کتاب کوه دوم
معرفی کتاب کوه دوم
کتاب کوه دوم با عنوان فرعی در جستوجوی یک زندگی اخلاقی نوشتهی دیوید بروکس در حوزهی خودیاری است. بروکس در این کتاب از دو نوع نگاه متفاوت به زندگی سخن میگوید. این دو نگاه به کوه تشبیه شدهاند. قلهی کوه اول رسیدن به اهداف متعارفی است که جامعه آن را موفقیت اطلاق میکند؛ پول، رفاه و کامیابی در زندگی شخصی. اما از دید بروکس رضایت عمیق و شادی اصیل در قلهی کوه دوم محقق میشود؛ جایی که رسیدن به آن میتواند اهداف نگاه اول به زندگی را نیز برآورده سازد.
این کتاب با ترجمه امید کرمپور در انتشارات مهرگان خرد منتشر شده است.
دربارهی کتاب کوه دوم
کتاب کوه دوم؛ در جستوجوی یک زندگی اخلاقی (The Second Mountain: The Quest for a Moral Life) اثری از دیوید بروکس، نویسنده و تحلیلگر سیاسی و فرهنگی آمریکایی است. بروکس در این کتاب در پی آشنا کردن مخاطبان با یک شادی عمیق و اصیل است که با یک زندگی دگرخواهانه و اخلاقی پدید میآید. البته نگاه بروکس فراتر از توصیههای اخلاقی است. این کتاب استقبال خوانندگان بسیاری را برانگیخته و در فهرست کتابهای پرفروش نیویورکتایمز قرار گرفته است. کتاب کوه دوم را امید کریمپور به فارسی برگردانده و انتشارات مهرگان خرد به انتشارش رسانده است.
از نظر بروکس میتوان دو چارچوب مختلف برای زندگی تعریف کرد. این دو چارچوب به دو کوه میمانند. قلهی کوه اول از نگاه عموم افراد جامعه اوج خوشبختی است. پول، شهرت، دوستان خوب و متنفذ، زندگی مادی سرشار و چیزهایی از این قبیل حاصل رسیدن به قلهی کوه اول است. رسانههای عمومی و مجازی نیز این برداشت از موفقیت را تقویت میکنند. بروکس کوشیده برخلاف جریان عمومی اجتماعی و رسانهای، چارچوب یا کوه دوم را به مخاطبانش معرفی و برای آن تبلیغ کند. کوه دوم بهعقیدهی بروکس همان نوع زندگی است که رسیدن به قلهاش میتواند رضایتی عمیق به بار آورد و رسیدن به آن انسانها را از احساس تلخ غبن و ناکامی در میانسالی و بخش پایانی عمر نجات دهد. بروکس نهتنها زندگی افراد را در این دو چارچوب دستهبندی کرده، سازمانها را نیز بر این اساس به دو گونه تقسیم میکند. او سازمانهایی را که در پی رشد اعضایشان هستند و میخواهند علاوهبر توجه به جنبههای مادی، تکیهگاهی برای دیگران باشند، در چارچوب دوم (کوه دوم) دستهبندی کرده است.
بروکس در بخشهای ابتدایی کتاب کوه دوم بهوضوح دو هدف عمدهی خود را در تالیف آن بیان کرده است. او هدف اولش را چگونگی نقلمکان افراد از کوه اول به کوه دوم میداند. گاهی این انتقال در پی حادثهای تلخ همچون ورشکستگی اقتصادی یا شکست سخت عاطفی رخ میدهد. این انتقال چه به اختیار و چه به اجبار، در بستر درک پوشالیبودن ادعاهای منادیان چارچوب اول رخ میدهد. اهدافی برپایهی اصالت پول و سود و شهرت که دست انسانها را از اهدافی اصیلتر و عمیقتر دور نگه میدارد. هدف دوم کتاب حرکت جوامع از کوه اول به دوم است. هدفی که در راستای نجات جامعه از «بحران جداشدگی» است. بروکس این دو هدف را در بخشهای مختلف کتاب و با بیانی ملموس و جزئیاتی روشن توضیح میدهد و خواننده را گامبهگام برای پیشرفت در راستای این اهداف راهنمایی میکند.
چرا باید این کتاب را بخوانیم؟
کتاب کوه دوم به خواننده کمک میکند خودش را در دو بستر بررسی کند؛ اول زندگی فردی و دیگر زندگی اجتماعی و تعامل با دیگران. پس این اثر برای هر فردی که نیاز به شناخت خودش دارد مناسب است.
خواندن کتاب کوه دوم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب کوه دوم را بهعلاقهمندان حوزهی خودیاری و موفقیت پیشنهاد میکنیم. این کتاب البته اثری متفاوت است که مسیر موفقیت و کامیابی را در فردگرایی نمیبیند. نویسندهی کتاب برداشتی متفاوت از آنچه جامعهی امروز از موفقیت ارائه داده، مطرح میکند.
