگیر میکنه
هرکسی از ما میتواند خاطراتش را برای عمیقترین احساسی که تجربه کرده جستجو کند، بزرگترین زخمی که سرنوشت بر روحش زده. این تصمیمی برای زندگی یا مرگ است
همچنان خواهم خواند...
رؤیاهای ما زندگی دوممان هستند
ســحــر
دوستم وقتی دید تلاشهایش فایدهای ندارد، رهایم کرد. بدون شک تصور میکرد من اسیر افکاری شدهام که با قدمزدن خوب خواهم شد. وقتی تنها شدم، خودم را جمعوجور کردم و دوباره در مسیر ستارهای به راه افتادم که هرگز چشم از آن برنداشته بودم
رؤیاهای ما زندگی دوممان هستند.
raha
"عجب حماقتیست که همچنان عشق افلاطونیات به زنی را ادامه بدهی که دیگر عاشق تو نیست، این نتیجهی شوم کتاب خواندنهای توست، تو استعارهی شعرها را خیلی جدی گرفتهای و یک «لاورا» یا «بئاتریس» از یک زن معمولی ساختهای، از یک زن زنده... تو او را بهمحض یک عشق جدید فراموش خواهی کرد."
raha
من امید بیشتری به نیکی خدا دارم. شاید ما داریم به آن زمان پیشبینیشدهای نزدیک میشویم که علم، پس از تکمیل چرخهی تحلیل و ساختش از باور و نفی، قادر خواهد بود خودش را پالایش کند و شهر شگفتانگیز آینده را روی خرابهها بسازد...
narges
حقیقت نمیتواند مانند ذهن از بین برود، اما میتواند بر اساس خیر و شر تغییر کند
همچنان خواهم خواند...
خواب یکسوم زندگی ما را دربرمیگیرد. مرهمی بر غمهای روز است و رنجها را تسکین میدهد؛ اما من هیچگاه در خواب احساس آرامش نداشتهام. برای چند ثانیه بیحسم، سپس زندگی دیگری شروع میشود، رها از قیدوبندهای زمان و مکان و بیشک شبیه به آن حالی که بعد از مرگ منتظر ماست؛ که میداند که بین آن دو زندگی ارتباطی نباشد و اینکه آیا برای روح ممکن نیست که هماکنون آنها را یکی کند؟"
ســحــر
با گریه گفتم: " نه من به بهشت تو تعلق ندارم. آنها آنجا در آن ستاره منتظر من هستند. آنها قبل از این بشارتی که تو به من دادهای، وجود داشتهاند. بگذار بروم پیش آنها، چون کسی که عاشقش هستم پیش آنهاست و تنها آنجاست که دوباره همدیگر را خواهیم دید."
raha
وقتی روح، با تردید بین زندگی و رؤیا میلغزد، بین پریشانی ذهن و بازگشت به افکاری آرام، باید در اندیشههای مذهبی به دنبال آرامش بگردیم؛ چنین چیزی را در هیچ فلسفهای پیدا نکردهام که فقط پندهای خودخواهانه به انسان بدهد یا درنهایت آن اصول دوگانه را، تجربهی خالی و ظن تلخ. اصولی که با از بین بردن قدرت احساس، در برابر غمهای اخلاقی میایستد. مثل عمل جراحی، فقط میتواند عضو دردناک را بیرون بیاورد؛ اما برای ما که در زمان انقلابها و طوفانها متولدشدهایم، زمانی که تمام باورها شکسته شده بود، -این اندیشهها در بهترین حالت توسط رسوم گنگی که افراد اندکی رعایتش میکردند مطرح شد.
عاااالی✌👏
کتاب خیلی خوبیه،واقعا از خوندنش لذت بردم
خیلی عالی ،یکی بی نظیرترین کتاب هاست ممنون طاقچه جان
۵۴. متن روان و سورئال، روایت سیالی بین رویا و واقعیت داره. خیلیها به لحاظ شباهت روایت، این کتاب رو با "بوف کور- صادق هدایت" مقایسه میکنن. اگر گفتوگوهای ذهنی، تشبیهها، توصیفات و فضای اشراق براتون جذابه انتخاب بسیار خوبیه و ترجمه درست...بیشتر
روایت عجیب بین واقعیت و رویا خیلی جاها گیج کننده میشد و هدف داستان مشخص نبود اولش خیلی جذاب شروع شد ولی بعدش نتونست دیگه منو جذب کنه واسه همین نتونستم کامل بخونمش
👍👍
گفته شده شبیه بوف کوره اما فقط یه شباهتهای جزئی داشت بی مفهوم و بی سر و ته هیچ ارتباطی با نوع روایت برقرار نکردم..
از تموم شدن این کتاب خیلی خیلی خوشحالم کتابی بود که اصلا من نمیفهمیدمش نمیگم کتاب بدی بود فقط به نظرم به عنوان یه کتاب سورئالیسم جادویی اصلا فضا سازی خوبی نداشت هدفشو نمیتونستم بفهمم، مشکل شخصیت اصلی و نمیتونستم بفهمم، نمیتونستم...بیشتر