دانلود و خرید کتاب راه باریک آزادی جیمزا ا. رابینسون ترجمه سیدعلیرضا بهشتی شیرازی

معرفی کتاب راه باریک آزادی

کتاب راه باریک آزادی نوشته جیمزا ا. رابینسون و دارون عجم اوغلو است که سید علیرضا بهشتی شیرازی و جعفر خیرخواهان آن را ترجمه کرده‌اند. این کتاب اثر دیگری است از نویسندگان کتاب چرا ملت‌ها شکست می‌خورند.

درباره کتاب راه باریک آزادی

آزادی مبتنی بر توازن متزلزل میان حکومت و جامعه، میان فرادستان اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی و شهروندان عادی، میان نهادها و هنجارهاست. همان‌طور که غالبا در تاریخ روی می‌دهد همین که یک سمت توازن بیش از اندازه نیرومند شود آزادی از بین می‌رود. آزادی نیاز به هوشمندی جامعه دارد. اما نیازمند است که نهادهای حکومتی پیوسته خود را به روز کنند تا به چالش‌هایی بپردازند که می‌توانند زمینه آزادی را از بین ببرند. این کتاب سعی دارد با نگاهی جامع و کاربردی به این مسائل بپردازد.

خواندن کتاب راه باریک آزادی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندا به علوم سیاسی و جامعه‌شناسی پیشنهاد می‌کنیم

بخشی از کتاب راه باریک آزادی

رای بسیاری از ما که در امنیت و آسایش به سر می‌بریم لاگوس دههٔ ۱۹۹۰ شاید یک استثنا به نظر بیاید. اما این‌طور نیست. در بخش اعظم تاریخ بشر ناامنی و سلطه،‌ واقعیات زندگی بوده‌اند. در بخش اعظم تاریخ، حتی پس از پیدایش کشاورزی و زندگی یکجانشینی درحدود ده هزار سال پیش، انسان‌ها در جوامع «بی‌حکومت» به سر می‌بردند. برخی از این جوامع به معدود گروه‌های شکارچی-خوشه‌چین به‌جا مانده در مناطق دورافتادهٔ آمازون و آفریقا که گاه «جوامع کوچک مقیاس» نیز نامیده می‌شوند شباهت داشتند. اما دیگران بسیار بزرگترند. ازجملهٔ آنها پشتون‌ها هستند، یک گروه قومی حدوداً ۵۰ میلیون نفرهٔ عمدتاً ساکن در مناطق جنوب و شرق افغانستان و شمال غربی پاکستان، که به کشاورزی و گله‌داری اشتغال دارند. شواهد باستان‌شناسی و مردم‌شناسی حکایت از آن می‌کنند که بسیاری از این جوامع گرفتار وضعیتی حتی دلخراش‌تر از حال و روز ساکنان لاگوس در دههٔ ۱۹۹۰ بوده‌اند.

XoERFANoX
۱۳۹۹/۰۱/۱۳

اقایان عجم اغلو و جیمز رابینسون با کتاب “چرا ملت ها شکست میخورند” دست به کار بزرگی کردند و از نظر بنده جزو بهترینا و دانشمندان در علوم اجتماعی هستند ، این کتاب جدید شون ما رو به سفر به

- بیشتر
Arman ekhlaspour
۱۴۰۱/۱۱/۱۵

امیدوارم با توجه به معرفی این کتاب توسط عزیززززان، کادر خوب طاقچه، این کتابو توی بی نهایت بذارن♥

Farzad Mozaffari
۱۳۹۹/۱۲/۱۳

کسانی که کتاب «چرا ملتها شکست میخورند» رو خونده باشند سبک این کتاب هم آشنا خواهند بود چون دقیقا از همون دو نویسنده است. این کتاب یک نظریه در مورد رابطه دولت و ملت و وضعیت بهینه این دو از

- بیشتر
وحید
۱۴۰۰/۰۵/۱۷

تصویر بسیار قابل تاملی از چگونگی باقی ماندن یک جامعه در دالان آزادی. خواندن آن برای از دست ندادن امید تغییر در کشور توصیه می‌شود!!

omid.reza.sadr
۱۴۰۱/۱۱/۱۷

بعد از اینکه کتاب توسط فرهاد میثمی معرفی شد، قیمت از ۹۰ تومان به ۱۴۰ افرایش یافت! طاقچه از شما بعیده

yaser.kabibi
۱۳۹۹/۰۸/۱۴

البته کسی که کتاب اول این نویسندگان را مطالعه کرده باشد مطالب این کتاب شاید تکراری و خسته کننده بیاید. نویسندگان با استناد به مصداقهای تاریخی و به طور تجربی به مطالعه جوامع و حکومت ها در ادوار مختلف تاریخ

- بیشتر
setareh
۱۴۰۱/۰۶/۱۳

سلام لطفا این کتاب رو به طاقچه بی نهایت اضافه کنید

فرزانه
۱۴۰۱/۱۱/۱۷

لطفا در طاقچه بی نهایت قرار بدین کتاب را

ایوب
۱۴۰۱/۱۰/۰۸

به نظر من باید در آینده به عنوان یک کتاب مرجع تدریس بشه

کاربر ۳۷۵۷۲۱۲
۱۴۰۲/۱۰/۳۰

خواهشاً به بی نهایت اضافه کنید...🙏🙏🙏 برای جامعه الان ایران لازم هستش که به بی نهایت اضافه بشه تا افراد بیشتری شانس خواندنش رو داشته باشند.