دربارهی دیوید بروکس
دیوید بروکس نویسنده، روزنامهنگار، تحلیلگر سیاسی و فرهنگی و منتقد فیلم آمریکایی است. او در یازدهم اوت سال ۱۹۶۱ در تورنتو زمانیکه پدرش در مقطع دکترا تحصیل میکرد، به دنیا آمد. پدرش سالها بهعنوان استاد ادبیات انگلیسی دانشگاه نیویورک مشغول به کار بود. مادرش نیز تحصیلکردهی رشتهی تاریخ قرن نوزدهم بریتانیا در دانشگاه کلمبیا بود. بروکس در خانوادهای یهودی بزرگ شد. او تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسهی اسقفی کریس چرچ گذراند. بروکس تحصیلات دانشگاهی خود در مقطع لیسانس را در رشتهی تاریخ و در دانشگاه شیکاگو گذراند. موضوع پایاننامهی او نویسندهی کتابهای علمی عامهپسند «رابرت آردری» بود.
بروکس پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه، کار خود را بهعنوان خبرنگار آغاز کرد. او مدتی کارآموز مجلهی نشنال ریویو بود. پس از کارآموزی وارد موسسهی محافظهکار هوور در دانشگاه استنفورد شد. او مدتی نیز برای مجلهی واشنگتنتایمز نقد فیلم نوشت. بروکس در سال ۱۹۸۶ به استخدام روزنامهی والاستریت ژورنال درآمد. او ابتدا سردبیر بخش نقد کتاب شد و بهمدت پنج ماه نیز نقد فیلم نوشت. بروکس از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ بهدلیل کار در بخش روسیهی روزنامه، سفرهای متعددی را به مسکو تجربه کرد. او در سال ۱۹۹۴ به هفتهنامهی نومحافظهکار استاندارد پیوست.
بروکس در قامت یک نویسنده نیز ظاهر شده است و کتابهای پرفروشی منتشر کرده است. او در سال ۲۰۰۰ کتاب بوبوس در بهشت را منتشر کرد. بروکس در این کتاب برخی دیدگاههای فرهنگی خود را در زمینهی مصرفگرایی مطرح کرد. از دیگر کتابهای بروکس میتوان به جادهی شخصیت، حیوان اجتماعی، کوه دوم، آنسوی ایگو و دوست یک دوست اشاره کرد.
بروکس در سال ۲۰۱۲ به عضویت هیئت امنای دانشگاه شیکاگو درآمد و به عنوان عضوی از هیئت مشاوران اینستیتوی سیاسی دانشگاه شیکاگو نیز فعالیت کرد. سخنرانی بروکس در موسسهی تدکس در سال ۲۰۱۹ با عنوان «دروغهایی که فرهنگ ما دربارهی آنچه مهم است، به ما میگوید» بسیار پرطرفدار شد. بروکس سیاستمداری محافظهکار و میانهرو است. او که در جوانی عقایدی سوسیالیستی داشت بهتدریج به محافظهکاری روی آورد. او اکنون یک سیاستمدار میانهرو است که عقایدی متفاوت و مخصوصبهخود دارد. عبارات تحسینآمیز او دربارهی باراک اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا و نقدهای شدید او به سخنان و شخصیت دونالد ترامپ نشان از تفاوتهای او با دیگر سیاستمداران محافظهکار نزدیک به حزب جمهوریخواه دارد.
این کتاب مافوق فوق العادست. تنها کتاب غیر داستانی هست که پشت سر هم دوست داشتم فصل هاش رو بخونم. اگه می خواید متوجه باورهای اشتباه جامعه ، خودتون و اطرافیانتون بشید حتما این کتاب رو بخونید. مطالب این کتاب بر روی بسیاری
این کتاب اصلاً در حد تعریف های دوستان نبود. اولش خوب و جذاب شروع میشه ولی بعد از ۱۰۰ صفحه جذابیتش را از دست میده و اصلا از انسجام کافی برخوردار نیست و حتی از موضوع تا حد زیادی دور
متن ، موضوع و ترجمه عالی ،، 👏🏻👌🏻 در اجتماعی که به سرعت به سمت خود' خواهی می تازد و شتاب در رسیدن به آزادی های فردی را بدون در نظر گرفتن انسانیت و زیر پا گذاشتن حقوق دیگران به
از اون کتاباییه که میدونم بعدا هم بش برمیگردم.نوعی جهان بینی درش دیده میشه که کمتر ما توی روزمره بشون توجه میکنیم.همینطور حقیقت هایی که اگه بخوایم وارد زندگیمون کنیم گاها تلخ و سخته.و پیشنهاد میشه زیاد
اول اینو بگم که من حدود 200 صفحه کتاب رو خوندم و گذاشتمش کنار مقدمهی جذابی داره و خوب شروع میشه ولی خیلی زود دلسردت میکنه. به چیزی که انتظار شنیدنش رو داری نمیپردازه و مدام با داستانها و خاطرات و
کتابیه که جهان بینیش متفاوت و گاهی حتی متضاده با چیزی که معمولا میشنویم و میخونیم۔ قسمتهای اول کتاب (صرفنظر از ترجمه افتضاح)، برای من کاملا لذت بخش، جدید، عالی و خیلی معنادار بود۔ اما نیمه دوم کتاب، بیشتر از
عالیه که کتابای بی پلاس رو میگذارید👍
چه جالب...همین طی طریق در منابع دینی وجود داره با ادبیات دینی....انگار نقطه مشترکی پیدا شده...و این کتابی جزئی از اون کل رو بیان کرده...
عالیه نصف کتاب رو خوندم بسیار پرکشش و روان و جذاب بود ترجمه هم عااااااالی😍
این کتاب فوق العادست. داره زندگی من رو تغییر میده 👌🏼