کتاب کارهایی که نباید انجام داد رولف دوبلی + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب کارهایی که نباید انجام داد

کتاب کارهایی که نباید انجام داد

معرفی کتاب کارهایی که نباید انجام داد

کتاب الکترونیکی «کارهایی که نباید انجام داد» (هنر ساده و شگفت‌انگیزِ دستیابی به موفقیت) نوشتهٔ رولف دوبلی و با ترجمهٔ فاطمه یزدان‌پناه، توسط نشر مهرگان‌خرد منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعه‌ای با هدف بهبود کیفیت زندگی است و با رویکردی متفاوت، به جای ارائهٔ توصیه‌های مثبت، بر اشتباهات و عادت‌هایی تمرکز دارد که مانع موفقیت و رضایت می‌شوند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کارهایی که نباید انجام داد

در «کارهایی که نباید انجام داد»، رولف دوبلی با نگاهی وارونه به موضوع موفقیت و زندگی بهتر می‌پردازد. این کتاب در قالب ناداستان و با ساختاری مبتنی‌بر فصل‌های موضوعی، به جای فهرست کردن کارهایی که باید انجام داد، مجموعه‌ای از رفتارها، عادت‌ها و طرز فکرهایی را معرفی می‌کند که افراد را از مسیر موفقیت دور می‌کند. نویسنده با الهام از سخنرانی معروف «چارلی مانگر» و رویکرد «برعکس کردن»، تلاش کرده است تا نشان دهد شناخت و پرهیز از دام‌های رایج، راهی مؤثر برای پیشرفت است. کتاب با زبانی طنزآمیز و گاهی طعنه‌آمیز، نمونه‌هایی از زندگی روزمره، تاریخ، علم و تجربه‌های شخصی را به کار می‌گیرد تا پیام خود را منتقل کند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر فصل ابتدا یک رفتار یا عادت مخرب را شرح می‌دهد و سپس در بخشی با عنوان «عقل چه می‌گوید؟» راهکار یا دیدگاه منطقی را ارائه می‌دهد. این اثر نه‌تنها به جنبه‌های فردی، بلکه به روابط، کار، جامعه و حتی رسانه‌های اجتماعی نیز می‌پردازد و تصویری جامع از موانع موفقیت در زندگی معاصر ترسیم می‌کند.

خلاصه کتاب کارهایی که نباید انجام داد

کتاب «کارهایی که نباید انجام داد» با رویکردی معکوس به موضوع موفقیت و رضایت در زندگی می‌پردازد و به جای توصیه‌های مرسوم، فهرستی از اشتباهات و عادت‌هایی را ارائه می‌دهد که باید از آن‌ها پرهیز کرد. نویسنده با جمع‌آوری داستان‌های شکست و ناکامی، نشان می‌دهد که شناخت دام‌ها و موانع، راهی مؤثر برای پیشرفت است. در هر فصل، ابتدا یک رفتار یا عادت منفی مانند اهمال‌کاری، غیرقابل اعتماد بودن، داشتن انتظارات بالا، زندگی بدون برنامه‌ریزی، زود تسلیم شدن، ریاکاری، پایبندی به عادت‌های بد، تعیین اهداف اشتباه، غرق شدن در رسانه‌های اجتماعی و معاشرت با افراد منفی‌باف شرح داده می‌شود. سپس در بخش «عقل چه می‌گوید؟»، نویسنده با استناد به تجربه‌های تاریخی، علمی و شخصی، راهکارهایی برای پرهیز از این دام‌ها ارائه می‌دهد. پیام اصلی کتاب این است که موفقیت و رضایت بیشتر از آنکه به دنبال کردن توصیه‌های مثبت وابسته باشد، به پرهیز از اشتباهات رایج و خودآگاهی نسبت به نقاط ضعف بستگی دارد. نویسنده تأکید کرده است که بسیاری از مشکلات و ناکامی‌ها نتیجهٔ بی‌توجهی به همین دام‌های ساده و تکراری هستند و با اصلاح تدریجی رفتارها و عادت‌ها، می‌توان مسیر زندگی را بهبود بخشید.

چرا باید کتاب کارهایی که نباید انجام داد را بخوانیم؟

این کتاب با زاویه‌ای متفاوت به موضوع موفقیت و زندگی بهتر نگاه می‌کند و به‌جای تکرار توصیه‌های مثبت، بر شناخت و پرهیز از اشتباهات رایج تمرکز دارد. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با مجموعه‌ای از دام‌های ذهنی و رفتاری آشنا می‌شود که اغلب نادیده گرفته می‌شوند اما تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی دارند. مثال‌ها و روایت‌های ملموس کتاب، امکان همذات‌پنداری و بازنگری در عادت‌های شخصی را فراهم می‌کند. همچنین، بخش‌های تحلیلی و منطقی کتاب به خواننده کمک می‌کند تا راهکارهای عملی برای تغییر تدریجی رفتارها پیدا کند و با خودآگاهی بیشتری مسیر رشد فردی را دنبال کند.

مطالعهٔ این کتاب برای کسانی مناسب است که به دنبال بهبود کیفیت زندگی، افزایش رضایت شخصی و موفقیت در کار و روابط هستند. همچنین برای افرادی که علاقه‌مند به خودشناسی، اصلاح عادت‌ها و پرهیز از اشتباهات رایج‌اند، این کتاب می‌تواند راهگشا باشد. دانشجویان، مدیران، کارآفرینان و هر کسی که دغدغهٔ رشد فردی و حرفه‌ای دارد، از محتوای کتاب بهره خواهد برد.

بخشی از کتاب کارهایی که نباید انجام داد

«ما تمایل داریم موفقیت‌های خودمان و دیگران را موشکافی کنیم، اما علاقه‌ای به بررسیِ شکست‌ها نداریم. در اینجا یک سوگیری دیگر هم وجود دارد: وقتی سخن از موفقیت به میان می‌آید، ما اصولاً نقش مهارت‌ها، تصمیمات و اقدامات انجام‌شده را بیش‌ازحد برآورد می‌کنیم و نقش شانس، اقبال و اتفاقات تصادفی را دست‌کم می‌گیریم. چرا؟ چون در رسانه‌ها معمولاً فقط دربارهٔ شرکت‌ها، پروژه‌ها و افراد موفق می‌شنویم. اما دربارهٔ افراد شکست‌خورده چه؟ گویا هیچ‌کس نمی‌خواهد چیزی دربارهٔ آن‌ها بداند. افراد نالایق معمولاً زندگی‌نامه نمی‌نویسند و اگر فرد نالایقی پیدا شود که زندگی‌نامه‌اش را بنویسد، بعید است ناشری برای چاپ کردنِ آن پیدا کند، چه برسد به اینکه مخاطبی پیدا شود که زندگی‌نامهٔ او را بخواند. بنابراین ما زندگی‌نامهٔ افراد موفق را مطالعه می‌کنیم و معمولاً با این فکر که دستاوردهای افراد موفق نتیجهٔ مجموعه‌ای از عوامل موفقیت است که با دقت کنار هم چیده شده خودمان را فریب می‌دهیم. درحالی‌که آنچه واقعاً مهم است شناسایی و پرهیز از دام‌هایی است که در مسیر موفقیت قرار دارد. نکته اینجاست که باید از گورستان شرکت‌ها، پروژه‌ها، افراد، ازدواج‌ها و خانواده‌های شکست‌خورده دیدن کنید. آنجاست که بیشترین درس‌ها را فرامی‌گیرید؛ یعنی یاد می‌گیرید از چه چیزهایی باید پرهیز کنید.»