
نظرات کاربران درباره کتاب راه باریک آزادی
۴٫۱
(۵۳)
XoERFANoX
اقایان عجم اغلو و جیمز رابینسون با کتاب “چرا ملت ها شکست میخورند” دست به کار بزرگی کردند و از نظر بنده جزو بهترینا و دانشمندان در علوم اجتماعی هستند ، این کتاب جدید شون ما رو به سفر به زمان و مکان های مختلف میبره و نشون میده چقدر این “آزادی” شکننده ست و همچو یک بند بازیه که باید با چشم بسته روی بند راه بره . این کتاب در زمانه ای که بسیاری از دولت ها و حکومت ها به نظر ناکارآمد میان باید خواند و درس گرفت . صد در صد پیشنهاد میشه
کاربر ۳۹۰۰۷۱
چرا با چشم بسته
Arman ekhlaspour
امیدوارم با توجه به معرفی این کتاب توسط عزیززززان، کادر خوب طاقچه، این کتابو توی بی نهایت بذارن♥
وحید
تصویر بسیار قابل تاملی از چگونگی باقی ماندن یک جامعه در دالان آزادی. خواندن آن برای از دست ندادن امید تغییر در کشور توصیه میشود!!
Farzad Mozaffari
کسانی که کتاب «چرا ملتها شکست میخورند» رو خونده باشند سبک این کتاب هم آشنا خواهند بود چون دقیقا از همون دو نویسنده است. این کتاب یک نظریه در مورد رابطه دولت و ملت و وضعیت بهینه این دو از لحاظ قدرتمندی هر کدام مطرح میکنه که بسیار جالب توجهه. فقط مثالهایی که مطرح میشه و تعدادشون هم زیاده انقدر با جزییات مطرح میشه که واقعا خسته کننده میشه و حجم کتاب رو هم زیاد کرده. ترجمه هم خوبه ولی به نظر میاد خیلی با عجله انجام شده و بعضی از جملات خیلی پیچیده شدن. شاید با ویرایش چندباره میشد روان تر ارایه بشن
omid.reza.sadr
بعد از اینکه کتاب توسط فرهاد میثمی معرفی شد، قیمت از ۹۰ تومان به ۱۴۰ افرایش یافت! طاقچه از شما بعیده
صبا کثیری
فکر نمیکنم به طاقچه مربوط باشه. درخواست ناشر بوده احتمال زیاد. قیمت نسخه چاپی رو هم خیلی بالا برده.
yaser.kabibi
البته کسی که کتاب اول این نویسندگان را مطالعه کرده باشد مطالب این کتاب شاید تکراری و خسته کننده بیاید. نویسندگان با استناد به مصداقهای تاریخی و به طور تجربی به مطالعه جوامع و حکومت ها در ادوار مختلف تاریخ پرداخته وسعی در ارایه نظریه جدید از ازادی ، توسعه سیاسی و رشد اقتصادی و ... نموده اند. کاری ریاضی و اماری در جامعه شناسی و نتیجه گیری از ان . اما یه مورد که برایم در طول خواندن این دو کتاب پیش امد که از ایران و نقش مهم ان حرفی به میان نیامده است .
فرزانه
لطفا در طاقچه بی نهایت قرار بدین کتاب را
ایوب
به نظر من باید در آینده به عنوان یک کتاب مرجع تدریس بشه
Ftm.Amna
تعریف این کتاب و نویسندههاش رو شنیدم و مایلم بخونمش. از طرفی کتاب دیجیتال قرار بود گرونی کتاب رو یکم تلطیف کنه؛ چه خبره این قیمت؟!😐 لطفا در طاقچه بینهایت قرارش بدید تا بتونیم استفاده کنیم!
sedy
دقیق و موشکافانه بود.
کاربر 4344586
بسیار کتاب جالبیه وخواندن آنرا توصیه میکنم .
