کتاب کارهایی که نباید انجام داد رولف دوبلی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کارهایی که نباید انجام داد

کتاب کارهایی که نباید انجام داد

معرفی کتاب کارهایی که نباید انجام داد

کتاب کارهایی که نباید انجام داد با عنوان اصلی Try not to do list: the surprisongly simple art of success نوشتهٔ «رولف دوبلی» و ترجمهٔ «فاطمه یزدان‌پناه»، توسط نشر مهرگان خرد منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعه‌ای با هدف بهبود کیفیت زندگی است و با رویکردی متفاوت، به‌جای ارائهٔ توصیه‌های مثبت، بر اشتباهات و عادت‌هایی تمرکز دارد که مانع موفقیت و رضایت می‌شوند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کارهایی که نباید انجام داد

«رولف دوبلی» در کتاب «کارهایی که نباید انجام داد» (هنر ساده و شگفت‌انگیز دستیابی به موفقیت) با نگاهی وارونه به موضوع موفقیت و زندگی بهتر پرداخته است. این کتاب در قالب ناداستان و با ساختاری مبتنی‌بر فصل‌های موضوعی، به‌جای فهرست‌کردن کارهایی که باید انجام داد، مجموعه‌ای از رفتارها، عادت‌ها و طرز فکرهایی را معرفی می‌کند که افراد را از مسیر موفقیت دور می‌کند. نویسنده با الهام از سخنرانی معروف «چارلی مانگر» و رویکرد «برعکس‌کردن» تلاش کرده است تا نشان دهد شناخت و پرهیز از دام‌های رایج، راهی مؤثر برای پیشرفت است. کتاب حاضر با زبانی طنزآمیز و گاه طعنه‌آمیز، نمونه‌هایی از زندگی روزمره، تاریخ، علم و تجربه‌های شخصی را به کار می‌گیرد تا پیام خود را منتقل کند. ساختار این اثر به‌گونه‌ای است که هر فصل ابتدا یک رفتار یا عادت مخرب را شرح می‌دهد و سپس در بخشی با عنوان «عقل چه می‌گوید؟» راهکار یا دیدگاه منطقی را ارائه می‌دهد. این اثر نه‌تنها به جنبه‌های فردی، بلکه به روابط، کار، جامعه و حتی رسانه‌های اجتماعی پرداخته و تصویری جامع از موانع موفقیت در زندگی معاصر ترسیم کرده است.

خلاصه کتاب کارهایی که نباید انجام داد

کتاب با رویکردی معکوس به موضوع موفقیت و رضایت در زندگی می‌پردازد و به‌جای توصیه‌های مرسوم، فهرستی از اشتباهات و عادت‌هایی را ارائه می‌دهد که باید از آن‌ها پرهیز کرد. نویسنده با جمع‌آوری داستان‌های شکست و ناکامی نشان می‌دهد که شناخت دام‌ها و موانع، راهی مؤثر برای پیشرفت است. در هر فصل، ابتدا یک رفتار یا عادت منفی مانند اهمال‌کاری، غیر قابل اعتماد بودن، داشتن انتظارات بالا، زندگی بدون برنامه‌ریزی، زود تسلیم‌شدن، ریاکاری، پایبندی به عادت‌های بد، تعیین اهداف اشتباه، غرق‌شدن در رسانه‌های اجتماعی و معاشرت با افراد منفی‌باف شرح داده می‌شود؛ سپس در بخش «عقل چه می‌گوید؟»، نویسنده با استناد به تجربه‌های تاریخی، علمی و شخصی، راهکارهایی برای پرهیز از این دام‌ها ارائه می‌دهد. پیام اصلی کتاب این است که موفقیت و رضایت بیشتر از آنکه به دنبال‌کردن توصیه‌های مثبت وابسته باشد، به پرهیز از اشتباهات رایج و خودآگاهی نسبت به نقاط ضعف بستگی دارد. «رولف دوبلی» تأکید کرده است که بسیاری از مشکلات و ناکامی‌ها نتیجهٔ بی‌توجهی به همین دام‌های ساده و تکراری هستند و با اصلاح تدریجی رفتارها و عادت‌ها، می‌توان مسیر زندگی را بهبود بخشید.