استبداد از دل ناتوانی جامعه برای اعمال نفوذ بر سیاست‌ها و اقدامات حکومت زاده می‌شود
Ahmad Abbasi
دالان باریک آزادی فشرده شده میان ترس و سرکوبی که حکومت‌های استبدادی ایجاد می‌کنند و خشونت و بی‌قانونی ناشی از فقدان آنها، قرار دارد. در این دالان است که حکومت و جامعه یکدیگر را متوازن می‌سازند. این توازن محصول نه یک لحظهٔ انقلابی، بلکه میوهٔ مبارزه‌ای دائمی و هر روزه میان این دو به حساب می‌آید
احسان
برای ملاحظهٔ محدودیت‌های ظرفیت حکومت چین لازم نیست به چیزی بیشتر از نظام آموزشی‌اش توجه کنید. برای بسیاری حکومت‌ها آموزش و پرورش یک اولویت است، نه صرفاً از آن رو که ملت با نیروی کار تحصیلکرده موفق‌تر خواهد بود. بلکه چون تحصیل، روش کارآمدی برای تلقین باورهای درست به شهروندان محسوب می‌شود
احسان
افراد هنگامی آزادند که اختیار کامل نظم بخشیدن به کنش‌های‌شان را داشته باشند و جان و مال‌شان را هرگونه که مناسب می‌دانند... بدون استجازه، یا وابستگی به ارادهٔ هر شخص دیگری، در خدمت بگیرند.
Ahmad Abbasi
«اگر دو کس خواهان چیز واحدی باشند که نتوانند هر دو از آن بهره‌مند شوند، به دشمنی با هم می‌پردازند؛ و... می‌کوشند یکدیگر را از میان بردارند یا مطیع خویش سازند.»
پویا پانا
در لبنان بدگمانی سنت حاکم است. یک سازمان، هر سازمانی که می‌خواهد باشد، بی‌درنگ متهم می‌شود که ابزار افزایش قدرت یکی دیگر از طوایف شده است.
احسان
اما به جای آزادی، تقدیری که برای ملت سوریه رقم خورد جنگ داخلی و خشونت غیرقابل مهار بود. آدم، یکی از فعالان رسانه‌ای در لاذقیه، تحولات بعدی را این گونه بازاندیشی کرد: می‌پنداشتیم موهبتی به دست خواهیم آورد، اما آنچه نصیب‌مان شد همهٔ بدی‌های دنیا بود.
احسان
کارمند آفریقایی‌تبار پُست در هارلمِ نیویورک احساس کرد باید کتاب سبز رانندگان سیاهپوست را منتشر کند، راهنمایی مفصل برای رانندگان سیاه که کجا مجاز بودند پس از تاریکی بروند یا کجا می‌توانند از توالت استفاده کنند آخرین ویراست آن تاریخ ۱۹۶۶ را بر روی خود داشت.
احسان
این را با تاریخ موفقیت‌آمیزتر حقوق زنان، برای مثال در بریتانیا، مقایسه کنید، جایی که حقوق زنان نه اعطا، بلکه گرفته شد. زنان یک حرکت اجتماعی شکل دادند که به جنبش طرفداران حق رأی زنان معروف شد. این جنبش از بطن اتحادیهٔ اجتماعی و سیاسی زنان بریتانیا بیرون آمد، جنبشی تماماً زنانه که در سال ۱۹۰۳ تأسیس گردید. زنان بریتانیا منتظر مردان نماندند تا بابت «بهترین ابتکار توازن جنسیتی» به آنها جایزه بدهند. آنها قوای‌شان را بسیج و تجهیز کردند و وارد اقدام مستقیم و نافرمانی مدنی شدند.
احسان
به خلاف دیدگاهی که بر امتیازات و رشد بی‌وقفهٔ نهادهای غربی یا طراحی‌های قانون اساسی تأکید می‌گذارد، در نظریهٔ ما آزادی از دل فرآیندی پرآشوب پدیدار می‌شود، فرآیندی که نمی‌توان آن را به آسانی طراحی کرد. آزادی را نمی‌توان مهندسی کرد یا سرنوشتش را با سامانه‌ای زیرکانه از نظارت‌ها و موازنه‌ها تضمین نمود. به برانگیختگی، هشیاری، و جسارت جامعه نیاز داریم تا آزادی درست عمل کند. لازم است همه درحال دویدن باشند!
احسان
حکومت باید به مردمی که خطاها را صادقانه گزارش می‌دهند اطمینان داشته باشد و مردم باید بتوانند به نهادهای حکومتی اعتماد کنند، تا آن حد که با اشتراک گذاشتن اطلاعات آبروی‌شان را در معرض خطر بگذارند.
MoonShadow