علیرضا سلامی
سلام به دوستان تابهای دارالعجم اوغلو کلاً خوب هستند این کتاب درباره زادیهای مدنی و اقتصادی در کشورهای مختلف بحث یکنه و موانع افزایش آزادی و موجبات زادیهای بیشتر را در کشورهای مختلف توضیح میده از روم یونان مدینه زمانه پیامبر اسلام تا کشورهای امروزی در شرق آسیا و کشورهایی در جنوب آفریقا و این تجربیات یتوانند برای ما موثر باشند تا بدانیم که راه باریک آزادی را شورها چگونه کی میکنند و چه وقت از ین مسیر خارج میشوند
aria
این کتاب با متن روان و جذاب تثمال و مثال خوبی از دولت خوب و بد هست و راه رسیدن و گرفتن طناب باریک آزادی و اقتصاد داخل دالان و بیرون از دالان رو به مخاطب جلوه میده ولی در فصل ۳ ترجمه خوبه ولی مترجم در پایین کتاب به نوشته نویسنده نظر میده ولی خب نظری که واقعا بی دلیل و بدون استدلال هست... در کل کتاب بسیار عالی و زیبایی هست و با ۱۵ فصل خواننده رو راهنمایی کامل میکنه
امیرحسین عزیزی
مقدمه و متن زیبا و شیوایی داره
Shayan Mohammadi
کتاب بیشتر از آن که یک کار تحلیلی و جدی باشد ، چیزی شبیه به یک مجموعه داستان ها و خاطرات تاریخی - واقع گرایانه با موضوع آزادی ست به این معنا که نویسنده یک تعریف از آزادی را در نظر گرفته و درباره آن داستان سرایی کرده است . البته طبیعی ست وقتی که یک اقتصاددان به بحث آزادی که یک ساحت فلسفی -روان شناختی ست وارد میشود ، چیزی بیشتر از خاطره و داستان برای تعریف کردن نداشته باشد و نتیجه در سطح کامنت های صفحات زرد اینستاگرام باشد و نباید انتظار بیشتری داشت .نویسنده رویکردی سطحی نگرانه ، تقلیل گرایانه ، متعصب و در یک کلام استقلال - پرسپولیسی به مسائل دارد . ذهنیت "غرب برتر ، شرق بربر" و استدلالات آبکی نویسنده به وضوح احساس میشود. به عنوان مثال کمیته توازن جنسیتی حاکم دوبی ، بن راشد آل مکتوم ، را محکوم میکند چرا؟ چون به مردان جایزه داده است ! و زنان اماراتی مانند زنان انگلیسی باید حتما از طریق نافرمانی مدنی و بمب گذاری حقوق خود را مطالبه کنند ! یا وقتی صحبت از مقاله یووال نوا هراری و دیکتاتوری دیجیتال میشود از حکومت چین یاد میکند درحالیکه مصداق بارز آن که به منظور هراری هم نزدیک تر است و نقطه آغاز بحث های جدی درباره دیکتاتوری دیجیتال بود ، فروش اطلاعات خصوصی کاربران فیسبوک توسط این کمپانی به کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ و سو استفاده از آن به منظور ترغیب نامحسوس و غیرمستقیم ذهن کاربران در جهت رای دادن به ترامپ بود که با یک جلسه احضار مارک زاکربرگ به کنگره آمریکا ، سر و ته قضیه به این مهمی هم آمد . آزادی اگر برای خیلی ها آب نداشت ، برای امثال عجم اوغلو نان داشت تا با دستمایه قرار دادن این میل انسان ها و شاید یکی از مهم ترین موتور های محرکه تاریخ ، با داستان های بی سر و ته خود ؛ خواننده عامه پسند را سرگرم و توهم مطالعه یک اثر جدی را در او ایجاد کنند. البته خواننده آگاه از همان مقدمه و ابتدای بحث که با دستمالی و پرسش از نظریه تاریخ مصرف گذشته "پایان تاریخ" فوکویاما شروع میشود میتواند سطح محتوای کتاب را حدس بزند ، پرسشی که پاسخ امروز خود فوکویاما به آن " نمی دانم " است . با توجه به سلیقه و سطح جامعه جهانی دپولیتیزه امروز ، باید منتظر معرفی این کتاب در انبوه صفحات اینستاگرامی معرفی کتاب بود اما در یک کلام وقت خود را با اراجیف عجم اوغلو تلف نکنید
majid001
وقتیکه کتاب را کامل نخواندهایم ، نمیتوانیم نظر دقیق و منصفانه ای ارائه دهیم و این با همان نگاه فلسفی که بیان داشتید در تعارض میباشد، مسأله ی دیگر اینست که شما به عنوان یک خواننده یا یک فیلسوف و ... نظرتان در مورد عنوان کتاب چیست؟ آیا تعریف جامعی از «آزادی» دارید؟!