چرا باید کتاب کارهایی که نباید انجام داد را بخوانیم؟

این کتاب با زاویه‌ای متفاوت به موضوع موفقیت و زندگی بهتر نگاه می‌کند و به‌جای تکرار توصیه‌های مثبت، بر شناخت و پرهیز از اشتباهات رایج تمرکز دارد. خواننده با مطالعهٔ این اثر با مجموعه‌ای از دام‌های ذهنی و رفتاری آشنا می‌شود که اغلب نادیده گرفته می‌شوند، اما تأثیر بسیاری بر کیفیت زندگی دارند. مثال‌ها و روایت‌های ملموس کتاب، امکان همذات‌پنداری و بازنگری در عادت‌های شخصی را فراهم می‌کند؛ همچنین بخش‌های تحلیلی و منطقی کتاب به خواننده کمک می‌کند تا راهکارهای عملی برای تغییر تدریجی رفتارها پیدا کند و با خودآگاهی بیشتری مسیر رشد فردی را دنبال کند.

مطالعهٔ این کتاب برای کسانی مناسب است که به‌دنبال بهبود کیفیت زندگی، افزایش رضایت شخصی و موفقیت در کار و روابط هستند؛ همچنین برای افرادی که علاقه‌مند به خودشناسی، اصلاح عادت‌ها و پرهیز از اشتباهات رایج هستند. این اثر برای دانشجویان، مدیران، کارآفرینان و هر کسی که دغدغهٔ رشد فردی و حرفه‌ای دارد، مناسب است.

بخشی از کتاب کارهایی که نباید انجام داد

«موعظه کردن و دادِ سخن دادن دربارهٔ آرمان‌های والا خوب و عالی است، اما حواستان باشد که فقط در مقام حرف زدن باشید و حتی فکرش را هم نکنید که به حرف‌هایتان عمل کنید. فرمول ایدئال برای یک زندگی فلاکت‌بار چیست؟ به آنچه موعظه می‌کنید عمل نکنید. با چشمانی رؤیاپرداز، اهمیت عشق به شریک زندگی‌تان را اعلام کنید، اما سپس درحالی‌که برای کار از همسرتان دور هستید، بی‌سروصدا در سفرهای عاشقانهٔ گاه‌به‌گاه غرق شوید. از مشتری بخواهید که کاملاً از قوانین پیروی کند؛ «با قوانین من بازی نکنید!» اما آن‌قدر احمق نباشید که دعوت مشتری به یک «کنفرانسِ» (کذایی) در کارائیب را رد کنید. اگر مدیرعامل هستید، کاهش حقوقِ کارکنان را اِعمال کنید اما مطمئن شوید که پاداش خودتان بدون تغییر باقی می‌ماند. رانندگی با ماشین برقی برای رفتن به محل کار را جدی بگیرید، اما سپس از جت شخصی برای تعطیلاتتان استفاده کنید. با صدای بلند برای تونل‌های سبز بیشتر تبلیغ کنید، درحالی‌که ناوگانی ارزشمند از پورشه‌ها را در پناهگاه مالیاتیِ لیختن‌اشتاین نگه می‌دارید. درحالی‌که روز را روی تاب باغ و با بی‌خیالی و بیهوده می‌گذرانید، برای فرزندانتان درمورد اهمیت سخت‌کوشی سخنرانی کنید.»

ر.د.ب
۱۴۰۴/۰۵/۲۸

ترجمه عالی - کتاب عالی

بریده‌هایی از کتاب

در جغرافیای سیاسی، قهرمانان واقعی ژنرال‌هایی نیستند که ارتش (و کشورشان) را به سمت پیروزی هدایت می‌کنند. قهرمانان واقعی افرادی هستند که در وهلهٔ اول از وقوع جنگ جلوگیری می‌کنند
لاابالی
ارزش تعمیر و نگهداری مداوم و بی‌سروصدا را دست‌کم می‌گیریم. نه‌فقط در ساختمان‌های عمومی، بلکه در حوزهٔ خصوصی نیز چنین است. ما از جراحی که ما را از یک حملهٔ قلبیِ مرگبار نجات داده است تمجید می‌کنیم، اما از پزشک عمومی که مرتباً برای معاینه به او مراجعه می‌کنیم، تعریف نمی‌کنیم؛ حتی اگر این معاینات تاکنون ما را از مرگ ناشی از سرطان روده نجات داده باشد.
لاابالی