هر قدر زندگی ما پیچیده‌تر می‌شود، نیاز بیشتری به حل وفصل مرافعات، مقررات‌گذاری، خدمات عمومی، و حمایت از آزادی‌های‌مان داریم. در عین حال، هر چه لویاتان پرظرفیت‌تر می‌شود مهارش دشوارتر خواهد بود. لذا جامعه - یعنی مردم عادی، همهٔ ما و سازمان‌ها و انجمن‌های‌مان- باید قدرتمندتر بشود تا آن را کنترل کند.
MoonShadow
شکست لویاتان‌های کاغذی در ظرفیت‌سازی، برای شهروندان‌شان شمشیری دو لبه است. یک حکومت ناتوان‌تر کمتر می‌تواند سرکوب‌شان کند. آیا این شالوده‌ای برای نوعی آزادی است؟ متأسفانه نوعاً خیر. بلکه مصیبت‌های دو جهان بر شهروندان لویاتان‌های کاغذی آوار می‌شود. این حکومت‌ها هنوز بسیار استبدادی هستند - آنها نهادهٔ ناچیزی از مردم دریافت می‌کنند و لذا به عدم پاسخگویی در مقابل آنان ادامه می‌دهند، و علاوه بر آن قید و بند اخلاقی چندانی در مورد سرکوب یا کشتارشان ندارند. هم‌زمان، شهروندان نقش حکومت را نیز به عنوان داور در مرافعات، اعمال‌کنندهٔ قانون، و فراهم آورندهٔ خدمات عمومی از دست می‌دهند. لویاتان‌های کاغذی هیچ تلاشی برای خلق آزادی یا کاستن از شدت هنجارهای مغایر با آن به خرج نمی‌دهند. در واقع همان‌گونه که خواهیم دید لویاتان‌های کاغذی غالباً قفس هنجارها را تنگ‌تر و نه فراخ‌تر می‌سازند.
احسان
مردم کنگو در این باره یک لطیفه درست کرده‌اند: کنگو از زمان کسب استقلال از بلژیک در سال ۱۹۶۰ تاکنون شش قانون اساسی داشته، اما در همگی آنها اصل پانزدهم یکسان بوده است. چارلز موریس نخست‌وزیر فرانسه در قرن نوزدهم، می‌گفت قانون اساسی باید «کوتاه و مبهم» باشد. اصل پانزدهم این توصیهٔ او را به اجرا می‌گذارد. این اصل کوتاه و مبهم است؛ چون خیلی ساده می‌گوید «گلیمت را خودت از آب بیرون بکش.»
احسان
پیدایش حکومت‌های قدرتمند اغلب با مقاومت مواجه می‌شود چون مردم از استبداد می‌ترسند
amir mojiry
همین که یک حکومتِ واجد ظرفیت لازم برای به زنجیر کشیدن تبهکاران و به اجرا گذاشتن قانون مستقر می‌شود، قفس هنجارها غالباً شروع به شکستن می‌کند.
amir mojiry
شالودهٔ اساسی یک زندگی شایسته و رضایت‌بخش بر عدم سلطه استوار است- آزادی از سلطه، ترس و ناامنی شدید.
amir mojiry
در حقیقت ایجاد شرایط برای آزادی یک فرآیند چندوجهی است، در بردارندهٔ مهار مرافعه و خشونت، شکستن قفس هنجارها، و در بند کردن قدرت و استبداد نهادهای حکومتی.
MoonShadow
آلیس که هنوز یک کمی نفس نفس می‌زد گفت، «آخر در کشور ما اگر برای مدت طولانی خیلی سریع بدویم، یعنی همین کاری که ما داشتیم انجام می‌دادیم، معمولاً به جایی دیگر می‌رسیم.» ملکه گفت «چه کشور کُند و تنبلی دارید! اکنون و اینجا، همان‌گونه که می‌بینی، برای اینکه در همان مکان قبلی بمانی لازم است تا جایی که می‌توانی سریع بدوی.»
MoonShadow
به مردم به همان اندازه‌ای که برای‌شان کافی بود امتیاز دادم، نه کمتر و نه بیشتر از حق‌شان. از کسانی که قدرت داشتند و برای ثروت‌شان مورد حسادت قرار می‌گرفتند مراقبت کردم تا آسیبی نبینند. من برپا ایستادم، سپر نیرومندم را گرداگرد هر دو طرف قرار دادم و نگذاشتم هیچ طرف به ناحق غلبه کند. هدف از اصلاحات سولون تقویت مردم در برابر فرادستان بود، درحالی که هم‌زمان به فرادستان نیز اطمینان می‌داد منافع‌شان مورد تهدید جدی قرار نمی‌گیرد.
MoonShadow

حجم

۱٫۶ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۶۴۰ صفحه

حجم

۱٫۶ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۶۴۰ صفحه

قیمت:
۱۴۰,۰۰۰
۷۰,۰۰۰
۵۰%
تومان