احسان
من تا الان حدود یک سوم کتاب رو خوندم و برخلاف نظر شما نشانی از تعصب و یا داستانسرایی در کتاب ندیدم. بلکه کتاب سعی می کنه نظریهای که نویسندگانش از طریق نگرشی که به وقایع تاریخی ناظر بر نهادهای سیاسی داشتند، در خصوص دلایل بود و نبود آزادی در جوامع مختلف به دست بدن. (البته تعریف آزادی در این کتاب یک تعریف بسیار عمومی هست.) بنابراین این نویسندگان اصلا ادعای بحث در خصوص آزادی در ساحت فلسفی و روانشناسی رو هم ندارن و البته لازمه که برخی مباحث که دارای ساحت فلسفی هستند، از جنبه های تاریخی و سیاسی و اقتصادی هم مورد بررسی قرار بگیرند. نکته دیگر هم اینکه البته متاسفانه مصداقی هم از کتاب آوردید نشاندهنده اینه که ظاهرا متن رو هم خوب مطالعه نکردید و یا برداشت صحیحی نداشتید. در جایی که نویسندگان دارند روش آل مکتوم رو نقد می کنند، نقد انها ناظر بر این است که باید خود زنان بخواهند که آزادی خود را به دست آورند نه اینکه به آنها آزادی اعطا بشود و نگفته حتما باید با بمب گذاری و نافرمانی مدنی این کار انجام بشه. در جای دیگه هم در خصوص دیکتاتوری دیجیتال، نویسنده در فصلهای بعدی سازمان امنیت ملی آمریکا رو مثال میزنه که با عرض شرمندگی کل ادامه متن شمارو نقض می کنه!
Mahan Mehravard
دوست من، کتاب برای عوام نوشته شده. یعنی برای یه پزشک، یه ریاضیدان، یا یه فروشنده لباس. برای فیلسوفها نوشته نشده و مدعی ارائه طرح نو و تازهای نیست. راه توضیح مفاهیم برای عوام استفاده از مثالهای تاریخی و بهرهگیری از اونهاست، هنر بزرگیه فردی که کل دستاورد مطالعاتیش خوندن روزبه معین بوده بنشونی پای بحثهای جدی مدنی. گرچه به اشتباه به بعضی مثالها اشاره کردید اما گویا فقط صفحات ابتدایی کتاب رو خوندید. چندصفحه اگر ورق بزنید به مثالهای بهتری از اینکه دولتها چطور میتونن کنترل بشن و وظیفه شهروندان در قبال جامعه و دستیابی به آزادی پایدار چطور میتونه موثر باشه، خواهید دید. نکنه انتظار دارید مثل اشتراوس از ابتدای بحث تمدن و تناقض ذاتیش با طبیعت انسان شروع کنه یا مثل روسو درباره چگونگی نزدیک شدن به وضع طبیعی حرف بزنه؟! یا شاید هم فقط از سختگیریش نسبت به دولتها دلخورید؟
این کتاب دقیقا برای عوام نوشته شده. و بهخوبی هم نوشته شده. چراکه با بررسی مثالهایی از سایههای آزادی و خود آزادی و روشهای دستیابی به آزادی و تاثیراتش بر یک کشور، بهخوبی مسئله و مفهوم مبهمی مثل آزادی رو که برداشتهای بهشدت سطحی ازش میشه بیان میکنه و ضمنا هزینههایی که برای رسیدن بهش باید پرداخت، و ورطههایی که در این راه جامعه ممکنه در اونها فروبغلته بررسی میکنه.
لطفا از غار فلسفههای بیفایدهای که از شدت obscure بودن فقط دایره محدودی وقت غور در اون رو دارن بیرون بیاید و بهجای نوشتن کامنت با ترجیعبند "اینستاگرام" و "سطحی"، به نوشتار جذابی که همون "سطح" رو دو لایه به عمق میبره یه بار دیگه نگاه کنید.
گرچه "تمثیل" اندیشه محض نیست و تمثیل تاریخی ممکنه ما رو به چاه تعمیمهای احمقانه بندازه، اما اتفاقا این یکی از ویژگیهای مثبت این کتابه: قاچ نکردن و گزیده نکردن واقعهی تاریخی، و بررسی "بستر" تاریخی بهجای "واقعه" تاریخی.
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۶۴۰ صفحه
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۶۴۰ صفحه
قیمت:
۳۸۰,۰۰۰
تومان